2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm masalda muhallebı yedımı huzursuz oluo gece mız mız donup duruo uyanmasa bıle rahat uyuyamıo yanı 7de aksam yemek yıo 9da da bebelac devam sütü içiıo içine3tanede biskuvi atıom175cc ıcıo uyuo sabaha kadar ya1kez yada kalkmaz bende 8aylıkken kesfettım muhallebı rahatsız edıo masalı
Kızlar facebook olan varmi bende yeni açtım ordanda görüşelim
aysegül şenocak cnm faceden ekleyebılrsın senınkı ne adresın
aynen cnm masalda rahatsız oluo katılıom sana ılk adetın gelmıs ya duzensız olabılrmıs ılk gelıste ondandır belkı cnm
masal da op deyınce yalıo çok hosuna gdıo tekrar tekrar yapıo hatta bugun köpeklı örtümüz vardı hav havı öp dedım egıldı yaladı :)

uzulme anneıs basla hmn demır damlasına buarada masallhhh nıle tosuncuk olmz ayy boyu cok uzun masallh masal72cm 9kg kafasıda43cmayyy cokmu kücügüz boyumuz kısa dımı

yok cnm
bu birazda yapıyla alakalı bi durum ni eşimime benziyo eşimin boyuve kilosu iyi maşallah oyüzden öyle..
bence fazla kiloda iyi değil ben çıtır nil istiyom oyüzden biraz rejim yapalım biz hehe:
ekmeyi kestik mesela..

bide cnm sen bilirsin..
eşime buday unu al demiştim
oda fırıncıya söylemiş adamda buday unundan yapamıyolar içinede biraz kepek unu karıştırayım demiş nedersin sence uygun olurmuki
kek ve tuzlu kek yapmak için istiyorum buday ununu bide muhallebi yapıcam..

uzulme anneıs basla hmn demır damlasına buarada masallhhh nıle tosuncuk olmz ayy boyu cok uzun masallh masal72cm 9kg kafasıda43cmayyy cokmu kücügüz boyumuz kısa dımı

yok cnm
bu birazda yapıyla alakalı bi durum ni eşimime benziyo eşimin boyuve kilosu iyi maşallah oyüzden öyle..
bence fazla kiloda iyi değil ben çıtır nil istiyom oyüzden biraz rejim yapalım biz hehe:
ekmeyi kestik mesela..

bide cnm sen bilirsin..
eşime buday unu al demiştim
oda fırıncıya söylemiş adamda buday unundan yapamıyolar içinede biraz kepek unu karıştırayım demiş nedersin sence uygun olurmuki
kek ve tuzlu kek yapmak için istiyorum buday ununu bide muhallebi yapıcam..

Selam kizlarrr nasılsiniz biz doktordan geliyoruz şimdi aşı olmadık şükür iki hafta sonraya olacak aşı sini kilomuz 8 600 hiç kilo almammis ama kafaya takmiyorum doktor iyi dedi çünkü boyuda 77 herşey iyi şükür biraz üşütmusuz bugün daha iyi bizden haberler böyle

işte bu nedenle anneler çalışmamalı ya da doğum sonrası 2 yıl devlet karşılamalı en azından normal doğum süresinden sonra maaşı asgari ücret seviyesine çekmek suretiyle izin vermeler annelere.
kesinlikle katılıyorum
annelik çok önemli
yavrumun yanındayım ama ona hasretim

merhaba arkadaşlar
ben aranıza yeni katıldım
bebeğim 3 kasım doğumlu
10 buçuk kilo boyu ise 79 cm.

7 ay bitene kadar bebeğimi emzirdim.hiçbir ek gıda vermedim.
daha sonra ek gıdalara ise pütürsüz ağızdan kolay kayabilen (yoğurt,meyveli kavanoz maması, blendırdan geçirilmiş çorba, tahıllı mama, arı mama gibi) yiyecekleri verdim.sorunum şu:
eline çubuk kraker balık kareker verdiğimde ısırıyor, parça parça muz veriyorum çiğniyor fakat pütürlü gıda yemiyor.
mesela yoğurtlu makarna pilav yemiyor.yemek desen hiç adı bile yok.sürekli mama türü şeyler. balık parçası yemiyor.
çorbalardan mercimek tarhana brokoli çorbasını severek yıyor fakat içine parça parça ekmek doğrayamıyorum.hemen öğürüp kusuyor.
çok ufak doğramam gerekiyor.
bu arada henüz 3 adet dişimiz var acaba dıyorum dişleri yeni çıktığı içimi çiğnemeyi erken öğrenemedi.akranları köfte bile yiyiyor.
aslına bakarsanız bende de hata daha düne kadar çorbadaki ekmeği blendırdan geçirdim.
geçen gün yoğurtlu makarna denedim 2 gün üst üste yedi çk sevındım fakat daha sonra yemedi hep ağzından çıkartıyo.
şehriyeli çorba asla yemıyo şehriyeler agzına gelince öğürüyor.

günlük yemek menümüz.
sabaH 11de kalkıyor. tahıllı mama yapıyorum içine yumurta ezip pekmez koyuyorum.(yumurta ve peynir dönüşümlü)
3 saat sonra bir kase yoğurt (sade verıyordum fakat aRTIK İÇİNE elma yada armutu cam rendeden geçirip karıştırıyorum ki sırf ağzına pütür gelsin alışsın diye. 2 günde bir meyva sıkıyorum. 50 cc içirebiliyorm.
3-4 saat sonra bir kase çorba tabi günde 2 saat öğle uykusu (gece 1de yatıyor ve gece 2 kez emmeye kalkıyor)
meyveli kavanoz mamalarından gece ise bir kase arı mama.
biberon almadığı için devam sütü içmiyor.

sizin düşünce ve fikirlerinizi alabilirmiiym arkadaşlar. pütürlü yemeklere nasıl alıştırdınız bebişlerinizi?
benimle aynı sorunu yaşayan varmı?

merhaba hoşgeldin ööncelikle..
yazacaklarımı yanlış anlamanı istemem kesinlikle..

aslında kilosuda boyuda oldukça iyi bazı bebekler malesef pütürlü gıdaları red ediyolar bide bence biraz geç kalmışız ek gıdaları vermede
tabi anne sütü çok önemli ama 5 aydan sonra yavaş yavaş meyve suyu ve yoğortla başlasaydın keşke..
ama dediğim gibi çocuğun kendi yapısıylada alakalı cnm
bak ben artık kızıma meyve suyu sıkmıyorum
kahvaltılar hariç tabi
ama pek sevmiyo mesela elmayı ayvayı eline direk veriyorum tabi dişleri az olduğu için zorlana bilir ama mandalinayı soy bi dilimi ikiye kes öyle vermeye çalışzaten meyve yiyosa mutlaka sevecektir hem böylelikle belkki otarz gıdaları daha çok yerdiye düşünüyorum deneye bilirsin bence
peki bardakla bişey içiyomu
çünkü artık sütede geçmeniz lazım çocuk büyüme sütlerine yani marka senin tercihn tabi..
bu arada bence çok geç uyuyor minik kuş.
uyku saatinide
biraz aşağıya çeke bilirsen bence çokdaha iyi olur ..
tabi tekrar söylüyorum bunlar benim düşüncelerim lütfen yanlış anlama..

hg canım aramıza
bende gulden e katılıyorum
bıraz gec baslamıssın ek gıdaya hem onun etkısı var hemde cocukla alakalı olabılır tabı
ben sadece meyve purelerını blendrdan gecırıyodum sebze corbalarnı hep catalla ezerek yedrdım
benım oğlumda zor alıstı yemek yemeye
bı meyve verdğınde elıne yemıyomu
sen usanmadan alıstrmaya calıs canım ufak ufak ta olsa ekmeğı doğra alıssın yada baska seylerı

Hoageldin cnm araniza bebegin kizmi erkekmi ismi ne benm adim aysegul kizm 15kasim dogumlu masalece tanistigima memnun oldum oncelikle bence 11de kalkiosa tek uyku yaptir aksam en gec 10da uyut uyumak istio diosan 2kez uyut ama 6gbi kaldir eengecki aksam q10 da uyut menuye gelince bize doktorumuz 3ogun yap aralarda meyve disinda bisey verme dedi sut yogurt dahil kahvaltiyida mama seklinde verceksende peynir yumurta pekmez sut ekemk ici bunlari karistir ver muhallebi verme bence oglen ve aksamda sevdigi yemwgi yaninda yogurt komposto hosaf gbi seyle ver yatarkende muhallebi yada sut ver yatir ama gec baslamssin oyuzden alisamayabilir eline biseylee ver kendi yemegi ogrensin belki ise yarar puturlu yemesinde ama cok gec uyuo onu mutlaka degistir bence cnm dis masalinda 2tane var onla alakali degil dir canim cigneyememsi putur bilmediginden cignemeyi bilmio bence alisir zamnla annesi artik yqvas yavas azalt blendir kullanimini yuruomu neler yapio bebegin calisiomusun nerde yasiosun

ıyı gceler kızlar masal ın dudaklarının kenalarında sankı emzıkten olmus gbı emzık izi var pişik gbı olmus kıpkırmızı olmus sızlıodur kesınlıkle sabh bısey yoktu ogleden sonra hafıftı bıanda kıpkırmızı olmus emzık cevresı acaba neden oldukı evde miralin krem vardı baskada bısey yoktu onu sürdüm uyudu sabh da gecmzse saglık ocagına gotrcem cok sasırdık bıanda oldu miralinde göğüs ucu kremımdı ama herturlu cilt tahrısı catlak kuruma yara pisik herseye ıyı gelcegı yazıodu surdum artık yumusatır sabaha kadar dıe

acaba bırseymı dokundu annesı
portakal kabgu degmıs olabıulırmıkı

bencede emzikten olmuş ola bilir cnm çokmu emiyo gün içinde peki?
umarım geçer en kısa zamanda olmazsa doktorunmuzu ara bence..

kızlar
herkese kocaman bi günaydınnnn nasılsınız bakalım:
ben iyi sayılırım
nil akşam çok huzursuzdu yine off ya:
kaçkere uyaqndığımızı ben hatırlamıyorum sizde durumlar nedir..

acaba bırseymı dokundu annesı
portakal kabgu degmıs olabıulırmıkı

Portakal 1aydir yedirmiom bm pisik yapiodu tekrr denemdik ama misafirliktydik orda plates topuyla cok oynadi acaba plastigimi dokundu die bende dusundum ama tam emzik sekli var oyuzden sasirdim geceki miralin krem ise yaramis simdi bisey kalmamis ohh bu krem banada cok isime yaramisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…