2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

canm iyi olmana çok sevindim maşallah bebekler baya kglenmişler çok iyi.büyüdüler artık annesi hep yanında isticekler seni :) çıngıraklı bişeyler alabilirsin birde diş kaşıyıcı silikon olanından alabilirsin çok oyalıyor bebişleri. bu aydan sonra yüzüstü yatabilirler.
elma püresi ve yoğurt verebilirsin bi kase.

maşallah herşeyin yolunda olmasına çok sevindim avcı82.Allah nasip ederse bir ay sonra düşünüyoruz sünneti.dr. muza danıştık olur dedi.sağlık açısından da çok iyi.inşallah ilerde aklı erdiğinde de bir mevlüt vermeyi düşünüyorum.bende iyice hareketlenmeden ve aklı ermeden yaptırmak istiyorum birde sağlık açısından erkenden yaptırmak istiyorum ve şimdiden çok heyecanlıyım :):)

bizim kontrolde ay 'ın 23 de olacak.5. ayımızı doldurduk zaman ne çabuk geçiyor.daha dün ne zaman doğacaklar ?iyi olacaklar mı ?sorun olur mu ? diye dertlenirken kaç ay geçti bile :):)

Bugün Dr kontrolum vardı, 19+1 haftadayim, rahim boyum 2 cm olarak olculdu, salı gunü serklaj yapılacak büyük ihtimal, benzer durum yaşayan veya yakınlarından duyan varsa paylasabilir mı? Cok moralim bozuk sürekli ağlıyorum...

ağlama lütfen önlem alınacak bu başlıkta bu tür sorunlar yaşayıp bebeğini kucağına alan arkadaşlar var.umarın yardımcı olucaklardır.

sen stres yapma bol bol dinlen.

kızlar nerdesiniz ?

Merhaba öncelikle sakin olllll.... Bende 24. haftada 2,3cm ile kısalmaya başladı doktorum Türkiyede ki en iyi riskli gebelik uzmanlarından birisi idi. Ben de serklaj zamanı geçtiği için yapılamadı. Evde sürekli yattım. Doktora 2 haftada bir sonra haftada bir kontrole gitmeye başladım. Doktorum sürekli önce 30. haftayı görelim merak etme sadece yat dedi. Her muayenede dualarla ve ağlayarak gittim. rahim ağzı önce çok hızlı kısaldı. 1,2 ye kadar indi 30. haftada sonra 33. haftadan sonra baktık açılma falan olmuyor artık doktorum ölçmedi bile. Ben bebeklerimi 36+3 te dünyaya getirdim hemde rahim ağzı falan sorun çıkarmadı tansiyonum çok yükseldi. Yani sonuç olarak serklaj güzel bir uygulama ve sen tam zamanında yaptıracaksın ve rahat olacaksın. Önemli olan işlemi çok uzman bir doktorun yapması. Düşün ben serklaj yapılmadan dayandım sen daha rahat ol lütfen. Hatta ben doktora yalvardım beni hastanete yatır nolur diye, burda başka başlıkta bazı arkadaşlar beni çok korkuttu mutlaka hastaneye yat diye ama ben evde tv karşısında yatarak yemek ve diğer ihtiyaçlar dışında kalkmayarak geçirdim, şimdi bebiş büyütüyorum.
Bu arada diğer tüm arkadaşlar hepinize selamlar, benim bebeklerin kolikleri yavaş yavaş azalmaya başladı, şimdi memleketteyiz. Sıcaaaakkk...Melitta senin dediğin gibi klimanın altından çıkamıyoruz.
Ay çok uzun yazdım kusura bakmayın. Benim yaramazlara yalnız bakmam imkansız gibi, daha öncede yazmıştım.:18::18::18::18::18: Bakıcı arayacağım da ben evdeyken bana yardım için gelecek bakıcıdan neler beklemeliyim deneyimli arkadaş tavsiyelerine ihtiyacım var 750 liraya sabah 8 akşam 5 haftada beş gün birini buldum gibi ama emin değilim, keşke kendim bakabilsem ama olmayacağı benimkilerin ikisinin de kucakta uyuyum hep ağlamaları sonucu bu tatilde de kesinleşti. herkesi öptümmmmm

Olefin cok teşekkür ederim, dünden beri okumadığım şey kalmadı, bı ümitleniyorum bı mahvoluyorum...benim doktorum henüz net de değil yapılıp yapılmaması konusunda, bu sekilde de takip edebiliriz diyor ama yapılması taraftarıyım, riske atmak istemiyorum...senin doktorunun adı neydi?

Canım ben ankaradayım. Doktorum prof.dr Özgür Deren ...Deren klinik diye yazarsan her türlü bilgiye ulaşırsın, çok tatlı bir insandır cokta uzmandır ileri haftalara kalırsa işlem bu sefer doğumu teteiklediği için yapmıyorlar, sen ve doktorun karar versin herkesi boşver Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sormak istediğin bişey olursa özzelden de mesaj atabilirsin selamlar

bende özgür beye gitmeyi düşünüyorum biraz bilgi verebilir misin?Doğum için nereyi öneriyor?
selam

Merhaba, gecen haftaki kontrolümde hunilesme ve 2 cm açılmadan bahsetmiştim hatırlarsanız, salı gunü atil hocayla randevunuz vardı detaylı ultrason için, muayene sırasında hunilesme görmediğini ve rahim boyunun 3 cm olduğu söyledi, 10 gün sonra me si doktorumla randevum var, tekrar ölçülecek...ama merak ediyorum bu kadar farklı iki tabloyla karşılasan var mı daha önce? Bu arada ben tedbir amaçlı sürekli yatiyorum, hiçbir kuvvet beni yataktan kaldıramaz 30. Haftaya...

bende 2010 ikiz erkek çoçu annesiyim ama oğlum beni hiç üzmüyor çok laf dinleye cok uyumlu ve çok zeki maşşallah diyecem yükseleni farklı diye düşünüyorum veyada her ikizler bir olmuyo

selam kızlar nasılsınız.?ben uzun zamandır aranıza katılamıyorum bebişlerim şu an 3 aylık oldular. 34 haftalık doğum yaptım gayet iyiler. 15 gün küvezde kaldık ama o zor günler geçti çok şükür. yeni hamile olan ve kucağına alanlara sabır ve sağlık diliyorum. kendinize çok iyi bakın sağlıcakla kalın.

slm cnm masaallah eminim zor zaman gecirdin kaç kg doğdular cige geliştirici iğne olmuşmuydun

merhaba bende ikizlere hamıley 34 haftalıgım fakat bu ciger gelışmemış olayı ne yaa?? hiç bahsetmedı bana doktorum herkze yapılıyormu??
:26:

Son düzenleme:
merhaba bende ikizlere hamıley 34 haftalıgım fakat bu ciger gelışmemış olayı ne yaa?? hiç bahsetmedı bana doktorum herkze yapılıyormu??
:26:

bana 28. haftada yapmıştı doktorum. ikiz bebeklerde erken doğum riski olduğu için cğerleri daha önce gelişsin diye yapılıyor ama sen zaten 34. haftaya gelmişsin gerek kalmamış bence

meraba arkadaşlar
bende 27+4 günlük ikiz hamileyim
ara ara kasık sancılarım oluyor adet sancısı gibi bunlar beni çok korkutuyor
sizlerde yaşadınızmı bunları ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…