2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm üzülme burda bi arkadaşımvar onunda kızı 1 buçuk yaşında nille aralarında 4 buçuk ay var oda 9 kilo:
bu arada tyasemin zeynebe balık yağı başladı iştahı arttı diyo istersen bi doktoruna sor

canım umca ve balık yağı kullandık bize hiiiççç faydası olmadı. afyonda gittiğimiz dr bağışıklık için bi iğne tavsiye etti ama onu da bulamıyoruz malesef. iştahı için de bi vitamin tavsiye etti onu kullanmaya başlıycam inşallah antibiyotikten sonra

canım öncelikle hoşgeldin. bizim de aynen öyle diyo dr siz minyonsunuz çocuğunda minyon olması normal diyor. ben zayıf olmasından daha çok yememesine üzülüyorum yese de almasa bu kadar takmam. bi de zor zahmet yedirip aldırdığım kilolar bir haftada gidince acayip bozuldu moralim. ama burada bizim gibi çıtı pıtı bi kız gördüğüme sevindim yalnız değilmişiz demek ki:) berranın kilosu hep yüzde onluk kısımda gitti. 10 çocuktan 9 u berrayı geçer diyor dr o yüzden pek rastlayamıyorum bu kilolrad bi bebeğe:)
hoşgeldin cnm
berraya çok geçmiş olsun
bi ara sorunların vardı inşallah çözülmüştür

maşallah kuzuma
nazar değmesin

defne de beni böyle sevsin istiyorum
hoşbulduk canım. çözüldü gibi çok şükür

sağol canım evet işler bitmek bilmiyor

maşallah o kuzuya çok tatlı yaa:))

hosgeldın canım evıne
gecmıs olsun canım ığnedemı oldu berra
berranın konusması ılerlemıs neguzel
ınsallah bıran once ıyılesırde ıstahıda yerıne gelır canım
hoşbulduk canım benim evet ilk iğnemizi vurulduk. iyi bi dr diye gittik ama ilaç vermeyi çok seviyo sanırım işini garantiye alıyor:) hem iğne hem şurup verdi.

günaydın canım nilim niye uyuyamdı acaba kuzum benim.

canım elife ne olmuş anlayamadım beyin kanaması falan geçmişi okumayınca çok merak ettim

Son düzenleme:

toparlar inşallah berram en kısa zamanda cnm peki nasıl şimdi keyifi?
bide o şurub dene bakalım..

bu arada herkese günaydınn

günaydın tatlımm:

günaydın canım nilim niye uyuyamdı acaba kuzum benim.

canım elife ne olmuş anlayamadım beyin kanaması falan geçmişi okumayınca çok merak ettim

cnm galiba süt gaz yaptı yada nil gece mama istediği için mızırdandı bakalım bu akşam bakıcam..
elifim çocuklarla oynarken galiba çekyattan burununun üzerine düşmüş kusunca doktora götürmüşler
bilirsin bazı doktorlar insanı korkutmaya bayılırlar beyin kanaması olabilir gibi lşeyler söylemiş işte gözlem altında tuttular ama allahıma çok şükür elifim iyi sanıyorum şimdi..
allahım tüm kuzuları korusunn:

günaydın kızlar nasılsınız
güldenim nil uyumadı demek erddemde çok huzursuz sürekli ağlıyo gece doğru dürüst uyumuyo bakalım diş diye umuyorum
hepinizi öpüyorum

ayy gerçekten mi nuray ne kadar üzülmüştür kim bilir. geçmiş olsun elifime iyidir inşallah şimdi. nuray diyordu ya midesi çok hassas çok kusuyor diye muhtemelen ondan olmuştur ama nasıl korkmuşlardır dr öyle diyince Rabbim korusun yavrularımızı.

berra daha iyi canım çok şükür. nile süt içirmeye başlamışsın darısı bizim başımıza. ben bi yudum bile içiremiyorum görür görmez kafasını çeviriyor.

geçmiş olsun cnm ya

kuzum benim ya kıyamam
cnm dönüşümlü versen
ben öyle yapıyorum bir gün bebelac bir gün inek sütü veriyorum

çok sevindim cnm
cnm iğnenin adını söyle bulabilirsem ben buradan bulup sana gönderiyim istersen

günaydın kızlar
defne akşam benimle oynamak istedi geç uyudu
sabah da her zamanki saatinde uyandı ama yatakta bana sarılıp öylece yatmak istedi
yarım saat uğraştım ikna etmek için
doğal olarak işe geç kaldım

güldenim nil uyumadı demek erddemde çok huzursuz sürekli ağlıyo gece doğru dürüst uyumuyo bakalım diş diye umuyorum
hepinizi öpüyorum

günaydın betülüm ay nebileyim bende anlamadımmm:

inşallah alışır cnm enkısa zamanda 1 çay kaşığıda bal koydum sütüne mama tatlıya normal içmez diye içti ama gaz yapmış ola bilir bizede bilemedimki..
bu arada berrama sevindim cnm:
evet allahm bütün kuzuları korusun..

aynen mantıklı aslında bnde öyle dene ye bilirim fundacım
bak iyi hatırlattın bende iyneyi araştıra bilirim istersen nurcum..

günaydın cnm:
ay bu defnem çok akıllı maşallah ona nasıl biliyo annesine sevgisini göstereceğini kocaöanm bi alkış gülden teyzesinden defneciğeeee:

funda varya o biraz dillenmye başlasın babaannesine sana laf söyletmez cevabını verir hehe:

burada ne için varız cnm birbirimize fikir vermek için :)
teşekkür ederiz gülden teyzesi
inşallah cnm kızım bana sahip çıksın başka ne isterim ki

Akıllı bıdık sabah gönlü olmayınca kalkmadı
boynuma sarıldı öyle yattık yarım saat
güç bela ikna oldu
nil de böyledir değil mi?

tam akılllı bıdık hemde yaaaaa:

bence çıkacak fundam hiç şüpen olmasın
cnm nilde anneci ama defnem daha çok sana düşkün nil sarılır bana ama çok uzun süre kalmıyo hemen sıkılıyo eğer benim gideceğimi biliyosa ozaman hiç ayrılmıyo peşimden
birde işyapmak nillle pek mümkünolmuyo istiyoki sadece ilgi onda olsun ben başka hiç bişeyle ilgilenmiyeyim..

hoşgeldin cnmözledik seni. çok geçmiş olsun berrama çabucak toparlarsınız inş. bizde bi üşüttük bir ayda zor toparladık kızlar bilir. hasta olmasın bebişşler

kesinlikle zayıf olsun ama sağlıklı olsun kızlar kiloya takmayınnn:

göndereyim cnm:
görüşürüz bakalım..
aynen cnm önce sağlık

Sorma cnm ya bı dıllensınler sız asıl o zaman gorun:)
Ama sevmesı cok guzeldır beyzamın tatlı annem cnm annem melek annem dıye sever
ayyy bende böle sevilmek istiyorum maşallahhh

ben de bendeeee...

haklısın cnm sonuna kadar

bende arçelik kullanıyorum toz torbalı hepa filtreli çooook memnunun üstelik son ayarda hiç kullanmadım gücüm yetmiooo.... ve benim halıarda şaggy ... silkelemeye gerek kalımıoooo

maşşallah cnm ama cidden kusuyo mu:)

oh sende keyif yaparsın...

ayy benim kızda bu ara banyoda huysuzlanmaya başaladı sanırım saçlar önüne gelince korkuo

evet bebeloc işe yarıo sanırım en azından kilo kaybetmio... bizde 1 ay önce 12 kg 81 cmdik. maşallah... bide bişey yemioz hee:)

bende seni öpüyorummm:)

kuzum yaa kıyamam alışkın değil tabi ki

çok geömiş olsun cnm yaaa

hepinizi öpüyorum
size de geçmiş olsun cnm diştir inş.

büskiviyle filan denedinmi cnm içi gözükmeyen bi bardakla filan dene belki tadını alınca hosuna gider.

günaydın tatlım ama çok güzel bi işe geç kalış olmuş

günaydın cnm:
nasılsın bakalımz eynebim nasıl..
senin süt izni dünmü bitti şimdi?

iyiyim cnm çok şükür net gitti geldi yazamadım... bugün son kez 3,5 ta çıkıyorummm... artık daha uzun ayrı kalcam kuzumdan. ne yapalım bunada şükür...zeynebin de ii teyzesi çok şükür nennep nennep diye dolanıo kuzum

defneyle yapabildiğim tek iş evi süpürmek çünkü süpürgeye bayılıyor
ya da cam silerken defnenin suyla oynamasına izin verirsem o da benim cam silmeme izin veriyor

işe geç kalma sebebim çok güzel ama işe geç kalmış olmak kötü

kızlar bir sayfa buldum Allah yardımcıları olsun kanser olan çocuklarla ilgili imkanım olan ilk anda bende katkıda bulunmayı planlıyorum sizlede paylaşmak istedim en büyük katkımız dualarımız sizde eksik etmeyin Allah kimseyi evladıyla sınamasın.... Amin
http://leyladansonra.com/

zor oluyo gerçekten ama yinede benden daha şanslısın tatlım..

nilde süpürgeyi çok seviyo ama suyu genelde dökmeyi terci ediyo..

allahım kimseyi gerçekten evladıyla sınamasın
sağol betülüm paylaştığın için..

kızlar bu arada dr gittiğimizde bize 2
liste verdi bende sizinle paylaşmak istedim ..

Bebeğiniz 15 ve 16 Aylık

Bu aylarda artık çocuğunuz hızla emekliyor ya da yürüyordur. Evinizin çocuk açısından güvenli olması daha da önem kazanacaktır. Bu durum sizlerin de hareketli ve uyanık olmanızı gerektirir.

Bu aşırı hareketlilik zaman zaman da yorulmanıza, endişelenmenize ve kızmanıza yol açabilir. Dinlenmeye ya da sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunda bunu gerçekleştirin. Burada birbirinizden ya da yakınlarınızdan destek almak gerekecektir. Evde yalnızsanız çocuğunuzu oyun parkına bırakabilirsiniz. Ancak, bu süre mümkün olduğu kadar kısa olsun.

Çocuğunuzun uyku ve yemek saatleri düzenli olursa daha sakin ve güvenli olduğunu göreceksiniz. Bu durum iştah ve uyku sorunlarım da çözmenize yardımcı olacaktır. Uyku ve yemek konusunda onun bağımsızlık isteklerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Yemek konusunda kendini beslemeye çalışırken siz de gereken besinleri zorlamadan vermeye çalışmalısınız. Bu aylarda artık eskisi kadar hızlı kilo almaması doğaldır. Kendi kendine uykuya dalması için de yardımcı olmanız gerekecektir. Aksi takdirde hep ağlayarak uyanmaya başlayacaktır.

Bu Ayda Bebeğiniz neler yapabilir?
4- Tırmanmayı çok sever ve bunu genellikle tek başına başarmak ister. 4 Yatağından, mama sandalyesinden aşağıya inebilir.
4. "Anne ve baba" kelimelerinin yanı sıra 3-4 basit kelime söyleyebilir. Daha sık
"Hayır" "istemiyorum" "Yapmayacağım" demeye başlayabilir. 4- Sorulduğunda ayakkabılarını ya da kıyafetlerini gösterebilir. 4- Size konuşarak ya da işaretlerle ne anlatmak istecfiğihi anlatabilir.
4 "Bana topu ver" gibi basit komutları takip eder. "Hayır", "Gel", "Göster" "Bak" gibi
basit komutları anlayabilir. 4 İki bloktan bir kule yapabilir.
4 Bir boya kalemi ya da pastel boyayla düz olmayan çizgiler çizebilir. 4 Pek işbirliği yapmaya yanaşmaz çoğunlukla kendi istediği şekilde davranmayı arzu eder.
4 Çok ilgi gösterilmesi hoşuna gider.
4 Hayatı kendine odaklıdır başkalarının istekleri düşüncelerini anlamaz onun için
etrafındakilere arkadaşça davranmadığı zamanlar çoğunluktadır. 4 Her an nerde olduğunuzu bilmek ister. 4 Elindekini vermek istemez ancak almaya bayılır. 4 Tam olarak başarmasa da her şeyi kendi başına yapmak ister. 4 Kendisi yemek ister, bu duruma izin verilmez ise sinirlenir.

Onunla neler yapabilirsiniz?
Bu aylarda mama sandalyesinde aşağıya bir şey atmak hoşuna gidiyorsa bir kâğıt peçete ve ya plastik bir kutu verip nasıl aşağıya düştüğüne beraber bakabilirsiniz. Lastik bir topu atmak ta onun ilgisini çekecektir. Eşyaları isimlerini ve neler yaptıklarını da ona söyleyebilirsiniz. Kucağınıza oturtup müziğin ritmine uygun olarak hoplatabilirsiniz. Müziğe uygun hareket etmek çocuğunuzu eğlendirecektir. Emeklemesi ve yürümesi için evde ve dışarıda ona olanak sağlayın.

Kendinizi çocuğunuzun yerine koymaya çalışın!
Birisi size zorla ve hiçbir açıklama yapmadan bir şeyler yapmaya çalışsa ne hissederdiniz? Biraz düşününce aslında gündelik yaşamda çocuğumuzun nasıl da ayrı bir kişi olduğunu farketmeden davrandığımızı anlayabiliriz. Onlar birer nesne ya da bizim uzantılarımız değiller.

Uyumlu bir ilişkiniz olabilmesi ve onun gelişimine doğru destek verebilmeniz için daima onun sizden farklı olduğunu, onun da kendine ait düşünceleri, hissettikleri, istekleri ve yaşadıkları olduğunu unutmayın.

Oyuncaklarla oynamak çocuğunuzun işidir ve ne yapacağına kendisi karar vermelidir. Tabii ki bu duvarlara resim yapmasına ya da arkadaşına oyuncağını fırlatmasına sessiz kalmanız gerektirmiyor.

Ancak eline bir kâğıt kalem aldığında da ne çizeceğini söylememeli, küplerle "düzgün"bir bina yapmasına yardım etmemelisiniz. Kendi düşüncelerini bağımsız olarak uygulamaya geçirebilmelidir.

Onu Dışarı da Bir Dünya Bekliyor
Dışarıya çıkmak küçük çocuklar için çok önemlidir.Onu dışarıya
Çıkarmak için fırsatlar yaratın. Daha büyük olan çocuğunuzu okula bırakırken ya da
mahallede alış verişe giderken çocuğunuz da sizinle geldiğinde hiç sıkılmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…