herkese merhaba 32+1 im ikiz bebislerimi bekliyorum ama dogum sonrasindaki bakimdan da bi o kadar korkuyorum. sizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar ? onerileriniz , tavsiyelerinizvar mi ?
ikizlere hamileyken tatile giden yokmu aranızda
dr unla konuş bence eger o bir sıkıntı yok derse neden olmasın? ilerleyen zamanlarda çok ağırlaşacaksın fırsat varken tatil yap. ama dağ bayır yürüyüşlü bir tatil değil yorulmadan ve zıplamadan:) bu arada yolu bozuk olmasın, araba yolculuğundada sık sık mola ver. iyi tatiller :))
merhaba kızlar nerlerdesiniz ?
sizlere birşey sormam gerekiyor.
doğum sonrası reflü olan oldu mu ?
göğüste şiddetli bir yanma ile dr. a gittim.reflü tanısı daha önce kondu mu? dedi.
bilgisi olan var mı ?doğumdan sonra bende tuhaf tuhaf hastalıklar türedi.şaşkınım ve korkuyorum bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.
geçmiş olsun canım, doğum sonrası ben hastanelerden çıkamadığım gibi yatışım bile yapılmış onca tetkikler,tahliller tomografiye varıncaya kadar herşey çekildi ama inanırmısın çıkan böbrekte taş, karacigerde iltahap dendi doğumdan önce hiç bir hastalığım yoktu sanırım hamilelik dönemi vücutta oluşan değişiklikler hastalıkları tetikliyomudur nedir bende anlamadım yeni yeni normale dönüyorum ama hergün değişik bir problemle karşılaşıyorum bende inş. düzelecegizdir canım...
vücutta olan bir rahatsızlık hamilelikte daha fazla meydana çıkıyor. bizim gelinimizinde böbrekte taş varmış 9 ay boyunca onun yüzünden hep hastanelerde geçirdi. doğum yaptı ağrısı kesildi taş küçülmüş meğer. benim zaten reflüm vardı ama dikkat ederek geçiriyorum bir sorun olmuyor şükür. yediklerimize içt,klerimşze dişkkat edersek sorunsuz geçiririz herhalde inşallahhhh....
uhde inan aynen bende yaaa çıldırıcam.doğumdan sonra psikolojimin bozulduğu yetmiyormuş gibi ve hızla zayıfladığım gibi birde hastalıklar türedi.ilk ağzımn yüzüm uyuşuyordu gittik hastaneye.sonra bi gece panik atak geçirdim sütüm jilet gibi kesildi.onun için bi daha gittik hastaneye sinirsel dendi.ilaç verdiler.nefes alamıyorum diye bi daha gittik.hep sinirsel dendi.
bir aydır boğazım ciğerim yanıyordu acile götürdü eşim orada geniz akıntın var dedi ciğerlerimi dinledi ilaç bile yazmadı tabi ben muayene edilirken gözlerim doldu dr. bana ölümden korkuyor musun panik atak mı var sende dedi bende evet dedim ve yeni doğum yaptım ondan sonra başladı ölüm korkusu dedim.bişeyin yok dedi ama iyice incelemedi bile malesef reflü başlamış ilerledi .geçenlerde ciğerim yanıyor boğazım yanıyor acıyor kanser oldum galiba dedim.ama sıralıyorum dil kanseri oldum galiba , damak kanseri oldum galiba yemek borusu kanseri oldum galiba akciğer kanseri oldum galiba diye ,başka bi eş olsa illalah eder.
eşim bu sefer acile özele götürdü.baktılar ağız ülseri olmuş dedi dr.ertesi günü dahiliyeye gel dr. ayrıca onkoloji dr. u dedi acildeki dr..dün gittim muayene olmaya baştan aşşağı inceledi. reflü başlangıcı dedi.psikolojik bozukluk değil dedi.bende dedim ki gittiğim bir dr. sinirsel deyince psikiyatriye gittim dr. ağrım var yüzüm gözüm yanıyor dediğimde "genelde hastalar başka hastalıkları olduğunu düşünürler"dedi dedim.halbuki reflü başlangıcı varmış dehşet birşeydi.göğsümdeki ağrı nın tarifi yok.boğazımdaki ağrı ve acı nın tarifi yok.yanlış teşhis yanlış ilaç.hemen vitamin eksliğine bağlıyorlar
inanın hep stresten binlerce kere pişmanım doğumdan sonra hep birilerinin ağzına baktığım için.hazmedemedim birde doğum sonrası psikolojisi.eşimde çok üzgün.innın eşimin başının etini yedim iyi değilim diye eşimde sinirsel olduğunu düşünüyordu ama dün dr. reflü kalp krizi geçiriyormuş gibi ağrılara neden olur,nefes alamama şikayeti olur ,göğüste ağrı olur vs vs şeyler olur diyince eşimin gözleri doldu.çünkü doğumdan sonra çekmediğim stres ve ağrı kalmadı.birde eşim dr. a kilo almak istediğimi söyledi.dr. da tahlileri çok güzel bence böyle daha güzel görünüyor dedi.kg almasına gerek yok dedi.
kesinlikle yanlış anlaşılmasın çocuklar dan değil stresim.ben dünyanın en mutlu annesiyim dünya tatlısı evlatlarım var.sadece eşim bana baktığında tedirgin ve gergin birini görüyorum diyordu.hala atlatamadım arkadaşlar asaplarım bozuk.
gittiğim dr. a psikiyatri dr. u bana bi ilaç yazmıştı dedim bırakayım mı?dedim.devam edebilirsin bağımlılık yapmaz sağlıklı insan dahi kullanıyor rahatlamak için dedi.tamam dedim.
zaten kararımı da verdim bu tür peşpeşe rahatsızlıklar çıkınca hayatımda mecburiyetten katlandığım kişileri çıkarttım.özüme dönmek istiyorum.bebişlerimle ve eşimle çok mutluyum başka sorun istemiyorum.bi ara hatta hastalık hastası olduğumu düşünmüştüm ya.
daha neler çıkacak acaba?zaten genç yaşta boyun fıtığı oldum.daha ne hastalıklar türicek bakalım.yine şükür yine sabır.hamdolsun.
içimi döktüm baya uzun oldu.
balımnur sen nasıl dikkat ediyorsun reflü ye hayatım boyunca hiç bilmediğim hastalıklarla boğuşuyorum alışmaya çalışırken başka bir hastalık çıkıyor.
reflü sende ne tür şikayetlere yol açıyor? ve nasıl besleniyorsun.dr bana bikaç ilaç yazdı.geçeceğini söyledi.inşallah geçer kalıcı olmaz çünkü gerçekten hayatımı felç etti.
inşallah başka hastalıklarla boğuşmam.
canım inan bu hayatta bebeklerin ve eşin varsa yanında mutluysan onlarla dışarıdan başka kişileri takma kafana şuan sana muhtaç olan bebeklerini düşün Allah esirgeye sana birşey oldugunda kim bakacak onlara 3. şahısların dedikleri yaptıkları umrunda olmasın, Allaha çok şükür eşinle problemin yok dünya tatlısı bebeklerin var kafana onlardan başka birşey takma böyle yaptıgın sürece yeri gelecek bebeklerine yetemediğini bile düşüneceksin, çok şükür dr. kötü birşey çıkmamış reflü bendede var ilaçlarını kullan inan düzelirsin canım. sen benim doğumdan sonra yaşadıklarımı duysan inan dudakların uçuklar ama ben sadece ve sadece kendimi bebeklerime adadım sadece onlarla mutluyum tek başıma ailemden çok uzak bir şehirde sadece iki bebeğimle kaldım ama hayat bu işte insana ne zaman ne getirip ne götürecegi belli değil inanki.. bebeklerine ve eşine sımsıkı sarıl diğer kişileri, yaptıklarını, söylediklerini unut gitsinnnn
burda hem anne olan hemde anne adayı arkadaşlar var sanırım.. benim sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim..benim bebeklerim tedaviyle oldu.. keseleri görmeye gittiğimde.. dr. um bir kesenin diğer keseden küçük olduğunu bir hafta geriden geldiğini söyledi.. benimde içim rahat değil tabi.. kalp atışları için gideceğim günü bekliyorum... insallah biri diğerine yetişir.. sizlerinde başına böyle şeyler geldi mi? cevaplarsanız çok sevinirim... şimdiden teşekkürler...
bugün doktora ayrıntılı ultrason için gittim bir sorun çıkmadı çok şükür kızımla oğlum normal seyirlerinde büyüyorlar. ama kızım oğlumdan 66 gram daha hafif, sizce bu fark yani 66 gram fark büyük bir fark mı bana biraz fazla geldi ya da kuruntu yapıyorum. doktorum fazla falan demedi ama :S
canım benim yemekle pek aram olmadığı için öyle diyet miyet yapmama gerek kalmadı zaqten ilaçlarıma gelince süreklide kullanmıyorum artık rahatsız oldugumda kullanıyorum o kadar çünki benim sürekli kullanmam gereken başka ilaçlarımda var, yürüyen eczane gibi oldun inanki :)) inş. seninde ilerki günlerde pek bir problemin kalmayacaktırr. çok çok geçmiş olsundr. bana diyet verdi.mideme inanılmaz düşkün biriyim.yemek yemeyi çok seviyorum şimdi diyet olunca ne yicem.baharat yasak kızartma yağlı şeyler yasak.ızgaraya müsade etti tabi tatsız tutsuziki ilaç yazdı birde burnumdan dolayı geniz akıntım var oda boğazımı tıkıyor onun içinde tablet vermişlerdi.rahatlattı.
sen nasıl besleniyorsun?hala ilaç kullanıyr musun?neren ağrırsa canın orda derler gerçekten doğru.
bende ailemden memleketimden uzaktayım.şükür herşey yolunda sağlık sorunları ekstradan olmasa.alışıyor insan herşeye.çok doğru zamanın ne getireceği belli değil.kim bilir daha nelerle karşılaşacağız
merak etme canım genelde biri diğerinden küçük oluyor ama zamanla yetişiyor benimkide öyleydi geride olan kızımdı çok şükür bir problem olmadan dünyaya geldiler inş. sorun çıkmadan sende kavuşursun bebeklerine hayırlı olsunn..burda hem anne olan hemde anne adayı arkadaşlar var sanırım.. benim sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim..benim bebeklerim tedaviyle oldu.. keseleri görmeye gittiğimde.. dr. um bir kesenin diğer keseden küçük olduğunu bir hafta geriden geldiğini söyledi.. benimde içim rahat değil tabi.. kalp atışları için gideceğim günü bekliyorum... insallah biri diğerine yetişir.. sizlerinde başına böyle şeyler geldi mi? cevaplarsanız çok sevinirim... şimdiden teşekkürler...
bugün doktora ayrıntılı ultrason için gittim bir sorun çıkmadı çok şükür kızımla oğlum normal seyirlerinde büyüyorlar. ama kızım oğlumdan 66 gram daha hafif, sizce bu fark yani 66 gram fark büyük bir fark mı bana biraz fazla geldi ya da kuruntu yapıyorum. doktorum fazla falan demedi ama :S
burda hem anne olan hemde anne adayı arkadaşlar var sanırım.. benim sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim..benim bebeklerim tedaviyle oldu.. keseleri görmeye gittiğimde.. dr. um bir kesenin diğer keseden küçük olduğunu bir hafta geriden geldiğini söyledi.. benimde içim rahat değil tabi.. kalp atışları için gideceğim günü bekliyorum... insallah biri diğerine yetişir.. sizlerinde başına böyle şeyler geldi mi? cevaplarsanız çok sevinirim... şimdiden teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?