kızlar hepinize günaydın, gerçi evde olan anneler için günahydın dedim. benim gibi hala çaışan ve sabahın köründe kalkmak zorunda olan anneler için nerdeyse öğle yemeği vakti.
son iki haftam işte. günleri sayıyorum inanın. tüm fedakarlığım kızım için. çalışabilir raporumu işyerime verdim geçen hafta. normalde kasımın 8 inde 37. haftam olacak ama ben arefe günü işimi noktalayacağım. çünkü nerdeyse 1 hafta kadar bayram tatili var. 1 hafta da benim yıllık iznimden var. böylece kızımla az daha sabredip, 35. haftamızda kaçacağız inş.
yaaa bu arada benimde gözüm korktu. meğer doğumlar ne kadar yaklaşmış herkesin. tarihler bile verilmiş bazı arkadaşlara. daha bana çok uzakmış gibi geliyor. ben en son gçen hafta gittim doktora. ve öyle doğumla ilgiili hiç bişi konuşmadık. sadece ben normal doğum istiyorum, durumlar nasıl görünüyor diye sordum. oda şuan için herşeyin normal olduğunu söyledi. ve yine her zamanki gibi tam 1 ay sonrasına randevu verdi muayene için. yaaaaa niye beni 2 haftada bir çağırmıyor bu kadın. verdiği tarihte tam 37 haftalık olucam. ben kesin doğururum o zamana. öle sizdeki gibi tarih filan da vermedi bana. zaten çok az konuşuyor.. offf zaman yaklaştıkça iyice korkmaya ve endişelenmeye başladım..
ben en iyisi artık bu hafta sonu kızımın tüm cicişlerini yıkayayım ve çantamızı hazırlayayım. doğumumu kendi başıma yapcam heralde bu gidişle.. baksanıza doktorum beni unutuyor :)
bu arada kızlar ben dalinin granül sabununu ve yumuşatıcısını aldım. siz giysileri nasıl yıkadınız. toz sabunun üzerinde yumuşatıcıya gerek yok diyor. ayrıca renk ayrımını nasıl yaptınız, kaç derecede yıkadınız.
ah ya ben de normal doğum istiyorum hatta epidural de istemiyorum çünkü fobi oluştu resmen ben de epidural yaptırırsam belim zaten ağrıyor kesin hiç düzelmeyecek bir ağrı kalır diye. ama epiduralle normal doğum yapan arkadaşlarım çok kolay olduğunu söylediler. doktorum da gerekli görürsem yapıyorum ben dedi. bakıyorum hasta doğuramayacak ona göre dedi. artık hayırlısı bakalım. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ben ankara için bir iki hastane ücreti öğrendim. benim gitmeyi planladığım herşey dahil 1500 epidural olursa artı 250 ki özel hastane için makul. ama gidip hastan eile hiç konuşmadım. zaten çok kalabalık bir hastane imiş. mecbur kalırsak başka hastanede yapılacak doğum kısmet işi biraz da :)kızlar bu arada doğum sohpetleri yapılıyorken bende aklıma gelenleri sorayım ilk tecrübesi olacak bir anne adayı olarak. ben son ana kadar normal doğum istiyorum şimdilik te bi aksilik yok, gencim çok şükür ilk doğumumum vücudum bunu başarabilir diye düşünüyorum. fakat sancılardan da korkmuyor değilim. bu ara epudral anestesizi araştırıyorum. olan arkadaşlar var. ağrıyı baya azaltıyormuş. bu yöntem hakkında bilgisi olan varmı, ya da zararı olurmu?
birde sezeryan yapacak olan arkadaşlarıma sorum var. şimdiden nasıl tarih koydu doktorunuz ve daha önemlisi sezeryana nasıl karar verdiniz, sizmi doktorunuz mu?
heeee birde aklıma gelen diğer bi konu...
hastanelerinizde doğum ücretleri nasılmış kızlar.. görüştünüz mü hastanenizle, doktorlarınız istediğiniz her vakitte gelecek mi?normal yada sezeryan fiyatları nedir aldığınız?
Arkadaşlar merhaba,
Ben de bugün kontrolden geliyorum. Kızımın başı yukarı da; dönmesi için bildiğiniz bir metod var mı?
Sizinkiler dönmüş mü?
Bizimkinin kilosu da 2200 olmuş. bacak boyu önde gidiyor. Başı geri de. Herşey normal gibi, bir de dönseydi, tam olacaktı
Herkese sağlıklı bebekler, kolay doğumlar diliyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Ben de bugün kontrolden geliyorum. Kızımın başı yukarı da; dönmesi için bildiğiniz bir metod var mı?
Sizinkiler dönmüş mü?
Bizimkinin kilosu da 2200 olmuş. bacak boyu önde gidiyor. Başı geri de. Herşey normal gibi, bir de dönseydi, tam olacaktı
Herkese sağlıklı bebekler, kolay doğumlar diliyorum.
benim doktorum da eylul sonu gittiğimde bir ay sonra gel dedi. genelde herkese iki hafta diyorlar. neyse demek ki çok da elzem değil ddiyorum ben. gerçi ben önümüzdeki hafta gittiğim diğer doktora bir görüneceğim gibi. ilk başta başladığım doktorla doğum yapmayı planladığım farklı benim çünkü. şimdilik bana da normal olmamasını gerektirecek bir şey söylenmedi. hayırlısı bakalım.
ben dalan roxy ile yıkadım üstünde yumuşatıcı gerekmez yazıyor ben de zaten yumuşatıcı kullanmıyorum diye hiç de eklemedim. öyle taş gibi falan çıkmadılar koyduğum gibilerdi. renk ayrımı da yapmadım gözümü karartıp. gerçi ben hemen hemen herşeyini açık renk almışım. öyle koyu renk bir iki parça vardı onları da attım ve makine su alınca kontrol ettim boya vermedi. koalyca yıkadım. zaten şimdilik 0-3 aylık olanları yıkadım dahasını sonra dedim. yalnız evde büyük bir tül torba vardı. perdeler için kullandığım. fak tefek parça çok olduğundan ona doldurup yıkadım. hatta ağzını da düğümledim ama yıkandıkça açıldı ve makineye dağıldı zor oldu toplaması. galiba daha derli toplu ağzı iple falan kapanan birşey lazım... derece olarak da aldığım şeylerin üstünde genelde 30-40 yazıyordu. ben de 30 a ayarladım. belli başlı bir leke olmadığından makinen 15 dakikalık kısa programında iki kere yıkadım bir deterjanla bir deterjansız. mis gibi oldular :)
ohhhhh misler gibi olmuş.. ay yerim ben o küçücük şeyleri.. saol arkadaşım benimde haftasonu baya bi işim olacak. ama dünyadaki en zevkli iş.. :)) birde o mis kokularıyla hayırla giyinsinler inşaallah.. evet bir filede yıkamakta fayda var minicikler çünkü..
canım bende istanbuldayım, özel bir hastaneye gidiyorum, çok kalabalık. doktorum çok konuşmayı sevmeyen biri ama çok tecrübeli ve mütiş yoğunlukta hastası var. genelde normal doğumu tercih eden birisi. bende şöyle düşünüyorum epudral konusunda, eğer normal doğumum çok ağrılı dayanamayacak gibi olursa, en son düşünürüm ve isterim heralde. tabi nihayetinde doktorum karar verecek. fiyatlarıda 650 tl normal doğum, 1300 tl sezeryan, anestezi istersen artı 450 tl, doktorunu haftasonu yada gece gelmesini istersen artı 250 tl dediler. fiyatlar fena değil. en güzeli de doktorun her vakitte gelebiliyor olması. çünkü başka bir doktorla doğum yapmak istemem yinede.
selam kızlar bende hafta sonu doktordaydım.. gebelik boyunca tansiyonum hep yüksek çıkıyordu.. dr um da bunu test istedi.. ve idrarda protein atımı çıktı.. dr um bana eğer idrarda protein atımı çıkarsa normal doğumu bekleyemeyiz ve bebeğimizi sezeryan ile erken almamız gerekiyor dedi.. 37. haftaya kadar sürekli takipte olucaksın ve en geç 37. haftada elimize alıcaz dedi.. üzüldüm açıkçası.. normal doğumu çok istiyordum...
bakalım bu hafta sonu da gidicem ne diycek?
evet çok minikler insan bunun içine sığacak kadar ufak mı olacak bu bebiş diyor. hele bir çorapları vardı Allah'ım bit gibi :)
sizin fiyatlar daha makul. ama benim doktor hastanenin doktoru değil, muayenehanesine gidiyorum.yani hastaneye dışarıdan doktor olduğundan fiyat böyle. yoksa o hastanenin doktorlarında fiyatlar daha uygun. ama çok yoğun olduğundan gece vs. gelme garantisi yok. İNşallah benim hastaneye gidişimle birlikte doktor da başımda bekleyecek. gerekli ilaçlarını bile ben vereceğim hemşireye ihtiyacın olmayacak diyor. ben de biraz da bu yüzden bu doktorla devam ediyorum. esasen ailemde çok doktor var. devlet hastanesinde de doğum yapma imkanım var rahat bir şekilde ama tabii oradaki doktorlar bana bütün mesailerini veremezler ben de sırf tanıdık diye öyle bir talep içine girmem. o yüzden bunu tercih ediyorum. aynı senin gibi ben de son ana kadar dayanıp, olmazsa epidural diyeceğim. hep de dua ediyorum kolaylıkla olsun hiç gerekmesin diye :)
İnşallah bir avazda kurtuluruz hepimiz. en kolay ve sağlıklı olan şekliyle. bana da zaman daha çok var gibi geldiğinden bavulu hazırlamıyorum oyalanıp duruyorum dur bakalım ne zamana tamamlayacağım :)
selam kızlar bende hafta sonu doktordaydım.. gebelik boyunca tansiyonum hep yüksek çıkıyordu.. dr um da bunu test istedi.. ve idrarda protein atımı çıktı.. dr um bana eğer idrarda protein atımı çıkarsa normal doğumu bekleyemeyiz ve bebeğimizi sezeryan ile erken almamız gerekiyor dedi.. 37. haftaya kadar sürekli takipte olucaksın ve en geç 37. haftada elimize alıcaz dedi.. üzüldüm açıkçası.. normal doğumu çok istiyordum...
kızlar merabalar...sabah sohbetleri yapılmış ne güzel...bizde çarşıdan geliyoruz oğlumla alışveriş yaptık...ben haftasonu düzenledim oğlumun odassını kıyafetlerini yerleştirdimya gözüme az göründü..bunlar yetmez dedim kışın bide sık sık yıkasakta kurumaz dedim..bikaç takım daha aldım..daha da alırım heralde:))
saidem canım bende 30 derecede 40 dk filan yıkadım kısa programda...yumuşatıcı kullanmadım..ikiye ayırdım kıyafetleri renkliler ve beyazlar olarak cesaret edemedim hepsini birden yıkamaya...ama ütülemek için baya uğraştım 2 gün...
bu arada bizde bu haftasonu doktora kontrole gitmiştik..doktor niye geldin der gibi baktı..erken gitmişiz..ee ben dedim arkadaşlar 15 günde bir gidiyor kontrole bende ondan geldim..gerek yok dedi ben 35 ten sonra çağırıyorum 2 haftada bir dedi..olsun ben bebeğimi özledim görmek istiyorum dedim bende:)))şimdi 2 hafta sonra gitcez arife günü randevumuz..nst ye girecekmişiz..bu arada ben bursadayım hastanemde normal 1000 sezaryen 1200 dediler..epidural olunca +250 oluyormuş..bizde daha konuşmadık normal mi sezaryan mi..erken dedi daha..ama epidural normal istiyorum ben inşallahh..
kızlar bu arada doğum sohpetleri yapılıyorken bende aklıma gelenleri sorayım ilk tecrübesi olacak bir anne adayı olarak. ben son ana kadar normal doğum istiyorum şimdilik te bi aksilik yok, gencim çok şükür ilk doğumumum vücudum bunu başarabilir diye düşünüyorum. fakat sancılardan da korkmuyor değilim. bu ara epudral anestesizi araştırıyorum. olan arkadaşlar var. ağrıyı baya azaltıyormuş. bu yöntem hakkında bilgisi olan varmı, ya da zararı olurmu?
birde sezeryan yapacak olan arkadaşlarıma sorum var. şimdiden nasıl tarih koydu doktorunuz ve daha önemlisi sezeryana nasıl karar verdiniz, sizmi doktorunuz mu?
heeee birde aklıma gelen diğer bi konu...
hastanelerinizde doğum ücretleri nasılmış kızlar.. görüştünüz mü hastanenizle, doktorlarınız istediğiniz her vakitte gelecek mi?normal yada sezeryan fiyatları nedir aldığınız?
benimde sadece karnım var ama beni endişelendiren bir haftada 2,5 kg almam oldu.her hafta böyle alırsam yandım.3 haftadır doktora gitmiyoruz.bebeğimin kilosunu bilmiyorum.en son 32.haftada 2000gr idi cuma kontrolüm var bakalım o zaman nasıl çıkacak.en son normal doğum demişti doktorum bu sefer daha ayrıntılı konuşuruz heralde.ben normal doğumu çok istiyorum.inşallah senin içinde hayıırlısı neyse o olsun cnm.
hayırlısı olsun. sağlıklı olsun da biraz erken de olsa artık olur diyeceğiz mecbur.selam kızlar bende hafta sonu doktordaydım.. gebelik boyunca tansiyonum hep yüksek çıkıyordu.. dr um da bunu test istedi.. ve idrarda protein atımı çıktı.. dr um bana eğer idrarda protein atımı çıkarsa normal doğumu bekleyemeyiz ve bebeğimizi sezeryan ile erken almamız gerekiyor dedi.. 37. haftaya kadar sürekli takipte olucaksın ve en geç 37. haftada elimize alıcaz dedi.. üzüldüm açıkçası.. normal doğumu çok istiyordum...
ben de bugün yarın ütülersem o işi kafam dan atacağım bitecek. daha sepette bekliyoriyi düşünmüşsün doktor konusunda tatlım,
en önemlisi doğuracak olan bizlerin içimize siniyor olması. çünkü neticede stresli olmamamız gerek doğum anında. rahat olalım ki, onlarda rahat gelsinler :) sen işin zor kısmını tamamlamışsın, cicişleri yıkamışsın. ben o bi sürü küçük parçacıkları yıkayıp nasıl ütüleyeceğim diye düşünüyorum. bavulunu hazırlamak kolay olur yani .ama fazlada uzatma. misafirlerimiz bundan böyle her an kapımızı çalabilirler :))
kızlar merabalar...sabah sohbetleri yapılmış ne güzel...bizde çarşıdan geliyoruz oğlumla alışveriş yaptık...ben haftasonu düzenledim oğlumun odassını kıyafetlerini yerleştirdimya gözüme az göründü..bunlar yetmez dedim kışın bide sık sık yıkasakta kurumaz dedim..bikaç takım daha aldım..daha da alırım heralde:))
saidem canım bende 30 derecede 40 dk filan yıkadım kısa programda...yumuşatıcı kullanmadım..ikiye ayırdım kıyafetleri renkliler ve beyazlar olarak cesaret edemedim hepsini birden yıkamaya...ama ütülemek için baya uğraştım 2 gün...
bu arada bizde bu haftasonu doktora kontrole gitmiştik..doktor niye geldin der gibi baktı..erken gitmişiz..ee ben dedim arkadaşlar 15 günde bir gidiyor kontrole bende ondan geldim..gerek yok dedi ben 35 ten sonra çağırıyorum 2 haftada bir dedi..olsun ben bebeğimi özledim görmek istiyorum dedim bende:)))şimdi 2 hafta sonra gitcez arife günü randevumuz..nst ye girecekmişiz..bu arada ben bursadayım hastanemde normal 1000 sezaryen 1200 dediler..epidural olunca +250 oluyormuş..bizde daha konuşmadık normal mi sezaryan mi..erken dedi daha..ama epidural normal istiyorum ben inşallahh..
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, oğluşumun ismi konusunda yardımcı olurmusunuz. Soyadımız AYDEMİR bebeğimin ismini YAĞIZ EYMEN AYDEMİR mi? Yoksa YAĞIZ EGEMEN AYDEMİR mi koyalım sizce hangisi daha güzel ne olur fikir verin kızım illa Egemen olsun istedi kararsız kaldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?