selam ben geldim nasılsınız bakalımyoğun bir güne uyandım gene
perdeleri makineye attım az evvel ütü yapacağım şark odası için yastık örtülerini ütüleyeceğim
akşam kaynımlar iftara geleceklerdi eşim yemeği çok yap gelsinler demişti ama ben yemeği yapmama rağmen eltim gelmedi fatma abla iki canıyla hizmetmi edecek diye kızmış eşine düşüncesiz demiş ve sonuçta yemeğimide aldım iftara onlara gittik
giderken kaynanatörümü gördük balkondan bakıyor davet bekliyor bellietmedim ama ev benim değil ki kaynıma söyledim baban iftara bir yere gidiyormuş annen yanlızmış yakışık almaz ama ben çağırmam çağırırsan çağır dedim
oda anne bize gel demiş
kaynanatör bunu bekliyor ya eltimi aramış hemen eşin bana gel dedi abinlerle beraber geliyoruz diye
eltim sinir olmuş zaten küçük elti kaynanam onun hakkında ne konustuysa yetiştirmiş iki misli sinirlenmiş yüzüne bakmadı sofrada yan oturdu hiç ilgi alaka göstermediyapmak isterim dedim içimden ben beceremem çünkü:26:
kaynanm evde yanlız olunca menemen yapmış kendine onuda getirmiş gerek yok anne ben türlü getirdim dedim eltimde geri verdi al anne gece yersin diye
benim türlüyü beğenmedi kaynanm ağzı basmadı zaten türlü yemez damak tadında yoktur eşim bile bilmez kırk yılda bir yaparsam belki onuda aynı anası gibi yerdi..akşam yedi ama bahçenin mamülleri olunca ne güzel yedi vallla
eltimlere kabak vermiştim sizin kabağınız çok güzel lezzetli yedikçe yedik dediler eşimde kabak çok döker verelimde kışa saklayın dedi..kaynanm kıskandı zannımca banada satın bari dedi
bahçende var ya o sana yeter dedim
sonra sizin patlıcanınız acı demez mieltime soruyorum bana gelmedi sana geldimi acılık diye yok abla çok lezzetli olmuş bayıldım diyor
onlar fesat olsunlar koca bahçelerinde sadece cin biber diye bilinen acı sosluk biber ve 3-5 kabak bide patlıcanları var
bizim bahçede ise rabbim veriyorda veriyor ince kıl biberden geçen gün 2 kilo kadar topladım acı biberirimdende tursu kurdum bilesalatalık 20 kilodan fazla topladık bamyalarda vermeye başladılar kabak dersen kışlığıma çok yetecek dolma biberlerim kurumaya başladı bile patlıcanlardanda toplamaya başladım
kuduruyor kaynanamfesatlık kayınpederde kaynanamdada var
adam laf bulamıyor onun bahçesine hiç dokunmuyoruz eltimle benne dese beğenirsiniz kulubede olan esyaları bozuyormusuz
bıraktığı bıraktığı yerde olmuyormuş
eltim eşim kaynım ne diyorlar ya kalbinin iyi olmadığından bahçeside iyi olmuyor bunun diye
günaydın canım. eltin iyi yapmış sevindim. kaynanana çok güldüm ama. senin çağımaman en doğrusu, kaynında davet etmiş zaten. tabi eşide yoksa yalnız kalmasın kadıncağız. herşeye rağmen iftarı yalnız geçirmesine ben bile burdan razı gelemedim. hem gelipte senin mahsüllerden yiyince iyice bozulmuş, nasılda uydurmuş yok acı yok bilmem ne :)))) Allah bahçenizin bereketini arttırsın canım, ağız tadıyla yemenizi nasip etsin.