2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba arkadaslar nasılsınız ikizleriniz nasıllar? ınsallah hepinizin bebekleri iyidir.fırsat buldukca yazılanları okuyorum ama yazı yazamıyorum fırsatım olmuyor. arkadaslar benım bi sorum olacaktı.temmuzun 14 de7 aylık oluyor ıkızlerim.kızım biri (beyza)ayagının üstüne basabiliyor.5,5 aylıkken basmaya baslamıstı.sırt üstü yatarken hemen yüz üstü dönebiliyor.kollarından tutunca dık durabılıyor. ama dıger kızım (büşra)ayagının üstüne basamıyor.sagına soluna dönüyor ama yüz üstü dönmüyor.büsra beyza dan 1 kılo fazla.acaba kılosu dıger kızıma göre fazla ondan damı ayagının üzerıne basmıyor kı.normalde kafasını tutuyor ama mesela yatarken ellerınden tutup kaldırmak ıstedıgımde kafanı tutmuyor.
arakadaslr sızın ıkızlerınızde ayakların üstüne basabiliyormu?
mellıttacım canım bence de kücükken sünnetını yaptır.benım kardesımde oglunu 6 aylıkken falan yaptırmıstı.senın ıkızlerın ayagının üzerine basabılıyormu?gecen ay da kontrole gııttıgımızde soylemeyı unutmusuz dr.a.bu ayın 14 kontrolümüz var o zaman gıdınce söyliyecem. insaalllah normaldır.bi sorun yoktur.kafama cok takılıyor.

Son düzenleme:

merhaba güll bizlerde iyiyiz çok şükür.benim oğlan ın motor gelişim hep bir ay erken başladı.3aylıkken kahkaha atmaya başladı.3,5 aylıkken dönmeye başladı.şimdi ise hem dönüyor ikinci dönüşünü kendini yuvarlar şekilde ittirerek dönüyor.fakat kızım daha üç dört gündür dönüyor hatta bu hafta utanır gibi hareketler yapmaya başladı.örneğin severken yüzünü kapaması gibi bide bugün ilk defa ağlarken trip yapar gibi yan dönüp koluyla yüzünü kapadı.arada yan yan bakıp ağlamaya devam ediyordu.

ayağının üstüne basması derken ayağını yere tamamiyle basmasını mı söylüyorsun?ben tuttuğumda yere basıyor fakat ayak parmaklarıyla.
oğlum kıza göre hep bir ay erken başladı motor gelişimi.ama kızım geri oğluma göre.dr. a da söyledik herşeyi çok çok iyi dedi.bebeklerinizi hep 3 aylık düşünün erken doğdukları için dedi.kız çevreyi erken tanımaya başlamış bu da motor gelişiminin yerinde olduğunu gösterir dedi.çünkü kızım yabancıları gördü mü canı yanmış gibi ağlıyor.yüzünü omzuma saklıyor boncuk boncuk gözyaşı akıtıyor.9. aya kadar sürebilirmiş bu durum.

bugün misafir geldi ağlamaktan bitap düştü.akraba falan gelse yatıya herhalde bu kız yüzünden fazla kalamaz :):):):) çünkü gidene kadar morarıyor ağlamaktan.misafirim bile korktu bacakları ,yüzü mosmor oldu diye :):):):):):):):)

kafa tutma meselesine gelince ise ters döndüklerinde kafalarını tutmaya çalışıyorlar fakat koca kafalılar ondan mıdır bilmiyorum :):):) zorlanıyorlar gibi ama kafa hareketleri iyi ama dr. a gittiğimizde kesinlikle senin kafan da olan soru işaretlerini bende soracağım.cumartesi kontrolümüz olucak.

sünnette karar kıldık eşimle burada dr. araştırıyoruz bulamazsak ,izmire kuzene gideceğiz.ne kadar erken olursa sağlık açısından da ,psikolojik olarak ta iyi olucak :):)
çok heyecanlandım erkek annesi olmakta farklı bi duyguymuş yahu :):) Allah evlatlarımızı nazarlardan saklasın inşallah

selam cnm Reflü diyince tüylerim diken diken oluyor çok çektim ben kusmalardan biliyorsun. Anladığım kadarıyla seninki çok hafif benim ikiside oluk oluk derler ya o şekilde kusuyorlardı ama doktorum ilaç vermemek için çokkk direndi.Ben artık verin diyordum düşün bıkkınlığımı Fizyolojik bebek reflüsü diyordu geçici reflü katlanacaksın diyip durdu Kilo alımı normal olduğu için bunu düşünüyorlar İlaçlık durum değilmiş.4. Aylk kontrolümüzde benim ısrarıma dayanamayıp milupanın AR mamasını aptamil preyle karıştırmamı söylemişti 2+2 şeklinde fazlasıda kabızlık yapıyor çünkü. Gerçektende işe yaradı bu ay çok rahat ettim daha katı mama olduğu için çıkarmadılar. Bence sende ilaç kullandırmadan önce iyice araştırt gereksiz ilaç kullanmasın bebiş... belki sizinkide bebek reflüsü dedikleri fizyolojik refüdür.Kaşık mamasına başlatmış doktorun hadi bakalım Bizde bu hafta yoğurda sonrakki hafta da meyveye başlıyoruz Neden mamadan yapma yoğurt anlamadım cnm Bana şişe günlük sütten kendin yapacaksın yoğurdunu dedi. yemekden 1 saat önce 2 kaşıkla başlat her gün arttır 5 gün sonunda bir küçük fincan yiyecek düzeye gelicek dedi.Önümüzdeki hafta ise mevsim meyvesi Şeftaliyle başlarım :) İnşallah sever kuzularım
Bu arada küpe taktırmışsın annemde küpe ne zaman taktırıcaz diyip duruyor kızlara ben de korkuyorum acır gibi geliyor bana ama..... Peki ağladımı hiç kızın melitta

merhaba Bende anlamadım tam olarak basabiliyor mu bebeğin. Eğer öyleyse erken zaten diye biliyorum ben Gerçi 7 aylık bebek ne yapar tam da bilgim yok ama emekleme hareketleri falan yapması gerekmiyormuydu daha :) Bence kafana takılcak bişey yok ortada.. Her bebek farklı şeylere odaklanırmış. O yürümeye daha hevesli bir bebektir öteki emeklemeye. Bazen bir gün sonunda yakalıyorlar birbirlerinin gelişimlerini.

evet hemen ilaç vermiyorlar.dr yastığını yüksek tut dedi.korkuyorum ciğerlerine kaçacak kusmuğu diye onun dışında korkum yok.birde acı çekiyor mu acaba diye üzülüyorum çünkü ağzına gelince yüzünü ekşitiyor.bu hafta yoğurta başlıyoruz kaşık mamasına ek olarak.
mamayı normal yapıyorsun içine bi kaşık yoğurt mayalıyorsun. dr. yazmıştı.çünkü normal yoğurt verme mamadan yap demişti.bende merak ediyorum nasıl olacak acaba?aynen iki kaşıkla başlanıcak bizimki de.doktorumuz çok iyi herşeyi düzenli bir şekilde yapıyor baştan aşşağı omurgasına kadar muayene ediyor.hastanedeki ve sağlık ocağındaki dr. umuzda iyi fakat bu dr. dan daha çok memnun kaldım.

birde oğlum kaşığa alışamadı gitti .kızım kaşıkla çok güzel yiyor ama oğlum emer gibi alıyor kaşığı birde sinirleri bozuluyor başlıyor mızmızlanarak el ayak çırpmaya.biberona koydum azcık sulandırıp öyle yedi.nasıl alıştıracağımı bilmiyorum.uğraştıracak gibi.

bence hemen taktırmalısın pek acımıyor krem sürüyorlar on dk bekilyorsun.o sırada kızım uyumuştu.bilirsin uyurken bi anda canları yandımı mosmos olup ağlıyorlar ama kızım maşallah tabanca sesinden irkinerek bi 5 sn kadar ağlar gibi yaptı sustu.anlık acı okadar.büyüünce daha zor olur.birde çok tatlı oluyorlar :):):)

kızlar şunu eklemeyi unuttum.biz demir ilacına başladık.prematürelerde 4. ayda başlanıyormuş.sizler de başladınız mı ?
kontrolde aklıma gelenler bunlar.aklıma geldikçe eklerim.

Son düzenleme:
kızlar. dr.umuzun beslenme notunu sizlere de aktarıyorum.

sabah 09 :00 elma,armut, şeftali püresi. ( meyve saati )

19:00 milupa sütlü pirinçli 130 ml (başka bir marka daha yazmış fakat okuyamadım )

haftaya (yani bu hafta oluyor) yoğurt 16:00 üç kaşık mamaya bir kaşık yoğurt 2 kaşık başlanacak

dr. umuzun yazdıkları bunlar.tarifi de ekli.

yapmak isterseniz oldukça basit bir tarif ve mamadan :)

kızlar milupa bir kitapçık göndermiş bana onda yoğurdu anne sütü, bebe sütü veya devam sütü ile yapılması öneriliyor. bebeklerin gelişimi için daha uygun sanırım.

Merhaba kızlar şu anda 3 ayını doldurmasına birkaç gün kalan bir kız bir erkek bebeğim var. Kızım 2400 doğdu şuan 4500 gram oğlum 2700 doğdu şuan 5500 gram. 3. ay kontrolüne cuma gideceğiz ama benim size çoookkk sorum var. bebeklerim hem anne sütü hem mama yiyor. Sütüm çok değil. Emdikten sonra 2 saat geçmeden acıkıyorlar mamadan sonra 3 saat dayanıyorlar. Yanı anda emziremediğim ve süt yetmediğinden tüm günüm neredeyse dömnüşümlü olarak emzirme ve mama yedirmeyle geçiyor. Doğal olarak aynı saatte de uyumuyorlar. İkinci haftalarından itibaren her ikisinde de çok ciddi gaz sancısı ve kolik olduğu için kullanmadığımız gaz ilacı kalmadı. Sürekli ağlayan ve kusan iki bebek. Doktorumuz ısrarla sağlıklarının iyi olduğunu bunların normal olduğunu geçeceğini söylese de ben çok yorgunum. 5 yılın sonunda tedaviyle elde ettiğimiz bu mutluluğu doğru düzgün yaşayamıyoruz bile. Doktor kucağınızda tutun rahatlarlar dedikleri için kucakta uyumaya alıştılar, ağlayınca illa kucakta susuyorlar. İlk kırk gün annem yardım etti, sonraki bir ay kayınvalidem yardıma geldi. Ama biz artık yalnız kalmak zorundayız, ve sadece kucakta sakinleşen ve uyuyan iki çocukla ben napıcam bilmiyorum? Bakıcı aramaya başladım ama çok zor bulmak, ben en az bir yıl çalışmicam evde kendim bakıcam ama yardımsız siz nasıl kendiniz bakıyorsunuz. Aynı anda Ağlamaya başladıklarında ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdi sorularıma geçeyim
1. her ikiside 7-8 öğün besleniyor, (3-4 kez mama, 3-4 kez emziriyorum,dönüşümlü olarak sizce normalmi)
2. Geceleri Akşam dokuzda ikiside aynı anda uyuyor ve 3-4 saat uyuyorlar tekrar acıkıp uyanıyorlar, normal mi?
3. Gündüz bir uyku düzeni tutturamadık sizinkiler 3 aylıkken gündüz hangi saatlerde ve kaç saat uyuyorlardı?
4. çişleri normal 6-7 kez yapıyorlar ama kakaşarını 3-4 günde bir bazen zeytinyağı verince yapıyorlar sizinkiler nasıl?Doktor bu da normal dedi ama çok sancı çekiyorlar sonra.
5. 4. ayda hem emzirip hem mamaya devam edersem sizce nasıl bir düzen kurmalıyım.
6. Bu ay rota virüsü aşıları var yaptırdınızmı?
7. Katı gıdaya 4. ay bitince mi başladınız?
Şimdiden herkese teşekkürler Allah yardımcımız olsun bu arada memlekete geldik aşırı sıcak klima kullanıyormusunuz selamlar

kızlar milupa bir kitapçık göndermiş bana onda yoğurdu anne sütü, bebe sütü veya devam sütü ile yapılması öneriliyor. bebeklerin gelişimi için daha uygun sanırım.

evet canım 1 yaşından önce inek sütü verilmemeli imiş.zaten mamalarda yani bebek sütü yada devam sütü vs inek sütü oluyormuş zaten fakat işlenmiş olarak.

olefin nasılsın canım?allah analı babalı büyütsün inşallah.hiç üzülme inan tek başına daha kolay bakılıyor.birini ayağına birini kucağına yada ana kucağına koy salla.inan zamanla alışınca ve yan dönmeye başladıklarında birini ayağında sallarsın birini yanına alıp yan çevirip poposunu pışpışlarsın uyur kalır.
kusmaları normal.gazsancıları da malesef ilaçlar bile kar etmiyor bazı zaman geçici ve olması gerekn bir dönem.hareketleri başladıkça gaz çıkarmaya başlıyorlar artık.

kaç saate bir kaç cc veriyorsun ? ccleri artmıştır o yüzden doymuyorlardır.şu anda 5,500 ise 90 cc sanırım vermen gerekiyor iki buçuk saate bir.ama ağlarlarsa saati şaşırma.acıktıklarını da düşünme zaten acıkırlarsa inanılmaz aksi oluyorlar.her ağladığında acıktıklarını düşnüp mama verirsen yada emzirirsen iyice gazlanırlar.zaten cc lerinin arttığını anlarsın doymazlar mızmızlanırlar.

sorularına gelince ;
-eğer 7-8 kere besleniyorlar ise ve hem mama hem meme ise iki saat dolmadan acıkmaları tuhaf çünkü daha fazla olması lazım o zaman.saat tut bence.örneğin.gündüz 14:00 te mama verdiysen ve 90 cc 2 sat ise 16:00 birdaha 90 cc vermen gerekiyor fakat kg lerine göre ccleri arttırman e süreleri uzatman gerekiyor. 120 cc veirsem 3 yada 4 saat vermelisin. alışmaalrı için.bizim şu anda 120 cc iki iki buçuk saate düştü birde ek gıda veriyorum.meyve püresi kaşık maması gibi.

-çok normal.ama mama da önemli mesela ben yatmadan önce 3 aylıkken 120 cc vereyim sabaha kadar uyudukları oluyordu.şimdi 120 cc yetmiyor akşam 22.30 gibi mamalarını yedirip uyutuyorum gece iki buçuk yada 4 gibi uyanıyorlar.bende dinlenmiş oluyorum uyanmadıkları sürece de uyandırmıyorum.

-uyku düzenlerinin hemen oturmasını bekleme.sanırım katı gıdaya geçince oturur.
normalde bebeklerin uyuma süreleri günde ortalama 14-16 saattir.gündüz uyurlar uyanırlar bir iki saat sonra mızmızlanıp uyumak isterler.benim bebekler mesela yere koyuyorum dönüyorlar çığlık atıyorlar oynuyorlar çıngıraklarıyla .sonra uykular geldiğinde mızmızlanıyorlar anlıyorum uykuları geldiğini uyutuyorum.iki sat sonra uyanıyorlar mesela yada oynarlarken kendiliğinden uyuyorlar.genelde ben her mama sonrası uyuttum öyle alıştılar mama yerkende uyuyorlar.
duş aldıktan sonra mamalarını yiyip uyurlar.

-çiş ve kaka olayı normal kabız olduğunda bile dert etme bir hafta bile yapmazlar.ben artık akışına bıraktım hiç uğraşmıyorum kaka yapmasın kg alır :):):)
bazen günde bir bazen hafta da bir yapabilirler.bir haftayı geçerse o zaman kork.doğdukları zama n her mamasonrası yaparlar ama vücut düzene oturduğunda değişir.zaten mama sudan yapılıor emilimi kolay oluyor kaka da fazla olmuyor çiş oluyor :):):):) normal

-4.ayda doktorunuz ek gıda ya geçirebilir elma püresi kaşık maması gibi.o zaman dr. unuz seni yönlendirecektir.örneğin sabah meyve ise ardından emzirip üzerine mama verebilirsin.sütün yetmiyordur çünkü kapasiteleri arttı.akşam ise kaşık maması bisonraki hafta yoğurt.böyle böyle gıdalara geçiş yapacaktır

-evet 3 . ay yaptırdım birde bu ay olacak kısmetse.tavsiye ederim.ağızdan veriliyor iğne değil.

-evet 4. ay dolunca ilk elma suyu yada elma püresi ile başlanıyormuş.bende elma püresi ile başladım.birde hero baby nin bisküvisini ıhlamurla ezip verdim.tabi dr. umuz kaşık maması verdi bisküviyi verme dedi.

-kıbrıs inanılmaz sıcak pişiyoruz yanıyoruz kavrulduk resmen.türkiye nasıl ? gözümde tütüyor memleketim.hele ki izmir . izmirde sıcakmış.
klimaya alıştırdım çocukları klima açıyorum .allaha şükür problem olmadı.alıştırma süreci de kendimce yaptım.mesela bi saat açtım içeri uygun serinliğe ulaştığında kapadım.oda derecesini takip ede ede.şimdi ise sürekli açıyorum geceleri hariç uykuda derler ya uyuyanın üstüne kar yağarmış diye :):):):)

çok uzun oldu kusura bakma inşallah yardımcı olabilmişimdir.soruların olursa her zaman cvplamaya hazırım.

Son düzenleme:

melitta çoookkk teşekkürler canım çok aydınlatıcı oldu. acaba bişeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünüyordum.
Tatlım tüm beslenmeleri tablolarımda kayıtlı saat tutuyorum mamadan sonra 3 saat memeden sonra 2 saat bekliyoruz. kız 100 cc oğlan 120 cc alıyor ama hala da ağladıkları için endişeleniyorum. bide kiloları arasındaki fark açılıyor kızım az kilo alıyor inşallah toparlar. İnşallah kendi başıma bakabilirim .
Senin bebişlerine ve sanada Allah sağlık ve mutluluk versin tekrara teşekkürler. Benimkiler çok ağladığı için hiç boş vakit yok. Şimdi eşim yıllık izin aldıda rahat ettim. Yine yazarım herkese selamlar

Heveslendim şimdi bende deldiriyim kulaklarını :) Yastık kullanma canım yatağın altına baş tarafına ince bir minder yada battaniye falan koy Yani yatağının başucunu 45 derece açı verecek kadar yükselt.Benim ki direk günlük sütle yoğurt mayalattı Sevdiler de allahtan zorlanmıycam herhalde ek gıdalardan :)

ikinci mama markası Hipp mi acaba bana Hipp markasını almamı tavsiye etti Tamamen organikmiş.

estağfirullah canım ben teşekkür ederim değerli zamanını ayırıp okuduğun için..maşallah herşeyi doğru yapıyorsun.kızın az yemesi normal genelde kızlar erkeklere göre az yiyor .tabi bebekten bebeğe göre değişebiliyor.ve kızlar erkeklere göre daha zayıf olabiliyor.benim bebişler arasında da 150 - 200 gr fark var.kızım zayıf ama boya gidiyor.
ağlamaları eğer kontrolleri normal ise ya gazdandır yada nazdandır :):):) benim kız çok mızmız ve çok nazlı :):):) canımı okuyor desem yeridir ama çok memnunum her halinden.tadını çıkarıyorum her anlarının :):):)

bakarsın hiç korkma.buradan da yeni anne adaylarına tavsiye de bulunursun rabbim sana ve ailene de sağlık mutluluklar versin inşallah.

2. markayı okuyamadım.cmrtsi kontrole gittiğimizde soracağım aptamili başından beri sevmedi benim bebişler.başka kaşık maması soracağım.
hipp i ilh doğduklarında dr. yazmıştı kullandık daha sonra bebelac nanetala geçmiştik.organik bir de holle diye bir marka var.ama biraz tuzlu.
bu arada bugün mamadan yaptım yoğurdu güzel oldu yediler :):)

kızlar merhabalar bugün kontrolümüz vardı.birde kalça çıkılığına bakıldı şükür kalça çıkıklığımız yok çok çok iyiyiz ama kızım yine ortalığı yıktı.hemşirenin kucağında usg odasına gidene kadr sırıtıyordu köşeyi dönünce çığlıklar başladı.mecbur bende gittim ama işi bitince hemşire ve dr. bile çıktı odadan :):):):)

kızımı babasına bıraktım o sırada hemşire oğlanı alıp götürüyordu maşallah hiç çıtı çıkmadı dr. izledi etrafa baktı.dr. bile ikiz olduklarını anlamak güç büyümüşte küçülmüş erkek dedi.

doktorumuza mamayı danıştım biraz cıvık oluyor diye mamadan olduğu için istersen bi kaşık daha arttırabilirsin mamayı dedi.bende bugün öyle yaptım katılaştı.

ayrıca tinkerbellcim diğer marka nestle nin serelac maması.eczanede 7. aylık kalmıştı.bizde holle nin kaşık mamasını aldık.benim bebişler oldum olası aptamili sevmediler bakalım holleyi sevecek mi ?

doktorumuz serelac çok seviliyor dedi.bulursak ondan vereceğim

ve arkadaşlar sizlere mamadan muhallebi tarifi vermek istiyorum.

-1 su bardağı su yada 200ml su.

-3 tatlı kaşığı pirinç unu

-6 kaşık mama (kendi mama kaşığı ile)

su ile pirinç unu 'nu pişir ateşten indirince 6 ölçek mamayı ekle iyice karıştır....

madem yoğurdumuz mama 'dan niye muhallebimizde olmasın dimi :):):)

aa bu arada kızlar oğluşumu Allah nasip ederse bir ay sonra yani ramazandan sonra yaptırmayı düşünüyoruz.dr. umuza danıştık :):):)

Son düzenleme:
slm kızlar ben yarın 34 haftalık oluyorum kısmetse 33 haftalıkken 2100 ve 2500 kg olmuşlardı bakalım yarın ne kadar olmuşlar ama kasılmam çıktı nst de dr yatış dedi 2 gün bende yatmadım hata mı yaptım acaba cigerleri tam gelişmemiş ama çok şükür saglıklıyızz dedi drumuz 37 haftada tamamlanıyormuş cigerleri inş 3 hafta daha dayanır kuzularım ciğer iğnesinide risk görünce yapıyorlarmış bi risk çıkmazda dayanırız inş 3 hafta daha kuveze girmekten kurtuluruz inş bu arada DOĞUM ÇANTAMA VE BEBEKLERİME NELER KOYMALIYIM ARTIK HAZIRLAMAM LAZIM DİMÖİ SİZİ TAKİPDEYİM.....

maşallah benimkiler doğarken kız 2230 oğlan 2500 idi.seninkiler çok iyiler am neden yatmadın kasılmaların çoğalır ise bir anda suyun gelirse ne yapacaksın?daha erken doğum yapanlar var.lütfen kendinde en ufak bi değişiklik farkettiğinde doktoruna bildir.
karnında sertleşme olursa ,ağrın olursa dikkate al.

hastahane çıkışı ve yedek iç,dış zıbın takımı

bebek bezi ,bebekleri sarmak için kundak (kalın olmasın hava sıcak)

kendine gecelik , hasta bezi , ped

ıslak mendil

eşofman takımı

fotoğraf makinası ve kendini iyi hissetmen için makyaj takımı falan alabilirsin.

birde kırmızı kurdela :):):)

kızlarrr uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...28 haftalık oğluşlara hamileyim... ağırlaştım..bizimkiler biri 970 gr diğeri 840 gr. sizlerin bu aylardaki kiloları nasıldı...benimkiler küçük mü acaba...onların büyümesi için ne yapmalıyız...herşeyi de yiyorum ama...öptüm şekerler sizi..tavsiyelere iht. var..

nur00 bu konuda bir başlığım var o başlığa bakıp güncelleyebilirsin.yardımcı olucaktır.

kızlar nerlerdesiniz ? hepiniz dağıldınız.inşallah bebişleriniz ve sizler iyisinizdir.benim kızımın alt iki dişi patlamak üzere iyice belirginleşti.erken mi normal mi bilemiyorum.bebekleri diş çıkaran arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? ne yapmak gerekir ?

başlığı öğrenebilir miyim.. bulamadım da...teşekkür ederim ilginize...

Merhaba melitta ben uzunca bir zamandır yazamıyorum tek başıma bakıyorum ve artık daha da yorucu olmaya başladı artık oyun istiyorlar sürekli yatmaktan sıkılıyorlar kucakta gezip etrafı keşfetmek istiyorlar bütün günüm onlarla geçiyor 4. Ay aşılarını olduk oğlum 6700 kızım 5400 kg şuan. Bu hafta dönmeye başladılar oyun halısında. Mama hala sma kullanıyorum ek gıdaya da bir çay kaşığı kadar tattırarak başladım.hala Emziriyorum günde 4 kerede mama veriyorum. Geceleri 8:30 daki uykuları 10:30 a kaydı artık.gezmeyi çok seviyorlar her akşam 1-2 saat çıkıyoruz hava serinleyince. Oğluşumu sünnet ettirmek istiyorum fazla hareketlenmeden ama babamız erken diyo. Bizde durumlar böyle. İnan kaç defa msj yazdım ama bir türlü tamamlayıp gönderemedim. Allah kolaylık versin sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…