- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #32.961
oy yerim ben onun totosunu:) oturak dediğin lazımlık mı cnm şimdiden başladıysa yaza sizin çiş eğitimi tamamdır:) kocaman bi alkış da nile gelsinn
songüllllllllllllllllllllllllllllll nerelerdesinnn karşılaşamıyoruz hiç
aferin nile ya yaza öğrencek o zaman o.....
erene de aferin maşallah..bizde saklanbaç + kovalamaç oyunuyoruz....bide akşam babası kapıyı çalınca mamma diyo:)))babası her akşam ekmek alıp geldiği için sıpam mammayuı babadan daha çok seviyo sanırım:))) bu aralar gelip gekşip öpüyo elimi kolumu bacamı nereyi tutturabşlirse bide içine çekiyo önce koklar gibi sanki.......:))))
bide bu aralkar küpleri kutuys yerleştrmeye çalışıoyoruz deliklerden sıkılıp kapağını açıp dolduruyo içine..hani bebelac reklemında var ya aynen çok komikk.ç...bi de koltuğun kenarına basıp yukarı çıkıyo kendini geriye atıp salınıyoı öyle
aradım cnm ama kv namaz kıldığı için kp ile konuştumamin cnm aminn
sen aradınmı defnem nasılmış??
erişte yemiş defne, ateşi yok dedi ama bilmiyorum
sabah çünkü baya hissediliyordu
cnm kp ile konuştum, o da iyi olduğunu söyledi ama akşam gidince göreceğimamin cnm amin... rabbim korusun tüm meleklerimizi.. defnecik nasıl oldu cnm
baksen bal böcüğünee:
nil bu ara çişşşş diyo bide banyoya oturak koyduk ablamlar almıştı doğum gününde hani şu müziklileren pijamalarını indirip oraya oturmaya çalışıyo oturak tekrlekli kayıyo ay çok tatlı oluyo..
maşallah nile
akıllı bıdık, ısıra ısıra sevceksin onu
selneci bende merak ediyorum
1 yaşında elif minanın kontrolü vardı ne oldu acaba?
mertur arada msj bıraksa foruma
ya kızlar kimse girmez oldu bizden başka
aradım cnm ama kv namaz kıldığı için kp ile konuştum
cnm kp ile konuştum, o da iyi olduğunu söyledi ama akşam gidince göreceğim
maşallah nile
akıllı bıdık, ısıra ısıra sevceksin onu
selneci bende merak ediyorum
1 yaşında elif minanın kontrolü vardı ne oldu acaba?
mertur arada msj bıraksa foruma
ya kızlar kimse girmez oldu bizden başka
aynen katılıyorum artık kimsecik yok
ay inşallah çıkmıyodur defnemin ateşi..
Eren benimle uyudugu icin bizim besik lazim olmuyo gece emmeye cok uyaniyo bende emmeyi biraktiginda besigine alistiricam tekrar.sanirim kizlar dahami konuskan oluyo acaba eren biraz daha az konusuyo gibi geliyo ama cocukta hakli kimseyi gormuyo burda bi anasi bi babasi.maşallah ereneeee kocaman bi alkışaynen dediğin gibi cnm ne öğretirsen onu öğreniyorlar. benim bal böcüğümde çayı görünce cıssss dio. ayağı filan tökezleyince anammm dio:) elinden bişey düşürünce düttüüüü dio... ayağını gösterip püfff dio:) kuşu görünce gak gak köpeği görünce de hav hav demeye başlıo ve bayılıo onlara. akşam uykusu gelince yastığını alıp gelio eee eee dio. ay bi de şu sallama işini bıraksak biz hala kv ye filan gidince beşik taşıyoruz yanımızda...
Hosbulduk canim.nilde iyidir insallah hatirlatmak istemiyorum ama bilgilenmek icin soruyorum havale gibi bi durumda ne yapmak gerekiyo acaba ilk mudahale nasil olmali senide tekrar uzmek istemiyorum.:-(hoşgeldin cnm:
ohhh aferin erenede kocaman bi alkışşşşş:
Hay Allahim ya akilli nil simdiden hosuna gidiyo demek insallah ilerdede senin icin kolaylik olurda sever orda cis yapmayi.baksen bal böcüğünee:
nil bu ara çişşşş diyo bide banyoya oturak koyduk ablamlar almıştı doğum gününde hani şu müziklileren pijamalarını indirip oraya oturmaya çalışıyo oturak tekrlekli kayıyo ay çok tatlı oluyo..
aferin nile ya yaza öğrencek o zaman o.....
erene de aferin maşallah..bizde saklanbaç + kovalamaç oyunuyoruz....bide akşam babası kapıyı çalınca mamma diyo:)))babası her akşam ekmek alıp geldiği için sıpam mammayuı babadan daha çok seviyo sanırım:))) bu aralar gelip gekşip öpüyo elimi kolumu bacamı nereyi tutturabşlirse bide içine çekiyo önce koklar gibi sanki.......:))))
Herkese hayırlı gunler arkadaslar
Sanırım hasta bebısler cogalıyoınsallah ılerlemeden atlatırlar
Butun bebeklerımızın motorık gelısımlerı cok ıyı masallah kocaman alkıs hepsıne
Benım bıcırıgım da asa yukarı aynı annecım op dıyorum ısıne gelırse opuyo yoksa yanagını uzatır ben opcekmısım:)
Kovalamaca cok sevıyo, ellerıyle yuzunu kapatıp acıyo cee dıyo:) beyza gel dıyorum oda deda gel dıyo:) kapalı ne gorurse ac dıyo, su gorunce cu cu dıyo ıcecekmıs:) bu aralar neresı olursa kafayı yere koyuyo popoyu dıkıyo takla atacakmıs (ablamızdan goruyo) bıde koltukta yapmasa korkuyorum dusecek dıye, sacımı cekerken cıss derdım hem sacımı cekıyo hem cıss dıyo sıpa:) bexını degıstırırken nıda cıs yapmıs demı dıyorum bezını tutuyo cıs dıyo:) evde ne kadar turce konussakta ıkı dıl hayatımızda oldugu ıcın bız neın dedıgımızde oda nan dıyo:) cocuk sarkıları soyluyoruz oda lala dıyo alkıs yapıyo:) aklıma gelenler bunlar
Eren benimle uyudugu icin bizim besik lazim olmuyo gece emmeye cok uyaniyo bende emmeyi biraktiginda besigine alistiricam tekrar.sanirim kizlar dahami konuskan oluyo acaba eren biraz daha az konusuyo gibi geliyo ama cocukta hakli kimseyi gormuyo burda bi anasi bi babasi.
Hosbulduk canim.nilde iyidir insallah hatirlatmak istemiyorum ama bilgilenmek icin soruyorum havale gibi bi durumda ne yapmak gerekiyo acaba ilk mudahale nasil olmali senide tekrar uzmek istemiyorum.:-(
Hay Allahim ya akilli nil simdiden hosuna gidiyo demek insallah ilerdede senin icin kolaylik olurda sever orda cis yapmayi.
Ay masallah nede tatli oluyodur oyle yapinca.erenede gel oglum anneye bi opucuk ver diyorum geliyo opuyorum gidiyo fazla skstirilmayi sevmiyo bizumki.
Bu arada ben de sabahtan bu yana temızlıkle mesguldum mutfak dolaplarımıda sıldım uzerımde koca yuktu nasıl rahatladım
cok surmesede bu rahatlık ne yapalım nankor temızlık
Artık yarın devam edıcem aksam yemegıne baslıycam nıda uyuyo beyzayla bı yandan saklambac oynuyoruz:)
Bugun kresten gelırken sınır oldum dısarı cıktık arabaya dogru yuruyoruz bı bayan cocugunu almaya gıdıyo karsılastık meraba dedık nıda kucagımdaydı beyza yuruyo ıkız mı bunlar dedı yok bu kucuk dedım aralarındakı barız farkı nasıl gormedıyse sonra beyzayı sordu cısını soyluyomu dıye ıkı bucuk yasında ogrendı dedım geceyı de mı dedı evet dedım benımkı bes yasında daha bezlıyom dedı bende her cocuk farklı olur oda ögrenır dedım ıyı gunler deyıp ayrıldım,kızdıgım yer kadın bı masallah demedı yaokuya okuya geldım
Gulden ben okurken kötu oldum ya allah kımseye yasatmasın
Ates ne kadar tehlıkelıymıs meger allahtan yanında bırılerı varmıs yoksa ınsanın elı ayagına dolanır ne yapacagını bılemez
aynen cnm allahım
kimseye yaşatmasın..
bi yazı okudum geçende
havaleden bebekler değilde aneleri etkilenir diye çok doğru gerçekten..
İNŞALLAH CNM YAaradım cnm ama kv namaz kıldığı için kp ile konuştum
aynen katılıyorum artık kimsecik yok
ay inşallah çıkmıyodur defnemin ateşi..
KV HERŞEYİ KÜÇÜMSÜYOR ONDAN SONRA DA DAHA BÜYÜK BİR ŞEKİLDE HASTA OLUYOR
ALLAHIM KORUSUN
AMAN ALLAHIM BİR DAHA YAŞATMASINkocaman bi alkış sizede hemen hemen hepsi aynı şeyleri yapıyolar ayy çok tatlılat yaaaaa..
nil iyi cnm çok şükür anlatayım tabiki.
ama oanda yapıla bilirmibilemiyorum
önce ağzından su geliyo sonra ya kaskatı kesiliyomuş yada haraketsiz kendini salıyo nil haraketsizdi mesela
hemen sağ tarafına sert bi zemine yatırmak gerekiyomuş sonra nefesini konturol edip diline dikkat etmek gerekiyo ağzını açtırıp kalın bi bez koya bilirsiniz yazıyo bazı doktorlar bazılarıda ağzına müdale etmeyin diyo
ama teyzem nilin ağzına kaşık sokmuştu.
sonra zaten 3 4 dakika içinde kendine geliyo vakit kaybetmeden hastaneye gitmek gerekiyo
ama havale geçirirken dakika çok önemliymiş
birde popodan uygulanan kırem gibi bişey var hastaneye gidince onu yapıyolar
ama 1 kere havale geçiren bebeklerin evlerindede bulunması gerekiyo tekrarlamahalinde kullanmak için
o havaleyi durduruyomuş
ve birdaha geçirmesini önlüyomuş oanda.
tabi üzerinin ince olması önemli
OKURKEN NASIL KÖTÜ OLDUM SENİ DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
CNM İNSANLARA BİŞEY DİYEMİYORSUNBu arada ben de sabahtan bu yana temızlıkle mesguldum mutfak dolaplarımıda sıldım uzerımde koca yuktu nasıl rahatladım
cok surmesede bu rahatlık ne yapalım nankor temızlık
Artık yarın devam edıcem aksam yemegıne baslıycam nıda uyuyo beyzayla bı yandan saklambac oynuyoruz:)
Bugun kresten gelırken sınır oldum dısarı cıktık arabaya dogru yuruyoruz bı bayan cocugunu almaya gıdıyo karsılastık meraba dedık nıda kucagımdaydı beyza yuruyo ıkız mı bunlar dedı yok bu kucuk dedım aralarındakı barız farkı nasıl gormedıyse sonra beyzayı sordu cısını soyluyomu dıye ıkı bucuk yasında ogrendı dedım geceyı de mı dedı evet dedım benımkı bes yasında daha bezlıyom dedı bende her cocuk farklı olur oda ögrenır dedım ıyı gunler deyıp ayrıldım,kızdıgım yer kadın bı masallah demedı yaokuya okuya geldım
MAŞALLAH DEMEYİ AKIL EDEMİYORLAR
BELKİ KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL AMA BÖYLELER İŞTE
GEÇEN DE KADININ BİRİ ONUNDA KUCAĞINDA BEBEK VAR
BARİZ DEFNEDEN DAHA BÜYÜK OLDUĞU AMA BİZE SİZİN KIZ DAHA BÜYÜK HERHALDE KAÇ AYLIK DEDİ
BEN DE 14 AYLIK DEDİM.SİZİNKİ KAÇ AYLIK DEDİM?
18 AYLIKMIŞ
KADIN HİÇBİR ŞEY DEMEDEN YANIMDAN AYRILDI
SEN OKU BOL BOL
TEMİZLİĞE GELİNCE AYNEN KATILIYORUM
DÜN AKŞAM İŞTEN DEFNEYİ ALIP EVE GİDİNCE TEMİZLİK YAPTIM. EVİ ÇEKTİM,SİLDİM,LAVABOLARI YIKADIM, ÇAMAŞIRLARI YIKADIM
BÜTÜN YORGUNLUĞUMA RAĞMEN YAPTIM
AMA İNAN 2 GÜN SONRA HİÇ EL DEĞİLMEMİŞ GİBİ OLUYOR
Evet cnm gercektende daha cok anneler etkılenıyor
Bız senı ne kadar tesellı etmeye calıssakta yasanan ınsanın aklından cıkmıyor sadece zaman..
Nıda dogumdan sonra nefessız kaldı 10 gun yogun bakımda kaldı benım hâlım perısandı yanımdan alıp gıtmelerı korıdordakı kosusturmalar bagırmalar hala kulagımdaılk gunler cok panıktım acaba tekrarlarmı dıye yatagına cıhaz bıle alacaktık dr umuz önermedı nıda normal bebek o cıhaz en ufak bıseyde öter daha cok panık olursunuz dıye , gece kalkar nefesını dınlerdım psıkolojık destek teklıf ettı hastane bı kere gıttım ama bu kaygıların her annede olan seyler dedı bı daha gıtmedım zaten allahın ıznıyle artık daha ıyıyım eskısı kadar panık degılım
Ayy buaralar boyle keyfim yerinde sukur allhima geldi annem ayyy cok ozlemisim masal i ekimde gormustu bayildi nekadr buyumus die hic yadirgamadi madal anneneye alisti hemngünadın cnm:
aminn cnm kimseye ve bannada yaşatmasın gerçekten çok zort...
bu arada geçmiş olsun umarım hafif atlatırsınız cnmç.
varmı kayın validende ateş düşürücüsü peki?
oohhh hayat sana güzel ayşegül anne kardeş süper vallaha..
:):)
Teryagda sogani unu kavurup hasladgim tavuk suyunu kullaniom icine haslanan tavuklari didikleyip koyuom tel sehriyede atiom kivami.bulunca kapatiom tuz karabiber ekle istedgin kadar bide servis aninda limon skiom cnm doktorlarda oneri.grip soguk alginligi zamnlarindaıhlamuru her gece ben veriyorum, ılık ılık içiriyorum
cnm limonlu tavuk çorbasının tarifini verirmisin?
sağol cnm inşallah ilerlemez
evet orada da ateş düşürücü var
bu arada herkese günaydın:))))
dün akşam 40 cc süt içti...çokk mutluyuz inşallah alışacak sanırım:)))
bi de cevizi falan neyle veriyorsunuz siz...ben peynre karıştrdım ama karuşık sevmedği için yemedi...nasıl vercenmi bilemedim..öyle eline veriyorum yiyebldiği kadar ama tam olmuyo tabii kide
Ayy buaralar boyle keyfim yerinde sukur allhima geldi annem ayyy cok ozlemisim masal i ekimde gormustu bayildi nekadr buyumus die hic yadirgamadi madal anneneye alisti hemn
Teryagda sogani unu kavurup hasladgim tavuk suyunu kullaniom icine haslanan tavuklari didikleyip koyuom tel sehriyede atiom kivami.bulunca kapatiom tuz karabiber ekle istedgin kadar bide servis aninda limon skiom cnm doktorlarda oneri.grip soguk alginligi zamnlarinda
Cevizi masal kendi parcalayip yio ama toz haline getirip kasikla yediriom bal recel le birlikte muhallebide kullan
İNŞALLAH CNM YA
KV HERŞEYİ KÜÇÜMSÜYOR ONDAN SONRA DA DAHA BÜYÜK BİR ŞEKİLDE HASTA OLUYOR
ALLAHIM KORUSUN
AMAN ALLAHIM BİR DAHA YAŞATMASIN
OKURKEN NASIL KÖTÜ OLDUM SENİ DÜŞÜNEMİYORUM BİLE
CNM İNSANLARA BİŞEY DİYEMİYORSUN
MAŞALLAH DEMEYİ AKIL EDEMİYORLAR
BELKİ KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL AMA BÖYLELER İŞTE
GEÇEN DE KADININ BİRİ ONUNDA KUCAĞINDA BEBEK VAR
BARİZ DEFNEDEN DAHA BÜYÜK OLDUĞU AMA BİZE SİZİN KIZ DAHA BÜYÜK HERHALDE KAÇ AYLIK DEDİ
BEN DE 14 AYLIK DEDİM.SİZİNKİ KAÇ AYLIK DEDİM?
18 AYLIKMIŞ
KADIN HİÇBİR ŞEY DEMEDEN YANIMDAN AYRILDI
SEN OKU BOL BOL
TEMİZLİĞE GELİNCE AYNEN KATILIYORUM
DÜN AKŞAM İŞTEN DEFNEYİ ALIP EVE GİDİNCE TEMİZLİK YAPTIM. EVİ ÇEKTİM,SİLDİM,LAVABOLARI YIKADIM, ÇAMAŞIRLARI YIKADIM
BÜTÜN YORGUNLUĞUMA RAĞMEN YAPTIM
AMA İNAN 2 GÜN SONRA HİÇ EL DEĞİLMEMİŞ GİBİ OLUYOR
amin cnm
öyleler malesef insanlar çok kıskanç çokkk:
Ayy buaralar boyle keyfim yerinde sukur allhima geldi annem ayyy cok ozlemisim masal i ekimde gormustu bayildi nekadr buyumus die hic yadirgamadi madal anneneye alisti hemn
Teryagda sogani unu kavurup hasladgim tavuk suyunu kullaniom icine haslanan tavuklari didikleyip koyuom tel sehriyede atiom kivami.bulunca kapatiom tuz karabiber ekle istedgin kadar bide servis aninda limon skiom cnm doktorlarda oneri.grip soguk alginligi zamnlarinda
Cevizi masal kendi parcalayip yio ama toz haline getirip kasikla yediriom bal recel le birlikte muhallebide kullan
gözünay dın cnmmm:
kocaman bi alkış sizede hemen hemen hepsi aynı şeyleri yapıyolar ayy çok tatlılat yaaaaa..
nil iyi cnm çok şükür anlatayım tabiki.
ama oanda yapıla bilirmibilemiyorum
önce ağzından su geliyo sonra ya kaskatı kesiliyomuş yada haraketsiz kendini salıyo nil haraketsizdi mesela
hemen sağ tarafına sert bi zemine yatırmak gerekiyomuş sonra nefesini konturol edip diline dikkat etmek gerekiyo ağzını açtırıp kalın bi bez koya bilirsiniz yazıyo bazı doktorlar bazılarıda ağzına müdale etmeyin diyo
ama teyzem nilin ağzına kaşık sokmuştu.
sonra zaten 3 4 dakika içinde kendine geliyo vakit kaybetmeden hastaneye gitmek gerekiyo
ama havale geçirirken dakika çok önemliymiş
birde popodan uygulanan kırem gibi bişey var hastaneye gidince onu yapıyolar
ama 1 kere havale geçiren bebeklerin evlerindede bulunması gerekiyo tekrarlamahalinde kullanmak için
o havaleyi durduruyomuş
ve birdaha geçirmesini önlüyomuş oanda.
tabi üzerinin ince olması önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?