2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Bende cadilarima yalnizbakiyorum iki cadim var rabbime cok sukur simdiye kadar hic zorlanmadim gece uykularida iyi
7-8 gibi uyuyolar sabah 8 7 gibi kaldirip mama vEriyorum sonra gene uyuyolar yavrularim bana zararlari yok fazla
Tek problemim kizim biri hic yemiyo zorla biraz yiyor o kadar ne yapacam bilmiyom cok moralim bozuluyo ne yapsam olmadi
Sanki onlar yokken hic yasamamisim......ne kadar sukretsem az

bende yanlız bakanlardanım kuzularıma ben gündüz çalıştığım için işten döndüğümde kalıyoruz başbaşa koşuşturma onlarla ilgilenme ayrı bir keyif veriyor bana eşim iş nedeniyle uzun bir süre yanımızda olmadıgı için heran tek başımayım onlarla Allahım herkese nasip etsin bu mutlulugu ....

merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl ?

bende bebişlerime bir haftadır yalnız bakıyorum tahmin ettiğimden daha kolay geçiyor.fakat bir sorun var kızım inanılmaz kıskanç.bunu iki gün önce farkettim.arkadaşım gelmişti oturmaya sevmeye başladılar kızı sonra ilgi erkeğe kayınca çığlık çığlığa bağırmaya başladı arkadşım dahi korktu.onun dışında dün eşimle çay içmeye dışarı çıktık.masa da otururken herşey yolunda idi.agu bugu ilgileniyorduk gülücükler saçıyordu.sonra çayımız geldi biz eşimle sohbet etmeye başladık yine çığlık çığlığa inanamazsınız duyan sanır ki bi yanı incindi o yüzden ağlıyor çayımızı içemeden kalkmak zorunda kaldık eve geldiğimizde hiçbişey olmamış gibi gülücükler saçıp agu bugu yapmaya başladı hanımefendi.

dün akşamda oğluşun altını değiştirirken kendini ana kucağından atmaya çalışıyordu.yatakta oğlanı uyuturken bakıp bakıp ıngalamaya başladı.ayrıca babasına çok düşkün.birde emzik delisi oldu.
sizlerde yaşıyor musunuz ?

bu arada kilolar gitti mi ?ben eski kiloma geri döndüm malesef.dün bi bayan yanıma gelip bu bebekler bu göbekten mi çıktı?nasıl verdin dedi?benden hemen hemen bir ay önce doğum yapmış.inanamadı.

son olarak saçlarım inanılmaz dökülmeye başladı doğumdan sonra oluyor dediler sizlerde de oluyor mu ?

Son düzenleme:
kızlar acısıyla tatlısıyla birçok şey paylaştık ve yaşadık.
şimdi size mutlu olduğum duygulandıran birşey paylaşacağım.kızım on dk önce ben her zaman ki gibi güzel cümleler kurarken kahkahalarla katıla katıla güldü.hemen babasını aradım ve dinlettim eşimde kızım kahkaha attıkça güldü.ağzını aça aça gülümserdi ama içli içli kahkaha attı
bu mutluluk tarif edilemez birşey.rabbime hamdolsun böyle güzellikler nasip ettiği için.

Allahım hepimizin bebişlerine sağlıklı, uzun ömür versin inş. benim oğluşum kıskanç kızımla ilgilenirken çığlıklar atıyor canım benim, hergün işden döndükten sonra dolaşmaya çıkıyoruz bebişlerimle çok seviyolar gezmeyi bazen arabalarında uyuyup kalıyolar çok ama çok tatlılarr
benimde kilomdan eser kalmadı eski kıyafetlerimi rahatlıkla giyebiliyorum keşke kalsaydı biraz kilo diyorum ama yok gitti hepsi üstelik hiç uğraş bile vermedim çok zayıftım kilo hoşuma gidiyodu ama kalmadı artık...
benimde saçlarım dökülüyor kel kalacam diyorum dediklerine göre bebekler anneyi tanımaya başladığında annenin saçları dökülürmüş sanırım öyle birşey bizimkiside.. bebişlerimiz iyi olsunda gerisi önemli değil zaten....

Bizim ikizleri tek başına bakmak mümkün değil bir tanesi çook yaramaz diğeri gibi olsaydı yalnız bakılırdı belki.ben de kızlarımdan birtanesinde beslenme sıkıntısı yaşıyorum kendisi hiç istemiyor biz zorla içiriyoruz o da 4-5 saate bir 110cc kadar alıyor 10 gün öncesinden 2 saate bir acıktığının sinyallerini verirdi ne rahattık şimdi zorla besliyoruz çoğu zaman da içmiyor çok üzülüyorum öyle olunca kardeşiyle aralarındaki kilo farkı artacak sizler kaç saate bir besliyorsunuz kaçar cc veriyorsunuz?

Kiloya gelince ikizlerle kilo almak mümkün değil zaten herkes şaşırıyor gören önce bir baştan aşağıya süzüyor ben 54 le hamile kalmıştım 71 de doğurdum şimdi 58 kiloyum vereyim diye uğraşmıyorum eski kıyafetler rahat oluyor sadece göğüsler biraz büyüdü haliyle süt olsun diye habire bir şeyler yiyorum zaten :) ona rağmen kilo alınmıyor

İkizlerle çıkıp gezenler var ne güzel biz arabayı aldık daha kullanmak nasip olmadı anakucaklarıyla hastaneye gidiyoruz koşa koşa eve geliyoruz ağlamalarından o yüzden cesaret edemiyorum dışarıya çıkmaya sokağın ortasında bas bas bağırırlar diye ilk defa yarın çıkıcaz bakalım inşallah huysuzluk yapmazlar..

bende bir yerde okumuştum doğum sorası saçlar dökülüyormuş.nedeni bilinmiyormuş.bol protein tüketmekte neden oluyormuş.bana da arkadaşlar öyle dedi.bebekler anneyi tanıyınca dökülürmüş.tabi bebişlerinde saçları dökülüyor.

bugünde arkadaşın kızı ile komşumun kızı gelmişti.ben mutfağa gittim yine çığlık.noldu diye geldim baktım komşunun kızı parmak gösterip hmm yapmış çığlığı basmış.güler misin ağlar mısın?dışarı çıkıp gezelim dedik açılır belki rahatlar diye inatçı morarana kadar ağladı.normalde 5 aylıkken yabancıları ayırt edebiliyormuş bebekler acaba benim kız erken mi başladı ayırt etmeye ?

bende öyle hiç çaba göstermedim zayıflamak için.halbuki tek çocuk doğurup göbekleri kalanlar var.şükür benim göbeğimde çatlak ta yok.sadece göğüslerimde oldu.gebe iken dr umun önerdiği bir krem vardı onu kullanmıştım göğsüm için kullanmamıştım yeni başladım hafifliyor gibi.hatta başlığa da yazmıştım.o kremin inanılmaz faydasını gördüm.serumu da var.kırmızı çatlaklara birebir.

maşallah uhdecim bebişlerine bizim bebişlerde öyle gezmek hoşlarına gidiyor.hele kızım sırıta sırıta gidiyor herkes durdurup sevmek istiyor.zaten gidene kadar defalarca durduruyorlar.geçenlerde eşim sıkıldı sürekli durdurup sevdikleri için.birde ikizler miii diye soruyorlar bazen ikisini erkek yada kızımı erkek oğluşumu kız sananlar bile oluyor ünlüler gibi yolda yürüyemiyoruz :):)

bizde 2 saate düştü 120 cc içiyorlar.süreleri uzatmıştım fakat doymuyorlar.özellikle oğluşum maşallah.hem boya gidiyor hemde iyi yiyor.görenler 6 aylık sanıyorlar.birkaç güne kadar elma suyu ile başlayarak ek gıdaya geçeceğim.6.ayda da takiben katı gıdalara başlayacağım inşallah.

inşallah yarın çıktığınızda sorun yaşamazsınız.gerçekten çığlığı bastıkları zaman eve yetişmek için uçmak isteyebilirsiniz.geçen gün bizim başımıza geldi.kızım çay bahçesinde kıyameti kopardı ilgilenen olmayınca :S bugünde eşim oğluşla ilgilenirken arkasına bakıp çığlık atıp duruyodu beni al diye eşim ilgilenince susuyor ilgi kayınca başlıyor.birde inatçı.kızlar nazlı oluyor hakikaten öyle ben yarın özellikle kızımı dışarı çıkarıcam dikkatini dağıtması için bakalım tepkisi nasıl olucak?çok kıskanç çünkü.

Son düzenleme:
havalar baya güzelleşti evde durmak yerine dışarı çıkıp dolaşmak sakinleştiriyor bebekleride değerlendirmek lazım güneşli havaları bebeklerimize çok faydası oluyor..
ben bu hafta başladım bile ek gıdaya yogurt, meyve püresi azar azar veriyorum çok hoşlarına gidiyor ardından mamalarını veriyorum çok şükür şimdilik bir problem yaşamadım benim kızım oğluma göre daha küçük kaldı gerçi doğduğundada kızım küçüktü halen öyle devam ediyor oğlumun maşşallahı var canım oburum benimm :))
bizide aynen herkes durduruyor kızımı oğlan sanıyolar oğlumuda kız Allahım nazarlardan esirgesin hepsini

kızlar daha öncede sormuştum tekrar sormak istiyorum tecrübelerinize dayanarak şuan 12+5 haftalık ikiz bebek bekliyorum çokşükür iyiler düşük riskim vardı doktorların dediğine göre düşük riskinide atlattık çok şükür ikizlere hamileyken tatile giden varmı aranızda 23-24 haftalık falan ben çok istiyorum amakararsızın rezervasyonumuz hazır eğer gidemezsek iptal ettiricez ben 2 ayrı doktora gidiyorum birine sordum gidebilirsin dedi diğerine henüz sormadım aranızda duyan bilen yada giden varmı

Slm arkadaslar Kızlarım hızla buyuyor maşallah günler çok çabuk geçiyor Bende her akşam olduğunda uyuduklarında bu günüde bitirdik diye seviniyorum. neyi bekliyorsam Büyüdükce daha kolay olacağını düşünüyorum yada avunuyorum :) Onları oyalamakta biraz zorlanıyorum sıkıldıklarını hissediyorum artık. Dışarı çok fazla çıkaramıyoruz Daha dogrusu tek baktığım için cesaret edemiyorum Anca pazar günü babamızla bir kaç saat işte. Gündüz ana kucağında yatmaktan iyice sıkıldılar evin içinde arada sırada kucağa alıp dolaştırıyorum. :) sırayla tabi ... Saç konusunu konuşmuşsunuz benimde inanılmaz dökülüyor Bende bebek anneyi tanırmış diye duymuştum :) Vitamin takviyesi yapıyorum elevitim bitmemişti devam ediyorum. Gülüşleri çok güzel sabahları özellikle çok keyifli oluyorlar. 4 aylık kontrolde ek gıdadan hiç bahsetmedi doktorum biz daha başlamadık anne sütümde çok çok azaldı Mamaya devam ediyoruz 120 cc alıyorlar 3 saatte bir ama 2.5 saate düşürücem bende acıkıyorlar Kusmalarından bahsetmiştim daha önceleri bilen bilir biraz daha iyi Ek gıdaya ve oturarak beslenmeye geçince daha rahat edicez inşallah Kilo alımları gayet iyiymiş 4 aylık aşılarda ateş yapmadı bizde bunuda atlattık şükür

gözünaydın canım birçok şeyi atlatmışınız darısı benim başıma inş.4.ay aşıları beni üzüyor ilk defa yanlarında ben bulunacagım inş. çok ağlamaz yaramazlarım :))
ben yavaştan başladım ek gıdaya yogurt ve meyve püresi veriyorum henüz, çok seviyolar bayıla bayıla yiyolar canlarım benim, kızımda vardı kusma ek gıdaya geçince azaldı baya, ben 120 cc 2 saatte bir veriyorum acıkıyolar valla biliyolar zaten karınları tok ise istemiyolar acıkmışlarsa narayı basıyolar... haftaya bizimde hem aşılarımız var hem kontroller bakalım iyi beslemişmiyim bebeklerimi Allahım sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin bizlere inş.

İnşallah cnm. Atlatırsınız sorunsuz 4 aylık aşıları da inş. İnsanın içi gidiyor koldan aşı yoktu busefer bacak daha az acıyor sanırım çok fazla ağlamadılar allahdan.Rota 2. dozda ağızdandı zaten Ek gıda ne kadar veriyorsun mamadan önce değil mi Yoğurdunu kendin mi yapıyorsun

amin canım inş. sorunsuz atlatırızda çok ağlamaz miniklerim kıyamam onlara benn..mamadan önce veriyorum ilk önce 1 çay kaşığı ile başladım yavaş yavaş artırdım şuan 1 fincan kadar yiyolar meyveyide aynen öyle yaptım. yoğurdu hergün kendim yapıyorum canım taze taze yiyolar çok seviyolar şimdilik bakalım inş. böylede devam eder

slm ben de bu günde bitti diyenlrdenim yalnız bakıyorum şuanda 3 aylık oldular benimkiler de oğlum da bir problem yok ama kızım 1 haftadır mama içmiyor mamayı biberonu değiştirdik olmadı. kaşıkla verdim yine olmadı ya meme emiyor ya emzik doktor kilosunu takip edelim dedi sizde de var mı böyle problemler gaz sancısını yeni atlatmaya başlamışık aralarında boy ve kilo açısından fark artıyor kızım minyon olcak

Merhaba benimde kızım 4800 oğlum 6 kilo olmuş boyuda 4 cm uzun kızdan. Kızım 30-40 cc yedikten sonra ağlamaya başlıyor gazını falan alıp devam ediyorum ağlaya ağlaya 60cc yi zor bitiriyor oğlum 90 cc rahat yiyor. Çoğunlukla emziriyorum yetmezse mama veriyorum bide akşam 8-8 buçuk gibi emip uyuyolar gece 11 buçuk gibi mama veriyorum o kadar açlıkla bile kızım 60 cc falan yiyor oğlum bazen 120 yi buluyor bende önceleri çok kafaya takıyordum şimdi nekadar yerlerse o kadar veriyorum sonuçta her ay 500gr aldı ve 2 cm uzadı kızımda şimdiye kadar dediğin gibi minyon olur belki yada annesi gibi ince uzun:))

kızlar merhabalar nasılsınız bebişler nasıl ? bizler çok çok iyiyiz.herşey yolunda başlığı tek tek okuyamadım kusura bakmayın :) biz elma püresi ve yoğurt a başladık.ne yaptıysam tattırıyorum artık.geçen gün pding yapmıştım.tattırmak istedim ama nafile özellikle kızım çığlık çığlığa istedi yedirdim :)

kızlar çevremden birkaç kişi ıhlamur bebe bisküvisi önerdi yapmayı düşünüyorum.sizler denediniz mi ? yada duydunuz mu ? bunların haricinden bebişlerinize neler veriyorsunuz ?

herkese merhaba 32+1 im ikiz bebislerimi bekliyorum ama dogum sonrasindaki bakimdan da bi o kadar korkuyorum. sizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar ? onerileriniz , tavsiyelerinizvar mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…