Bu çok zor bir soru olmuş :)
Ben ailemden uzaktaydım kimseye de sormadan gittim hep 0-3 ay aldım. Bebeklerim 32 haftalık doğacağı hiç aklıma gelmedi.Özene bezene aldıklarımı hiç giydiremedim maalesef.3 koca çekmece kıyafetleri var , ve o ebata gelene kadar yaz gelicek:))Gününde bile doğsalar ikiz oldukları için 4,5 kg olacaklarını sanmıyorum.
İlkin premature tulumlarla takıldık.Cok uzun süre giymediler , çünkü hızla büyüyolar.Umarım senin başına erken doğum gelmez . Yeni doğan(New born) almanı tavsiye edebilirim.Bir de onun bir küçük bedeni olan tiny baby var.Benimkiler onuda çok giydi.Şu an newborn boyutundayız.0-3 e az kaldı inşallah
Kolay gelsin .Cok zevkli zamanlarındasın , iyi değerlendir:112:
kesinlikle prematüre takım al mothercare markası varsa yakınında onun tıny baby tulumlaruı çok güzel hatta istersen erkek için elimde bi kaç tane var seve seve gönderirim .
patikli altlardan al aynı şekilde üst al zaten yaz geliyoo bol bol tulum all en çok onlar kullanılacakk
teklifin ve önerilerin için teşekkür ederim. benim bebeklerim kız, elindekiler başka birinin işine daha çok yarar sanırım. tiny baby i mutlaka alacağım. genelde tulum tercih ediyorum, daha rahat kullanacakmışım gibi geliyor.
korkuttunuz benı yaaa .....okudukça yorumları tısrtım valla dogurmaktan bende ıkız beklıyorum 5 .ayımdayım
valla öyle yamıssınızkı eyvah eyvah dedım yaaumarım uysal olur benımkıler umuyorum
Seninkilerde miçok zor melitta kveyle bakmak geçen gün baya da tartıştık.kadın bana yardıma geldi ama hiç yardım etmiyor.sonunda bende patladım.ondan sonra yardım etmeye başladı.çıldırmamak elde değil.elinde kumanda öyle tv izliyor.bebekler ağlayınca da kucağına alıyor tamam.iyice kucağa alıştırdı.neyse derdim çook anlatırsam uzun sürer.kucağa alıştıkları için artık tek de bakamıyorum ne olacak bilmiyorum. bizim bebeklerde biri 4.200 diğeri 4.400 falan civarlarındaydı geçen hafta.
aynen dediğin gibi banada uyku hiç yetmiyor ya.gündüz bir uyusalarda yatsam diye bekliyorum.
tinkerbell2 sende aynen benim yaşadıklarımı yaşıyorsun sanırım.gündüz öldürüyorlar beni uyumuyorlar 3 kadar.3ten sonra uyumaya başlıyorlar ama.bu seferde gece uymamamaya başladılar.hergün değişiyor uyku düzenleri.halbuki geceleri iyi uyuyorlardı.bizim bebişlerin ikiside alıyor emziği.ama mamalarını da normal yiyorlar.
gunesbulut bizde iki tane ayrı bebek arabası aldık birde birleştirme apratı var .eşimle olduğumda ayrı ayrı tek olduğumda birleştirip kullanıcam.bana en mantıklısı bu geldi.650 liraya aldık özelcan bebeden.markası beby2go. mesela geçen bebeğin tekini hastaneye götürdük tek araba iyi oldu.ikili olsaydı olmazdı.tam yattığı içinde şimdide kullanabiliyoruz arabayı aynı beşik gibi.
Ben Mothercare Tiny baby bodylerden almıştım Çok kullanışlıydı. Çok fazlada prematüre giysi alma bence çok çabuk büyüyorlar Özellikle boyları. Benim kızlarım çok az kullanabildi. 0-3 ay almak daha mantıklı geliyor bana Birde giydirip çıkarmak daha kolay oluyor bunuda göz önünde bulundur Ne çocuk hırpalanıyor nede sen tedirgin oluyorsuntecrübeli ikiz anneleri, sizlere bir sorum daha olacak. ben kızlarım için alışverişe başladım ama hangi bedenden ne kadar almalıyım bilemiyorum. Herkes birşeyler söylüyor. Bana yardımcı olabilir misiniz ??
Her dönemlerinin ayrı bir zorluğu var tabi..Ayaklanınca daha zor ve tehlikeli.Şu çiş yapıp durmadan sifon çekmek isteme olayına çok güldüm. Allah bağışlasınmasraflardan bakımın zorluğundan konuşulmuşş kızlar ümidinizi kırmak gibi olmasın ama ne masraflar bitecek ne yaramazlıklarııı
mesela biz şuan bez bırakma aşamasındayız öyle yorucuki bez masrafındna kurtulalım diyorum günde 2 makine çamaşır yıkıyorum ve sürekli çiş yapıp şifon çekmek istiyolar kısacası su parası bez parasını denkleştirecek sanırım artı dışarıya çıktığımızda oyuncaklara binmek istiyolar jeton parası bayılıyoruzz abur cubur istiyolarr ek gıdaya geçtiğimizdee eti felan ayrı dert yani kızım hala mama kullanıyor ama oğlum bıraktı bana bi kar varmı yok o mama bırkatı başka şeyler istiyorr
yorgunluğa gelincee hiççç bitmiyo arkadaşlarr biz 27 aylık olduk ben hala gece kalkıyorumm yaramazlıkları ayrıı heran ayrı tehlike bez bağlatmaz kaçar banyo yapmak istemez kaçar diyeri banyo yapmak ister gider eryerii ıslatırr su ister su verisin suyu oyuna çevirir yere döker üstüne döker bunlar ben arkamı döndüğümde oluyorr hiç karştırılmayacak yerleir karıştır...... bitme zbitme zbitmez kısacasııı yemek yemiycem diye kaşığı size fırlatırrr poposuna şaplağı yerr vicdan azabı çekersiniz
liste uzarr gdierrr
korkuttunuz benı yaaa .....okudukça yorumları tısrtım valla dogurmaktan bende ıkız beklıyorum 5 .ayımdayım
valla öyle yamıssınızkı eyvah eyvah dedım yaaumarım uysal olur benımkıler umuyorum
Ben Mothercare Tiny baby bodylerden almıştım Çok kullanışlıydı. Çok fazlada prematüre giysi alma bence çok çabuk büyüyorlar Özellikle boyları. Benim kızlarım çok az kullanabildi. 0-3 ay almak daha mantıklı geliyor bana Birde giydirip çıkarmak daha kolay oluyor bunuda göz önünde bulundur Ne çocuk hırpalanıyor nede sen tedirgin oluyorsun...
çok zor melitta kveyle bakmak geçen gün baya da tartıştık.kadın bana yardıma geldi ama hiç yardım etmiyor.sonunda bende patladım.ondan sonra yardım etmeye başladı.çıldırmamak elde değil.elinde kumanda öyle tv izliyor.bebekler ağlayınca da kucağına alıyor tamam.iyice kucağa alıştırdı.neyse derdim çook anlatırsam uzun sürer.kucağa alıştıkları için artık tek de bakamıyorum ne olacak bilmiyorum. bizim bebeklerde biri 4.200 diğeri 4.400 falan civarlarındaydı geçen hafta.
aynen dediğin gibi banada uyku hiç yetmiyor ya.gündüz bir uyusalarda yatsam diye bekliyorum.
tinkerbell2 sende aynen benim yaşadıklarımı yaşıyorsun sanırım.gündüz öldürüyorlar beni uyumuyorlar 3 kadar.3ten sonra uyumaya başlıyorlar ama.bu seferde gece uymamamaya başladılar.hergün değişiyor uyku düzenleri.halbuki geceleri iyi uyuyorlardı.bizim bebişlerin ikiside alıyor emziği.ama mamalarını da normal yiyorlar.
gunesbulut bizde iki tane ayrı bebek arabası aldık birde birleştirme apratı var .eşimle olduğumda ayrı ayrı tek olduğumda birleştirip kullanıcam.bana en mantıklısı bu geldi.650 liraya aldık özelcan bebeden.markası beby2go. mesela geçen bebeğin tekini hastaneye götürdük tek araba iyi oldu.ikili olsaydı olmazdı.tam yattığı içinde şimdide kullanabiliyoruz arabayı aynı beşik gibi.
Kizlar merhaba bende 2012 annesi olacaktim bi ara yazmistim buraya ama 34 haftalik olunca 2011 de dogum yapmis ildum herneyse benim diyecegim nurum die arkadas var o 2011 ikiz anneleri die facede kapali sayfa acti 2011 anneleri pek ilgi gostermedi sizlerden katilmak isteyenler nurumun ozeline face adresinizi verirsenuz sizi eklet baska turlu nasil bulursunuz bilemitorum ben o sekilde eklendim t
merhaba arkadaşlar ben de bayadır foruma giremiyordum ikizler feleğimizi şaşırttı:) emzik konusuna gelince biz doğumdan sonraki gün verdik şaşırabilirsiniz ama alışkanlık da yapmadı kızlarımdan biri sadece uyurken alıyor diğeri hiç almıyor bizim sıkıntımız da benim sütüm 16.gün geldi o zamana kadar biberonla besledik süt gelse de memeye alışmaları zor oldu biri memeyi hiç almıyor ona sağıp veriyorum her zaman, bebeklerim 49 günlükler biri çok huysuz biz gaz sancısı( kolik) sanıyorduk ama kasık fıtığı varmış geçtiğimiz cmts ameliyat oldu iki kasıktan erken tanıştı ameliyatla çok şükür şimdi biraz daha ii çok bağırmıyor ama huysuzluğu yine de devam Allah yardımcımız olsun bakımları kolay değil ama her şeye rağmen çok güzel..
en iyisini yapmışsın zeyneppp iki çocuk yetiyor bi 3. bakmak çok zor oluyor hele ki kv olunca.yardım etmesi gerekirken yardım etmemesi zor bu seferde vermedi etmedi bana böyle dedi oluyor.yaptırsan bana bunu yaptırdı bunu elletmedi oluyor vs vs .en güzeli anne.benim annem yanımda rabbim annemden razı olsun benden çok uykusuz kalıyor gık ı çıkmıyor.çocuklarla şarkı türkü söylüyor oynuyor onlarla bende bile bu enerji yok.eşimde anneni getirtelim gene çocuklar büyüyene kadar diyor.
şimdi de boyun fıtığım ilerledi bebeklerimi yataktan alamıyorum ve gazlarını çıkaramıyorum annemden rica ediyorum hakkını ödeyemem annemin.emzirirken altına yüksek yastık koyuyorum yada sağıyorum..bir ay sonra gidecek yine getirteceğim annemi gelmezse ben giderim :):) bu boyunla iki bebekle uğraşmak zor olur benim için ama hamdolsun bebeklerim daha çıldırtıcak noktaya getirmedi hele ki oğluşum maşallah maşallah çok sessiz kızım bi yıkıyor ortalığı.bu boyunla nereye kadar götüreceğim bilemiyorumboynum için türkiyeye gelebilirim
bende iki gün önce emzik aldım kızım hemen aldı ağzına mışıl mışıl uyudu annemle gece rahat ettik oğluşum yadırgadı midesini bulandırdı : )zaten oğluşum uyuyordu geceleri ama oğluşum ishal oldu yine ne yapacağımı şaşırdım.ruhen çok yoruluyorum onları böyle görünce.denemediğim birşey kalmadı ishali önlemek için.demin internette araştırma yaptım doğduklarında beslenme ,sindirim ve bağırsak sorunu yaşayan bebeklerde de görülüyormuş.başka bi neden de kalmadı.zaten binlerce kere pişmanım başkalarının ağzına baktrığım için şimdi ceremesini çekiyorum.cahilliğim işte tecrübe sahibi oldum ama şimdide yıpranıyorum.
uyku ya gelince tamamen bebişlerim 90cc 3 saate çıktık. yavaş yavaş artırmıştım.geceleri uyuyabiliyorum birde bazen eşimle annem bebişlerle ilgileniyor akşam üzeri bi sonraki mama saatine kadar da öyle dinleniyorum sütüm çekilmesin diye 6 saat ediyor bu da yetiyor artık şükür.
4. ay ı bekliyorum inşallah o zaman meyve püresi vs alırlarsa uykuları düzene girer kaşık kaşık meyve suyu da vermeyi düşünüyorum.daha çok doyarlar diye düşünüyorum inşallah.6. ay da daha da rahat ederiz.
tinkerbell sen nasılsın bebişlerin nasıl ?
kızlar bebişleriniz ishal oldu mu hiç ? neler yaptınız ishal olunca ?
kızlar nerelerdesiniz ?bebişleriniz nasıl ?
Ben geçen gün bir baktım genelde 0-3 almışım. Şimdi birazda tiny baby alacağım. Etrfımda ikiz yok ve dolayısıyla beni yanlış yönlendirebiliyorlar. Tek bebek gibi kilolu doğamayacakları için kıyafet bedeni konusunda yanıltabiliyorlar beni. Çok teşekkür ederim..
iyiyim cnm idare ediyorum onlarda iyiler Bazı günler herşey rayında gidiyor bazı günlerde zorluyorlar beni. Ama çok şükür yinede iyi sayılır. Kusma devam Doktor fizyolojik reflü olduğunu söyledi. Geçicekmiş Kilo alımı normal olduğu sürece önemsmeyiz diyor besledikten sonra 15-20 dakka kucakta dik tutmaya çalışıyorum. Oturmaya başlayınca, katı gidalara geçince bir nebze de olsun rahatlayacağımızı umuyorum. Böyle işte sen neler yapıyorsun bebekler nasıl. Çok geçmiş olsun. İshal olmadı benimkiler şimdilik Ne yapılabilir bilmiyorum cnm ama bol bol anne sütü vermeye çalış su kaybetmesiN Doktoruna mutlaka danış cnm ishal önemsenmeli bebeklerde.
merhaba arkadaşlar nasılsınız?benım ikizlerim dün 4 aylık oldular cok şükür.beyzamda göbek fıtıgı vardı kendliginden gecti cok şükür.bisey yapmadık dr.muz kendılıgınden gecer demisti gecti.melittacım üzülme senın bebegındekı de gecer ınsallah.
bebeklerı 4 aylık olan arkadaslar ek gıda ya basladınızmı?basladıysanız neler verıyorsunuz?bana hemsire sıkılmıs meyve sularından ver corbanın sularından ver demısti.dün bı kac cay kasıgı elmanın suyunu sıkıp verdım.ictiler.benım zamanım cok yorucu gecıyor,uykumu alamıyorum.cuma gunu asılarını yaptırdık hıc durmadılar asıdan sonra.bıde 2 aylıkken ve 4 aylık ken ishal ası oluyormus ücretlı bı ası onuda yaptırdık.benım sutum yetmıyor bebelac mama verıyorum.2 gundurde bırı hıç emmek ıstemıyor dıgerı ıse yarı gönüllü yarı gönülsüz emiyor.allah hepımızın yardımcısı olsun.amınnn..
cnm ne zamandır sana ulaşmaya çalışıyorum arkadaş listende olmadığım için özelden yazamıyorum ama sana ulaşmam lazım
ne zamandır sana denk gelip konuşamadım bir ikiz annesiyle konuşup dertleşmek istiyorum.. birtane kız +2 bebek çıldırmak üzereyim her zaman burayada giremiyom yardımcı olacagına inanıyorum.....
meraba ikiz anneleri bende 29 . haftama bugün girmiş bir ikiz anne adayıyım nasipse 2 tane oğluş gelio evimize..ben bugünlere gelene kadar çok zor günler geçirdim 2.5 aylıkken yoğun bir kanama geçirdim hastanede kaldım 3-4 gün ..hastaneden çıktım sürekli yattığım halde bir ay sonra 2 kez daha kanama oldu hergün iğneler ilaçlar kullandım yataktan hiç kalkmadım aylarca ..zaman geçmek bilmedi adeta..şükürler olsun 5.aydan sonra normale döndü kanama falan olmadı bir daha ..ama hala crinon jel kullanıorum ve haftada 2 kez proluton depot iğne vuruluorum birde kan pıhtılaşması sorunu yaşadığım için günde 2 kez clexane iğne kullanıorum ..geçen haftaki kontrolümüzde bebeklerim sağlıklılardı şükürler olsun ama suları tehlikeli boyutta olmamasına rağmen az dedi drumuz..günde 3 lt su içmemi söledi ..3 hafta sonra tekrar gidicez.. bolbol yat sol tarafına dedi bebekler 2 kg olsun çoık fazla sorun yaşamayız dedi..işte bu zor geçen günlerin ardından şimdide erken doğum korkusu sardı beni ..doğum yapan anneler kaçıncı haftada dünyaya geldi yavrularınız kaç kgdıalr küvözde kaç gün kaldılar yardımcı olursanız sevinirim..
Hayırlı olsun sağlıkla tamamlamak nasip olsun. Doktorunu dinlemeye çalış cnm bu haftalardan itibaren bol bol dinlen sol tarafıma bende yatıyordum son zamanlar özellikle. Ama çok dinlenemiyordum herhalde ben. 34 haftalık doğdular benimkiler 2 kiloydular Ama çok şükür sağlıklıydılar küveze girmediler çok çabukda kilo alıp toparlandılar Bu arada ciğer geliştirici iğne olmuştum sanırım 29. haftaydı 2 doz şeklinde vurulmuştu.Erken doğum tehlikem olmadığı halde doktorum önlem amaçlı yaptırmıştı İyi kide olmuşum :)meraba ikiz anneleri bende 29 . haftama bugün girmiş bir ikiz anne adayıyım nasipse 2 tane oğluş gelio evimize..ben bugünlere gelene kadar çok zor günler geçirdim 2.5 aylıkken yoğun bir kanama geçirdim hastanede kaldım 3-4 gün ..hastaneden çıktım sürekli yattığım halde bir ay sonra 2 kez daha kanama oldu hergün iğneler ilaçlar kullandım yataktan hiç kalkmadım aylarca ..zaman geçmek bilmedi adeta..şükürler olsun 5.aydan sonra normale döndü kanama falan olmadı bir daha ..ama hala crinon jel kullanıorum ve haftada 2 kez proluton depot iğne vuruluorum birde kan pıhtılaşması sorunu yaşadığım için günde 2 kez clexane iğne kullanıorum ..geçen haftaki kontrolümüzde bebeklerim sağlıklılardı şükürler olsun ama suları tehlikeli boyutta olmamasına rağmen az dedi drumuz..günde 3 lt su içmemi söledi ..3 hafta sonra tekrar gidicez.. bolbol yat sol tarafına dedi bebekler 2 kg olsun çoık fazla sorun yaşamayız dedi..işte bu zor geçen günlerin ardından şimdide erken doğum korkusu sardı beni ..doğum yapan anneler kaçıncı haftada dünyaya geldi yavrularınız kaç kgdıalr küvözde kaç gün kaldılar yardımcı olursanız sevinirim..
hamdolsun iyi olmaya çalışıyorum.bebeklerde iyi şükür.artık bebişlerimi kucağıma dahi alamıyorum sanırım fıtıklarım ilerledifellik fellik dr arıyorum yarın mr çektricem bakalım boynumun son durumu ne? benimde kaderimde boyun fıtığı ve panik atak illetinden çekeceğim varmış hamdolsun gene de inşallah hakkımda hayırlısı olur .tek korkum felç kalmak artık yürürken dengemi tutturamıyorum ,sürekli başım dönüyor.sanırım baya ilerledi.bi fıtığımda omuriliğe bası yapıyordu.bu fıtığa ve panik atağa yakalandığımdan beri eski neşem kalmadı diyebilirim.hakkımda hayırlısı olur inşallah.
kilo alıyorsa sorun değil kusmaları dünde biz aşılarını yaptırdık bebişlerin kızımın ateşi çıktı oğlumun çıkmadı.şükür kontrol altına aldık.bende kustukları zaman yarım saat tutuyordum gazını çıkardıktan sonra birde eşim koridorda dolaştırıyor kusmuyorlar.hareket edemedikleri için ne kusmaları eksik kalıyor ne de gaz sorunları :)
Allah razı olsun canım bu seferde kabızlar dün dr. zeytinağı sür karnına dedi dr. baya doğallıktan yana.zaten annem maşallah zeytinyağına buluyordu bebişleri pehlivanlar gibi bekliyom kaka yapmalarını :) dün dr. a sordum mama da aldıkları için günde bi kere sulu kaka yapmaları normalmiş yani ishalli kaka.ishal olduklarıda ishal önleyici mama var aptamil in dr. tavsiyesi ile onu kullandık.birde reflor diye bir ilaç var suya karıştırılıyor onu da veriyor dr. ama benim bebişler küçük diye vermemişti o zaman.hasta iken vermek zorunda kalmıştı antibiyotik iğne vuruldukları için.
şimdi hamdolsun çok iyiler gülümsüyorlar :) tek üzüntüm artık bebeklerimi kucağıma alıp doya doya sarılıp öpemememinşallah yürüdükleri zaman sarılırım bol bol.dün akşam sütümü sağdım sadece 60cc çıktı özellikle duş almıştım sütüm bollaşsın diye birde su veriyorum karınlarını doyurduktan yarım saat sonra.
bu arada çevrende boyun fıtığı ameliyatı olan yada nükleoplasti yaptıran var mı ?nükleoplasti yaptırmayı düşünüyorum eğer sonuç alamazsam çözüm değil ama en son çarem ameliyat olacak.
hamdolsun ben iyi olmaya çalışıyorum inşallah sen ve bebişlerinde iyidir.maşallah bize de nasip olur inşallah senin bebişlere yetişicez bizde :)
bizim dr. da geçer kendiliğinden dedi prematüre bebeklerde daha sık görülüyormuş.göbek bağı tam gelişmediği için sanırım oluşuyromuş bu fıtık.inşallah gull ne zaman altını değiştirsem geçti mi acaba diye özellikle bakıyorum.zaten bu fıtık bebeği değil anneyi babayı rahatsız eden bi durummuş :):):)1 yıl içinde de geçiyormuş.
bende 4. ayda meyve püresi ,çorba , meyve suyu vericem.ilk elma suyu ile başlicam bende :) evet bizim bebişlerin önümüzdeki ay ve 5. ayda olucak.6. aydan önce yapılıyormuş.benimde sütüm yetmiyor.dün dinlendim birde duş aldım süt çoğalsın diye 600 cc çıktı.bende mama veriyorum.bebelac veriyordum aptamil kullanıyorum şimdi.benimde kızım iki gündür doğru düzgün mama yemiyor ama emmek istiyor süt yetmiyor.napcağımı şaşırdım.rabbim yardımcımız olsun inşallah.
hathar ekledim seni canım.inşallah bebişlerin ve iyisinizdir . elimden gelen ne varsa yardımcı olurum..
Allah yardımcın olsun canım.benimde oğlumun suyu kızımınkine göre azdı.ama hamdolsun 36+3 te doğum oldu.küvöze girmediler ama sarılık geçirdiler birde beslenme sorunu yaşadı kızım öyle yoğun bakıma girdi.
sol tarafına yat stresten uzak dur.gebeliğinin keyfini çıkar.şükür yolu yarılamışsın :) çoğul gebelik olunca ister istemez erken doğum oluyor sayılı zamanında doğuran sen oğluşlarını kucağına alacağın günü düşün mutlu ol.
birde bol bol uyu bugünleri ararsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?