2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

owwww bu ne ciciler böyleee kardeşinin düğünü için di mi?
doktorun öyle dediyse kafana takma canım inşallah düzelir..
bende 14ünde doktordayım ve ilk nst olacak, heyecanlıyım..
evimizde annem ve kayınvalidem eşyaları koliledi öylece beklemedeyiz..
kayınvalidem haftaya yeni evi temizletecek güzelce..
kombimiz takıldı ve ankastre mutfak eşyalarımı alıp taktıracagız, onun dışında başka bişey kalmıyor..
2 haftaya taşınırız ama fena gözümde büyüyor :)

Biraz önce doktordan geldik kızımla uzun süredir görmemiştim çok mutlu oldum kızımı görünce 1300 kilo olmuş kuzum artık bende 35 günde 2800 kg almışım ecem mahra'mızın sağlık durumu iyi şükür ama ters hala doğum pozisyonuna geçmemiş , vee en başından beri hep ters pozisyonda zaten hiç döndüğünü görmedik dedi doktorumuz , o yüzden yürümek , ayakta durmak , yorulmak ,iş yapmak yok ki dönsün artık dedi ,eğer yürüyüş yaparsan rahime bu pozisyonda oturabilir dedi :18::18: ecemimin saçlarını gösterdi doktorumuz bize bu arada kuyruk sokumu ile ilgili konuştuk b vitamini kullanıcağım günde 2 kere , ama geçmezse 37 . haftada alttan muayene ederken kontrol edeceğim sakıncalı bir durum varsa normal doğum önermeye bilirim çünkü kuyruk sokumun kırılabilir dedi :18::18::18::18::18: artık 3 haftada bir gideceğiz 37 haftaya kadar sonra haftada bir , bir daha gittiğimde nst ye gireceğim , ve artık son 3 aya girdiğimiz için ilişki yasak dedi sizede böyle bir şey söyledi mi doktorunuz merek ettim :26:

Kızlar kulaktan ateş ölçer için bir arkadaşım (2 çocuk annesi) kullanışlı değil, doktorlar koltuk altından ölçen klasik ateş ölçerleri tercih ediyorlar dedi...
Bir de klimalı odada çocuğu yatırma elektirikli soba kullan dedi, doktorlar bebeklerin 1 yaşına kadar ciğerleri içini iyi olmadığını söylemişler...
Süt sağma pompası için de wewell in iyi olduğunu şu avetin chikkonunki gibi olanların pek kullanışlı olmadığını söyledi....

Çevrenizde bu tür konularda bilgi alabileceğiniz kişiler varsa paylaşın lütfen....
Fikir edinelim....

Bir de kulak pamuğunu tavsiye etmiyorlarmış temiz bir tülbentle temizleyin diyorlarmış peki içini nasıl temizleyeceğiz?
Bir de burun aspratörüne gerek yokmuş, peki o minicik burnu nasıl temizlicez biz???
Zarar veririm diye ödüm kopar benim ya...

Kontorle gittiğim hastanenin doğum paketlerini öğrendim mini-midi-maksi doğum paketleri var fiyatlar 750 tl - 1500 tl - 2800 tl

Mininin içinde satandart oda süsleme, kurabiye, doğum sonrası fotoğraf, bakım çantası, bebek giysisi, işitme ve kan grubu testi, hemşilerce emzirme bilgilendirmesi, bebeğin ücretsiz ilk muayenesi var

Midinin içinde oda süsleme kurabiye, doğum sırası ve doğum sonrası fotoğraf, bakım çantası, bebek giysisi, işitme ve kan grubu testi, hemşirelerce emzirme bilgilendirmesi, bebeğin ücretsiz ilk mueyenesi, kaynar ikramı, anneye kuaför hizmeti, diyetisyen yardımı, hastenede bebeğe ve anneye %10 indirim var.

Maksinin içinde oda süsleme kurabiye, bebek şekeri, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası fotoğraf, bakım çantası, bebek giysisi, işitme ve kan grubu testi, hemşirelerce emzirme bilgilendirmesi, bebeğin ücretsiz ilk mueyenesi, kaynar ikramı, sıcak -soğuk içecek ikramı, anneye kuaför hizmeti, diyetisyen yardımı, hastenede bebeğe ve anneye %15 indirim, bebeğin kalça usgsi ve metabolizma testi var.

Tabi her bir pakette oda süsleme, kurabiye sayısı artıyor....
Daha ayrıntılı bilgi edinicem, araştırmalarım devam ediyor....
Medline-adana kızlar bu arada....

Son düzenleme:

Sen Ankara'da mı yaşıyordun canım,hangi hastane bu?

güzel ciciler canım. güle güle giy. pembe olanın bollaşan tarafı sanki biraz aşağıda kalmış. karnına denk gelir gibi. en iyisi giyip görmek.

selam canım, şişlikler normalmiş , herkesin bünyesi farklı işte. ayakta kalmadığım zamanda oluyor. artık inmiyorlar, alıştım ben onlara

canım sana kolaylıklar diliyorum, zor zamana denk geldi ama ne güzel yeni ev yeni bir birey, çok mutlu olursunuz inşallah.

maşallah canım bebişine. kilosu çok güzel

kuyruk sokumu problemini hatırlıyorum. hayırlısı canım, sezeryan olmak bence çok kötü bişi değil. bebeklerimiz iyi olsunda nasıl olursa olsun değil mi?
bebeğin dönmesi için sadece yürü dedi demek. en azından sürekli yat dememiş. umarım hemencecik döner canım.

ben göğüs pompası philips alıcam canım ya, kime sorsam çok iyi dedi.

canım ya bebekle ilgili kontroller doğuma dahil diye biliyorum. ben kendi hastanemle konuştum. doğum yaparsam ilk 28 günlük tüm masraflarını zaten devlet karşılıyormuş. tüm testlerde dahilmiş.

Son düzenleme:

canım ben bı saglıkcı olarak soyleyım o eskı tıp cıvalı termometreler kalktı saglık bakanlıgı kaldırdı kırılma ıhtımalı var ve cıva zehırleyebılır kulaktan olcenler gayet saglıklı bız hastanede kullanıoruz bebısımede kulaktan olcen aldım medıkalden ıyı bı marka olursa yanlıslık olmaz ben ıkısınıde kıyasladım ve arada fark yok

kızlar catlak kremlerınız nası ben mustela kullanıorum ama kremın emılımı hosuma gıtmıo eskı catlaklarıma yenı bı catlak eklenmedı ama guselce emılen bı krem ıstıorum sız ne kullanıosunuz

kızlar daha önce mevzusu geçtimi bilmiyorum ama bebişinin kıyafetlerini yıkayan arkadaşlardan acaba kurutma makinası kullanan varmı? aldığım tüm kıyafetlerde kurutma makinası kullanma işareti var ama narin de falan kurutsam çekermi bilemedim, dünyanın parasını verdik yazık olsunda istemiyorum :) tecrübelerinize sığınıyorum lütfeeennnn

ben Lierac kullanıyorum çok memnunum 75 tl. civarı.. önceki dogumumdan kalan çatlaklarım var yeni hiç oluşmadı..

bende bugun yıkıyorum kadife tarzı tulumları yünlü prog. attım sadece fazlalık suyunu aldırdım nolur nolmaz dıye..diğerlerinide kullanıma hazır prog. deilde ütüye hazır prog. atcam yada hassaslara atcam..

kızlar bu arada yorgan ve yastık aldınız mı ben yün kullanmak ıstemıyorum bakteri vs. den dolayı, ne tür yastık yorgan almalıyım bilemedim:44:

Son düzenleme:

sonucuda yazarmısın kurutma makinasıyla ilgili, çok hazırcı oldum ama napıyım yaaa
bide ben tanıdık eczaneden 40 tl ye aldım lierac'ı, tanıdık bulursanız diye söyliyim dedim

sonucuda yazarmısın kurutma makinasıyla ilgili, çok hazırcı oldum ama napıyım yaaa
bide ben tanıdık eczaneden 40 tl ye aldım lierac'ı, tanıdık bulursanız diye söyliyim dedim

tamam canım yazarım :)
bende Lierac ı hepsiburadadan 50 ye almıstım hamileliğimin basında.. piyasa fiyatını yazdım takip edenler 2 li paket felan da yakalayabılırler:)

maşallah canımm
o zaman sen doğuma kadar yatacaksın anlaşılan.. bizim bebiş ne durumda ben hiç bilmiorumm.. oyyy saçlarını bile görmüşsün ne güzel :)
kuyruk sokumunda ne var ki ? ben henüz nst ye girmedim, 14 eylülde inşallah :)
benim doktorum bu konulara hiç girmedi bende sormadım :)

bilgiler için thank youuu

benim kayınvalidem yapacak o işleri, hiç bilmiorum..
burun aspratörünü aldık, nasıl gerek yok? herkes kullanıyor..
benim bebegim bu konularda hep kayınvalideme emanet yoksa ben hiç bi şeyden anlamam ki acemilik

aminn burcum... güzel duaların için teşekkürler..

selam canımmm..
benim kremim strech marks 75 tl gibi bi rakama almıştım.. kokusuna bayılıorumm :)
cok sık kullanmıyorum, ki emin ol bu çatlamanın kremle falan ilgisi yok aslında..
tamamen vücut yapısıyla alakalı.. bende şimdilik bi şey yok inşallah olmaz :)

Bende mustela kullaniyorum digerleri cok yagli gelio bana,henuz bende de catlak yok ama ben memnunum musteladan hemen emiyo tenim.arada bice bebe yagi kullaniyorum iste.

ben kurutmayi dusunmuyorum,kuzenimin demesine gore yikayinca sikma da bile kuculuo kiyafetler.kurutma makinasinda da cekio iyice ufakio kiyafetler dedi.o yuzden kurutma makinasi kullanmiycam ben.

ben olsam kurutmazdım bana çok sağlıklı gelmiyor kurutma makinası, bebeğin kıyafetleri zaten iki gıdım bir şey kurur hemen canım , sen bilirsin tabi yine de :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…