merhaba güzel anneler.. bu gece çok güzel uyudum diyecektim tam, ama sabahtan beri böle adet sancısı gibi ağrım var. niye acaba, korkuyorum.uzun sürdü geçmedi hala bi kaç saattir.
ohhhh maşaallah, erkek bebiş anneleri muhabbeti sarmış götürmüş baya..sünnetler filan konuşulur olmuş.. kıskandım :)))
kız anneleri nerelerde.. hadi bizlerde konuşalım yahu :) şaka bir yana kasım anneleri topiğinin geneli çoğusu erkek bebiş dünyaya getirecek sanırım..
bu arada kızlar bebişlerinizin isimlerine ne karar verdiniz. hadi hepbirlikte meleklerimizin isimlerini paylaşalım...
kızlar birde bişi daha soracağım size. bebişin yatak ölçülerini istedi kayınvalidem. yatak, yorgan ve yastık yaptıracak da. ne bileyim ben mesela yün yorgan haricince kışın başka bişeyle yatamıyorum. herşey çok üşütüyo beni. uyku setimi şu aralar kullanıyorum sadece. istanbul iyiden iyiyiye geceleri soğudu. çok kısa bir süre kullanıp, yüne geçmem lazım hemen.
fakat bebiş için sağlıklı olurmu acaba yaa, pamuk mu, yün mü yapsak. hazırları hiç düşünmedim onlarda miniğim çok üşür diye.. zaten kış bebekleri, hasta etmeyiz umarım. birde aldığım beşiğe kaliteli, konforlu bir yatak da aldım ayrıca. ancak yinede direk onun üzerinde yatırmaya kıyamıyorum. kayınvalidem yatağın üzerinede ince bir tabakadan yün yatak yapayım diyor. sizce sakıncası olur mu, çok yumuşak olmaz heralde.biliyorsunnuz visco yataklar dahi yumuşak olduğundan boğulma tehlikesine karşın önerilmiyor. sizler neler yaptınız..
Günaydınnnnnnn,
Cnm o adet sancısı gibi sancılar olabilen sancılar. Benim de geçen haftalarda çok aşırı oldu, koşa koşa gittim doktora, kasılma felan çıkmadı. Sadece yatıp parmak uçlarınla karnını kontrol et. Eğer taş gibi sertse ağrı devam ederken o zaman kasılma felan olabilir.
Ben de kız annesi olacağım inş. Kısmetse kızımın adı Asya Deniz olucak. Bu arada ben ne öle herşeyi pembe almıycam, ıyyy kız bebekleri pembelere boyuyorlar bu ne ya dedim dedim gene pespembe bir sürü şeyimiz oldu
ben mobilya için bir yatak yaptırdım büyüyen mobilyadan olduğundan tek kişilik yatak boyutunda. ama doğrusu yok şu özellik bu özellik diye bakmadım pek. inşallah iyidir. bebeği ilk etapta yanımda bir beşikte yatıracağımdan onun da için debir şeyleri vardı beşik abimlerin bana gelecek o zaman bakıcam ne var ne yok diye. onun dışında annem büyük yatak için yün yorgan ve yastık yaptırdı. bence sağlıklı olur. yeter ki alerjik bir durum olmasın. aslında yatağın üstüne ince yün yatak da güzel olabilir. ne de olsa yün doğal bir ürün.pamuk da olabilir tabi ama ne bileyim eğer ev çok soğuksa yün daha iyi. hatta ben de şimdi yazarken buraya onu düşündüm yaptırdığımız yorgan ilk kullanacağım beşiğe büyük gelir. ben ne örtücem bu çocuğun üstüne? :)
giyimolog bende yalnızım ama o kadar kıyafet almadım :) çünkü bebekler çok çabuk büyüyor belki aldıklarımızın bazıları kenarda kalacak
çok kıyafet oluncada hepsini sırayla giydirip bir tur dönene kadar üç aylık dönem geçecek , yeni doğum yapan arkadaşlarım var üç buçuk ayda 7-8 kiloya ulaştı bebekleri .
kış bebeği olacağı için eminim herkes kombilerini yüksek sıcaklıklarda çalıştıracak kıyafet için sıkışırsam bir iki parça yıkayıp kaloriferin önüne koysam yarım güne kalmadan kurur diye düşünüyorum , zaten sıksan bir avuç kıyafet oluyor :)
tayin derdi bizde de var , ayın 18inde belli olacak doğum arefesi sayılır , benide doğumdan çok bu mevzu geriyorinşallah yer değiştirmemize gerek kalmaz , aklınıza geldikçe bizim için dua ederseniz çok sevinirim...
hmm. senin kıyafetler fazla imişç ben bugün dolaba yerleştirdim her yer boş kaldı. :) kayınvalidem alalım dedi ama kendisi hacca gidiyor doguma anca donecek. o yüzden hastane çıkışı isteyecektim vazgeçtim alamaz artık sanırım. hacdan dönüp de bebeği görmeye gelince falan alacaksa da o zaman ki duruma göre bakarım ne isteyeceğimi. esasen bu konuda ilk başta içerledim aylar boyunca hiç bir şey aldınız mı ettiniz mi diye sorulmadı diye. sonra amaan dedim. şükür imkan var annemlerde yanımda gidip gidip alıyoruz. yine lazım oldukça alırım dedim. yaşları var biraz, biraz da huyları böyle pek iletişimimiz sağlıklı değil. o yüzden normal karşılıyorum.
benim doğum tarihim hiç belli değil aslında ben 26 yazdım ama önce ya d asonra olabilir çünkü geç yumurtlama olmuş. tam sat ile uyumlu gitmiyor ultrasonlar. bakalım hangimizin ki önce olur :)
dolap boş kalınca sende benim verdiğim tepkiyi vermişsindir heralde:))bende kayınvalidemle öyle çok sıkı fıkı değilim..zaten kendisi uzakta telefonda konuşuruz ondada hiç böyle alıncak edilceklerle ilgili bişey konuşmadık..zaten kendisinin 8. torunu olacağı için çokta hevesli değil..ama annemlerin ilk torun olcak..annem elinden geleni yapıyor saolsun..yatağını yorganını çifter çifter yaptı..birsürü bişey ördü..iyiki annelerimiz var diyorum...
benimde doğum tarihim 26 hesaplarıma göre ama ultrasonda 20 si çıkıyor.. bakalım hangisi doğru..
kızlar birde bişi daha soracağım size. bebişin yatak ölçülerini istedi kayınvalidem. yatak, yorgan ve yastık yaptıracak da. ne bileyim ben mesela yün yorgan haricince kışın başka bişeyle yatamıyorum. herşey çok üşütüyo beni. uyku setimi şu aralar kullanıyorum sadece. istanbul iyiden iyiyiye geceleri soğudu. çok kısa bir süre kullanıp, yüne geçmem lazım hemen.
fakat bebiş için sağlıklı olurmu acaba yaa, pamuk mu, yün mü yapsak. hazırları hiç düşünmedim onlarda miniğim çok üşür diye.. zaten kış bebekleri, hasta etmeyiz umarım. birde aldığım beşiğe kaliteli, konforlu bir yatak da aldım ayrıca. ancak yinede direk onun üzerinde yatırmaya kıyamıyorum. kayınvalidem yatağın üzerinede ince bir tabakadan yün yatak yapayım diyor. sizce sakıncası olur mu, çok yumuşak olmaz heralde.biliyorsunnuz visco yataklar dahi yumuşak olduğundan boğulma tehlikesine karşın önerilmiyor. sizler neler yaptınız..
.37 den sonra yapılıyormuş..bende forumda bu konuyla ilgili kötü şeyler okudum..korktum açıkçası..ama sezaryan istersen bakılmıyormuş çatıya..hatta sırf bundan korktukları için sezaryan isteyenler varmış..bizde ne olcak bilmiyorum...bende tırsmıyorum değilim...bu arada kızlar özellikle bizden daha ileride olan hamişlere sormak istiyorum, çatı muayenesi yaptımı doktorunuz.. nasıl bişi oluyor kaçıncı haftadan sonra bakıyolar? ağrılımı acaba. şimdi bu konuyu okuyodum da korktum biraz buna bile dayanamayanlar var. sezeryan mı normal mi olacağını belirliyormuş.
offf süremiz azıcık kaldı, benimde aklımda bi sürü şey var. yapmak istediğim o kadar çokkk şeyler var ki...
hastane için bebek şekeri vs. düşünüyormusunuz, yada mevlüt okutacaksanız ne gibi şeyler hazırlayacaksınız. ben henüz yapıp yapmamakta kararsız kaldım. kendiniz mi hazırladınız, yada hazır mı alıyorsunuz. internetten sipariş vern var mı?
bence yatağın üzerine sadece alez al.ben öyle yapmayı düşünüyorum.kaliteli bir yatak aldığını söylüyorsun onu ziyan etme derim.yün çok mantıklı gelmiyor bana.malum 3 ay yastık kullanılmayacak boğulma riskine atma kendini.ama yün yorgan olabilir.hazırlardada ısıya göre kendini ayarlayan yorganlarda var bildiğim kadarıyla.zaten biraz büyüyüncede tuluma geçersin üstü açıldı derdi olmaz.kızlar birde bişi daha soracağım size. bebişin yatak ölçülerini istedi kayınvalidem. yatak, yorgan ve yastık yaptıracak da. ne bileyim ben mesela yün yorgan haricince kışın başka bişeyle yatamıyorum. herşey çok üşütüyo beni. uyku setimi şu aralar kullanıyorum sadece. istanbul iyiden iyiyiye geceleri soğudu. çok kısa bir süre kullanıp, yüne geçmem lazım hemen.
canım resimlerini çekip bizimle paylaşırsan bizde bir fikir sahibi oluruz.yada kopya çekeriz:))benim çukulatalarım hazır :))))))))))) bitti bile görsenizayılırsınız..çeşit çeşit.. hepsini kendim yaptım annemle birlikte...
offf süremiz azıcık kaldı, benimde aklımda bi sürü şey var. yapmak istediğim o kadar çokkk şeyler var ki...
hastane için bebek şekeri vs. düşünüyormusunuz, yada mevlüt okutacaksanız ne gibi şeyler hazırlayacaksınız. ben henüz yapıp yapmamakta kararsız kaldım. kendiniz mi hazırladınız, yada hazır mı alıyorsunuz. internetten sipariş vern var mı?
yaz buraya biz yakınız takip edicem :)
Offff su cati muayenesinden bende korkuyorum yaaa... Sirf oyuzden sezeryan istiyorum bende :-( mevlut sekeri yaptim ama mevlut yapmicam, bebek gormeye gelenlere vericem sekerlerden. Biberon seklinde mevlut sekeri var buzdolabi susu olarak kullaniliyor gormussunuzdur. 50 tanesi 40 liraya yaptim..yatak olarakta viscolex aldim ne olacak bilmiyorum...
bendede sanki altima bicak sokuyolar gibi sanci saplaniyor nadiren sizdede oluyorm? Bice karnim tas gibi oluyor... Yalanci sanci bumu ?
Yalancisi buysa gecegine nasil dayancam bilemedim :-- -(
ne kadar az kalmış.hayırlısı olsun.şimdiden sağlıklı doğumlarKızlarrrr,
Biz bugün kontrole gittik ve doktorumuz her şey normal, 22 Ekimde sezeryanla alalım dedi. Ben de Ekim anneliğine geçiş yapmış olacağım. Haber vereyim dedim. Herkese sağlıklı doğumlar şimdiden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?