2012 kasım bebekleri büyüyor..

Gunaydin herkese biraz gec oldu ama bizde gec uyandik bugunde ben uykusuzum ya dunde temizlik yaptim yorgundum yattigimda 1e geliyodu saat ama erende bi uyandi aglayip durdu emziriyorum su iciriyorum yatiyo sonra tekrar kalkip oturuyo agliyo ben yatiyorum diye kiziyo bana kalkmami istiyo ama bende yari uyur yari uyanik haldeyim saat 2:30a kadar devam etti yatarken tulum giydirmistim sktimi dedim ustunu degistirdim sut icirdim zorla uyudu sabah ezanindan sonra bir uyandi pir uyandi bi aglama krizi basladi naptiysam susmadi esim geldi diger odadan distende boyle aglamaz biliyorum dustugunde biyerine biseymi oldu diye iyicede baktim ama yok sonra sut isittim icirdim biraz sakinlesti sonra yavas yavas normale dondu buseferde uyumadi ya ayagimda salladim kackere yok odada gezindi bekledim yok en son 9bucuga dogru salladim oyle uyudu 12ye ceyrek kala uyandik iste cok sacma bi uyku duzeni oldu ama dun bi kere dusmustu bikerede kafasini carpmisti korkmustu ikisindede heralde gecede uykusunda korktu ya baska bisey gelmiyo aklima.
Gecmiside okuyamadim erenle ilgilenip gelicem birazdan.
Kac gundur sibel girmedi hicya biseymi olduki normalde girerdi ama ins. girmistir bugun.

hoşgeldin cnm nediyeyim bilemedim ay bu çocuklara ne oluyoki böyle anlamıyorum benn.
sibel geldi cnm:
benide gelmedi bugün..
songülümün bugün misafirlerivardı sanıyorum akşam öğreniriz artık gelişmeleri..
özcenanım yok birde bugün was yok

selmeç yine merakta bıraktın bizi tatlım ne durumdasın..

elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım..öncelikle süt dişleri nasıl olsa düşecek diye düşünüp temzliğini çürüğünü vs gözardı etmek yanlılştır çünkü süt dişinden kaynaklanan bir enfeksiyon dişeti aracılığıyla alttaki daimi (kalıcı )dişlere ulaşır ve onlarda bi takım sıkıntılara neden olur...o yüzden süt dişleri önemli ..

ikinci konu dişler ağızda gözükmeye başladığı zaman mümkün olduğu kadar nemli bir tülbnt veya gazlı bezle silinmeli..2 yaşında eline fırça verilip macunsuz şekilde fırcalama alışkanlığı kazandırılmalı ama asıl temzlipi anne baba yapmalı..3 yaşından sonra çok az miktarda çocuklara uygun macunlarla (flor miktarı daha az onlarda) kendileri yine sizin gözetiminizde fırçalanmalı...bu arada fırçalar yumuşak kıllı olmalı ve küçük olmalı...

dişlerdeki sarı lekelenmeler muhtemelen diş plağı dediğimiz yiyecek ve bakterş artıkları temzlenmesi önemli...mavi kahverengi mor lekelenmeler genelde kullanılan demir prepatlarından kaynaklıdır...süt dişlerindeki şekil ve pozisyon bozuklukları önemli değildir...

inşallah yardımcı olabilmişimdir aklıma gelenler bu kadar...

bence de teferruatlı bişey alma sakın ben eşimi dinledim sonunda o da pişman oldu ama iş işten geçti artık :)) ona süpürttürüyorum hafta sonları senin süpürgen diye bu açıdan karlıyım:)

bizim babamız da işi düşmedikçe öyle altını temizleyeyim karnını doyurayım demez ama ben babana git hadi top oynayın derim topunu alır adamı kepaze eder başlarlar top oynamaya ben de yemektir temizliktir onlarla ilgilenirim.. rana ayırt etmiyo bizi pek beni de babasını da eşit yani kapıdın ikimizi aynı anda gördüğü zaman önce baba der sonra anne benim onu bıraktığım için bana kızgın olduğunu söylüyor bakıcımız.. olsun babasına da çok gitsin ben de bu arada işlerimi yapayım çünkü öbür türlü ben daha çok yoruluyorum.. evde paylaşımcıyız her türlü:)) ilki başlarda çok kıskanmıştım neden babasını daha çok seviyo diye ama şimdi ben de babamı çok seviyorum o da sevmeli babası da onunla oynamalı yapmak zorunda çünkü o babası.. defne çok seviyo seni keşke beni de rana öyle sevse ama yok eşit benim kız :))

alp tuğra emıyo ama sutum yok denecek kadar az gunduzlerı keyfen emıyo artık
masallah nıl e kılosu ıyıymıs
canım ben de aynı süt konusunda müzdaribim gündüz iki üç çekme yapıyo o da ben şarkı söylüyorum emerken fış fış kayıkçı falan :)) anca öyle gece de bi kere emiyo bu aralar dişler ara verdi herhalde rahatız bu aralar ama bizim de kilomuz az biliyorum oldum olası azdı zaten ya ben alıştım .

benim de 5 martta bitiyo ama üzülmüyorum çünkü bu kadar kullanabildim çok şükür canım hayırlısı işte ya ama bak büyüdüler kocamaaan kız oldu bizimkiler demi :))

canım paylaştıkların için teşekkürler hepsinitek tek okudum ve çoğu şeyde haklı yani onların yerine koymak lazım kendimizi :) bizim kız zayıf ama çok şükür bu yapılması gerekenleri fazlasıyla yapıyo:)
ya parka gittik bugün kuzumla...bi çocuk daha vardı 12 aylıkmış kadın sizinki ne kadarlık kjüçük herhalde daha dedi(((çok moralim bozuldu yaaaaa

kız bozma moralini ya benim kıza da bu ne kadarlık ay hiç göstermiyo diyolar ben bu zamana kadar hiç gerçek ayını söylemedim hep dahadüşük söyledim minyon tipliler bizimkiler boşver ilerde daha güzel işte hiç yaşlarını göstermeyecekler:)

canım 0-2 yaş grubu için dişmacunları var yutulsa da sıkıntı olmayan ben ecnade görüp sormuştum pepee li ya ondan merak etmiştim sormştum 13 milyon yutulabilir florsüz olduğu için ama ben rananın dişlerini fırçalayamam çünkü kilitliyo ağzını ve sararıyo garibimin dişleri :18::18:

geçmiş olsun cnm
çabucak iyileşirsini inşallah
ya parka gittik bugün kuzumla...bi çocuk daha vardı 12 aylıkmış kadın sizinki ne kadarlık kjüçük herhalde daha dedi(((çok moralim bozuldu yaaaaa
ya sen insanlara ne bakıyorsun
boş boş konuşuyorlar
moralini hiç bozma

olmazmı tatlımya çok sağol gerçekten kesinlikle oldunnn:
nil ben dişlerimi fırçalarken istiyo hep ve bende aynen dediğin gibi bi fırça aldım ona şimdi ben fırçalarken oda alıyo eline:

ay tekrar sağol tatlım..

fatmacımm geldim burdayım:))ayy yokluğum belli olmuş herhalde....sevndim yaniii

tabiki yokluğun hissedildi tatlım ben dünde sormuştum bugünde sordum tam yazıcaktım watsaptanki geldin..

bende öylke yapacam artık...daha düşük söyleyecğim ayını:)))ama dediğibn gibi ilerdfde de rahat edecekelr:)

geçmiş olsun cnm
çabucak iyileşirsini inşallah

ya sen insanlara ne bakıyorsun
boş boş konuşuyorlar
moralini hiç bozma

sağol canm daha iyiiym bugün..kocişi iyileştrcez derken ben hastalandım..

sağol canm valla sevindirik oldumm.....

ya bi süpürgeden konuşulmuş herhalde..bizde de bora var sulu olanlardan...başlarda çok güzel çekiyodu ama artık çekmiyo pek bi de dediğiniz gibi kovasını temizle falan biraz uğraştırıcı ama sulu olanlar iyi yine de...bende yine sulu olanlardan yeni bitane istiyorum ne önerirsiniz....

ben çok mutluyum defne beni sevdiği için
eşim diyorki sen çok şımartıyorsun o yüzden seni daha çok seviyor diyor

cnm muhtemelen korktuğu için ağlamışltır

hiç alakası yok şekerim sen defnem le çok ilgilendiğin için ve ona sevgini çok gösterdiği içn defnem seni daha çok seviyo tabi bunu kabullenemiyolar dimi:
isteselerde istemeselerde gerçek bu fundam..

ya zayyıf olsun sağlıklıı olsun hem dediğin gibi genç gösterecek hep negüzel bişey bu ben yaşıyorum mesela bunu..

ahhh tatlımya bu süpürge konusunda ben çok şansızım malesef
ama bu simens 1 süpürge çıkarmış onu iyi anlatıyolar hemdehaha sesizmiş hemde iyi çekiyomuş..

kızlar buda alerjik çocuklarla ilgili yapılması gerekenler yazı

alarjiye karşı yapılması gerekenler.pdf
ÇOCUKLAR İÇİN
ALLERJİYE KARŞI ÖNLEMLER
•
Sigara dumanından kesinlikle kaçınılmalı. Çocukların bulunduğu evin hiçbir odasında, mutfak da dahil olmak üzere, sigara içilmemeli.
•
Uzun süre kapalı kalmış yerlere girilmeden önce ortam iyice havalandırılmalı.
•
Boya katılmış içecek ve yiyecekler tüketilmemeli.
•
Evde akvaryum, tüylü ya da kanatlı ev hayvanları ve bitki bulundurulmamalı. Ancak hafta sonları açık havada gezmek, hayvanat bahçesi, müze ziyareti gibi
faaliyetler de bulunmak önemlidir
•
Yatak çarşafı, battaniyeler vb. eşyalar her hafta 60° C üzerinde yıkanmalı. Sentetik yastıklar kullanılmamalı
•
Yatak odasında halı, oyuncak (özellikle tüylü) ve kitap gibi toz tutacak eşyalar, yiyecek bulundurulmamalı. Ufak sentetik halılar ancak her hafta yıkanmak
koşulu ile kullanılabilir. Yatak odası perdeleri sentetik, düz kumaştan hazırlanmalı ve her hafta yıkanmalı. Çocuk bulunan ev olabildiğince az eşyalı olmalı.
Duvar kağıdı kullanımından olabildiğince kaçınılmalı
•
Tüylü ya da dolgu oyuncaklar haftada bir 55 0 C üstünde yıkanmalı ya da derin dondurucuda 1 hafta bekletilmeli.
•
Odada halı silme/süpürme ya da kuru bezle toz alma gibi toz kaldırıcı temizlik uygulamaları yapılmamalı. Her hafta elektrik süpürgesi ve ıslak bezle zeminleri
silme şeklinde temizlik yapılmalı. Ev tozu böceğine (akarlara) karşı özel temizlik maddeleri ile de halı ve diğer zeminler ayda bir kez silinebilir.
•
Ev içinde az nem olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanılabilir. Nem % 40-50 civarında olmalı. Bu amaçla nem ölçer kullanmak yararlı olabilir. Ev içinde çamaşır
kurutulmamak Yemek pişirme ve duş alma sırasında ortam havalandırılmalı. Odalar her gün 20 dakika süreyle havalandırılmalı, Ortam ısısı 27° G dereceyi
geçmemeli. Yatak odasının ısısı 22 0 C civarında olmalı.
•
Ev içinde küf oluşturacak nemli durumlar yaratılmamalı, sızdıran musluk ve vanalar tamir edilmeli. Küflü yerler çamaşır suyu içeren temizlik malzemeleri
ile silinmeli.
•
Banyolar ve bodrum katları kuru tutulmalı. Bu bölümlerde yerlerde halı bulunmamalı. Gerekirse buralar nem alıcı aletler yerleştirilerek nem oranı azaltılmalı

•
Hamam Böceği ve fareler ile etkin mücadele yapılmalı
•
Kedinin bulunduğu ortamların bazı çocuklar için alerjfyi tetikleyici olabileceği unutulmamalı
•
Nemlendirici cihazlar, buhar makineleri kullanılmamalı. Eğer mutlaka kullanılacaksa temizliklerine çok dikkat edilmeli. Aksi takdire küf ve ev tozu akarı
kaynağı olabilir.
•
Yiyecekler ve çöpler kapaklı kutular içinde saklanmalı. Böcek tozu kullanılmalı, sprey kullanılacaksa çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
•
Katalitik, şömine, odun sobası vb. kullanılmamalı. Elektrik süpürgesi kullanılırken, çim kesilirken çocuk ortamdan uzaklaştırılmalı.
•
Ozon üreten hava filtreleri, klima aletleri kullanılmamalı. Klimaların bakımı düzenli olarak yapılmalı. HEPA filtreli hava temizleyicileri yararlı olabilir.

•
Saç spreyi, boya, pudra, parfüm vb. güçlü kokulardan uzak durulmalı. Şömine, kapalı alanlarda mum, kandil kullanılmamalı. Polivinil döşeme, kuru temizlemeden
yeni gelen eşyalar iyice havalandırılmadan kullanılmamalı.
•
Bol meyve ve sebze yemeye özen gösterilmeli. Haftada 1-2 kez balık yenmesine çalışılmalı.
•
Gece biberon beslenmesi kesinlikle kesilmeli
Prof. Dr. Gülbin Gökçay
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çapa

aynen cnm
akşam işten eve gidiyorum ve defne yatıncaya kadar onunla oynuyorum
çoğu zaman defneyi uyuturken yorgunluktan bende uyuyup kalıyorum
çok yoruluyorum ama defne benden ilgi beklerken onu 2. plana atamam
sonra onu uyuttuktan sonra işlerimi hallediyorum
acayip hareket halindeyiz
defne mutlu oluyor ya gerisi boş
haftasonları eşim bisiklet binmeye gidiyor, bana da gel diyor ama ben gitmediğim için bana sitem ediyor. haftasonu dedim ki "bak haftaiçi defne zaten beni doğru düzgün göremiyor haftasonu da ben bu çocuğu bırakırsam ne olacak?sevgiye hasret kalacak.benim çocuğum benim zevkimden daha önemli, kusura bakma.defneyle vakit geçirmek benim için herşeye bedel". ben böyle deyince sustu.yani adamların öncelikleri bizim gibi değil.defne benim önceliğim, hiçbir şey onun önüne geçemez.defne de bunun farkında.işten gelince boynuma sarılması,öpmesi,yanaklarımı mıncıklaması ve onun gözlerindeki ışıltı herşeye bedel

cnm okadar güzel anlatmışsınki diyecek hiç bişey yok
sözlerinn harfi harfine hepsine katılıyorum
benim önceliğimde nil o herşeyden önce geliyo bendende..

aynen katılıyorum tatlım bencede durumu çok güzel izah etöişsin. zaten kuzular bizi az görüo . her kılığa giriyorum onun için akşamları, yorgunluktan ölüo olsamda... sonra gece ikide de olsa kalkıp evimi topluorum çünkü çoğunlukla onu uyuturken uyuyakalıyorum. ama kuzum herşeye değer. şükürler olsun rabbime

Sende yine uykusuzsun dimi canim ya bide calisiyosun kimbilir nekadar zordur ayy bana cocuk varken calismak cok zor geliyo ben yapamazdim heralde. erende iyi bakalim simdi sarki dinliyo bitince tekrar istiyo aynisini.gokhan ozen dinliyo benim sipa.(annesinin gencken hayran oldugu kisiyi)
fatmacımm geldim burdayım:))ayy yokluğum belli olmuş herhalde....sevndim yaniii
Evet canim belli oldu kac gundur yoktun gecmis olsun bu arada hemen iyilesmeye calis canim artik cocukla nekadar mumkun olursa.parktaki kadinida bosver ya insanlar hep oyle iste.

Heralde oyuzden canim akima baska sebep gelmiyo.Benim esimde eren kucukken ona degil hep bana geliyodu aglayinca sadece bende susuyodu esimde oyle diyodu sen cok simartiyon diye bende kiziyodum ama bak simdi erenle daha cok ilgilenince cocuk bu sefer babayida istiyo aksam gelsin kapida gorsun nasil kosuyo yani bu ilgilenmekle oluyo canim.

Kizlaar gulden funda sibel yagmurcandan yasemin ozcanan katreinur hepinize meraba kizlar gecmisi okurken cok alinti yapamadigim icin hep boyle oluyo yazamiyorum tek tek.
Minam waws beni songul sizleredemeraba kizlar yoksunuz ama nasilsa okursunuz.

Lata sende hosgeldin canim nasilsin artik sende bize katildinmi yoksa gidicimisin.

cnm baksen yaramaza demek gökan özen diniliyo vayyy
nil alibabanın çifliğini dinliyo seviyo sonra sıkılıyo vazgeçip kapatıyo..

inşallah latada gelecek gitmeyecek cnm:
bekliyoruz ..

kızlar bu arada nille akşam bi aktivite yaptık hemen anlatayım sizede:
5 kiloluk boş su şişesini aldık
1 kaseyede ceviz koydum ve nilden cevizleri alıp şişenin içine atmasını istedim tabi ilk denemeyi ben yaptım sonra o yaptı o yaptıkça biz alkışladık coştu
hepsini atınca şişenin dolu kasenin boş olduğunu söyledim sonra şişeden cevizleri sallayarak çıkardı
biz çok eylendik sizede yazmak istedimmmm:

nil çok şanslı güldenim senin gibi bi annaesi olduğu için... benim hiç aklıma gelmez böle oyunlar...
kızlar ben çıkıyorum yarından itibaren 5 e kadar burdayım... özcananım haklısın buna şükür... görüşmek üzere... inş.

tatlım işte bir birimize yaptığımız şeyleri anlatıyoruz sonuçta benim aklıma gelmeyen senin geliyo senin aklına gelmeyeni benim geliyo böyle böyle paylaşıyoruz işte tatlımmm:

görüşürüz kendine iyi bakkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…