- 14 Kasım 2013
- 2.093
- 466
- 163
- 35
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #36.101
hoşgeldin cnm nediyeyim bilemedim ay bu çocuklara ne oluyoki böyle anlamıyorum benn.Gunaydin herkese biraz gec oldu ama bizde gec uyandik bugunde ben uykusuzum ya dunde temizlik yaptim yorgundum yattigimda 1e geliyodu saat ama erende bi uyandi aglayip durdu emziriyorum su iciriyorum yatiyo sonra tekrar kalkip oturuyo agliyo ben yatiyorum diye kiziyo bana kalkmami istiyo ama bende yari uyur yari uyanik haldeyim saat 2:30a kadar devam etti yatarken tulum giydirmistim sktimi dedim ustunu degistirdim sut icirdim zorla uyudu sabah ezanindan sonra bir uyandi pir uyandi bi aglama krizi basladi naptiysam susmadi esim geldi diger odadan distende boyle aglamaz biliyorum dustugunde biyerine biseymi oldu diye iyicede baktim ama yok sonra sut isittim icirdim biraz sakinlesti sonra yavas yavas normale dondu buseferde uyumadi ya ayagimda salladim kackere yok odada gezindi bekledim yok en son 9bucuga dogru salladim oyle uyudu 12ye ceyrek kala uyandik iste cok sacma bi uyku duzeni oldu ama dun bi kere dusmustu bikerede kafasini carpmisti korkmustu ikisindede heralde gecede uykusunda korktu ya baska bisey gelmiyo aklima.
Gecmiside okuyamadim erenle ilgilenip gelicem birazdan.
Kac gundur sibel girmedi hicya biseymi olduki normalde girerdi ama ins. girmistir bugun.
Cok teferruatlı bısey anlattıgınıza göre toz torbalı en ıyısı o zaman
Ama nılayın dedıgı daha pratık geldı arastırma yapım en ıyısı
Makınanız bozulmamıs ıyı ama sevınsemmı uzulsemmı bılemedım
cnm ben bunu fenalık olarak görmüyorum
babası sadece haftada 2 gün yanında ondada sadece arada bir sever
aman ilgileniyim,banyosunu yaptırıyım,yemeğini yediriyim vs yok
ya bişey yaparken biraz oyala desem 2 dk sonra defne koşa koşa bana gelir
bahane de hazır "bende durmuyor"
hastalığında koşturan ben, üstüne başına, yiyeceğine, oyununa her şeyine ben koşturuyorum,yemek bile yiyemiyorum
bu kadar da ayrıcalığım olsun artık(evladım hiçbir şeyinden gocunmam ama insan biraz da destek görmek istiyor)
ya dün eşim diyor ki "ne kadar hareketli benim pilim bitti defnenin bitmedi allah sana kolaylık versin"
bunu söylerken görseniz maksimum 10 dk ilgilenmiştir.
bu konuda hiç de anlayışlı olamayacağım
mesela ben hiç defneyi eşime bırakıp bi yere gidemem çünkü eşim bakamaz,bakmaz da
o yüzden hep kv ye bırakırım çok acil işim varsa
amaaaaa yine de kızıma aşığım çok şükür defne de bana aşık
haftasonu kucağına başımı koydum, defne de eğilip eğilip beni öptü
o kadar hoşuma gitti ki anlatamam
allah herkese nasipetsin
canım ben de aynı süt konusunda müzdaribim gündüz iki üç çekme yapıyo o da ben şarkı söylüyorum emerken fış fış kayıkçı falan :)) anca öyle gece de bi kere emiyo bu aralar dişler ara verdi herhalde rahatız bu aralar ama bizim de kilomuz az biliyorum oldum olası azdı zaten ya ben alıştım .alp tuğra emıyo ama sutum yok denecek kadar az gunduzlerı keyfen emıyo artık
masallah nıl e kılosu ıyıymıs
iyiyim cnm çok şükür net gitti geldi yazamadım... bugün son kez 3,5 ta çıkıyorummm... artık daha uzun ayrı kalcam kuzumdan. ne yapalım bunada şükür...zeynebin de ii teyzesi çok şükür nennep nennep diye dolanıo kuzum
kızlar bu arada dr gittiğimizde bize 2
liste verdi bende sizinle paylaşmak istedim ..
Bebeğiniz 15 ve 16 Aylık
Bu aylarda artık çocuğunuz hızla emekliyor ya da yürüyordur. Evinizin çocuk açısından güvenli olması daha da önem kazanacaktır. Bu durum sizlerin de hareketli ve uyanık olmanızı gerektirir.
Bu aşırı hareketlilik zaman zaman da yorulmanıza, endişelenmenize ve kızmanıza yol açabilir. Dinlenmeye ya da sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunda bunu gerçekleştirin. Burada birbirinizden ya da yakınlarınızdan destek almak gerekecektir. Evde yalnızsanız çocuğunuzu oyun parkına bırakabilirsiniz. Ancak, bu süre mümkün olduğu kadar kısa olsun.
Çocuğunuzun uyku ve yemek saatleri düzenli olursa daha sakin ve güvenli olduğunu göreceksiniz. Bu durum iştah ve uyku sorunlarım da çözmenize yardımcı olacaktır. Uyku ve yemek konusunda onun bağımsızlık isteklerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Yemek konusunda kendini beslemeye çalışırken siz de gereken besinleri zorlamadan vermeye çalışmalısınız. Bu aylarda artık eskisi kadar hızlı kilo almaması doğaldır. Kendi kendine uykuya dalması için de yardımcı olmanız gerekecektir. Aksi takdirde hep ağlayarak uyanmaya başlayacaktır.
Bu Ayda Bebeğiniz neler yapabilir?
4- Tırmanmayı çok sever ve bunu genellikle tek başına başarmak ister. 4 Yatağından, mama sandalyesinden aşağıya inebilir.
4. "Anne ve baba" kelimelerinin yanı sıra 3-4 basit kelime söyleyebilir. Daha sık
"Hayır" "istemiyorum" "Yapmayacağım" demeye başlayabilir. 4- Sorulduğunda ayakkabılarını ya da kıyafetlerini gösterebilir. 4- Size konuşarak ya da işaretlerle ne anlatmak istecfiğihi anlatabilir.
4 "Bana topu ver" gibi basit komutları takip eder. "Hayır", "Gel", "Göster" "Bak" gibi
basit komutları anlayabilir. 4 İki bloktan bir kule yapabilir.
4 Bir boya kalemi ya da pastel boyayla düz olmayan çizgiler çizebilir. 4 Pek işbirliği yapmaya yanaşmaz çoğunlukla kendi istediği şekilde davranmayı arzu eder.
4 Çok ilgi gösterilmesi hoşuna gider.
4 Hayatı kendine odaklıdır başkalarının istekleri düşüncelerini anlamaz onun için
etrafındakilere arkadaşça davranmadığı zamanlar çoğunluktadır. 4 Her an nerde olduğunuzu bilmek ister. 4 Elindekini vermek istemez ancak almaya bayılır. 4 Tam olarak başarmasa da her şeyi kendi başına yapmak ister. 4 Kendisi yemek ister, bu duruma izin verilmez ise sinirlenir.
Onunla neler yapabilirsiniz?
Bu aylarda mama sandalyesinde aşağıya bir şey atmak hoşuna gidiyorsa bir kâğıt peçete ve ya plastik bir kutu verip nasıl aşağıya düştüğüne beraber bakabilirsiniz. Lastik bir topu atmak ta onun ilgisini çekecektir. Eşyaları isimlerini ve neler yaptıklarını da ona söyleyebilirsiniz. Kucağınıza oturtup müziğin ritmine uygun olarak hoplatabilirsiniz. Müziğe uygun hareket etmek çocuğunuzu eğlendirecektir. Emeklemesi ve yürümesi için evde ve dışarıda ona olanak sağlayın.
Kendinizi çocuğunuzun yerine koymaya çalışın!
Birisi size zorla ve hiçbir açıklama yapmadan bir şeyler yapmaya çalışsa ne hissederdiniz? Biraz düşününce aslında gündelik yaşamda çocuğumuzun nasıl da ayrı bir kişi olduğunu farketmeden davrandığımızı anlayabiliriz. Onlar birer nesne ya da bizim uzantılarımız değiller.
Uyumlu bir ilişkiniz olabilmesi ve onun gelişimine doğru destek verebilmeniz için daima onun sizden farklı olduğunu, onun da kendine ait düşünceleri, hissettikleri, istekleri ve yaşadıkları olduğunu unutmayın.
Oyuncaklarla oynamak çocuğunuzun işidir ve ne yapacağına kendisi karar vermelidir. Tabii ki bu duvarlara resim yapmasına ya da arkadaşına oyuncağını fırlatmasına sessiz kalmanız gerektirmiyor.
Ancak eline bir kâğıt kalem aldığında da ne çizeceğini söylememeli, küplerle "düzgün"bir bina yapmasına yardım etmemelisiniz. Kendi düşüncelerini bağımsız olarak uygulamaya geçirebilmelidir.
Onu Dışarı da Bir Dünya Bekliyor
Dışarıya çıkmak küçük çocuklar için çok önemlidir.Onu dışarıya
Çıkarmak için fırsatlar yaratın. Daha büyük olan çocuğunuzu okula bırakırken ya da
mahallede alış verişe giderken çocuğunuz da sizinle geldiğinde hiç sıkılmayacaktır.
ya parka gittik bugün kuzumla...bi çocuk daha vardı 12 aylıkmış kadın sizinki ne kadarlık kjüçük herhalde daha dedi(((çok moralim bozuldu yaaaaa
bilmiyorumki cnmm
ama nilde ağzını açmıyo biliyomusun bende temizleyemiyorum onun dişlerini
ona bi diş fırçası aldım onu veriyorum
yanlız bak aklıma geldi yazayım
arkadaşlar dişmacunu yer falan demişler ama
benim bildiğim dişmacunu 3 yaşa kadar yasak dimi yani 3 yaş sonrasında vericez.
tabi sen daha doğrusunu bilirsin
bu konudada bizi aydınlatırmısın cnm:
geçmiş olsun cnmslm güzel bayanlar..uzun zamandır girme fırsatım olmadı..geçmiş almış başını gitmiş okumaya da pek fırsatım yok....umarım herkes iyidir...berra ve elif nasıl oldular..nida da hastaydı sanırım nasıl oldular..biz eşimle fena hastayız((gerçi o atrlattı da ben atlatamadım henüz....
ya sen insanlara ne bakıyorsunya parka gittik bugün kuzumla...bi çocuk daha vardı 12 aylıkmış kadın sizinki ne kadarlık kjüçük herhalde daha dedi(((çok moralim bozuldu yaaaaa
elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım..öncelikle süt dişleri nasıl olsa düşecek diye düşünüp temzliğini çürüğünü vs gözardı etmek yanlılştır çünkü süt dişinden kaynaklanan bir enfeksiyon dişeti aracılığıyla alttaki daimi (kalıcı )dişlere ulaşır ve onlarda bi takım sıkıntılara neden olur...o yüzden süt dişleri önemli ..
ikinci konu dişler ağızda gözükmeye başladığı zaman mümkün olduğu kadar nemli bir tülbnt veya gazlı bezle silinmeli..2 yaşında eline fırça verilip macunsuz şekilde fırcalama alışkanlığı kazandırılmalı ama asıl temzlipi anne baba yapmalı..3 yaşından sonra çok az miktarda çocuklara uygun macunlarla (flor miktarı daha az onlarda) kendileri yine sizin gözetiminizde fırçalanmalı...bu arada fırçalar yumuşak kıllı olmalı ve küçük olmalı...
dişlerdeki sarı lekelenmeler muhtemelen diş plağı dediğimiz yiyecek ve bakterş artıkları temzlenmesi önemli...mavi kahverengi mor lekelenmeler genelde kullanılan demir prepatlarından kaynaklıdır...süt dişlerindeki şekil ve pozisyon bozuklukları önemli değildir...
inşallah yardımcı olabilmişimdir aklıma gelenler bu kadar...
fatmacımm geldim burdayım:))ayy yokluğum belli olmuş herhalde....sevndim yaniii
bence de teferruatlı bişey alma sakın ben eşimi dinledim sonunda o da pişman oldu ama iş işten geçti artık :)) ona süpürttürüyorum hafta sonları senin süpürgen diye bu açıdan karlıyım:)
bizim babamız da işi düşmedikçe öyle altını temizleyeyim karnını doyurayım demez ama ben babana git hadi top oynayın derim topunu alır adamı kepaze eder başlarlar top oynamaya ben de yemektir temizliktir onlarla ilgilenirim.. rana ayırt etmiyo bizi pek beni de babasını da eşit yani kapıdın ikimizi aynı anda gördüğü zaman önce baba der sonra anne benim onu bıraktığım için bana kızgın olduğunu söylüyor bakıcımız.. olsun babasına da çok gitsin ben de bu arada işlerimi yapayım çünkü öbür türlü ben daha çok yoruluyorum.. evde paylaşımcıyız her türlü:)) ilki başlarda çok kıskanmıştım neden babasını daha çok seviyo diye ama şimdi ben de babamı çok seviyorum o da sevmeli babası da onunla oynamalı yapmak zorunda çünkü o babası.. defne çok seviyo seni keşke beni de rana öyle sevse ama yok eşit benim kız :))
canım ben de aynı süt konusunda müzdaribim gündüz iki üç çekme yapıyo o da ben şarkı söylüyorum emerken fış fış kayıkçı falan :)) anca öyle gece de bi kere emiyo bu aralar dişler ara verdi herhalde rahatız bu aralar ama bizim de kilomuz az biliyorum oldum olası azdı zaten ya ben alıştım .
benim de 5 martta bitiyo ama üzülmüyorum çünkü bu kadar kullanabildim çok şükür canım hayırlısı işte ya ama bak büyüdüler kocamaaan kız oldu bizimkiler demi :))
canım paylaştıkların için teşekkürler hepsinitek tek okudum ve çoğu şeyde haklı yani onların yerine koymak lazım kendimizi :) bizim kız zayıf ama çok şükür bu yapılması gerekenleri fazlasıyla yapıyo:)
kız bozma moralini ya benim kıza da bu ne kadarlık ay hiç göstermiyo diyolar ben bu zamana kadar hiç gerçek ayını söylemedim hep dahadüşük söyledim minyon tipliler bizimkiler boşver ilerde daha güzel işte hiç yaşlarını göstermeyecekler:)
canım 0-2 yaş grubu için dişmacunları var yutulsa da sıkıntı olmayan ben ecnade görüp sormuştum pepee li ya ondan merak etmiştim sormştum 13 milyon yutulabilir florsüz olduğu için ama ben rananın dişlerini fırçalayamam çünkü kilitliyo ağzını ve sararıyo garibimin dişleri :18::18:
geçmiş olsun cnm
çabucak iyileşirsini inşallah
ya sen insanlara ne bakıyorsun
boş boş konuşuyorlar
moralini hiç bozma
olmazmı tatlımya çok sağol gerçekten kesinlikle oldunnn:
nil ben dişlerimi fırçalarken istiyo hep ve bende aynen dediğin gibi bi fırça aldım ona şimdi ben fırçalarken oda alıyo eline:
ay tekrar sağol tatlım..
tabiki yokluğun hissedildi tatlım ben dünde sormuştum bugünde sordum tam yazıcaktım watsaptanki geldin..
ben çok mutluyum defne beni sevdiği içinbence de teferruatlı bişey alma sakın ben eşimi dinledim sonunda o da pişman oldu ama iş işten geçti artık :)) ona süpürttürüyorum hafta sonları senin süpürgen diye bu açıdan karlıyım:)
bizim babamız da işi düşmedikçe öyle altını temizleyeyim karnını doyurayım demez ama ben babana git hadi top oynayın derim topunu alır adamı kepaze eder başlarlar top oynamaya ben de yemektir temizliktir onlarla ilgilenirim.. rana ayırt etmiyo bizi pek beni de babasını da eşit yani kapıdın ikimizi aynı anda gördüğü zaman önce baba der sonra anne benim onu bıraktığım için bana kızgın olduğunu söylüyor bakıcımız.. olsun babasına da çok gitsin ben de bu arada işlerimi yapayım çünkü öbür türlü ben daha çok yoruluyorum.. evde paylaşımcıyız her türlü:)) ilki başlarda çok kıskanmıştım neden babasını daha çok seviyo diye ama şimdi ben de babamı çok seviyorum o da sevmeli babası da onunla oynamalı yapmak zorunda çünkü o babası.. defne çok seviyo seni keşke beni de rana öyle sevse ama yok eşit benim kız :))
canım ben de aynı süt konusunda müzdaribim gündüz iki üç çekme yapıyo o da ben şarkı söylüyorum emerken fış fış kayıkçı falan :)) anca öyle gece de bi kere emiyo bu aralar dişler ara verdi herhalde rahatız bu aralar ama bizim de kilomuz az biliyorum oldum olası azdı zaten ya ben alıştım .
benim de 5 martta bitiyo ama üzülmüyorum çünkü bu kadar kullanabildim çok şükür canım hayırlısı işte ya ama bak büyüdüler kocamaaan kız oldu bizimkiler demi :))
canım paylaştıkların için teşekkürler hepsinitek tek okudum ve çoğu şeyde haklı yani onların yerine koymak lazım kendimizi :) bizim kız zayıf ama çok şükür bu yapılması gerekenleri fazlasıyla yapıyo:)
kız bozma moralini ya benim kıza da bu ne kadarlık ay hiç göstermiyo diyolar ben bu zamana kadar hiç gerçek ayını söylemedim hep dahadüşük söyledim minyon tipliler bizimkiler boşver ilerde daha güzel işte hiç yaşlarını göstermeyecekler:)
canım 0-2 yaş grubu için dişmacunları var yutulsa da sıkıntı olmayan ben ecnade görüp sormuştum pepee li ya ondan merak etmiştim sormştum 13 milyon yutulabilir florsüz olduğu için ama ben rananın dişlerini fırçalayamam çünkü kilitliyo ağzını ve sararıyo garibimin dişleri :18::18:
Gunaydin herkese biraz gec oldu ama bizde gec uyandik bugunde ben uykusuzum ya dunde temizlik yaptim yorgundum yattigimda 1e geliyodu saat ama erende bi uyandi aglayip durdu emziriyorum su iciriyorum yatiyo sonra tekrar kalkip oturuyo agliyo ben yatiyorum diye kiziyo bana kalkmami istiyo ama bende yari uyur yari uyanik haldeyim saat 2:30a kadar devam etti yatarken tulum giydirmistim sktimi dedim ustunu degistirdim sut icirdim zorla uyudu sabah ezanindan sonra bir uyandi pir uyandi bi aglama krizi basladi naptiysam susmadi esim geldi diger odadan distende boyle aglamaz biliyorum dustugunde biyerine biseymi oldu diye iyicede baktim ama yok sonra sut isittim icirdim biraz sakinlesti sonra yavas yavas normale dondu buseferde uyumadi ya ayagimda salladim kackere yok odada gezindi bekledim yok en son 9bucuga dogru salladim oyle uyudu 12ye ceyrek kala uyandik iste cok sacma bi uyku duzeni oldu ama dun bi kere dusmustu bikerede kafasini carpmisti korkmustu ikisindede heralde gecede uykusunda korktu ya baska bisey gelmiyo aklima.
Gecmiside okuyamadim erenle ilgilenip gelicem birazdan.
Kac gundur sibel girmedi hicya biseymi olduki normalde girerdi ama ins. girmistir bugun.
ben çok mutluyum defne beni sevdiği için
eşim diyorki sen çok şımartıyorsun o yüzden seni daha çok seviyor diyor
cnm muhtemelen korktuğu için ağlamışltır
bence de teferruatlı bişey alma sakın ben eşimi dinledim sonunda o da pişman oldu ama iş işten geçti artık :)) ona süpürttürüyorum hafta sonları senin süpürgen diye bu açıdan karlıyım:)
bende öylke yapacam artık...daha düşük söyleyecğim ayını:)))ama dediğibn gibi ilerdfde de rahat edecekelr:)
sağol canm daha iyiiym bugün..kocişi iyileştrcez derken ben hastalandım..
sağol canm valla sevindirik oldumm.....
ya bi süpürgeden konuşulmuş herhalde..bizde de bora var sulu olanlardan...başlarda çok güzel çekiyodu ama artık çekmiyo pek bi de dediğiniz gibi kovasını temizle falan biraz uğraştırıcı ama sulu olanlar iyi yine de...bende yine sulu olanlardan yeni bitane istiyorum ne önerirsiniz....
aynen cnmhiç alakası yok şekerim sen defnem le çok ilgilendiğin için ve ona sevgini çok gösterdiği içn defnem seni daha çok seviyo tabi bunu kabullenemiyolar dimi:
isteselerde istemeselerde gerçek bu fundam..
ya zayyıf olsun sağlıklıı olsun hem dediğin gibi genç gösterecek hep negüzel bişey bu ben yaşıyorum mesela bunu..
ahhh tatlımya bu süpürge konusunda ben çok şansızım malesef
ama bu simens 1 süpürge çıkarmış onu iyi anlatıyolar hemdehaha sesizmiş hemde iyi çekiyomuş..
aynen cnm
akşam işten eve gidiyorum ve defne yatıncaya kadar onunla oynuyorum
çoğu zaman defneyi uyuturken yorgunluktan bende uyuyup kalıyorum
çok yoruluyorum ama defne benden ilgi beklerken onu 2. plana atamam
sonra onu uyuttuktan sonra işlerimi hallediyorum
acayip hareket halindeyiz
defne mutlu oluyor ya gerisi boş
haftasonları eşim bisiklet binmeye gidiyor, bana da gel diyor ama ben gitmediğim için bana sitem ediyor. haftasonu dedim ki "bak haftaiçi defne zaten beni doğru düzgün göremiyor haftasonu da ben bu çocuğu bırakırsam ne olacak?sevgiye hasret kalacak.benim çocuğum benim zevkimden daha önemli, kusura bakma.defneyle vakit geçirmek benim için herşeye bedel". ben böyle deyince sustu.yani adamların öncelikleri bizim gibi değil.defne benim önceliğim, hiçbir şey onun önüne geçemez.defne de bunun farkında.işten gelince boynuma sarılması,öpmesi,yanaklarımı mıncıklaması ve onun gözlerindeki ışıltı herşeye bedel
aynen cnm
akşam işten eve gidiyorum ve defne yatıncaya kadar onunla oynuyorum
çoğu zaman defneyi uyuturken yorgunluktan bende uyuyup kalıyorum
çok yoruluyorum ama defne benden ilgi beklerken onu 2. plana atamam
sonra onu uyuttuktan sonra işlerimi hallediyorum
acayip hareket halindeyiz
defne mutlu oluyor ya gerisi boş
haftasonları eşim bisiklet binmeye gidiyor, bana da gel diyor ama ben gitmediğim için bana sitem ediyor. haftasonu dedim ki "bak haftaiçi defne zaten beni doğru düzgün göremiyor haftasonu da ben bu çocuğu bırakırsam ne olacak?sevgiye hasret kalacak.benim çocuğum benim zevkimden daha önemli, kusura bakma.defneyle vakit geçirmek benim için herşeye bedel". ben böyle deyince sustu.yani adamların öncelikleri bizim gibi değil.defne benim önceliğim, hiçbir şey onun önüne geçemez.defne de bunun farkında.işten gelince boynuma sarılması,öpmesi,yanaklarımı mıncıklaması ve onun gözlerindeki ışıltı herşeye bedel
Sende yine uykusuzsun dimi canim ya bide calisiyosun kimbilir nekadar zordur ayy bana cocuk varken calismak cok zor geliyo ben yapamazdim heralde.hoşgeldin cnm nediyeyim bilemedim ay bu çocuklara ne oluyoki böyle anlamıyorum benn.
sibel geldi cnm:
benide gelmedi bugün..
songülümün bugün misafirlerivardı sanıyorum akşam öğreniriz artık gelişmeleri..
özcenanım yok birde bugün was yok
selmeç yine merakta bıraktın bizi tatlım ne durumdasın..
Evet canim belli oldu kac gundur yoktun gecmis olsun bu arada hemen iyilesmeye calis canim artik cocukla nekadar mumkun olursa.parktaki kadinida bosver ya insanlar hep oyle iste.fatmacımm geldim burdayım:))ayy yokluğum belli olmuş herhalde....sevndim yaniii
ben çok mutluyum defne beni sevdiği için
eşim diyorki sen çok şımartıyorsun o yüzden seni daha çok seviyor diyor
cnm muhtemelen korktuğu için ağlamışltır
Sende yine uykusuzsun dimi canim ya bide calisiyosun kimbilir nekadar zordur ayy bana cocuk varken calismak cok zor geliyo ben yapamazdim heralde.erende iyi bakalim simdi sarki dinliyo bitince tekrar istiyo aynisini.gokhan ozen dinliyo benim sipa.(annesinin gencken hayran oldugu kisiyi)
Evet canim belli oldu kac gundur yoktun gecmis olsun bu arada hemen iyilesmeye calis canim artik cocukla nekadar mumkun olursa.parktaki kadinida bosver ya insanlar hep oyle iste.
Heralde oyuzden canim akima baska sebep gelmiyo.Benim esimde eren kucukken ona degil hep bana geliyodu aglayinca sadece bende susuyodu esimde oyle diyodu sen cok simartiyon diye bende kiziyodum ama bak simdi erenle daha cok ilgilenince cocuk bu sefer babayida istiyo aksam gelsin kapida gorsun nasil kosuyo yani bu ilgilenmekle oluyo canim.
Kizlaar gulden funda sibel yagmurcandan yasemin ozcanan katreinur hepinize meraba kizlar gecmisi okurken cok alinti yapamadigim icin hep boyle oluyo yazamiyorum tek tek.
Minam waws beni songul sizleredemeraba kizlar yoksunuz ama nasilsa okursunuz.
Lata sende hosgeldin canim nasilsin artik sende bize katildinmi yoksa gidicimisin.
inşallah latada gelecek gitmeyecek cnm:
bekliyoruz ..
kızlar bu arada nille akşam bi aktivite yaptık hemen anlatayım sizede:
5 kiloluk boş su şişesini aldık
1 kaseyede ceviz koydum ve nilden cevizleri alıp şişenin içine atmasını istedim tabi ilk denemeyi ben yaptım sonra o yaptı o yaptıkça biz alkışladık coştu
hepsini atınca şişenin dolu kasenin boş olduğunu söyledim sonra şişeden cevizleri sallayarak çıkardı
biz çok eylendik sizede yazmak istedimmmm:
nil çok şanslı güldenim senin gibi bi annaesi olduğu için... benim hiç aklıma gelmez böle oyunlar...
kızlar ben çıkıyorum yarından itibaren 5 e kadar burdayım... özcananım haklısın buna şükür... görüşmek üzere... inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?