36+1 ise ciğerleri gelişmiştir.bende 36+1 de sancılandım suyum gelmişti gece .bi sonraki günde doğurmuştum :):):):)
ayy cnm insallah yüregime serptin bakalım 36+1 neler olucak su an sancım felan yok ama kasıklarımda agarlık çok vaar başları asagıdaymış kısmet kg nasıl iyimi seninkiler kaç kg doğdular merak ettim melitta
kızım 2230 oğlum 2500 doğdu son iki haftam ağrılarla geçti.doğumdan bi gün öncesi sabah bi miktar suyum gelmişti hatta kayınvalideme sordum böyle bişey oldu diye " benimde arada oluyor kaçırmışsındır " dediogünün gecesi de suyum geldi.son iki hafta kasık ve bel ağrısı çektim.nefes almakta da zorluk çekiyordum.
bu aralar hazırlıklı ol :):):)
meraba arkadaşlar
bende 27+4 günlük ikiz hamileyim
ara ara kasık sancılarım oluyor adet sancısı gibi bunlar beni çok korkutuyor
sizlerde yaşadınızmı bunları ?
laraaaaa nasılsın seni tanıyor gibiyim :):):):) ya bu başılktan ya forumlardan :):):) benim sürekli oluyordu.hemen dinleniyordum.dr. uma sormuştum normal demişti fakat benim iç sancılarım oldu kasılmalarım oldu gebeliğim boyunca.
normal bildiğim kadarı ile kasıklardaki ağrı rahmin büyümesinden kaynaklanıyor.
ama dr. una da bildir.bol bol dinlen.
melittaaaa gel kız ıkuma uzaktan ölee
kızım 2230 oğlum 2500 doğdu son iki haftam ağrılarla geçti.doğumdan bi gün öncesi sabah bi miktar suyum gelmişti hatta kayınvalideme sordum böyle bişey oldu diye " benimde arada oluyor kaçırmışsındır " dediogünün gecesi de suyum geldi.son iki hafta kasık ve bel ağrısı çektim.nefes almakta da zorluk çekiyordum.
bu aralar hazırlıklı ol :):):)
AYY MASALLAH KUVEZ PROBLEMİNDE OLMAMIŞ CİGER İĞNESİNE OLMAMIŞSIN BAYA BAYA ŞANSLIYMISIN MAZALLAH evet nefes almak çok zor ama çok şükür bebeklerim doğum yoluna inmiş rahat alabiliyorum nefes ama bu aralar karnım çok sertleşiyo bide tekme attıklarında canım çok acıyo .
şimsi ben geldim sen gittin benim iki cadım olucak kısmetse bebeklerimin doğum çantasını hazırlatım salı gününe kadar biaksilik çıkmazsa eger keni çantamıda hazırlıycam ama inan tek korkum sütümün olmaması çünki hala gögüslerim küçük rabbime bu mübarek ayda dua ediyorum inş çok sütüm olurda mamaya gerek kalmaz bol bol emziririm rüyalarımda hep görüyorum senin sütün sezeryandan ne zaman sonra geldi yada geldimi yettimşi melittageldim cipskolam cvp yazıyordum :):):):):):)
bebişlerinin cinsiyetleri ne ? doğum çantanı hazırladın mı ?
geldim cipskolam cvp yazıyordum :):):):):):)
bebişlerinin cinsiyetleri ne ? doğum çantanı hazırladın mı ?
AYY MASALLAH KUVEZ PROBLEMİNDE OLMAMIŞ CİGER İĞNESİNE OLMAMIŞSIN BAYA BAYA ŞANSLIYMISIN MAZALLAH evet nefes almak çok zor ama çok şükür bebeklerim doğum yoluna inmiş rahat alabiliyorum nefes ama bu aralar karnım çok sertleşiyo bide tekme attıklarında canım çok acıyo .
sertleşmeler iç sancılar oluyor.acıması da normal karnın şimdi davul gibi olmuştur.ben son ay sumo güreşçisi gibiydim :):)
şimsi ben geldim sen gittin benim iki cadım olucak kısmetse bebeklerimin doğum çantasını hazırlatım salı gününe kadar biaksilik çıkmazsa eger keni çantamıda hazırlıycam ama inan tek korkum sütümün olmaması çünki hala gögüslerim küçük rabbime bu mübarek ayda dua ediyorum inş çok sütüm olurda mamaya gerek kalmaz bol bol emziririm rüyalarımda hep görüyorum senin sütün sezeryandan ne zaman sonra geldi yada geldimi yettimşi melitta
Allah bağışlasın canım .kızlar çok nazlı ve cadı oluyorlar hemen kendilerini sevdiriyorlar :):):) korkma benimde çok büyük değildi .şimdi küçücükler .allah rızkını veriyor ister küçük olsun ister büyük olsun.sen stresten uzak dur.inanılmaz çok etkiliyor sütün olmamasında.yanında sadece sevdiklerin olsun.
2 bebek olunca ister istemez yetmicek ama ilk zamanlar yetebilir onlar büyüdükçe yetmez mama kullanırsın bebelac ı tavsiye ederim.benim doğum yaptığım hastane de mama veriyorlardı.9 gün hastane de kaldık.o süre boyunca hem anne sütü hem mama yediler.şu anda da mama ve ek gıda veriyorum.
üç gün sonra geldi ama ağız sütü denilen süt geliyordu normal süt üç gün sonra geldi.erken doğumdan dolayı geç gelebiliyor.kiminin de doğumdan önce gelebiliyormuş.
bu arada sen sezeryan olmuştun dimi bide belden uyuşturmalımı on doğarken gördünmü
bende panik atak olduğu için uyutuldum.dehşet bir karın acısı ile de uyandım :):):) saç baş yoldurur cinsten :):):)
ne şekilde olursa olsun doğum kutsal bir olay .acısını da yaşamak lazım :) yoksa acı çekmeden doğurmanın ne anlamı var.onun da tadı başka.
ama panik atak olmasaydı bebeklerimin doğumuna şahit olmak isterdim.
merhaba...
ben burda okuduktan sonra mamayla yoğurt mayalamayı denedim ama olmadı. aranızda deneyen var mı acaba? nasıl yaptınız???
Yazdıklarınızın öncesini görmedim.ikiz miniklerim var.epilepsi hastasıyım.geceleri kalkamıyorum annem falan idare ettik ama artık yük olmak istemiyorum.onlarada zor sonuçta.eşimle problemlerim var, boşanmayı düşünüyorum,aileler birbirine girmiş durumda küs.bide açıköğretim yazdım okuyorum geleceğim olsun diyemutsuzum ikizlerden dışarı çıkamıyorum bunalıyorum.bilg.çok bakınca hastalığımı tetikliyor.sütümde bitti sayılır az emdiler.hayatta tek mutluluğum bebeklerim onların yüzüne bakınca gülüyorum.bunlar bi kısmı yaşadıklarımın.ne dertlerim var bi bilseniz
Yazdıklarınızın öncesini görmedim.ikiz miniklerim var.epilepsi hastasıyım.geceleri kalkamıyorum annem falan idare ettik ama artık yük olmak istemiyorum.onlarada zor sonuçta.eşimle problemlerim var, boşanmayı düşünüyorum,aileler birbirine girmiş durumda küs.bide açıköğretim yazdım okuyorum geleceğim olsun diyemutsuzum ikizlerden dışarı çıkamıyorum bunalıyorum.bilg.çok bakınca hastalığımı tetikliyor.sütümde bitti sayılır az emdiler.hayatta tek mutluluğum bebeklerim onların yüzüne bakınca gülüyorum.bunlar bi kısmı yaşadıklarımın.ne dertlerim var bi bilseniz
merka etme allah ın izni ile 37. hafta da kg alırlar bebişler.zaten ciğerleri gelişmişse küvöze gerek kalmaz kgleri düşük olsa bile.benim kızım2230 doğdu.36+2 de :) 36. hafta da bebişleri 2kg doğan arkadaşlar var.ikiz anneleri tecrübelerinize ihtiyacım var.
ben 34+4 hafta dayım. geçen hafta cuma günü kontrolümde kızlarımın biri 1550 gr diğeri 1800 gr. küçük olan kafayı pelvise sokmuş, suyu da azalmış yani sabırsızlanıyor. Ama kiloları çok düşük. Ciğer geliştirici vuruldu. Dr 37 haftayı doldurunca almak zorundayım çünkü küçük sıkışmış diyor. Tabi öncesinde süpriz yapmazsa.
Bu kilolarda doğum yapan oldu mu ?? Bebekleriniz küvöze girdi mi ??
bebeklerinizin biberonlarını neyle yıkıyorsunuz ?? özel bir deterjan var mı ??
nadidem Allah yardımcın olsun kiloyla pek alakası olmuyor küveze girmenin.benim bebişler 34 haftalık biri 2300 diğeri 2400 doğdu kiloları iyiydi ama 14 gün kövezde kaldılar daha doğrusu açık beşikte yattılar.ciğer giliştirici iğne olmadım.bebişlerin tek sorunu baygın gibiydiler mamalarını yemiyorlardı.bu yüzden şekerleri düştü.bu yüzden küveze girdiler.solunum sıkıntıları yoktu.ne zaman hızlı beslenmeye başladılar o zaman çıktılar.evde olsaydılar ben mümkün değil besleyemezdim.ben mesela yanlarına giriyordum biberonu veriyordum hiç emmiyorlardı.ama hemşire geliyodu onu hemen içiriyordu.o yüzden kalmaları iyi oldu hastanede.küveze girerler diye üzülme belki daha iyi olur onlar için.
ikiz anneleri tecrübelerinize ihtiyacım var.
ben 34+4 hafta dayım. geçen hafta cuma günü kontrolümde kızlarımın biri 1550 gr diğeri 1800 gr. küçük olan kafayı pelvise sokmuş, suyu da azalmış yani sabırsızlanıyor. Ama kiloları çok düşük. Ciğer geliştirici vuruldu. Dr 37 haftayı doldurunca almak zorundayım çünkü küçük sıkışmış diyor. Tabi öncesinde süpriz yapmazsa.
Bu kilolarda doğum yapan oldu mu ?? Bebekleriniz küvöze girdi mi ??
ben de 36.haftada doğum yaptım gece aniden suyum gelmişti 28.haftada sancım olunca ciğer geliştirici iğne vurmuşlardı bir de doğum sabahı vurdular suyum gece 4.30da geldi doğuma 9 da aldılar iki prensesim oldu ikisi de 2020gr doğdular hatta ertesi günü şişlikler inince 1900 gr kadar düştüler ama benimkiler maşallah çok diriydi erken gelmelerinden belli zaten :)) küvöze girmedier 3.gün hastaneden çıktık olumlu düşün olumlu olsun herşey hayırlısıyla bebeklerine kucağına alırsın inş..
Merhabalar, böyle güzel sonuçlanan hikayeler duymak inan en güzel ilaç bizler için, aksam aksam bana cok moral verdin, Allah razı olsun:) kuzularıni da saglikla büyüt inşallah, darısı bizlerin de basına:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?