ben eymen ismini çok seviyorum o yüzden eymen diyeceğim. eşimi ikna edebilseydim kesin koyardım herhalde. hem de egemenle iyice uzun oluyor bence. Allah adıyla sağlıkla büyütsün!
Çok sağol canım bende hep yağız eymen düşündüm, kızım 2.sınıfa gidiyo nerden bulduysa egemen olsun dedi kırmayayım onuda dedim eşimde sen karar ver deyince kararsız kaldım hayırlısı bi alsak artık kucağımıza bebeklerimizi giderek çok zor geliyo herşey doğru düzgün uyuyamıyorum buğün çalışmak ölüm gibi geldi mesela ayaklarım sızlıyo resmen
ya ne kadar kıyafet aldınız ilk baş için. herkes bir şeyler söyledi benim d egözüme oo kadar az geliyor ki. ben 2 takımlı bir hastane çıkışı aldım. bir de ondan da ufak bir alt üst takım var en ufak kıyafetlerim bunlar. sonra da bir sürü 0-3 ay body var 1-2 tulum bir de alt üst takım. sanki yetmez gibime geliyor aynı dediğin gibi kış vakti hemen kurumaz vs. diye. bir tanıdığımız yakında torunu oldu bu hastane çıkışı boyutlarında olanları verecek acil lazım olursa onları da giydiricem. 0-3 ay d abakarım çok az olur hemen alırım diyorum. bir de ben daha fazla alamıyorum şu an çünkü kayınvalidemler de biz de illa birşeyler alalım dedi. ama bunu bizim alışverişler bittikten sonra dedi :) ben de başka başlıca kalmadığından böyle ufaklardan istemeyi düşünüyorum. tabi. alıp yetiştirebilirse doğumdan önce. baktım zaten oradan gelmeyecek gibi o zaman ben biraz daha mı alsam ne dersiniz???
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, oğluşumun ismi konusunda yardımcı olurmusunuz. Soyadımız AYDEMİR bebeğimin ismini YAĞIZ EYMEN AYDEMİR mi? Yoksa YAĞIZ EGEMEN AYDEMİR mi koyalım sizce hangisi daha güzel ne olur fikir verin kızım illa Egemen olsun istedi kararsız kaldık.
of çalışıyorsanız çok zor. ben daha gerideyim hafta olarak ama belim beni mahvediyor. ayakta hiç duramıyorum. evde iş yapamıyorum. e zaten yatılmıyor kalkılmıyor. neyse şükür ki sağlıklı bebişlerimiz var bekliyoruz gelsinler diye. benim ilk bebek olacak her hali başka güzel. yatınca oradan buraya toplanışı, beni dürtmesi, bel ağrısı bile ayrı alem. Allah'a şükür diyorum uğraşmadan nasip oldu. bunlara da katlanırım :)
benim yan komşum 4 kilonun üstünde tam 3 tane normal doğum yapmış.hiç belli olmaz belki seninde olur.bence buna çok takılma.herşeyin hayırlısını istemek lazım.sen doktoruna güven.bende 3 haftadır gitmedim canım 15 ekim pazartesi kontrolümüz var herşey bu kontrolde belli olacak inş normal doğum olur bebeğim kiloluydu benim 2 haftada 574 gr aldı böyle giderse 4 kiloyu geçer demişti doktor bakalım 32.haftayı bitirdiğimde gittim kontrole 2500 gr olmuştu canım
Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, oğluşumun ismi konusunda yardımcı olurmusunuz. Soyadımız AYDEMİR bebeğimin ismini YAĞIZ EYMEN AYDEMİR mi? Yoksa YAĞIZ EGEMEN AYDEMİR mi koyalım sizce hangisi daha güzel ne olur fikir verin kızım illa Egemen olsun istedi kararsız kaldık.
kızlar hepinize günaydın, gerçi evde olan anneler için günahydın dedim. benim gibi hala çaışan ve sabahın köründe kalkmak zorunda olan anneler için nerdeyse öğle yemeği vakti.
son iki haftam işte. günleri sayıyorum inanın. tüm fedakarlığım kızım için. çalışabilir raporumu işyerime verdim geçen hafta. normalde kasımın 8 inde 37. haftam olacak ama ben arefe günü işimi noktalayacağım. çünkü nerdeyse 1 hafta kadar bayram tatili var. 1 hafta da benim yıllık iznimden var. böylece kızımla az daha sabredip, 35. haftamızda kaçacağız inş.
yaaa bu arada benimde gözüm korktu. meğer doğumlar ne kadar yaklaşmış herkesin. tarihler bile verilmiş bazı arkadaşlara. daha bana çok uzakmış gibi geliyor. ben en son gçen hafta gittim doktora. ve öyle doğumla ilgiili hiç bişi konuşmadık. sadece ben normal doğum istiyorum, durumlar nasıl görünüyor diye sordum. oda şuan için herşeyin normal olduğunu söyledi. ve yine her zamanki gibi tam 1 ay sonrasına randevu verdi muayene için. yaaaaa niye beni 2 haftada bir çağırmıyor bu kadın. verdiği tarihte tam 37 haftalık olucam. ben kesin doğururum o zamana. öle sizdeki gibi tarih filan da vermedi bana. zaten çok az konuşuyor.. offf zaman yaklaştıkça iyice korkmaya ve endişelenmeye başladım..
ben en iyisi artık bu hafta sonu kızımın tüm cicişlerini yıkayayım ve çantamızı hazırlayayım. doğumumu kendi başıma yapcam heralde bu gidişle.. baksanıza doktorum beni unutuyor :)
bu arada kızlar ben dalinin granül sabununu ve yumuşatıcısını aldım. siz giysileri nasıl yıkadınız. toz sabunun üzerinde yumuşatıcıya gerek yok diyor. ayrıca renk ayrımını nasıl yaptınız, kaç derecede yıkadınız.
ohhhhh misler gibi olmuş.. ay yerim ben o küçücük şeyleri.. saol arkadaşım benimde haftasonu baya bi işim olacak. ama dünyadaki en zevkli iş.. :)) birde o mis kokularıyla hayırla giyinsinler inşaallah.. evet bir filede yıkamakta fayda var minicikler çünkü..
canım bende istanbuldayım, özel bir hastaneye gidiyorum, çok kalabalık. doktorum çok konuşmayı sevmeyen biri ama çok tecrübeli ve mütiş yoğunlukta hastası var. genelde normal doğumu tercih eden birisi. bende şöyle düşünüyorum epudral konusunda, eğer normal doğumum çok ağrılı dayanamayacak gibi olursa, en son düşünürüm ve isterim heralde. tabi nihayetinde doktorum karar verecek. fiyatlarıda 650 tl normal doğum, 1300 tl sezeryan, anestezi istersen artı 450 tl, doktorunu haftasonu yada gece gelmesini istersen artı 250 tl dediler. fiyatlar fena değil. en güzeli de doktorun her vakitte gelebiliyor olması. çünkü başka bir doktorla doğum yapmak istemem yinede.
merhaba sevgili mertur,
benimde kızım hala dönüp dönüp duruyor bazen başı yukarıda oluyor. dönmesi için bir yöntem var mı bilmiyorum ama son zamanlarda kendiliğinden pozisyonu alacak. genelde 37. ci haftadan sonra kesin pozisyonlarını alıyorlarmış. sen merak etme dönecektir. maşaallah bebişin kilosu çok iyi annesi.benimki daha geriden geliyorşu hastalanmam çok etkiledi yavrumu 2 haftadır gelişimi geriledi.
bu arada seninle doğum günlerimiz yakın ondan sanada sorayım, doğum yöntemiyle ilgili konuştunuz mu doktorunla. sezeryan mı, normal mi düşünüyosun. kimi arkadaşlara doğum günleri bile verilmiş. birdeee ben hala ayda bir sefer gidiyorum doktora. yine beni 1 ay sonrasına taaaa 8 kasıma çağırdı tekrar. niye sık sık çağırmıyorki beni..sen ne sıklıkta gidiyorsun doktora. ne zamana çağırdı seni..
kendini iyi hissetmiyorsan kendini zorlamaman daha doğru.e hayırlı olsun ikiniz içinde diyelim o zaman.bebişinle güzel güzel dinlenirsin.günaydın kızlar.. ben artık doğum iznine çıkmaya karar verdim.. bu pazartesiden itibaren gelmiycem..
çok zor geliyor artık
benimde birkaç arkadaşım bebeğimi kırkı çıkmadan sünnet yaptırmamı tavsiye etti.bebek çok fazla hissetmiyormuş ve bezin içinde çabuk iyileşiyormuş.ama ben kıyamıyorum.daha kucağıma yeni alır almaz nasıl tekrar vericem doktorun eline.bence bu konuyu birde çocuk doktoruyla konuşmak lazım.sağlıklı sıhhatli bir doğsunlarda nasıl olsa çocuk doktoruna gidicez kontrole o zaman konuşuruz.günaydın güzel anneler,umarım herkes iyidir bebişleriyle
şöyle bir geçmişi okudum doğum paraları konuşulmuş. bana çok geliyordu ama sizinkileri okuyunca normal geldi doğum parası. sanırım doktorumuz 1000 lira alacak 1000 lirada hastane. 2000 e falan çıkacak. ama yeni doğan sünneti istiyorum kısmetse bi 500 de o var bakalım. bu arada siz ne düşünüyorsunuz erkek anneleri. sünnet yaptırmak isteyen var mı doğunca araştırdınız mı hiç...
eksiğimiz kalmadı çok şükür. birtek şampuanları dışında. onu da alacaktım. bişeyler eksik kalsın adettendir dediler. bekliyorum bende doğum tarihim belli olunca alıcam kısmetse.
pazartesi doktordaydık. herşey yolunda çok şükür. doğum pozisyonunda ama boynuna kordonu dolamış. hareketini kısıtlar ama bu zararı yok dedi doktorum. böyle olunca sezeryana doğru gidiyoruz bizde. ama sanırım sezeryan bile olsa kasım 8-9-10 gibi olacak yani 39.haftada tabi o zamana bi sürpriz yapmazsa bizim oğlan :)
benimde birkaç arkadaşım bebeğimi kırkı çıkmadan sünnet yaptırmamı tavsiye etti.bebek çok fazla hissetmiyormuş ve bezin içinde çabuk iyileşiyormuş.ama ben kıyamıyorum.daha kucağıma yeni alır almaz nasıl tekrar vericem doktorun eline.bence bu konuyu birde çocuk doktoruyla konuşmak lazım.sağlıklı sıhhatli bir doğsunlarda nasıl olsa çocuk doktoruna gidicez kontrole o zaman konuşuruz.
canım 2 tane hastane çıkışımız var.10 a yakın çıtçıtlı kollu body..5-6 tanede 2litakım var alt üst...yetmez diye alıcam işte biraz daha..ama benim çevrem ailem burda olmadığından çokta dışardan birşey beklemiyorum..herşeyi kendim yapmaya çalışıyorum..ama senin dışardan da gelecekler varsa bekle derim boşa masraf yapma istersen..iste madem kayınvaliden açmış kesenin ağzını alsın torununa ciciler:)))
eymen ismini bende istemiştim ama babamız bizimde istemedi.anlamıda çok güzel ayrıca..egemen çok uzun oluyor...ben olsam yağız eymen derdim..kızını inşallah
ikna edebilirsin canım..
hmm. senin kıyafetler fazla imişç ben bugün dolaba yerleştirdim her yer boş kaldı. :) kayınvalidem alalım dedi ama kendisi hacca gidiyor doguma anca donecek. o yüzden hastane çıkışı isteyecektim vazgeçtim alamaz artık sanırım. hacdan dönüp de bebeği görmeye gelince falan alacaksa da o zaman ki duruma göre bakarım ne isteyeceğimi. esasen bu konuda ilk başta içerledim aylar boyunca hiç bir şey aldınız mı ettiniz mi diye sorulmadı diye. sonra amaan dedim. şükür imkan var annemlerde yanımda gidip gidip alıyoruz. yine lazım oldukça alırım dedim. yaşları var biraz, biraz da huyları böyle pek iletişimimiz sağlıklı değil. o yüzden normal karşılıyorum.evet canım ilk olunca dürtmesi,tekmelemesi,ağrısı bile ayrı güzel...asıl güzelliklerini doğunca gösterecekler ama:))hayırlısıyla......
bu arada doğum tarhlerimiz aynı bakalım hangimizin bebişi önce gelecek...
ne güzel kendine iyi bir uğraş bulmuşsun. :) inşallah doğum için de gönlüne göre bir yer denk gelir.Güzel anneler hemen hemen en fazla 2 ayı var herkesin, zaman geçmek bilmiyor sanki ben biraz zaman geçirmek için kuran kursuna yazıldım. Kendimi manevi olarak huzurda da hissediyorum. Henüz nerede doğum yapacağıma da karar vermiş değilim, hayat zorlaştı da zorlaştı ZAM ZAM ZAM çok düşündürüyor Kızım inşallah bereketiyle doğar...
O kadar çok düşünce içindeyim ki ailelerimizden kimse yok yaşadığımız yerde kızım ilk torun olacak her iki tarafta da ama o da benim gibi tek olacak yalnızca biz olacağız yanında gideceğimiz bir akraba sevecek kimsemiz olmayacak ayda yılda bir. Çok dua ediyorum eşimin tayini istanbula çıksın biz daha gurbete alışamamışken birde kızımız aileden uzak olacak. Ben istiyorum ki teyzeleri amcaları dayısı vs. alsınlar sevsinler onları tanıyarak büyüsün bende bu mutluluğumu onlarla birlikte yaşayayım ben ve eşim İstanbul çocuklarıyız çok sosyal bir hayatımız vardı 1,5 senede her şeye herkese dosta düşmana bile hasret kalıyor insan. Biraz bu aralar bunalımdayım herhalde annelik hissi tepeden tırnağa sarıyor
günaydın güzel anneler,umarım herkes iyidir bebişleriyle
şöyle bir geçmişi okudum doğum paraları konuşulmuş. bana çok geliyordu ama sizinkileri okuyunca normal geldi doğum parası. sanırım doktorumuz 1000 lira alacak 1000 lirada hastane. 2000 e falan çıkacak. ama yeni doğan sünneti istiyorum kısmetse bi 500 de o var bakalım. bu arada siz ne düşünüyorsunuz erkek anneleri. sünnet yaptırmak isteyen var mı doğunca araştırdınız mı hiç...
eksiğimiz kalmadı çok şükür. birtek şampuanları dışında. onu da alacaktım. bişeyler eksik kalsın adettendir dediler. bekliyorum bende doğum tarihim belli olunca alıcam kısmetse.
pazartesi doktordaydık. herşey yolunda çok şükür. doğum pozisyonunda ama boynuna kordonu dolamış. hareketini kısıtlar ama bu zararı yok dedi doktorum. böyle olunca sezeryana doğru gidiyoruz bizde. ama sanırım sezeryan bile olsa kasım 8-9-10 gibi olacak yani 39.haftada tabi o zamana bi sürpriz yapmazsa bizim oğlan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?