• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
merhaba kızlar birşey sorucam hepiniz kan hapı kullanıyormusunuz benim doktorum hergün kullanmana gerek yok dedi bende ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim bu durum işime geliyor haftada iki kez falan zoraki kullanıyorum:31:

CNM YA MUTLAKA HERGUN al derım heö bebgın hem senın ıcın çok önemlı ben surup kullanıyorum 3.aydan berı 150 tane oldu duşun 10.6 dan 10.3 e duştu
ama bebgııme gıtmış tabıkıde hem doğumdada cok kan kaybedıcez bence en yakın zmanda bı kan tahlılını yyıne le derım

merhaba canım... çok üzücü gerçekten... dün gece çok kötüydüm.. mutfak borusu patladı, heryer su içinde.. nasıl ağladım anlatamam... dün bebek odamızda geldi. eşim diyo noldu esra... yattık anlatıyorum, mutfak nolucakkk, ya bebeğe bişey olursa, odası da hazır, ya o oda boş kalırsa, nasıl dayanırım ben :(

sadece bunlarda değil bi de ona söylemediklerim var. düşünüyorum "ya yarın beni doğuma alırlarsa, beyaz çamaşırlar yıkanmadı, siyahlar kurumadı etrafta yayılı, mutfak berabt halde, banyo tuvaleti temizlemedim daha, ağda yaptırmadım, park yatağın yatağını alamadım "" :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

kafayı mı yiyorum acaba :26::26::26::26::26::26:

esracım sakin ol sadece bebişine odaklan onlarda bizim psikolojimizden etkileniyo bende çok stresliyim ama sanki aç çıplak mı kalacaklar diyorum bişeylerde eksik olsun ne olur sanki

merhaba kızlar birşey sorucam hepiniz kan hapı kullanıyormusunuz benim doktorum hergün kullanmana gerek yok dedi bende ilaç kullanmaktan nefret eden biriyim bu durum işime geliyor haftada iki kez falan zoraki kullanıyorum:31:

canım ben biçok uzmandan aynı şeyi duydum kan hapına çok önem veriyorlar. doğum esnasında çok kan gittiği için annenin çabuk toparlanmasına çok faydası varmış benim doktorum vitamini çok önemsemesede kan hapını mutlaka al dedi. geçen tv dede uzman doğum sonrası bile bir süre kullanılmalı diyordu :44:

merhaba arkadaşlar..
yeni geldim sayılır dr. dan ..ders aram vardı öğretmenler odasından yazayım dedim :40:
2900 olmuş kızçem..3 haftada 650 gr.almış:nazar: fazla da özen göstermiyorum aslında ama maşşalahı var cadımın..
suyu falan herşeyi iyiymiş..yüzünü göremiyoruz 2 seferdir..doğum kanalına kafasını sokmuş dedi dr. o yüzden adım atamıyorum sanırım çok ağrım oluyor bacak aramda:50:
nstye daha hiç girmedim pzazartesi günü doğum iznim için rapor almaya gitcem tekrar o zaman gireceğim nst ye..
doğum için kasım1den sonra istediğin tarih olabilir dedi dr.sanırım 5 kasım olacak bakalım bayramdan önce son kontrolde kararlaştırcaz..
belden uyuşmalı mı yoksa genel anestezi mi olacak dedim...
dr.umuz tanıdığımız olduğundan bana belden uyuştırmalıyı burdaki anestezi uzmanı iyi yapamıyor laf aramızda tavsiye etmiyorum sana dedi..
hastalardan çok şikayet oluyormuş baş ağrısı oluyor diye..
ben ilk doğumumu spinal anestezi ile olmuştum o zamanki dr.um malatyadaydı ve anestezi uzmanımız çok iyi güvenebilirsin demişti gerçekten hiç bir sıkıntı yaşamamıştım..
şimdi sanırım genel olacak..zira o baş ağrısı felaket birşey eşimin taş kırdırma ameliyatından biliyorum 1 gece de baş ağrısından yattı hastanede

oh cnm maşalla bebışıne
benımde genel anestesı olcak nasıp olursa ılkıde öle olmuştu cok rahttı
bıde ılkınde spınal oldunya aarkadaşım 10 gun once oldu acı degıl ama olan herşeyı hıssettım dedı mıdeden bastırırken falanda senınde öle oldumu

canım ben biçok uzmandan aynı şeyi duydum kan hapına çok önem veriyorlar. doğum esnasında çok kan gittiği için annenin çabuk toparlanmasına çok faydası varmış benim doktorum vitamini çok önemsemesede kan hapını mutlaka al dedi. geçen tv dede uzman doğum sonrası bile bir süre kullanılmalı diyordu :44:

aynen cnm ben kan surubu ve calsıyumu emzırırken bıle kullandım
benımde doğum sonrası kanıma bakılacak duşukse dr um kan takıcak

esracım okuyunca kendimi buldum yazdıklarında yazdığın herşey bendede mevcut:31: demek dün aynı şeyleri yaşamışız benimde evimi su bastı hortum patlamış eve bi gittim heryer göl..önce üzüldüm ağladım sonra eşim geldi hallettik topladık temizledik sonrada birbirimize sarılıp rabbim beterinden korusun dedik kuzum yapacak bişey yok başa geldi...hazırlıklara takılma vebde vira bismillah diyip bu hafta nasipse hepsini halledicem bebeğin eşyalarından doğum çantasına ağdasından şuyuna buyuna kadar :34::16: yeterki sağlığımız yerinde olsun cümlemizin :54:

ayy ciddimisin yaaa, allahtan evdeydik biz de göl olmadan durdurduk :(

amin canım.. ben de bu hafta herşeyi tamamlıcam inşallahh....

ayy canım benim hepimiz aynı durumdayız benim evde berbat annemde yok yanımda eşim yaptırmıyor iş ama kendide beceremiyor inan gece uykularım kaçıyor hoş zaten agrılar uyutmuyor ama :((inşallah herşey güzel olur . doktorum sinir bozucu bana 4 hafta sonrasına randevu al dedi ben bu pazartesi gdecegim ona kalsak bebekle gideriz yani

:14::14::14:
az kaldı, geçicek inşallah bu günler...

kızlar Allaha emanet olun, eşim evde.. hiç yemek yapasım yok, dışarda bişeyler yicez:)

ayrıntılıda çıkmıştı bebeği besleyen sol damarda tıkanıklık vardı, doktor tansiyonunu etkiler demişti ama bebeğin kilosunu da etkiliyomuş...
haklısın, çeki düzen vermem gerekiyor kendime... hemen gidip alıyorum ilaçlarımı..

Canım benimde sol damarda çentik vardı aynı korkularla bende yaşıyorum bakalım ben yarın kontrole gideceğim ne çıkacak :18:

melıkecım cnm benım 5 dk nst 1 ay sonra ontrol yook yavrum sen bu dr la dırek doğuma gıdersın gıbı geldı

:))evet yaa sorma canım ilginç kadın birde bende demir eksikliği cıkmıştı 9 du hemoglobin kadın ilk defa panikledi hapı ikiye cıkardı ama son kontrolde tahlil falan yaptırmadı catlak doktorum..benimde evde kafam dank etti herşeyi hatırlatacagım ben buna..pazartesi not defterimle cıkacagım karşısına ve dogurmadan bir daha görüneyim diye geldim dicem:)))anlarsa...

canım benim sağol çok sıvı alırım ben 3-4 bardak süt 3 lt su çay meyve suyu filan oooo neden böle oldu anlamadım sende takma kilosunu sağlıklı olsunda önemli olan doğduktan sonraki kilo alması benim oğluma dr en son 4200 gr demişti 10 gün sonra sezeryan oldum 3100gr şok olduk biz belli olmuyo bazen tutmuyo söylenenler ama şükür sağlığı yerindeydi oyüzde takma kilosunu üzme kendini

bayada fark varmış arada cnm
benımde tam tersı 2800 derken 3500 cıktı
amelıyattan ayılırken onu sordum hep eşim 3500 doyo ben yıne durup dınlenıp kaç kg dıyorum o sersemlıkle ay ordakı herkesalaa benle kafa yapıyo
KAÇ KG?????

ayy ciddimisin yaaa, allahtan evdeydik biz de göl olmadan durdurduk :(

amin canım.. ben de bu hafta herşeyi tamamlıcam inşallahh....

:14::14::14:
az kaldı, geçicek inşallah bu günler...

kızlar Allaha emanet olun, eşim evde.. hiç yemek yapasım yok, dışarda bişeyler yicez:)

kendine iyi bak canım bebişinede tabiki :54:

CNM YA MUTLAKA HERGUN al derım heö bebgın hem senın ıcın çok önemlı ben surup kullanıyorum 3.aydan berı 150 tane oldu duşun 10.6 dan 10.3 e duştu
ama bebgııme gıtmış tabıkıde hem doğumdada cok kan kaybedıcez bence en yakın zmanda bı kan tahlılını yyıne le derım

aaaa ilac kullandığın halde düştümü yani ya bu doktor bana ikki ay önce senii bu degerle dogurtamayız serum veririz demişti ama 4 hafta sonra gel diyor bana yaaa...birde burda en iyi doktor düşünün kızlar.

:))evet yaa sorma canım ilginç kadın birde bende demir eksikliği cıkmıştı 9 du hemoglobin kadın ilk defa panikledi hapı ikiye cıkardı ama son kontrolde tahlil falan yaptırmadı catlak doktorum..benimde evde kafam dank etti herşeyi hatırlatacagım ben buna..pazartesi not defterimle cıkacagım karşısına ve dogurmadan bir daha görüneyim diye geldim dicem:)))anlarsa...

benım sağlık ocakta 9.5 cıktı hemen hastanede tekraraldı eger deger aynı cıkarsa hemen kan takıcaz dedı
kı allahtan 10.3 cıktı kan takılmadı cnm benım
9 gıbı deger varsa ortada cnm kan takılmalı cnm dr umca tabı

tamam saolun kızlar tekrar tahlil yaptırmakta fayda var oğlumda çok fazla kan hapı magnezyum ve vitamin kullandım doğumdan sonra bana kilo olarak geri döndü o kiloları verene çok zorlandım doktorumda kan sayımı iyi herşeyi yiyorsan vitamine gerek yok kan hapınıda haftada 2-3 kez alırsın sorun yok deyince işime geldi açıkçası hiç sevmem ilaç kullanmayı midem bulanıyor ve ekşiyor... oğlumuda normal doğum yaptım nasip olursa bu kızımda normal doğum olacak:26: birde ben şuana kadar 5 kilo aldım normal mi az mı bilemiyorum doktorum fazla kilo almamı istemiyor zaten:31:

kızlar herkese hayılı akşamlar ben yavaş yavaş masamı toplayayım inş. ayarlarımda yaza kadar gelmem işe evden girmeye çalışırım öpüldünüz :54:

tamam saolun kızlar tekrar tahlil yaptırmakta fayda var oğlumda çok fazla kan hapı magnezyum ve vitamin kullandım doğumdan sonra bana kilo olarak geri döndü o kiloları verene çok zorlandım doktorumda kan sayımı iyi herşeyi yiyorsan vitamine gerek yok kan hapınıda haftada 2-3 kez alırsın sorun yok deyince işime geldi açıkçası hiç sevmem ilaç kullanmayı midem bulanıyor ve ekşiyor... Oğlumuda normal doğum yaptım nasip olursa bu kızımda normal doğum olacak:26: Birde ben şuana kadar 5 kilo aldım normal mi az mı bilemiyorum doktorum fazla kilo almamı istemiyor zaten:31:

yanı orası öle ben kızımdada kullandım 30 kg aldım su andada yaklaşık 20 almış bulunmaktayım
ama napalım verılcek elbet kg ler
gellsınle sağlıcakla ben ılkınde 6 ayda verdım 30 kg yı
bıde şimdi 2 cocuk verırım ıye duşunuyorum bıde tabı yapı genler bunlarda önnemlıymış

selam kızlar doktora gittik sabah, nst ve kontrole girdik... bebek 2550 gram olmuş. ortalama 3 kilo doğar dedi doktor. onun dışında duruşu, suyu gayet iyi dedi... kilosuna canım sıkıldı. az kilo almasınn sebebi, bebeği besleyen damarlardan birinde tıkanıklık olmasıymış. bir de tansiyon yapabilir dedi doktor. 10 gün sonra tekrar gidicez...

ee kızlar siz nasılsınız? herkes iyi mi??

Canım bende bu hafta gittiğimde bebeğim 2300 dü az önce benimle aynı günde olan arkadaşı okudum 2900 bebeği benimkinde boy da kısa görünüodu.bende hafta başından beri sabah akşam birer kaşık pekmez 4 bardak süt büyük bi kase yoğurt hergün muz yumurta yiyorum her bebek aynı değil tabi değerlerde belki doğru değil ama insan üzülüo işte.bende hafta başından beri hem ağlıyorum hemyiyorum . İnşallah bebişlerimz toparlar sen iyice beslende damar tıkalı olsa da o bi şekilde beslenir biz elimizden geleni yapalım sonrası allaha emanet zaten

ben bir kutu elevit i ilk üç ay kullandım sonra yarıda bıraktım kalan yarısını bir kaç ay sonra başladım bitirdim
demir hapınıda bir kutusu bitmedi
yani hamileliğim boyunca bir kutu elevit yarım kutu demir hapı içtim :)

Back
X