Merhaba, ben ilk ogrendigimde bhcg seviyem 680 civariydi, sonra 3 gun sonra binlere cikti senin bebeklein ikiz olmayabilir yuksek ihtimal tek. Uzulme zaten ikiz hamileligi ve bebek bakimi uzakdan gorundugu gibi degil... Anlatilmax yasanir.... Cok cok zorrrr.... Allah kalbine gore sihatli bebek - ler versinnn..merhaba kızlar
ben daha hastaneye gitmedim ama bebeklerimin ikiz olucağını sanki hissediyorummm...
benim son adet tarihim 29 şubat ben
27 martta idrar testiyle öğrendimmm
28 kan verdim 111
30 da 265.44
31 martta da 590 çıktı
sizce olabilirmi
ikiz olduğunu bilmeden önce böyle bir düşünce falan hissettinizmi kan değerleriniz nasıldı yardımcı olurmusunuz
zeynepcim sizlerle sohbet etmeyi özledim o kadar vaktim olmuyor yani :))) hepimiz bebişlerle ilgilenmekten dağıldık.gülizelifi merak ediyorum diğer arkadaşları da .
benimde annem baktığı zaman vaktim oluyor.gündüz uyanık olmaları bi yerde iyi çünkü gece dinlenebilirsin ben ne gece ne gündüz doğru düzgün dinlenemiyorum.annem bakıyor çoğunlukla bebeklere .ben yemek , ev toparla ,eşi ihmal etme derken kalan vakti ve ağladıklarında bebeklere ayırıyorum.bende uyuduğumda sütüm çoğalıyor yine de yetmiyor.dün gece eşimle baktık bebeklere annem dinlendi.öğleden sonra da ben dinlendim.annem sağolsun en iyi destekçim.annem gidene kadar bebişlerim 4 aylık olcaklar ne yapcam bilmiyorum yine annemi getirmeyi düşünüyorum.
aynen bende ikisi ağladığında birini kucağıma birini ayağıma koyuyorum.birde doyuracağım zaman dr. browns un biberonu ile ikisinin ağzına mamayı tıkıyorum çektikçe geldiği için tıkanma risk olmuyor sonra gazlarını çıkarıyorum ama zor oğlumun varlığı yokluğu bir ama kızım yıkıyor ortalığı sanki tek bebek var gibi.
senin komşular çok iyi ya hatırlıyorum gebeliğinde de yürüyüşlere çıkardınız.ben daha bebişlerimi hastane dışında alıp dışarıya çıkamadım.inşallah önümüzdeki günler havalar çok ısınmadan annem ,ben ve bebişlerle o komşu senin bu gezme benim dolaşırız :)
beslenme konusunda bende 2 saate 60 cc veriyordum.3 saate 90 cc ye çıkarmaya çalışıyorum yavaş yavaş geçiş yapıyoruz.emzik almamak için ciddi anlamda direniyorum ama pes edicem sanırım 3. ayda veririm herhalde ama hala kararsızım.
kiloya gelince istemesemde malesef eski kiloma geri dönüyorum.halbuki yeni kg mi çok ama çok sevmiştim eşimde öyle :) şu anda 55,5 kg yim.bazı kıyafetlerim oluyor.
enigma_33 hayırlı olsun bebeklerin sağasağlim kucağına alırsın inşallah.
nadidem merak etme hissedersin bende 21 22 inci haftalarda hissetmeye başlamıştım.
zeynepcim sizlerle sohbet etmeyi özledim o kadar vaktim olmuyor yani :))) hepimiz bebişlerle ilgilenmekten dağıldık.gülizelifi merak ediyorum diğer arkadaşları da .
benimde annem baktığı zaman vaktim oluyor.gündüz uyanık olmaları bi yerde iyi çünkü gece dinlenebilirsin ben ne gece ne gündüz doğru düzgün dinlenemiyorum.annem bakıyor çoğunlukla bebeklere .ben yemek , ev toparla ,eşi ihmal etme derken kalan vakti ve ağladıklarında bebeklere ayırıyorum.bende uyuduğumda sütüm çoğalıyor yine de yetmiyor.dün gece eşimle baktık bebeklere annem dinlendi.öğleden sonra da ben dinlendim.annem sağolsun en iyi destekçim.annem gidene kadar bebişlerim 4 aylık olcaklar ne yapcam bilmiyorum yine annemi getirmeyi düşünüyorum.
aynen bende ikisi ağladığında birini kucağıma birini ayağıma koyuyorum.birde doyuracağım zaman dr. browns un biberonu ile ikisinin ağzına mamayı tıkıyorum çektikçe geldiği için tıkanma risk olmuyor sonra gazlarını çıkarıyorum ama zor oğlumun varlığı yokluğu bir ama kızım yıkıyor ortalığı sanki tek bebek var gibi.
senin komşular çok iyi ya hatırlıyorum gebeliğinde de yürüyüşlere çıkardınız.ben daha bebişlerimi hastane dışında alıp dışarıya çıkamadım.inşallah önümüzdeki günler havalar çok ısınmadan annem ,ben ve bebişlerle o komşu senin bu gezme benim dolaşırız :)
beslenme konusunda bende 2 saate 60 cc veriyordum.3 saate 90 cc ye çıkarmaya çalışıyorum yavaş yavaş geçiş yapıyoruz.emzik almamak için ciddi anlamda direniyorum ama pes edicem sanırım 3. ayda veririm herhalde ama hala kararsızım.
kiloya gelince istemesemde malesef eski kiloma geri dönüyorum.halbuki yeni kg mi çok ama çok sevmiştim eşimde öyle :) şu anda 55,5 kg yim.bazı kıyafetlerim oluyor.
Merhaba Kızlar,
İkizlerim doğunca başıma gelecekleri anlamak için bir süredir sizin başlığı takip ediyorum. 5 yaşında biz kızım var ve diğer kızlarıma 31 haftalık hamileyim.
Emzik konusundaki teredütlerinizi okuyunca bu konudaki bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.
Çocukların büyüme evreleri 0-1,5 yaş, 1,5-3 yaş ve 3-6 yaş arasında incelenebilir ve her dönemi çocuk doğru bir şekilde atlatırsa, bir sonraki döneme rahat girer. Rahat birçocuk, özgüveni yüksek , başkalarına güvenen mutlu bir yetişkin olur. Özellikle bu aşamalarda çocuğun bazı ihtiyaçları tatmin edilmezse ilerde takıntılı bir yetişkin olabiliyor.
0-1,5 yaş çocuğu bu dönemde emme duygusunu tatmin etmek zorunda. Bu kendisine ve başkasına güvenen, iyimser, geleceği umutla bakan, almak kadar kıskanmadan vermeyi de bilen bir kişiliğin temeli atılır. Eğer çocuk istiyorsa yalancı emzik vermekten çekinmeyin. Benim büyük kızım birçok marka ve modeli denememize rağmen, almamıştı.
Bu konularda Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in kitaplarını tavsiye ederim. İnterdentte web sitesi de var ama detaylibilgiler kitapta tabii.
Sabiha Paktuna Keskin ocuk Sal ve Danmanlk Merkezi-STANBUL
Çocuklarla Doğru İletişim kitabını tavsiye ederim.
Bunlar teorik bilgiler tabii. Ben de ikizlerimi kucağıma alınca pratikte neler oalcak göreceğiz.
Hepinize kolay gelsin. Sevgilerimle..
bende özledim canım sohbet etmeyi ama ikizlerle pek mümkün olmuyor ya.gerçekten çok yıpratıcı bişey ikizlere bakmak.Allah yardımcımız olsun.şöyle bir düzene girseler keşke kendi başıma bakabilsem başka bişey istemiyorum.annenin yanında olması senin için büyük şans canım benim annem mağlesef hasta gelemiyor o yüzden kv eline düştük bakalım.sağolsun eşim çok yardımcı oluyor.eşime diyorum senden iyi bakıcı bulamam bir sene işe gitme izin al.tabi bu mümkün değil.iki bebeğin masrafı oldukça fazla.aptamil baya pahalı ve bir sene içerler sanırım mamayı.bezde dayanmıyor hiç.bir sene sonra inek sütüne geçeriz inşallah mamayı bırakırız.sen iki bebeğe birden biberon verebiliyomusun ben cesaret edip hiç denemedim ya.bende chicconun anne memesine benzeyen biberonunu aldım ama bebişleri çok yordu çok yavaş akıyor bebekleri yoruyor.ucunu değiştirip kullanıyım en iyisi.senin dediğin gibi çekmeyince akmıyor o biberon.ay ne güzel bebeğinin biri usluymuş keşke benimde biri öyle olsa.bizim ikiside yaramaz afacanlar.aslında bizimde son bir haftadır yaramazlar çoğunlukla hep uyurlardı.emziğe gelince biz kırkımız çıkınca verdim.bilmiyorum sonradan verince alışırlarmı acaba emziğe biraz alışmazlar gibi geliyor melitta.ne güzel zayıflamıssın işte benim daha çok kilom var ya.süt olsun diye durmadan yiyorum bu yüzden kilom duruyor.
komşu konusunda şanslıyım sağolsunlar geçen evde tek başımaydım geldiler bebeklerle ilgilendiler bebişlerin kıyafetlerini falan ütülediler bende evleri temizledim çok yardımcı oluyorlar.kadın tutuyum diyorum tutma biz varız ya diyorlar.iyi diyorum bedava bakıcılarım hazır.iki saate bir beslemek çok yorucu oluyor melitta.zaten bebeklerin artık 3 saate bir beslense daha iyi olur.yani haftalarına göre 3 saatte bir beslenmeleri gerekiyor.hastanede öyle dediler bana.bebeklerin kilosu nasıl senin.
bende istiyorum bebişlerime tek başıma bakmayı ama sanırım ek gıdaya geçene kadar mümkün olmayacak gibi.rabbim yardımcın olsun kv zor gerçekten her işe karışıyordur.rabbim sabır versin.biberonu veriyorum ama dikkatli olmak gerek birde biberonda iyi.ağızlarını yora yora çeneleri güçleniyor.benim bebişlerde çeneleri küçük olduğundan çok ama çok zorlanıyorlardı.çenelerini parmağımla okşaya okşaya mamayı bitirmesini sağladım.bi arkadaş söylemişti çeneleri çabuk yorulduğu için yiyemiyorlar diye.
büyüyorlar annesi benim bebişlerde uyurlardı bikaç gündür gündüzleri ayıklar geceleri uyuyorlar sabah 6 -7 gibi ayılıyorlar.yine de bana uyku yetmiyor :S leyla gibi dolaşıyorum evde
emziği bi an önce aldırayım o zaman dediğin gibi bu sefer geç verince alışmazlar iyice memeye saldırılırlar tek başıma kalırsam hiç başedemem hele ki bu boynumlasorma ya kg veriyorum bu kg mi sevmiştim aslında biraz göbek kaldı.bende hominigırlatlak yiyorum ama düzensiz.3 öğün yerine 2 öğün sabah 7 değilde 11 de kahvaltı yapıyorum öğle arası kalıyor.
2 saate beslemek gerçekten yorucu yavaş yavaş 90cc 3 saate çıkardım arada 60 cc veriyorum artık geçiş olsun diye ama zor.
oğluşum 2 hafta önce 4,5 kg yaklaşmıştı kızım ise 3,870 idi sanırım küsüratlı tam hatırlayamıyorum.bakalım yarından sonra aşımz var.kaç kg ler merak ediyorum 5 yaklaşmışlardır.seninkiler kaç kg ?
merhaba arkadaşlar sanırım bende ikiz gebelikteyim...
cuma günü dr.um iki kesenin göründüğünü söyledi :O)
çok farklı duygular içerisindeyim...
benim de kan testimde 680 çıkmıştı beta değerim bir hafta sonra dr a göründüm yani geçen hafta cuma günü ve iki keseyi gördüm ultrasyonda bu arada 5.3 haftamdayım...
darısı anne olmak isteyen herkese...
herkese merhabalar..
Ben 19+1 haftasında ikiz anne adayıyım.. Ama bebeklerimin oynadığını hala tam hissetmiyorum.. Sizler ne zaman hissettiniz ?? Cidden çok tedirginim.
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ve ben de ikiz bebek bekliyorum, heyecanımı sizlerle de paylaşmak istedim
kızlaaar bugünlerin tadını çıkarın bir daha geri gelmez :):):):) bol bol dinlenin uyuyun :)
arkadaşlar mutluolmak1985 arkadaşımız şu an hastanedeymiş sancıları başlamış durdurmaya çalışıyorlarmış. 30+3 te şimdi. hepimiz ona dua edelim. bebekleri sağlıklı bir şekilde doğar inşallah.
rabbim yardımcısı olsun inşallah durdururlar bende grip olmuştum 31. haftamda iç sancım vardı durdurmuşlardı.4 gün hast. kaldım.inşallah hayırlısı olur.
melitta ozel mesajin ve bilgiler icin cooook tesekkurler, posta kutun dolu oldugu icin mesajim ulasmiyor...silmen gerekiyormus mesajlarini onu da hatirlatayim:))
o yuzden buradan yazayim dedim
evet ya bende maillerde gördüm dolduğunu boşalttım şimdi :) hiç önemli değil asıl ben teşekkür ederim vakit ayırdığın için :) ben bebişlerime şimdide ikiz arabası bakıyorum varsa kullanışlı güzel bir marka önerebileceğin sevinirim :) kırkı çıkana kadar almicam demiştim şimdi kullanışlı bi ikiz arabası bakıyorum :)
tecrübeli ikiz anneleri, sizlere bir sorum daha olacak. ben kızlarım için alışverişe başladım ama hangi bedenden ne kadar almalıyım bilemiyorum. Herkes birşeyler söylüyor. Bana yardımcı olabilir misiniz ??
tecrübeli ikiz anneleri, sizlere bir sorum daha olacak. ben kızlarım için alışverişe başladım ama hangi bedenden ne kadar almalıyım bilemiyorum. Herkes birşeyler söylüyor. Bana yardımcı olabilir misiniz ??
Merhaba Arkadaşlar;
ikiz bebeklerim için arka arkaya olan bebek arabalarından istiyordum, 3 teker olanlardan, önde biberon koyma yeride olsun. Bulunduğum ilde çarşıda hep yanyana var. Yolda bir bayanla karşılaştım. ikiz arabası kullanıyordu. Araç yanyana olan 3 tekerlekli idi. Nasıl rahat mı diye sordum:" Sürmesi rahat ama tek başına otobüslere binemiyorum geniş olduğu için" dedi. Oda arabayı aldığı yere gidiyormuş, değiştirebilirse değiştirecekmiş, tek bir araba alacakmış bir kişilik ama geniş olursa bebekleri arka arkaya aynı yere oturtacakmış onada Pier Cardin 321 tavsiye edilmiş. Fiyatı 320-TL imiş. Bana ne tavsiye edersiniz ? Oto koltuğu 1 tane aldık Pier Cardin 150-TL ye 36 kg.lık. Sıra arabalarında. Aracımız clio sedan ın bağajına sığabilecek tek başıma otobüsede binderebileceğim rahat bir bebek arabası tavsiye edermisiniz ? Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?