2012 kasım bebekleri büyüyor..

00.00 ıtıbarı ıle herkeze nıce mutlu yıllar kızlar

mutlu yillar cnm havai fisek izlioduk.o aa balkondan giremedim annemler falan aradi oyle iste ayyy kiz naptim bilionmu herkse msj attim esimde yaninda o da msj atio ark falan bende supriz olsun die seni seviyorum erkegim kocacimmmm yazmistim kocama atayim derken dokunmatik ya toplu olark attigim gruba gittiayyy rezillik diz boyu saftirik girdim saftirik cikcam heralde bu yil abdestsiz oldugumdan kesin ters gidio:)tovbeeee tovbeee

ay yemın ederım kahkaha ıle güldüm vr ya
ee tepkıler neler oldu
ay cok talıhsızlıkkkk

19 aylık kızım 2 kelime söylerken ben de merak ettim cevapları her bebek farklı benim kızımın durumu da farklı ama yine de merak işte:)

dun dr kontrolüne gıttık bana sadece anne baba dıyr mu dıye sordu demek ılk basta beklenen bu

benım oğlum
anne baba abla vey mama meme bıy ıkı(tamamen ızletmeyın denılen bebek kanalından ogrendı)ucgen ve yuvarlakları atarken soyluyor dede ve gitti su anda hatrladıklarım
he brde gecen annem ve babm geldı o nları gordugunde aaaa dıye tepkı verdı bırkezde babasına yaptı
he burde atmasyon olanlar var onlara hıc gırmeyım bende anlamıyorum cunku

19 aylık kızım 2 kelime söylerken ben de merak ettim cevapları her bebek farklı benim kızımın durumu da farklı ama yine de merak işte:)

canım her bebek farklıdır mesela benım kzıkm 14 aylıkken bayağı konuşuyordu oğlumun soyledılerı asagıdalkılerle sınırlıı ıkı kardeş ve aynı anne tarafından buyutulmelerıne rağmen cok farklılar

evet farklılar canım doğru diyorsun herşeyi aynı zamanda aynı şekilde yapmıyorlar.. kızım allaha şükür her açıdan çok iyi ama 2 kelimeye takık.. baba dede.. bana da dede diyor.. sanki takıldı.. bi kere "tamam" dedi.. şok oldum sevindim ne yazıkki ona da çok belli ettim.. bir daha söylemedi o kelimeyi.. sanki özellikle susuyor gibi geliyor baze.. ay aklım karıştı bu ara.. sevgiler

benimki de aynışekilde anne baba mama ve meme bir kaç gündür uğraşıyorum bakalı biraz ses çıkarmaya başladı hakkımızda hayırlısı...
bir de kızlar bilginiz olsun diye söylüyorum size de kardeşim sosyalhizmetlerde uzman olan bir arkadaşı var 24 veya 26 aylık kızının aynı dönemlerindekilere göre çok net konuştuğunu söylüyor mesala hayır onu istemiyorum şunu lütfen buraya koyarmısın gibi..o bayan kardeşime ben sosyal hizmetlerde çalıştığımı için biliyorum demiş kardeşim de diyorki mesela annesi hep bebeklikten beri bir eşyayı vs eline alırken sesli olarak anlatıyormuş "bak mavi bardağı masadan aldım yukarıya koydum" gibi...

Geçenlerde bir yerde kız bebeklerin erkeklerden daha önce konuştuğunu okumuştum...ondan olabilir zaten şimdi de öyle değilmi kızlarda gerçekten sosyal ve sözel zeka hep daha fazla gibi...

tatlım benım hıc takma kafana cunku ortada sorun yok cok yakın ıkı arkadaşım var nısan doğumlu onların kılerde çokta farklı degıller
ablamın kızı 3.5 yasında konuştu mesela
sadecce evde yaptığın her ısı ona konuşarak göstererek yaparsan katkısı olucaktır endıse etmeyı gerektırcek bır durum yok emın olabılırsın
ısteklerını ısaret dılı ıle anlatıyormu

evet sürekli konuşmak ve anlatmak çok faydalı.. doğduğundan beri ben sürekli anlatıyorum.. düzgün cümlelerle her hareketi seslendiriyorum.. eşim bazen "dış ses gibisin:)" diye takılıyor.. umarım faydasını görürüm.. ben 2.5 yaşında tek tek kelime kullanmadan cümle ile başlamışım konuşmaya belki kızım da öyle olacak..

masalla soylemesı gerekenlerı soyluyor
bende az once yazdığımda aynısını belırttım yarenı buyuturken de yaptığım herseyı anlatarak yaptım arasıda aynı sekılde buyutuyorum
kızımın turkcesı konuşması oldukça duzgundur
Geçenlerde bir yerde kız bebeklerin erkeklerden daha önce konuştuğunu okumuştum...ondan olabilir zaten şimdi de öyle değilmi kızlarda gerçekten sosyal ve sözel zeka hep daha fazla gibi...

evet belkı olabılır
gercı ablamın bır kızı 3.5 dıger ıkı yegenım oldukça gec konuştular o yüzden bılemedım

evet bebeklerde o çok var kardeşim bebeğinden de biliyorum birden büyüyorlar ve genelde birşeyi biden yapıyor bir de kısa cümleler kuruyorlar insan bir anda şaşırıyor ama genelde böyle gibi ...İnşaAllah seninki de bizimkiler de böyle olur...

Son düzenleme:

emınım faydasını goruceksındır annesı
benım yegenım 3.5 yasında ılm pılav dedı mesela cok ılgınc bır sekılde
aslında ben o yasa kadar konuşmasa sanırım cok endıselenırdım ama ablamlar rahattı sımdı susturamıyoruz fıstığı cok ta zekı okul bırıncılıgı olan bır kız

evde yolda vs her an konuşuyorum bebekliğinden beri.. herşeyi anlatırım.. kızımla neredeyse sohbet ediyoruz.. işaretlerle taklit yaparak sesler çıkarark herşeyi anlatıyor.. bir arkadaşım konuşamayan bebekle 5dakika sohbet ettiniz gözlerime inanamıyorum dedi geçen gün.. belki de burada hata yapıyorum, her demek istediğini anlayıp hemen karşılıyorum isteklerini.. konuşması için gerek bırakmıyorum

Ya ne bileyiminsan böyle komplekse giriyor acaba konuşamıyormu eksikmi dönemindekilere göre durumu ney...
Allah hakkımızda hep hayırlısını versin..
hep kafama takılan bir şey olursa buraya bakıyorum rahatlıyorum Allah sizden razı olsun...
burayı karşıma çıkardığı içinde Allaha şükürler olsun binlerce kere...
Tekrar Allah razıolsun hepinizden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…