2012 kasım bebekleri büyüyor..

maşallah masala 41 kere cnm:
nilde geç emekledi ama emeklemek onu tatmin etmediki 10 aylıkken yürümeye başladı..

Ay ne guldum sabah sabah kimseyi ilgolendirmez tabi canim o senin yavrun buyuklrr illada biseye karisacak sen bisver
Masallah masala annesi kiz nazar deycek diye korkuyirum bu uslu kiza

Guldencim nile recescim defnecigede masallah subanallah tum bebislerimizi Rabbim nazarlardan kem gozlerden korusun
bizde iyiyiz kizlar elifin uykusunu bire dusurmeye calisiyodum dun denememi yaptim altidan sonra yatana kadar beynimi deldi resmen anladimki daha hazir degil bugun tejrar iki uyku yaptircam malum yarin ben yikum babaannrsi zorlanmasin bide ark elif elektrik supurgesinun sesinden cok korkuyo evi supurunce ve sonrasinda kucagimdan inmek istemiyo nasil alistircam bilmiyorum
bu arada herkese hayirli cumalar

cnm aynı konu bizde de var
o herşeyi büyük alıyor, hatta o yüzden yaza giymesi için alıpta büyük geldiği için ama kışında olmasına karşın soğuk tutacağından giydiremediğimiz bir sürü kıyafet var.hepsini defne hiç giyemeden verdik.
Ben de tam ayına göre almam ama üzerinden de sarkmaz
dün ben 3 yaşa göre aldım çünkü 2 yaşa göre olanları defne şimdi giyiyor.
1-2 aya kadar giyemez 2 yaş grubunu
maşallah, allah nazarlardan saklasın
teşekkürler teyzesi
valla ben süpürge konusunda hiç sorun yaşamadım çünkü defne süpürgenin çalışmasından çok mutlu oluyor

herkese hayırlı cumalar kızlar
biz bugün erkenciyiz tusem ilk defa 6 buçukta uyandı ve bu saate kadar uyumadı ne zaman uyutup yatağına yatırsam ağlayarak uyandı dün dışarı çıkmıştık nazar mı değdi ne herkes bakıp bakıp durdu

valla canım aynı dertten bizde de var tusem de çok korkuyo süpürgeden evde kıyametler kopuyo mecbur bende kucağımda süpürüyorum ama çok yorucu oluyo öle de nasıl alışıcak bilmiyorum süpürgenin sesini geçtim ortaya çıkarınca bile görüp başlıyo ağlamaya bi yolu varsa alıştırmanın bana da söleyin :)

Masalda supurgeyi iceriye kaktirip ittirip getirio iihh ihhh dio ac die aciom deligbi mutlu oluo cok seqio ben masali 4le 5.ayda supurge ve sac.kurtmayla uyutuodum 2ay oyle yaptik oara gaz olmustu kolik demisti doktorumz tavsiye etti supurgeyi actikmi hem susuodu hem uyuodu bolmiomki ondanmidir ama cok sevio o kesin :)sizin icin uzuldum nsl alisir bilmemki anca buyudukce belki masal ustune cikio ben supururken

maşallah de ayşegül masal kıza:)
benim kızıma da maşallah yemez uyumaz yerinde durmaz

Masallh diorum teyzesi ben kizima okuorum da ama uyku konusunda pek nazr degcek gbi durmuo cunku dogdugundan beri boyle diomya.hatta kv ve onun kardesleri yegenleri ile tartistik masal in uykusu yuzunden ozamn degmediyse degmez artik ya memlekete gttik daha2aylikti uyutuosun bize sewdirmwmk icin dediler inanabiliomusun yahu doverekmi uyuttum ilacmi verdim huyubu napim yani dah biz bile seqemedik ki 2aydir hep boyle iste uyarsak uyanmio yada cok mizmiz oluo geri uyku istio dedim esimde destek oldu ailesi kustu 2ay aramadi bizde aramadik sonra aradolar bisey yokmus gbi konustular bizde uzatmadik ama kirginm hala yanikvde uyuttunzmu gene biz gelcez die dedi annemgildeydik annem cok alind i nediyecegini bilemedi falan esime soyledim oda ailesine kizinca kustuler iste neyse yani oara bile uykusunu bozamadilar ya simdi yazin gittik uyarmayin sakin o uyandimi sewdirmio dio oda gord uyandirikdiginda.neler cektigimzi durmadigini artik hic ses cikarmio ama ailem konusmuo kv ve kp ile biz idare etmeye calisipz iki tarafi zor okuo ikiside karsi karsiya oturuo birbiryle konusmuo ;( masalin uykuculugu yuzunden

bak sen masala ortalığı karıştırmış şimdiden

ne güzel masal alışmış canım bizim öle küçükken gaz sorunumuz falan olmadı hep sessiz ortamda uyuyodu o yüzden hiç sesli eşyaları çalıştırıp uyutmadım şimdi de korkuyo süpürge çalışırken sadece kucağımdaysa ağlamıyo nasıl alıştırıcaz bilmiyorum dediğin gibi belki biraz daha büyüyünce alışır

cnm bende ouzden sıpariş vermekten cekınıom evde19 numara pandf u var tam oluo dısarda gıydıgı dıger ayakkabısı21 numara bılmıomkı napsak bot agır gelır yaa zaten sogukda yuruyup usucek kadar gezdıremıcezkı bot gereksız gbı gelıo bana en ıyyısı saglam kalıtelı bı ayakkabı ben lcw dan aldım terletıo hıc begenmedım polarısten alcaktım bı bakayım e bebek e kapıda ödeme yapılırken dentsek olmazsa gerı gonderıp farklı numarasını ısteyebılıomuyuzkkı oan kargo geldıgınde oyleyse 22alırım olmzsa degıstırım cnm ortopdk önermıo doktorlar zaten ayagın seklını alan anatomık taban önerıo bebeklere

ay songüllede konuşmuştuk cnm aynı konuyu ağız alışkanlığı olmuş anatomik diyeceğime ortopedik demişim yine bende kararsız kaldım tatlım botu var zeynep ilayın doğum günüde gelmişti, gezerin. ama anatomik değil giydirdiğimde de içim hiç rahat değil...

ben hep tvını yanında salıncagında uyuttum tvde hep muzık acıktı hep ses vardı cadde uzurınde oturuoz ınanılmaz ses var ve masalın oda tam caddeye bakıo cok gurultu var ama öyle sese alıstıgı için sesden etkılemıo o uyurken sessız olalımdıe caba sarfetmedık o uyurken uyanıkmıs gbı herseyı yaptık hatta tam3aylıktı masalın odasının ustundekı odayı yaptrıodu komsumuz ve banyosunu sankı bızm evın ıcınden gbı nasıl bı ses vardı anlatamm sana delıcıler kırıcılar matkaplar fayansları kırıolar balyoz seslerı falan ama uyuodu masal:)ben uyuyamıodum ınankı sabh8gbı baslıolardı ustalar aksam5e kadar 8gun surdu ben uykusuz kaldım hep ama masal sorun etmedı ses etkılemıo onu masallhhhh anca buyudugunde al sen yap sen tut falan demekten anlarsa ozman belkı hoslanır alısır

degısım ısını bı songule soralım bakalım bılıodur o belkı kapıda gerı gönderme oluomu nasıl dıe

inan onun alıştırmayla alakası yok cnm çocuğun yapısıyla alakası var. ben de kızımı sese alışsın diye 4 ayına kadar ana kucağında uyuttum oturduğumuz oda da tv nin diibnde. ama yok alışmadı çıt desen etkilenir. annesine çekmiş ben de dış kapı açılsa uyanırdım kızımda bana benzemiiş malesef bu konuda

uyku ıstıosa bosver cnm 2 3 gunde kackez ıstıosa uyut oyalanmıo bazen gercekten yazın masalı oyalıodum1e bıle dusmustu uykumz gunduz ama sımdı hep evdeyız bazen7de kalıkınca gerı hemn uyumak ıstıo yere yatıo eeee dıo napasan yap uyumak ıstıo ozmanaksam 10a kadar napım 3kez uyuttugum bıle oluo yanı onun keyfı önemlı cnm bosver uyusunlar elektık supurgeyı masal çok sevıo bılmıomkı cnm anca buyunce alısır heralde sen yap falan dıe heveslendırırsın ozman anlar belkı cnm sanada hayrlı cumalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…