2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Bugün kandil hep birlikte amin diyelim...

Rabbim, evlatlarımızı bize nasip ettin, sen acısını gösterme ya rabbi....
Sen yaratansın, affedensin, bağışlayansın, senin her şeye gücün yeter, sen evlatlarımızı bize bağışla, onlara zarar verecek şeylerden bizleri koru kolla, uzak tut rabbim...
Allah'ım sen evlatlarımızı eli,ayağı, aklı, bedeni, organları tam sağ sağlim kucağımıza almamızı nasip eyle...
Rabbim sen evlatlarımızın sağlık haberlerini almayı nasip ettin, sağlıkla kucağımıza alamayı da nasip eyle....

Allah'ım sen evlatlarımızı, anne-bsbasına saygılı, vefalı, fedakar, hoş tutan, iyi davranan, onları seven sayan, destek olan, onların hep yayında olan, destek olan, yalnız bırakmayan, anne-babasını başkaları için ezmeyen, hor görmeyen, büyüklerine saygılı, harama el uzatmayan, helal lokma kazanan, imanı kuvvetli, allah yolundan ayrılmayan, insanlar tarafından sevieln, sayılan, güzel ahlaklı, kötü söz bilmeyen, kötü alışkanlıkları olmayan, çalışkan, başarılı, kimseye muhtaç olmayan, anne-babasını kimseye muhtaç etmeyecek, üyz akı olan hayırlı evlatlar olarak yetiştirmemizi nasip eyle rabbim...

Rabbim, sen anne-babalarımızı koru, başımızdan eksik etme, acılarını gösterme, elden-ayaktan düşürüp kimselere muhtaç etme, ahirete göçenlerin günahlarını affet, mekanını cennet eyle allah'ım... Hastalıklarına şifa ver, dermansız dert yaşatma rabbim, sen anne-babamıza hayırlı, sağlıklı, huzurlu, mutlu uzun ömür nasip eyle, hayırlı bol rızık nasip eyle...

Allah'ım sen evimizden dirliği, birliği, güveni, saygıyı, sevgiyi eksik etme... Felaketlerden, belalardan, afetlerden, hırsızlardan koru bizi rabbim... Yolundan ayırma, imanımızı kuvvetlendir... Eşlerimizle bizi birbirimizle sınama rabbim... Aramıza ayrılık, kavga sokma allah'ım, aramıza fitne ve kötülük sokmaya çalışan kötü niyetlilerden, fitnelerden, fesatlardan, kem gözlülerden, şeytanın şerrinden bizleri, evimizi, ailemizi koru rabbim...
Sen bize hayırlı, helal rızık nasip eyle, kimseye muhtaç etme, evlatlarımızı hayırla büyütmeyi nasip eyle rabbim...

Allah'ım işyerlerimizde bizleri koru, kötü niyetli insanlardan, musibetlerden, belalardan koru rabbim... Iyi insanlarla karşılaştır, hayırlı helal kazançlar sağla, huzur nasip et rabbim....

Eşlerimizin ailelerini koru, onlara sağlık-sıhhat, hayırlı sağlıklı, uzun ömür nasip et, hayırlı rızık nasip et rabbim...

Evlat isteyene evlat, derdine deva isteye deva, borcunu eda isteye borcunu ödemeyi nasip eyle rabbim...

Rabbim, ahirete göç etmiş olan annelerimize, babalarımza, yakınlarımıza cennetini nasip et, günahları affet, kabir azabı çektirme Allah'ım...

aqmin, cümlemizin.. hoşgeldin canım, günaydın...

Günaydın kızlarrr

Aysuncum hoşgeldin nasılsın tatlım ? Geçmişi okuyamadım ciddi bişey değildir umarım lekelenmelerin ..

Bu arada kandiliniz mübarek olsun kızlarr

gunaydın sekerim dualarımız kabul olsun inşAllah Allah bizi kötülerin zalimlerin fitnesinden belasından korusun aminnnn dun doktora gittim ama bosa gittim canım yaaa yuzum tahriş gogus aramda pişik olmus tahriş yayılır mı yaa cenemde baska yerinde aynen cıktı annemde bosver kızım o hamilelikten alma ilaç fılan dedi kızının anası nolucakkk

işlerden fırsat bulursam yanınızdayım sekercim

annesininbirtanesi kurban olurum canım arkadasım uzulme sen " semraa" cok mu diniymişş Allahım mubarek gun hurmetine akıl fikir verrrrr şu kocalarımızaaaa

kestaneşekerim kız senin adını değiştirmeliyiz cnaım cekiyor saol tatlım haklısınnnn bakalım ne olcak

milanommm kız snei unutmak mumkun muuu esraaa üzmesene kız hamiş kız yazık kızzzzz

bulemsum burcumm beysalım dıger canlarım bende sizi özledim yahuuuu

aqmin, cümlemizin.. hoşgeldin canım, günaydın...

Hoşbuldum, tatildeyim azıcık bir internete ulaştım size bir bakayım dedim....
Biraz rahatsızım aslında, dünden beri kasılmalar-ağrılar benzeri bşey var kasıklarımdadenize girmiyorum çok yürümüyorum, karnım da birden bir büyüme oldu sanki, beyefendi kendine yer açıyor genişletiyor sanırsam, akıntım falan yok çok şükür, denize de çopk girmedim 4 günde toplam 1,5 saat ancak girmişimdir, eletriksiz bir ay yürüşüyü aleti vardı ayakta yürüyorsun güneşte yürümektense günde 4-5 saat aralıkla toplamda 30 dk ondan yaptım sadece... ama nazlı bir oğluım var hemen huzursuz oldu....

amin canımmm aminnn Allah razı olsun Rabbim bizleri her anlamda aydınlıgına çıkarsın aminnn

hahaa obur seni sorma bebekim benimde çekiyor bizim kızancıklar geliyor haftasonu gelirken gitirirler inşallah

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canımmmmmmmmmmm

haziranda doğun annelerden inciler :::::::

chanel:

açılışı ben yapayım
kızlar doğumum epudral normal oldu, doğumdan sonra tek sıkıntım sütümün hemen gelmemesi idi, ilk gece 5 çay kaşığı ilk süt kolostum sanırım onunla geçirdi oğlum, neyse ki değerleri iyiydi, mama vermediler, sonraki gün malt içeceği içtim çok fayda etti, malt içeceği koyun mutlaka hastane çantanıza

bebeğim çok sütüm olmamasına rağmen sarılık olmadı, ilk günler sağarak verdim, hem göğsümdeki şişlik gitti, kayısı kompostosu ve malt içeceği ile birde 3 saatte bir sağarak arttı sütüm, sonra da biberon krizi yaşadık bebek biberona alıştı memeyi istemedi, o günden sonra hiç biberon vermedim inatla memeye tuttum, şimdi onu da aştık Allah' ın izniyle, ama insan çok hassas oluyor, bir akşam emmedi diye bütün gece üzüntüden uyuyamadım.

-----

bugün 12 günlük oldu, biberona alışmasın diye emzirmeye başladım ama 10 günde sadece 100 gram almış oğlum, 10. günde yenidoğan sünneti için hastaneye gittik, muayenede 10 olan sarılık değerinin 14.7 ye çıktığı ve az kilo aldığı için yaptırmadım, meğer sağmayı bırakınca azalmış sütüm, eve gelince bir sağdım ki nasıl az, 40 dk. emiyor sonra 30 cc sağabiliyorum, neyse 3 gündür bakıma aldım hem 40 dk. emziriyor kalanı da sağıp biberonla veriyorum,

pamukçuk için ağzını karbonarlı gazlı bezle sil dedi doktor, gaz bizimkinde de vardı damla yazdırdım çok iyi geldi, benimki emmeyi çok seviyor ama çok cansız emiyor, bende pompalıyorum ağzının içine zorla, off işte böyle canım, ne zormuş annelik :)

bende bebeğimi gündüz 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum, sonra tekrar uyumakta zorlanabiliyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, gece de yatmadan 60 cc biberonla uyurken veriyorum 3,5 da ve 7,00 de uyanıyor 45' er dk. emiyor

dusduru:

bende 24 mayısta epidural normal doğum yaptım,benimde ilk günler sütüm nerdeyse yok gibiydi,sonra geldi ama yetiyomu yetmiyomu bilemiyorum günde 1-2 kez 30 cc mama yapıyorum ama çoğunlukla bitirmiyor.ilk başta biraz kilo kaybetmişti,10.gün sağlık ocağı kontrolünde doğum kilosunda çıktı.bir hafta sonra tekrar bi tarttırıcam kilo alımına göre bakıcaz artık.
sarılıkta çıktı ve şuan hala var biraz.
birde pamukçuk oldu kızım,mikostatin diye bi damla kullanmaya başladık.
pamukçuktanmıdır nedir,ilk günler çok güzel emen kızım son bi iki gündür memeyi alırken zorlanıyor,ağzına sokup çıkarıyor falan,ama aldıktan sonra sorun yok.pamukçuktanmı gazdanmı bilemiyorum.

zemka:

kızlar bende epidural sezeryan oldum.sütüm hemen geldi ayrıca epiduralden sonra başım hiç ağrımadı.bunu söylüyorum çünkü epiduralden sonra başın çok ağrır demişlerdi bana.doğum yaptığım gece ayağa kalktım hemşirelerin yardımıyla tuvalete gittim ama epiduralin bendeki tek yan etkisi tek bacağımın uyuşukluğu ertesi güne sarktı fakat verdikleri ilacı kesince o uyuşuklukta geçti. buarada bana sonda takıldı ama uyuşmuş olduğumdan takıldığını hissetmedim uyuşukluğum geçtiği halde çıkarılırken de canım yanmadı.sonda konusunda da beni çok korkutmuşlardı

naila:

benim kızım ilk iki gün çok zorlandı emmekte ama şimdi memeyi biliyo alıştı gündüz 1buçuk 2 saatte bir vermeye çalışıyorum 15 dk emiyo uyuyo hemen bazende daha uzun emiyo gaz problemimiz de var biraz zor çıkarıyosuz kontrole gittiğimizde damla isticem gaz söktürücü evde bulunsun ihtiiyaç olursa diye gece de bazen 3 saat uyuyup kalkıyo meme istiyo bazen 2 saatte bir annelik zor ama güzel göğüs uçlarım çok acıyo yara oldu acıdan ölsem de emzircem ,sağ ayak bileğimde şiş doğumdaan beri inmedi napsam bilmiyorum?

minilya:

kızlarrr bende bugun 6 gunluk anneyımm:) muthış bır duygu :))dun dr kontrolumuz vardı 3500 dogdu dun ıse 3560 gr cıktı dr normal dedı fakat sarılıgını ölçturmek ıcın kan aldılar bebegımden sınırda cıktı 17 ımış sınır ıse 18 mış mama takvıyesı yap dedı.hıc vermek ıstemıorum ama mecburen verıorum ıkı gun sonra gelın tekrar bakıcaz dedı ıns atlatır bebışım..dun aglamaktan bugun basım agrıyor resmen he bıde dun dr dayken göbegımızde dustu eve gelır gelmez banyo yaptırdık bu sefer fazla aglamadı mınıgım alıştı banyoya:)

http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/533947-2012-haziran-anneleri-dogurdu-3.html okumak isteneler burda kızlar.. çok yazı var...... ama genelede sıkıntı sütün hemen gelmemesi...

Günaydınnn kızlar çok mutsuzuz bugün bademciklerimiz şişti bu yaz günü

Aysuncum neler yaptın dün iyisindir umarım...

canım hoşgeldin geçmiş olsun soguk suyu dondurmayı fazla mı kaçırdın acaba yukarıda yazdım bitanem boşa gittim

kızlar dün biber dolma ve sarma yapayım dedim hay yapmaz olaydım ilk denememdi ve yaprak sarmalarda basarısız

herkese hayırlı kandiller, dualarda bulışalım inşallah, herkes iyi, hafta sonu denize gittik bizde gögüslerimin feci yanması dışında bir sıkıntı olmadı çok şükür, yüzüm de yanmadı hiç, şapka ve krem baya işe yaradı, vücudumun yanmasına imkan yok zaten astronot gibi girdiğim için neyse, pztesi çarşıya çıkmıştım çok yorulmadım aslında ama pztesinden beri inanılmaz sol tarafa doğru belimden sol bacağıma doğru bir ağrı var, yürürken eğilirken falan ağrıyor baya, hiç azalcak gibi de değil, sanki morluk ağrısı incitme ağrısı gibi, cuma doktora gidicem sorayım bari, bugün temizlik yapıcaktım ama vazgeçtim daha beter azmasın diye, acaba bebek büyüyor diye yer açıyor diye mi bu ağrılar

Günaydınnn kızlar çok mutsuzuz bugün bademciklerimiz şişti bu yaz günü

Aysuncum neler yaptın dün iyisindir umarım...

Canım yaa yaz günü çok zor bademciklerle uğraşmak allah kolaylık versin tatlım Çok geçmiş olsun

hayırlı kandiller canım bence temizlik yapma madem agrın var zorlama kendini benimde dun oldu ya biraz fazla yurudum sanırım popom agrıdı

ilk denemennn??? şimdiye kadar hiç yapmadın mı :
niye olmadı canım ?

hoşgeldin canım... boşver temizliği ağrın varsa.. doktor sorun yok derse yaparsın.

yaa hamile pantolonlarım dar gelmeye başladı...uffff :26: penye kısımları gayet güzelde, kumaş olan yeri sıkıyor göbeğimin tam altını

ilk denemennn??? şimdiye kadar hiç yapmadın mı :
niye olmadı canım ?

hoşgeldin canım... boşver temizliği ağrın varsa.. doktor sorun yok derse yaparsın.

hayır yapmadım kızzzz eşim sevmiyor bende annemde geçiniyorum ondan ya tabağı erken kaldırmısım ustunden birazda eşime yetişsin diye acele sardım ama beceremedim goruntu bozuk ama tad muhteşemdi

zeynep güzel isim canım ama daha var pek üstüne gitme eşinin yoksa ınada bındırıyolar bı sure hıc konusunu etme ıns yumusar esın
aybuke guzel anlamıda cok gzuel ama benboyel yenı farklı bı ısım olsun hem anlamı hem soylenısı guzel olsun ıstıydoum daha oncede hıc demedıgım bı ısım aybuke esım sıcak bakmaz sanırım sende sevıyormussun Serrayı boyel onay aldıkca dahada cok sevıyorum

yaa hamile pantolonlarım dar gelmeye başladı...uffff :26: penye kısımları gayet güzelde, kumaş olan yeri sıkıyor göbeğimin tam altını

şişko şişkoooooo ben inşAllah elbise alıcam bu hafta sonu yada haftaya salı en guzeli bileğe kadar uzanan bol elbisee

hayır yapmadım kızzzz eşim sevmiyor bende annemde geçiniyorum ondan ya tabağı erken kaldırmısım ustunden birazda eşime yetişsin diye acele sardım ama beceremedim goruntu bozuk ama tad muhteşemdi

üstünü yoğurtla ver boşver bunun adı sosyete sarması de kocana

ben de pek yapmam aslında, o kadar aradığımız bişeyde değil.. ama kuru dolmayı çok seviyorummm:):):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…