2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Hoşgeldin Sevgili Zerrin,

ikizlerde ikili ve üçlü test güzenilir olmuyor. Ama yine de benim doktorum rerefans amaçlı yaptırdı. 16. Haftada down sendromu taraması için detaylı ultrasona gönderdi. Burada risk çıkarsa amniyosentez öneriyorlar. Yapılan taramada doktor %80 risk yok dedi. Ama büyük ihtimal tek yumurta ikizi. Birinde sorun varsa diğerinde de vardır dediği için, ertesi gün amniyosentez yaptırdım. Riskli bir operason, bu nedenle muhakkak uzmanı yapması gerekiyor, ki Türkiye'de bunu yapabilecek 40 uzman varmış.

İkiz bebek takipleri genelde 2 haftada bir yapılır. Bana bir ay uzun geldi. Daha önceki tek hamileliğimde bile ilk 3 ay 15 günde bir, ikinci 3 ay ayda bir, son 3 ay yine 15 günde bir kontrole gitmiştim. Bu ikiz hamileliğimde başından beri 2 haftada bir kontrole gidiyorum. Belki başka bir doktor deneyebilirsin.

ORKİDE YE TEŞEKKÜR EDERİM. SORUMU YANITLADIĞI İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. Evet yan yana olan ikiz bebek arabalarına bakayım. Asfalt uygun. Puset nedir ? Yeni doğunca kullanılan çanta tipi taşıma aracı değil mi ?

maşallah gayet iyi gelişmişler seninkiler de . bizim de geçen hafta 3 aylık kontrolümüz vardı. benim de oğullarım maşallah iyi gelişmişler doktor öyle dedi. biri 56 cm 5.050 gram diğeri 57 cm 5200 gram bu zamana kadar ağırlıkları hep aynıydı ama bi oglum arayı açacak galiba. biz de zor günler yaşamıştık ama geçti çok şükür. bu zamana kadar zorunlu haller yani doktor sağlık ocağı dışında bir yere gitmedik doktor 2 ay daha sabredin hazirandan sonra kısa paçalları giydirip çıkarırsın dedi. ne yapalım buna da şükür şu iki ayı da hastalanmadan geçirsek çok iyi olacak. bir de doktorum rota virüsü aşısını yaptırmamızı önerdi biz de yaptırdık ilk dozunu 2. dozu da 5. ay biraz pahalı ama ne yapalım sonradan pişman olmamak için yaptırdık. bu arada siz yaptırdınız mı ????

Son düzenleme:
melitta geçmiş olsun canım şimdi daha iyisindir inşallah.

nurtencb bebişlerin çok güzel toparlanmış maşallah.bizde bugün tam iki aylık olduk.cumartesi doktora gitmiştik bizim bebişler aynı gidiyor.biri 4600 diğeri 4580 çıktı boylarıda aynı 52 cm.

bizde iki gün önce aşılarını yaptırırken ölçüldü kg leri oğlum 5.100 gr kızım ise 4.870 gr çıktı :):):) dr. iki aylık olmalarına kg leri iyi dedi.
rota aşısı ise 3. ay birde 5. ay yapılacak.

Son düzenleme:
İyi akşamlar arkadaslar. 44 günlük ikiz bebeklerim var. Gündüzleri en fazla 3 saat uyuyorlar kalan zamanda nadiren bakiniyolar çoğunlukla mizirdaniyorlar. Kendiliginden uyumuyorlar.Gündüz mama veriyorum sütüm yetmiyor.hiçbirşeyim duzene oturmadi. Gündüz uyumakta çok zorlanıyorlar gece emip 2/3 saat uyuyorlar gece daha rahatiz. Tecrübeli annelerden mama takviyesi nasıl yapılmalı belirli saatlerimi olmalı ? Gündüz uykusu nasıl olmalı ? Hangi mamayı kullanmalı ? Bu konularda yardım istiyorum. Zorlanıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim..

canım allah analı babalı büyütsün.bizde yaptırdık rota virüs aşısını.ılk dozu 2 aylıkken, 2.dozu 4 aylıkken yaptırdık.normalde ası 148tl idi.dr bıze ındırım yaptırdı bebek basına 100tl verdik.sen aşılarını kac yaptırdın?

TEŞEKKÜR EDERİM. SORUMU YANITLADIĞI İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. Evet yan yana olan ikiz bebek arabalarına bakayım. Asfalt uygun. Puset nedir ? Yeni doğunca kullanılan çanta tipi taşıma aracı değil mi ?

selamlarrrrr bizde 15. haftamızdayız
allahım hepimize bebişlerimiz sağlıcakla kucaklarımıza almmızı nasip etsin

ilk zamanlar düzene oturmaması normal.gazları olabilir.ilk doğduğunda kaç cc ile başladın ?kaç saate besliyorsun ?2 saate 30 cc ile başladıysan

44 günlük ise 45 yada 60 cc yapabilirsin.ben 2 saate 30cc ile başlamıştım sonra 90cc yapıp iki ye bölüyordum 45 cc - 45 cc veriyordum.doymadıklarını anladığımda 60 cc yaptım ikisine de 40 günlüklerdi.şimdi ise 2 aylıklar 90 cc üç saate veriyorum.tabi sütüm yetmediği için sürekli emziriyorum.ilk zamanlar önce emzirip üstüne mama ile tamamlıyordum doymadıklarını anladığımda ise önce mama aralarda ise emzirmeye başladım.onların doymadıklarını anlarsın o zaman zaten hiç sütün yetmicek mamanın cc si artıcak.bebekler en fazla dört saat aç kalabilirler.ben üç saate bir anda yükseltmedim örneğin önce iki saatle sonra iki buçuk 60 cc sonra ise 3 saat 90cc.birde prematürenin bebelac nanetal kullandık sonra bebelac bulamayınca aptamil kullandık.şimdi ise aptamil kullanıyorum oğlum güzel yiyor ama kızım beğenmedi sanırım kızım için bebelac1 kullanıcam.bebeklerin damak tadına kalmış.

TEŞEKKÜR EDERİM. SORUMU YANITLADIĞI İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. Evet yan yana olan ikiz bebek arabalarına bakayım. Asfalt uygun. Puset nedir ? Yeni doğunca kullanılan çanta tipi taşıma aracı değil mi ?

bence de yanyana uygun bizde yeni sipariş ettik.babyhope.arka arkaya olsa sanırım birbirinin saçını başını yolarlar
puset araba da da kullanılanlardan.çanta tipi sanırım ana kucağı deniliyor.benim bebişler baya boya verdi ve büyüdüler.şimdi sığmıyorlar bizde puset siparişi ettik.hatta araba da zorunlu kullanmak.araba bebek koltuğu diye geçiyor yanılmıyorsam.

Son düzenleme:

saol canımm senin de bebeklerini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. biz de 3. ve 5. aylarda yaptıracağız. tanesini 142 tl ye yaptırdık. ilk başta kararsız kaldım yaptırmakta ama sonradan pişman olmamak için yaptırdık.

bizlerde böyle kucaklarımıza allalım yavrularımızıdua edin bizede
allah bebeklerinize sağlık versin

saol canım.. yanlış hatırlamıyorsam senin bebişlerin 2 kilonun üzerinde doğmuşlardı.maşallah seninkiler de çok iyi toparlamışlar. benimkiler 12 gün küvezde kaldılar hastaneden çıkarken ikisi de 1600 gramdı. ayda ortalama 1.5 kilo alıyorlar tabi mama takviyesiyle. inşallah böyle devam ederler de yaza dışarı çıkıp gönlümüzce gezeriz...

benim merak ettiğim bişey var cevplarsanız sevinirim
ikiz bebeklerde kıpırtıları hissetme ne zaman başlıyor? tek bebekle aynımı?

benim merak ettiğim bişey var cevplarsanız sevinirim
ikiz bebeklerde kıpırtıları hissetme ne zaman başlıyor? tek bebekle aynımı?

ben 20. hafta civarında hissetmeye başlamıştım tek bebekle aynı diye biliyorum. eğer ikinci bebeğinizse daha erken hissedilebiliyormuş.

ya arkadaşlar bu mama konusunun miktarında bebeklerin kilolarına göre yazarsak daha iyi olacak çünkü bizim bebeklerimiz ikiz . prematüre doğanlar var zamanına yakın kilosu iyi doğanlar var o yüzden birbirimizi yanıltmayalım. benim bebeklerim 5200 gram ve mamayı 2.5-3 saate bir 105 cc veriyorum. yazan arkadaşlar da bebeklerin kilolarına göre yazarsa sevnirim. karşılaştırma fırsatı olur hiç olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…