Selam anneler....
Rutin ve koşturmalı bir bayramdan sonra döndük evimize...
Bebeğim çok sakin bugün, dün çok hareketliydi, dinleniyor mu ne yapıyor, sürekli telaşlanıyorum azıcık hareketleri sakinleşse....
Geçen eşim ailesine artık torununuzun bişeye ihtiyacı olup olmadığını sorarsınız demiş, ne gerek var ne diye dedin diye kızdım eşime, kendi akılları yok mu, şimdiye kadar ağızlarını bıçak açmadı, şimdi oğulları dedi diye soruyorlar, ilgilendi olacak adları...
Eşim dün bir akraba ziyaretinde şöyle bir konuşma geçti, gittiğimiz yerdeki onun akrabası biz kız bekliyorduk olmadı bu dedi, eşim de arık nası ailesinin etkisinde kaldıysa kız istiyorduk ama kısmet sağlıklı oslun da dedi, nasıl zoruma gitti.....
Evladımı kimse sevmeyecek mi? Ne bu kız olsun istiyorduk lafları, ne yani görümcemin iki oğlu var diye benim bebeğimin günahı ne?
Hiç alınır mı zoruna gider mi diyen yok, ondan sonra da tabi, sağlık önemli şu bu diyorlar, önce lafı deyip sonra da sırt sıvazlıyorlar...
Yazıklar olsun ne diyeyim...
Ama evladım hissediyor işte, bugün oyüzden çok sakin, çok keyifsiz, zorla bir iki defa hahif kıpırdadı sadece, eşimin ailesi erkek diye burun kıvırdı, ağızlarını açınca daha küçük daha belli değil dediler bişeyleri çin, ne yani bu ne demek, Alllah'ım korusun olumsuz kötü bişey olur gerek yok bişeyler yapmaya mı demek istiyorlardı yani, neyin garantisini arıyorlar?
Hangimizin 1 dk sonraya garantisi var ki?
Eşimin halası bebek doğduktan sen işe başladıktan sonra kim bakacak diye sordular atladı hemen onun annesi bakar genç dinç diye, diyabet hastası kadın, azıcık ayağının üstünde dolansa hali kalmıyor, ben nasıl kıyarım diye düşünürken yükünü nasıl azaltsam derken eşimin halası bile düzenini kurmuş şimdiden benim adıma.... Ki annemle kayınvalidemin arasında 3 yaş var, o 4 çocuk büyütmüş çok çabuk çökmüş, sanki gel ona emir eri ol diyen vardı, ne yani Rabbim anneme tek çocuk kısmet etti, eşi genç yaşta vefaat etti diye suçlu mu oldu yani????
Beni böyle ağlatıyorlar ya başka da bişey demiyorum, duygusallığım iyice arttı, zaten hassas biriymidr, çok çabuk gözlerim dolar ağlarım, şimdi daha da yoğunlaştı, niye hiç benim psikolojimi düşünen yok.... Gölge etmesinler başka ihsan istemem...