2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

sağol canım.

evet 3 sene kadar yanımda yatıracağım oğluşumu Allah izin verirse.
sağolsunlar Allah annelerimizi babalarımızı başımızdan eksik etmesin gerçekten.

tabi yaa görmeye gelecekler,ayriyetten mevlütte gelecekler bi sürü kıyafet özellikle gelecek zaten yeğenimin de sıfır eşyaları var puset,ana kucağı,mama sandalyesi o kadar az kullandı ki onları da ablamdan alıcam zaten

dediğin gibi tatlım kısmetleriyle,rızklarıyla gelecekler zaten inanıyorum,benim kocişim de gelmek üzere bende kaçayım,yarın haber ver bebişinden öpüyorumm...

epidural sezeryan olmuş ağustos annesinden sezeryan olacaklara tavsiyeler
1-epidural oldum hiç korkmayın.dr lar iyiyse(anestezi ve kadın doğumcu) hiç bişey hisstemiyorsunuz.hatta popodan hastaykenvurulduğumuz iğne gibi bile değil.yakmıyor acıtmıyor.tabi kendinizi kasmayın.ben rahatladım girdim telkin ettim kendimi.bebeğime kavuşucam mutlu günler bizi bekliyor diye.bir de epidural için önce cilt uyuşturan iğne vuruluyor sonra kateter takılıyor.saç kılı kadar ince bir şey kateter ucu.ve misina gibi.içi delik onu bantla sabitlediler omzuma iğne yapacakları küçük tüpü yapıştırdılar .ordan ağrı kesici vuruyorlar ameliyat sonrası ağrın olursa diye.hiç korkmaya gerek yok.ben çok tedirgindim.ama çok basitmiş.2 gün sonra benim isteğimle aldılar hiç bişey hissetmedim.
2-sondayı anesteziden sonra taktırın bişey hissetmiyorsunuz
3-lavman popo deliğine krem sürmek kadar kolay bişey.kasmayın yeter.
4-sezeryan olacaklar gecelik götürsüm önü göğse kadar açılan(ben çıtçıt diktirdim)emzirirken süper oluyor.pijama takımımı 0 götürdüm 0 getirdim eve.kullanmadım .hasta bezi çok kullanışlı.sez sonrası ilaçların etkisiyke ishal olunuyor.tutamıyorsunuz.gaz sanıyorsunuz ama cırrr gidiyor.pedler işinizi görmez.en büyük boy hasta bezi aldım iyiki de almışım.hastane de verdi gerçi ama vermezse diye götürdüm.3. gün taburcu olurken normal ped kullandım.kanamam ilk gün biraz vardı.2. ve 3. gün damla damla.adet gibi.
5-saçımı düzleştirip gittim gayet güzel oldu.bone bozmadı bile.kırmızı lohusa tacımla çok hoş fotolar çektirdim.
6-çıkış için elbise götürdüm memnun kaldım.hafif bir makyaj yaptım (parlatıcı-rimel-göz altı kapatıcı ve allık canlı fotolar için )
7-biberon götürün kesin.hatta mama da.çocuk dr umuz sma kullanma tatlı olduğu için emmez ilerde dedi.aptamil aldık onu verdik.süt gelmeyince biberon kurtarıcı oldu.
8-havlu kağıtlar kurtarıcım oldu.
9-bebeğin poposu yara olmasın diye pamuk götürdüm.ılık su ile sildik pişik olmazmış kesinlikle kullananlar memnun.bir de unibaby saf sulu olanı götürdük.sözde saf diyor ama parfüm kokusu geliyor.sadece yoğun kakalarda kullandık ardından pamuğu ılık suya batırıp sildik.
10-zeytinyağını ısıtıp soğutun ve götürün.göğüs ucu için iyi oluyor.lansinoh da aldım ama sonuçta lanolin içeriyor bebeğim kimyasal şeyi niye yutsun.çok ileri yara olursam_ki allah korusun- o zaman kullancam.bebişin poposuna da sürdüm.3 dr da iyi olur dedi.hiç değilse doğal.ısıtıp soğutun.pişik kremine gerek kalmadı şükür.
11-çöp koymak için bolbol poşet(kirli bez vb)
12-bebişiniz 3,5 kg üzerindeyse 0-3 ay giysilere dikkat edin.aldığım bazı çıtçtlı badiler dar geldi iyiki tulum almışım çok iyi oldu.keşke daha çok tulum satın alsaymışım.
13-organik 2 battaniyem hayat kurtardı.sıcak havaya rağmen(klimayı 5 dk çalıştırdım) çok işe yaradı.
14-göbek bağına bez sürtündüğü için primaları göbek oyuntulu kesin ön kısmı göbeğe sürtünmesin.deneme yanılmamla buldum.şimdilik bu kadar.
15-kesinlikle ve kesinlikle battaniye götürün.sez den sonra ilaçların etkisiyle üşüyorsunuz zangır zangır titredim soğuktan battaniye ve 2 kat pike bile ısıtmadı.ama 2 saat içinde geçti.çok susadım sonra 1 damla bile nimetti
devam ediyorum önerilerime kızlar

16-yan yatış yastığı çok işe yaradı hastaneye de götürdüm.
17-humana still tea çay işe yaradı sanırsam 3. günde etkisini gösterdi.
18-papilio marka battaniyeleri şiddetle tavsiye ederim.organik ötesi.bebeği sıcak havada bile bayıltmadı.
19-çorap götürün donacaksınız sez.den sonra demedi demeyin.ağustosta ne alaka çorap diyenlerdendim keşke patik de götürseymişim ilk 1-2 saat üşüdüm zangır zangır titredim.susuzluktan canım çıktı çölde gibiydim.
20-doğumda hemşireye verdim sağolsun doğum fotocusundan güzel çekmiş her anını.allah razı olsun.
21-kameranızı hazırlayın çekmeye doyamayacaksınız ilk hareketlerini vb.
22-sütümün daha çabuk gelmesini şöyle sağladım.el yakmayacak sıcaklıkta suda göğüslerimi masajla yıkadım.ya da sıcak suya batırdığınız havlu vb koyun(aşırı sıcak olursa süt peynirimsi oluyor demişti bizim kızlar.aşırı kaynar olmasın)doğumdan 1-2 gün önce hurma yedim.bol su için.humana still tea içtim.olumlu düşününce geliyor.o bebek ordan emecek her geçen gün sütüm artacak diye düşünün.kesinlikle ve kesinlikle göğüs pompası alın.lansinoh afinity aldım gayet de memnunum çekiş gücü iyi.bebişim göğsümün birini yara yaptı damağıyla.bazen sütü sağıp biberonla(avent) verdim.krem sürdüm garmastan üzerine de zeytinyağı(ısıtıp soğutulacak)biberon alan anneyi emmez demişlerdi gayet de emiyor prensesim.herkeste herşey aynı olacak diye bişey yok.olumsuz yorumlara kulak tıkayın.bazıları başına gelmediği halde sırf konuşmak için konuşuyor.epiduralde felç olunuyormuş da bilmem ne de bunu diyen uzak akrabam genel anestezili sez.oldu.bilmeden söylüyor.dedim ki herkeste olacak diye bişey yok1000 de bir kişide belki .arkadaşım oldu bişeycik olmadı dedim susturdum.o nedenle güvenli sitelerden araştırıp gidin.korkunç bişey değil düşünün ben düşüp orası burası kanayan birine bile bakamazdım.
23-doğumdan sonra bebişte gaz olabilir.benim meleğim emerken ayaklarını karnına topluyordu sıkıyor kızarıyor huysuzlanıyordu.ayağına sıcak su torbası koydum(yastık kılıfının içine sardım ki ayakları ısınsın ama yanmasın.hem de lastik kokusu gelmiyor.)işe yaradı huysuzluğu geçti şükür.kaka da yapıyor.karnına direk koymayın bağırsaklara zararlı diye duydum.oonun yerine yatacağı yatağa koyun ısınsın sonra uyutunca ayağına koyarsınız.
24-göbeği için %70 alkol önerdş dr kullanıyoruz düştü düşecek.dua edin kurtulalım.giysi giydirmede sıkıntı oluyor.rahat masaj yapamıyorum.
25-hastaneden çıkarken sevi bebe anakucağı destek minderi çok işimi gördü.kamburlaştırmadı sırtını.
26-dr ve hemşirelerimiz bize her 3 saate bir bebişi uyandırıp emzirin kan şekeri düşmesin dedi.dediklerini uyguladık sarılık olmadı kuzucum şükür

sormak istedikleriniz varsa çekinmeyin elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşırım seve seve.bize de önceki topikteki anneler yardımcı oldu sağolsunlar.

Son düzenleme:
yok be canım bu hafta tatilim sadece ben işi bırakmam 5 yaşından beri çalışmak için okuyorum yüzmüşüm kuyruğuna gelmişim bırakır mıyım karşındaki kocan bile olsa ekonomik özgürlüğün başkasında olma düşüncesi canımı sıkıyor

Hayırlı olsun bebeğin peki epiduralin etkisi ne zaman geçti sonra sancı hissettin mi nasılsın

haayırlı olsun bebişin canım darısı başımıza... canım peki epidural normal doğum (prenses doğum) düşünmedin mi ?fiyat farkı mı vardı sezeryan olmanmı gerekiyordu:26:

selam cnm bende kutahyadayım hango doktara gıdıyorsun özel hastanedemı dogum yapacaksın cevaplarsan çok memnun olurum

özlem

sana da merhaba canım..
tansiyonun neden yükseldi ?
plesenta previa ile ilgili ne yaptırdın ? anlayamadım..
aman aman iyi olun maşallah diyelimm

Tansiyonumun yükselme sebebi belli değil normalde her hamiş gibi benimde hep düşüktü 10 5 felandı ya ...Bu aralar hafiftan yükselmeye başladı ama nadirdi .Tuzuda kestiydim el ayakta şişince idarardada albumın vardı.24 saatlikte temiz çıktı şükür ama bugun 15 /10 oldu tansıyonum arada oluyor hemen düşüyo şükür doktorumda 10 dk dinlen öyle ölç heyecan stres yapma onlardanda yükselir dedi.Plesanta previya ayrı bir macera :))plesanta asagıda dedi özeldeki doktorum. Ama cok erkendı bebeğin haftası.Bu yüzden 1 ay yattım evde :))evde tasımıstık o ara agrılarım coktu... sonra rahım buyudukçe yükseldi :))hatta diğer doktorlar niye bu kadar erken söyledı bu haftalarda bu teşhis söylenmez,hamilenin kafası karıstırılmaz dedi (aynı hastanede baska bir doktor)ama ilginçtirki bu hafta ben hiç birşey söylemdğim halde cerrahpasadaki doktorum plesantayı asagıda sanıp benı alttan muayne etti şükür netleşti temiziz :))Ya önceden ne güzelmiş arkadas dıyor benım annanem tarlada armut agacına tutunup sallanarak dogurmuş tabi o kadarda değil ama drlar da habire bişey buluyo [/QUOTE]

senin doktorda bi enteresanmış canım yaa.. neyse bak temiz çıkmış..
evet katılıorum bende hep öle diorum eskiden haplar, tahliller, sürekli kontroller mi varmışşş
pırt pırt doguruolarmış vallaaa

sen ablan yönünden cok şanslısın niloşum..
bizimde öle bi yakınımız olsaydı bende eşyaları ondan alırdım ama malesef yok öle bi şansımız..

aynen öyle
bende seviyorum çalışmayı, çalışan bayan olmayı..
bebiş olduktan sonra belki zor olacak ama o düzene de alışacagız.. Allah yardımcımız olacaktır..
çalışmak her zaman için iyidir, Allah sağlık versin yeter ki..

GÜNAYDIN BENİM YOLARKADAŞLARIMMMM...

dün gece sivrisinekler yüzünden nerdeyse hiç uyuyamadım ben yaa
benim evimde hiç sinek olmazdı nerden geldiler anlamadım..
işin özeti uykusuz ve yorgunum bu sabah

Eki Görüntüle 495080

saat 13:30 da doktor randevum var coook heyecanlıyımmmm
kızışımı görüceeeeeeeeemmmmmmmmmm

kızlar güğnaydın hepinize...

dün dr a gittim ...dr bi 15 sn kadar sessiz kaldı "sonra ben niye sessiz kaldım bu kadar neyse" dedi...sonra "sen 15 gün sonra bidaha gel bişey yok ama bi bakalım falan,ben yurtadışına çıkıcam çıkmadan bidaha bakalım " dedi....anladım biş olduğunu dedim "söyleyin ben soğuk kanlıyımdır etkilenmem" iyi ozaman" bak burası ciğer, bunun normalde şuraya yapışık olması lazım yani göğüs duvarına,ama bu ikisi arasında su birikintisi oluşmuş,hiç önemsiz bişeyde olabilir,ama bakmamız gerek "dedi başka hiç bişeye bakmadı yüzünü bile göremedim tüm ultrason boyunca aynı yere baktı....

ne kdr soğuk kanlıyım dediysemde insanın bebeği başka bişeye benzemiyor...evham yaptım dün 10 da yattım bütün gece rüyalarımda hep dr lara gittim...kızlar bu konuda bilgisi olan vvarmı ,,internette hiçbir bilgi yok

bu arada bugün başka bi dr a gidicem

çok güzel bilgiler gerçekten çok sağolun..

kızlar herkese kocaman bi günaydınnnnnn:
umarım keyifler iyidir..

:))) canım maşallah oğluna. sana benziyorsa güzel bir çocuk olacak belli. amin inşallah hepimiz kavuşuruz bebişlerimize.

hııı senin göbek pek belli olmuyor demek ki. benim baya bir sivri insanın gözüne batıyor :))

seninle daha öncede konuşmuştuk bu hareket olayını. bizim için en faydalısı yürüyüş arada bir ayaklan canım. kan dolaşımın arttsın. bebeğede faydası var.

:))) canım güzel haberlerle gel inşallah. ben pijama takımı aldım. hazırım

günaydın canım. sivrisinekler hamile kadınları çok seviyor :)))

kalk dolaş açılırsın :)) valla ben bir tur attım kendime geldim

canım geçmiş olsun. internette sanki okumuştum. su birikintisi olabiliyormuş bebeklerde. sonrasında geçiyormuş. istersen başka doktora gidecekmişsin en doğrusu. sakin ol canım, yok yere üzme kendini.

günaydın güzel anneler....

inşallah herkesler iyidir... çok özledim burayı ama malesef büyük bir koşturmaca içindeyim...bi selam verip çıkayım dedim.

çarşamba günü bel ağrısı şikayetiyle doktora gittim. 3 gün rapor aldım. rapor almasam izin alıcaktım çünkü evimi taşıyoruz... dün eşyalarım geldi, mobilayalar kuruldu... ne yalan söyliyim ev taşımak gerçektenn çok zor bir iş... bi de o kadar çok eşyam var ki, nereye nasıl sığdırıcam hiç bilmyiorum.170m2den 115m2 ye geçince ev resmen sıkış tıkış oldu.bir çok şeyi atmama rağmen... ( e bide sarenin odası da eklenicek)
evde hummalı bi iş yükü yaşanıyor... bi yandan tesisatçılar, elektrikçiler..vs gelip gidiyo bi yandan biz evi düzenlemeye çalışıyoruz. dün çok yorulduk, o kadar yorulmuşum ki uyuyamadım bile... uykumda sarenin odasını düşündüm perdeleri düşündüm mutfağa o kadar kap kacağı nasıl sığdıracağımı, perdelerin boylarının nasıl kısaltılacağını, halıların büyük geleceğini düşündüm... ve sabahhın 6 sında kalktım
kahvaltı yapıp benim eve geçicek, umarım bugün biraz daha düzgün bir ev halini alır...

pazartesiden itibaren tekrar burdayım Allahın izniyle... öpüyorum hepinizi... Allaha emanet olun....

:)))))) pardon ya günaydın demeyi unuttum

Günaydın güzel anneler, tatlı bebişler, hayırlı cumalar, ne güzel h.sonu geldi bile :))

ben dün yorulmuşum evde de iş yaptım sabahta erken kalktım iş yaptım. sonuç şişi inmemiş ayaklar şimdi uzatıyorum ama ne fayda

birazdan unuturum zaten yoğunluktan :))

günaydınnn,ne güzelll kızçeni goruceksın bugun benım daha 1 hafta var haftaya ctesı randevumuzz..ınsan bıan once gıtmek gormek ıstıo
zaman ılerledıkcee

Allah yardımcın olsun Esra,umarım hersey yolunda gıder sende sag salım yerlesırın bıan önce yuvana..

günaydın canım, kolay gelsin. belin ağrıyormuş geçmiş olsun, bu halde ev taşımak hem hamilesin hem belin ağrıyor gerçekten zor iş ((

evet ya eşyaları sıkıştırmak çok zor, biz bebek odasını boşalttık hala çıkardıklarımıza yer bulamadık (( bir şekilde yerleşecek bakalım. p.tesi görüşürüz.

canım günaydın.. bu konuda hiçbir bilgim yok.. sen başka bir doktora daha git muhakkak..
inşallah önemli bir şey degildir..

gunaydın guzel anneler

Günaydın..

evet konuşmuştuk ama işteeee
çarşamba akşamı yürüyüş yaptım, dün akşam yapmadım..
bu akşam yapıcam yine..

canım benim.. muhakkak zordur ama tatlı telaşlar, tatlı koşturmacalar içindesin..
herşeyin gönlüne göre olmasını dilerim..
annecigin, kardeşlerin hep yanındalar bak ne güzel..
bende öpüyorum, inşallah herşeyi yoluna koyup, işlerini halledip dönersin aramıza

günaydınnn,ne güzelll kızçeni goruceksın bugun benım daha 1 hafta var haftaya ctesı randevumuzz..ınsan bıan once gıtmek gormek ıstıo
zaman ılerledıkcee

günaydın sedacım.. evet cok heyecanlı ve mutluyum.. umarım güzel haberlerle gelirim..
uff daha cok var saatte gecmio sanki

Burcu canım sende bebek odası yapıyor musun ?
sen hazır almayıp yaptırıyorsun sanırım, öyle bişeyler okumuştum.. :44:
nasıl bi oda yapıyorsun ?

günaydın sedacım.. evet cok heyecanlı ve mutluyum.. umarım güzel haberlerle gelirim..
uff daha cok var saatte gecmio sanki
[/QUOTE]

şurda öglene ne kaldıı,kızçen kaç kilo olmus boyu kaç bıze hemen bılgılerı verrr..benım daha seker yüklemem yapılıcakk bıraz gec kaldı sankı doktorum ama araya bayram gırdı bu hafta sonuda bayram tatılınde oldugu ıcın haftaya kaldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…