- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #28.681
yok canım yardımcım yok malesef. Belki pazar sabah bi arkadaş gelebilir. Bi de belki bi kaç saat berraya bakacak birilerini bulabilirim o kadar:)
zeytinli poğaça hiç yapmadım canım. Zeytinini nasıl hazırlıyorsun. Bi de sana zahmet olmazsa hamurun tarifini tekrar yazar mısın o zaman yazmıştın ama ben yazmamışım
kızlar bizim doğum günümüzde tahminen 10 15 kişi olacak. menüme yardımcı olur musunuz. pastamız, buraya resmini eklediğim kurabiye, börek(neli olacağına karar veremedim), mercimekli köfte ya da çiğ köfte, havuçlu bisküvili toplar. düşünüyorum. çeşidi artırmam gerekir mi sizce. başka neler yapabilirim
tabiki yazarım cnm bu zeytinli poçayı mesela yarın berra uyuyunca yap pişir at dolaba dondurucuya o gün ısıtp servis yapa bilirsin:
2 yumurta, 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ, 1 su bardağından yine 1 parmak eksik yoğurt, bir paket margarin dolaptaysa biraz erite bilirsin,
1 paket kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un:
Cnm zeytinleri ayıklayıp koydum ben içine ama uraşamam dersen ayıklanmış zeytinde ala bilirsin vallaha ben almadığğıma pişman oldum
ama çözümü zeytinleri eşime ayıklatmakta buldum hehehe:)
ee çorbada onunda tuzu bulunsun dimi ama:
Ben zeytinli poçaları minik minik atıştırmalık şeklinde yaptım
ama sen büyükte yapa bilirsin minik minikte
tabi üzerinede yumurtanın sarısını ve susamı unutma..
bizde de büyük yok canım. hatta kimi çağırcağımı duysanız şaşarsınız:)) tamam mercimekli köfte ve yoğurtlu bi salata yapıyorum bi de zeytinli poğaça. ay inşallah becerebilirimçiğ köfte yerine mercimek köftesi olsun herkes bayılarak yedi bende börek peynirli yaptım ben birde songülümün yaptığı kıymalı patatesli vardı bence bir yoğurtlu salata yapsan o güzel olur o zaman menü birde gelenlerin tarzı (bizimkiler çoğunlukla büyükler olduğu için diyorum) önemli ben birde poaça yapmıştım zeytin ezmeli
bizde de büyük yok canım. hatta kimi çağırcağımı duysanız şaşarsınız:)) tamam mercimekli köfte ve yoğurtlu bi salata yapıyorum bi de zeytinli poğaça. ay inşallah becerebilirim
bi de güldencim bu şekilde daha mı lezzetli oluyor poğaçalr. ben hep mayalı hamurdan yapıyordum da
çiğ köfte yerine mercimek köftesi olsun herkes bayılarak yedi bende börek peynirli yaptım ben birde songülümün yaptığı kıymalı patatesli vardı bence bir yoğurtlu salata yapsan o güzel olur o zaman menü birde gelenlerin tarzı (bizimkiler çoğunlukla büyükler olduğu için diyorum) önemli ben birde poaça yapmıştım zeytin ezmeli
tamam canım çok teşekkür ederim. Hazır ayıklanmışlar da mı var canım hiç görmemişim ya. Zeytinleri sadece ayıklıyoruz di mi yani robotton falan geçirip ezme şeklinde yapmıycaz sanırım. Ay ben de mi eşimi devreye soksam bu noktada acaba:)) tabi bulabilirsem adamı:)
bizde de büyük yok canım. Hatta kimi çağırcağımı duysanız şaşarsınız:)) tamam mercimekli köfte ve yoğurtlu bi salata yapıyorum bi de zeytinli poğaça. Ay inşallah becerebilirim
bi de güldencim bu şekilde daha mı lezzetli oluyor poğaçalr. Ben hep mayalı hamurdan yapıyordum da
evet cnm sadece çekirdeğini çıkartıyoruz..
Yaparsın eminim..
cnm yağlı işte
kıtır kıtır oluyo ben çok beğeniyorum mayalı poçanın yeri ayrı ama bununda yeri ayrı..
Ama minik minik yaparsan hem görüntü olarakta çok güzel oluyo
şirin yani
eee bu arada kimleri çağrıcaksın merak ettim ben..
gerçekten mii hemen bi şok bulmam lazımm:))Canim.yigurtli salata benimkide hem basut hem lezsetki olmustu
Sok ta zeytin ezme var cok guzel.iki tl
gerçekten mii hemen bi şok bulmam lazımm:))
senin tarifi de aliim canım. Cahil cesur olurmuş herşeyi yapcam ben bakalım:))
evet cnm sadece çekirdeğini çıkartıyoruz..
Yaparsın eminim..
cnm yağlı işte
kıtır kıtır oluyo ben çok beğeniyorum mayalı poçanın yeri ayrı ama bununda yeri ayrı..
Ama minik minik yaparsan hem görüntü olarakta çok güzel oluyo
şirin yani
eee bu arada kimleri çağrıcaksın merak ettim ben..
Bende onu merak rttim bak guldenim
gerçekten mii hemen bi şok bulmam lazımm:))
senin tarifi de aliim canım. cahil cesur olurmuş herşeyi yapcam ben bakalım:))
ya benim alt katımda öğrenciler var. en sık görüştüğüm komşularım diyebilirim. onlar berraya berra da onlara bayılıyo.biz de sık sık gidiyoruz ziyarete. birden aklıma geldi neden çağırmıyorum ki doğum gününe diye hem onlara değişiklik olur gurbetteler zaten. sonra da e hazırlık yapcam zaten bi kaç arkadaş daha çağırayım dedim böylece doğum günü yapmaya karar verdim:)))
ya benim alt katımda öğrenciler var. En sık görüştüğüm komşularım diyebilirim. Onlar berraya berra da onlara bayılıyo.biz de sık sık gidiyoruz ziyarete. Birden aklıma geldi neden çağırmıyorum ki doğum gününe diye hem onlara değişiklik olur gurbetteler zaten. Sonra da e hazırlık yapcam zaten bi kaç arkadaş daha çağırayım dedim böylece doğum günü yapmaya karar verdim:)))
Yurdum tabiri ile soyluyorsum gobek marullari dogra sekerim
Tavuk gogssunu bir guzel hasla.didikle maruklara kat sonra misir mayanozli yogurt birde dereotu oh mis
Hem kolay hem lezzetli
Sok u esin arasin valla zeytin ayiklamaktan kurtardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?