2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Merhaba, ben ilk ogrendigimde bhcg seviyem 680 civariydi, sonra 3 gun sonra binlere cikti senin bebeklein ikiz olmayabilir yuksek ihtimal tek. Uzulme zaten ikiz hamileligi ve bebek bakimi uzakdan gorundugu gibi degil... Anlatilmax yasanir.... Cok cok zorrrr.... Allah kalbine gore sihatli bebek - ler versinnn..

bende özledim canım sohbet etmeyi ama ikizlerle pek mümkün olmuyor ya.gerçekten çok yıpratıcı bişey ikizlere bakmak.Allah yardımcımız olsun.şöyle bir düzene girseler keşke kendi başıma bakabilsem başka bişey istemiyorum.annenin yanında olması senin için büyük şans canım benim annem mağlesef hasta gelemiyor o yüzden kv eline düştük bakalım.sağolsun eşim çok yardımcı oluyor.eşime diyorum senden iyi bakıcı bulamam bir sene işe gitme izin al. tabi bu mümkün değil.iki bebeğin masrafı oldukça fazla.aptamil baya pahalı ve bir sene içerler sanırım mamayı.bezde dayanmıyor hiç.bir sene sonra inek sütüne geçeriz inşallah mamayı bırakırız.sen iki bebeğe birden biberon verebiliyomusun ben cesaret edip hiç denemedim ya.bende chicconun anne memesine benzeyen biberonunu aldım ama bebişleri çok yordu çok yavaş akıyor bebekleri yoruyor.ucunu değiştirip kullanıyım en iyisi.senin dediğin gibi çekmeyince akmıyor o biberon.ay ne güzel bebeğinin biri usluymuş keşke benimde biri öyle olsa.bizim ikiside yaramaz afacanlar.aslında bizimde son bir haftadır yaramazlar çoğunlukla hep uyurlardı.emziğe gelince biz kırkımız çıkınca verdim.bilmiyorum sonradan verince alışırlarmı acaba emziğe biraz alışmazlar gibi geliyor melitta.ne güzel zayıflamıssın işte benim daha çok kilom var ya.süt olsun diye durmadan yiyorum bu yüzden kilom duruyor.
komşu konusunda şanslıyım sağolsunlar geçen evde tek başımaydım geldiler bebeklerle ilgilendiler bebişlerin kıyafetlerini falan ütülediler bende evleri temizledim çok yardımcı oluyorlar.kadın tutuyum diyorum tutma biz varız ya diyorlar.iyi diyorum bedava bakıcılarım hazır. iki saate bir beslemek çok yorucu oluyor melitta.zaten bebeklerin artık 3 saate bir beslense daha iyi olur.yani haftalarına göre 3 saatte bir beslenmeleri gerekiyor.hastanede öyle dediler bana.bebeklerin kilosu nasıl senin.

telma bebeklerini inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın.bolca uyu sonra uykuyu çok arayacaksın.emzik konusunda da verdiğin bilgiler içinde teşekkürler.

merhaba arkadaşlar sanırım bende ikiz gebelikteyim...
cuma günü dr.um iki kesenin göründüğünü söyledi :O)
çok farklı duygular içerisindeyim...
benim de kan testimde 680 çıkmıştı beta değerim bir hafta sonra dr a göründüm yani geçen hafta cuma günü ve iki keseyi gördüm ultrasyonda bu arada 5.3 haftamdayım...

darısı anne olmak isteyen herkese...

herkese merhabalar..

Ben 19+1 haftasında ikiz anne adayıyım.. Ama bebeklerimin oynadığını hala tam hissetmiyorum.. Sizler ne zaman hissettiniz ?? Cidden çok tedirginim.

enigma_33 hayırlı olsun bebeklerin sağasağlim kucağına alırsın inşallah.

nadidem merak etme hissedersin bende 21 22 inci haftalarda hissetmeye başlamıştım.

arkadaşlar mutluolmak1985 arkadaşımız şu an hastanedeymiş sancıları başlamış durdurmaya çalışıyorlarmış. 30+3 te şimdi. hepimiz ona dua edelim. bebekleri sağlıklı bir şekilde doğar inşallah.

melitta ozel mesajin ve bilgiler icin cooook tesekkurler, posta kutun dolu oldugu icin mesajim ulasmiyor...silmen gerekiyormus mesajlarini onu da hatirlatayim:))
o yuzden buradan yazayim dedim

sabiha paktuna keskini takip ediyor ve çok beğeniyorum.paylaşım için teşekkürler bende çok kararsızım direniyorum emzik vermemek için ama sıkıştığımda vereceğim bakalım nereye kadar sabredicem :)

tecrübeli ikiz anneleri, sizlere bir sorum daha olacak. ben kızlarım için alışverişe başladım ama hangi bedenden ne kadar almalıyım bilemiyorum. Herkes birşeyler söylüyor. Bana yardımcı olabilir misiniz ??

Merhaba Arkadaşlar;

ikiz bebeklerim için arka arkaya olan bebek arabalarından istiyordum, 3 teker olanlardan, önde biberon koyma yeride olsun. Bulunduğum ilde çarşıda hep yanyana var. Yolda bir bayanla karşılaştım. ikiz arabası kullanıyordu. Araç yanyana olan 3 tekerlekli idi. Nasıl rahat mı diye sordum:" Sürmesi rahat ama tek başına otobüslere binemiyorum geniş olduğu için" dedi. Oda arabayı aldığı yere gidiyormuş, değiştirebilirse değiştirecekmiş, tek bir araba alacakmış bir kişilik ama geniş olursa bebekleri arka arkaya aynı yere oturtacakmış onada Pier Cardin 321 tavsiye edilmiş. Fiyatı 320-TL imiş. Bana ne tavsiye edersiniz ? Oto koltuğu 1 tane aldık Pier Cardin 150-TL ye 36 kg.lık. Sıra arabalarında. Aracımız clio sedan ın bağajına sığabilecek tek başıma otobüsede binderebileceğim rahat bir bebek arabası tavsiye edermisiniz ? Şimdiden teşekkürler.

slm Bugünlerde çok yoruluyorum Kim görse çok bitkin görünüyorsun diyor Dnlenmek ne mümkün ki Artık uyanık daha çok vakit geçiriyorlar. Gece bazen 4-5 saat uyuyorlar Kucağa da alıştılar.Başlarda eve kim gelse kucağına aldı hemen alışmaz diyordum :26: ama kucakda uyumaya dolaşmaya bayılıyorlar artık Yalnız olunca da çok zor oluyor tabi... . Emzik konusu konuşulmuş Ben sadece ilk bir ay vermedim Doktorumda ilk bir ay önermediklerini söylemişti. Aventin slikon damaklılarından kullanıyorlar. Bir tanesi çok alıştı onunla uykuya geçiyor daha sakin diğeri istemiyor yatağa yattığı anda ağlıyor. En azından biriyle çok uğraşmamış oluyorum. Aslında çok istemiyordum çünkü daha sonra bıraktırmakda ayrı bir dert. Ben de emzik emen bebeklerin emmeyenlere göre fazla kilo almadiklarını biliyorum Aynı Sakız gibi tıkıyor ve yemek istemezlermiş. Ben fazla direnemedim malesef Şu anda kurtarıcım biraz nefes aldırıyor bana

Bu çok zor bir soru olmuş :)
Ben ailemden uzaktaydım kimseye de sormadan gittim hep 0-3 ay aldım. Bebeklerim 32 haftalık doğacağı hiç aklıma gelmedi.Özene bezene aldıklarımı hiç giydiremedim maalesef.3 koca çekmece kıyafetleri var , ve o ebata gelene kadar yaz gelicek:))Gününde bile doğsalar ikiz oldukları için 4,5 kg olacaklarını sanmıyorum.

İlkin premature tulumlarla takıldık.Cok uzun süre giymediler , çünkü hızla büyüyolar.Umarım senin başına erken doğum gelmez . Yeni doğan(New born) almanı tavsiye edebilirim.Bir de onun bir küçük bedeni olan tiny baby var.Benimkiler onuda çok giydi.Şu an newborn boyutundayız.0-3 e az kaldı inşallah
Kolay gelsin .Cok zevkli zamanlarındasın , iyi değerlendir:112:

çok zor melitta kveyle bakmak geçen gün baya da tartıştık.kadın bana yardıma geldi ama hiç yardım etmiyor.sonunda bende patladım.ondan sonra yardım etmeye başladı.çıldırmamak elde değil.elinde kumanda öyle tv izliyor.bebekler ağlayınca da kucağına alıyor tamam.iyice kucağa alıştırdı.neyse derdim çook anlatırsam uzun sürer.kucağa alıştıkları için artık tek de bakamıyorum ne olacak bilmiyorum. bizim bebeklerde biri 4.200 diğeri 4.400 falan civarlarındaydı geçen hafta.
aynen dediğin gibi banada uyku hiç yetmiyor ya.gündüz bir uyusalarda yatsam diye bekliyorum.

tinkerbell2 sende aynen benim yaşadıklarımı yaşıyorsun sanırım.gündüz öldürüyorlar beni uyumuyorlar 3 kadar.3ten sonra uyumaya başlıyorlar ama.bu seferde gece uymamamaya başladılar.hergün değişiyor uyku düzenleri.halbuki geceleri iyi uyuyorlardı.bizim bebişlerin ikiside alıyor emziği.ama mamalarını da normal yiyorlar.

gunesbulut bizde iki tane ayrı bebek arabası aldık birde birleştirme apratı var .eşimle olduğumda ayrı ayrı tek olduğumda birleştirip kullanıcam.bana en mantıklısı bu geldi.650 liraya aldık özelcan bebeden.markası beby2go. mesela geçen bebeğin tekini hastaneye götürdük tek araba iyi oldu.ikili olsaydı olmazdı.tam yattığı içinde şimdide kullanabiliyoruz arabayı aynı beşik gibi.

kesinlikle prematüre takım al mothercare markası varsa yakınında onun tıny baby tulumlaruı çok güzel hatta istersen erkek için elimde bi kaç tane var seve seve gönderirim .
patikli altlardan al aynı şekilde üst al zaten yaz geliyoo bol bol tulum all en çok onlar kullanılacakk

aslına bakarsan bu çok ama çok sıkıntılı bir konuu yani yanyana araba var arka arkaya var ve iki tane araba alma yolu var fakat hepsinin dezavantajı ve avantajıı varr bilmiyorum nerede yaşıyorsun mesela bi site içinde yaşıyorsan veye bulunduğun yerin kaldırmı felan yürünebilir derecede genişlikte ise düşünme yanyana olanlardan al derimm otobüse binerim diyosan ki bu mümkün değil tek başına otobüse binmek yani otobüse binmen için 3 kişi olmanız lazım 2 kişi bebek ve çantayı tutacak bi kişi arabayı tutacak taksi kullansanız daha ekonomik olurr uzun olanlar tıpki geniş olanlar gbi asansörde sorun oluyo avm lere felan gidiyosanız büyük dert kısacasıı ben önce güzle kullanışlı 600 tl de bayılarak yanyana bi ikiz arabası aldımm arabaya sığması bi dert kaldırımlar ayrıd ert sattım onu tekli aldımm bud efada tek başıma çıkamıyorum dışarı sonunda e bebekte ikiz puseti buldumm bebekleirmde büyüdükleir için düşünmeden aldım yeni doğan için pek uygun değil çünküü çokta uygun bi fiyata aldım rahatça sığıyor şimdi heryere arabada bagaja bile koymasan arka koltukla ön koltuk arasına sığıyorr

benim tavsiyem birbirine bağlanan tekli iki tane araba alman bebek arabası satan yere sorarsan yardımcı olur yanınd abiri oldumu ayrı ayrı kullanırsın tek çıkarsna birbiren bağlar çıkarsınn

ikinci tavsiyem ise eğer yanyana alacaksan ikinci el al kullanımına bakmış olursun memnun kalmazsan çok zarar etmezsin zaten ikinci el çok temiz satan arkadaşlar var bende bunlardan biriyim sattığım kişi çok memnun kaldı çünkü 20 kere kullanmıştım ve çokk uygun bi fiyata aldı ikinci el ilan sayfasına bak kaswa diye bi arkadaşımızın ilanı var mesela beim dönemimden doğumyapmış bi arkadaş arabasıda çok güzell fikir olsun diye söyledimm hayırlı doğumlarr

masraflardan bakımın zorluğundan konuşulmuşş kızlar ümidinizi kırmak gibi olmasın ama ne masraflar bitecek ne yaramazlıklarııı

mesela biz şuan bez bırakma aşamasındayız öyle yorucuki bez masrafındna kurtulalım diyorum günde 2 makine çamaşır yıkıyorum ve sürekli çiş yapıp şifon çekmek istiyolar kısacası su parası bez parasını denkleştirecek sanırım artı dışarıya çıktığımızda oyuncaklara binmek istiyolar jeton parası bayılıyoruzz abur cubur istiyolarr ek gıdaya geçtiğimizdee eti felan ayrı dert yani kızım hala mama kullanıyor ama oğlum bıraktı bana bi kar varmı yok o mama bırkatı başka şeyler istiyorr

yorgunluğa gelincee hiççç bitmiyo arkadaşlarr biz 27 aylık olduk ben hala gece kalkıyorumm yaramazlıkları ayrıı heran ayrı tehlike bez bağlatmaz kaçar banyo yapmak istemez kaçar diyeri banyo yapmak ister gider eryerii ıslatırr su ister su verisin suyu oyuna çevirir yere döker üstüne döker bunlar ben arkamı döndüğümde oluyorr hiç karştırılmayacak yerleir karıştır...... bitme zbitme zbitmez kısacasııı yemek yemiycem diye kaşığı size fırlatırrr poposuna şaplağı yerr vicdan azabı çekersiniz

liste uzarr gdierrr

korkuttunuz benı yaaa ..... okudukça yorumları tısrtım valla dogurmaktan bende ıkız beklıyorum 5 .ayımdayım
valla öyle yamıssınızkı eyvah eyvah dedım yaa umarım uysal olur benımkıler umuyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…