- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #47.401
evet fatmacım bilmiyorum ben annemden öyle gördüğüm için öyle yapıyorum cnm
domatezleri doğrayıp rondoya atıyorum sonra kaynatıyorum ve kavanozlara koyup yasemininmin dediği gibi sarıp 1 gün bekletiyorum
sonra kışa haızırız..
bu arada dinlen bencede ay bende evde olsamda uyusam biraz çok canım çekti he he he
kızlar buraya iftar menümüzüde yazalım hergün
en azından bir birimize fikir olur nedersiniz
deyişik yemekler çıkarsa onların tarififinide hamarat annelerde paylaşırız..
ay bende pazar günü uyudum nille cnm gerçekten çok iyi geliyo
ama işten gidince malesef uyuyamıyorum
nille şımarıyoruz ee bide malum yemek derdi..
ozaman bir menüde benden
mercimek çorba, büber dolma, cacık salata.
açıkçası başka yemek yapacağımı sanmıyorum çünkü yenmiyo.
bi çorboyla doyuyurum resmen ben..
yapmıyayım dimi.
he he he
ozaman bir menüde benden
mercimek çorba, büber dolma, cacık salata.
açıkçası başka yemek yapacağımı sanmıyorum çünkü yenmiyo.
bi çorboyla doyuyurum resmen ben..
yapmıyayım dimi.
he he he
dolma var yeter cnm . önemli olan çorba zaten. aynen çorba doyuruo. hatta beni su bile doyurdu ilk gün he he:)
ay bendede mercimek corba
biber dilma(dunden kalma)
birde firinda hindi gogsu yapicam
kizlar iki aydir tavuk yemiyoruz bir arkadas hindi etinin daha saglikli oldiguni antibiyotukkullanilmadiguni soyledi
bendw arastirdim ve daha saglikli oldiguni ogrendim
bbim dede satuliyor bilgilerinize sunarim
cnm ben hep böyle oluyorumDomates bende cok istiyorumya onceden pek sevmezdim sisedekileri ama erenden sonra sevesim geldi kisin zaten domates salatalik almiyoruz bu kis yemeklere yada yumurtaya iyi geldi bende yapicam konserve siselerine ama annem biraz kizdi kendinmi yapican beraber yapariiz dedi bende tamam dedim artik domatesler olsun koyde yapariz.benim kv.dede hem yasli hem pek anlamaz onceden salca yaparmis ama hepsi eskide kaldi ben biseyini gormedim.bu arada biz domatesleri konserve siselerine koyuyoruz buyuklu kucuklu nasil istersen sizde oylemi yapiyonuz yoksa dondurucuyami koyuyonuz.
Anladim canimda hepten acmi kalicaksin bende iftarda bastan biraz su iciyorum ama kendimi zor tutuyorum insan cok su icmek istiyo ama ozanda yemek yenmiycek zaten saat kacta iftar yapiyoruz bide ac kalirsak hepten hasta oluruz.
ben de böyle yapıyorum cnmcnm bende soyup küp küp doğrayıp ocakta tuzunu atıp biraz kaynatıyorum . sonra kaynar kaynar konserve şişesine dolduruyorum . doldurduğumun hemen ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip bi tepsiye koyuyorum. hepsini böyle yapınca. üstünü sofrabeziyle filan örtüyorum. bi gece öyle kalıo. ertesi gün tutan tutmayan belli oluo kapağından zaten. ohhh kışa hazır. eskiden annemde kapıda kaynatırdı. böyle daha kolay annemde böyle yapıo artık. bu yıl çok işime yaradı.
buarada bizim dr işi cumaya kaldı cnm.
ha ha ha bu akşam en değişik menü bende. bulgur pilavı ve taze fasulye, kadayıf:) dün akşamdanbunlar var. ama çorbam yok o ne olcak bilmem...
sütün gümbürtüye gitmesi kötü olmuşsorma iftar saati bizi vurdu. ramazandan önce kuzum 7 gibi çorbasını içiodu. 8 buçuk gibi de 100 cc ye yakın ballı süt içiordu. kaç aydır 100 cc ye ancak çıktık. maşallah. ama şimdi ramazanda iftar sofrasına oturuo. çorbasını yedide içmiş olduğu için önüne ne varsa koyuyorum kendi yio bişeyler . e bu seferde tatlı da yiyince bizim süt güme gidio yaaa...ne yapcaz bilmem
songul neden doymuyorrrrrr
cnm ben hep böyle oluyorum
ramazanda hep kilo veriyorum o yüzden
ben de böyle yapıyorum cnm
önceden(evde soba varken) annem kazanda kaynatırdı ama şimdi o da böyle yapıyor
bende de patlıcan oturtma,pilav,cacık,karpuz ve sütlü irmik tatlısı
dün akşam kvlerden geç geldiğimiz için çorba yapamadım
sütün gümbürtüye gitmesi kötü olmuş
yaseminim bende hemen suyla doyuyorum cnm bide araya nilin istekleri giriyo ya zaten ne yiyorum ne yemiyorum bilmiorum..
ohhh songül hanım menü güzelmiş sizinde
ay olabilir bencede ben zaten tavuk yemiyorum nilede yedirmiyorum
bu ara yanlız köy davuğuda bulamıyorum..
kız nasıl doymuyosun ne yiyosun peki?
bide siz sahurda ne yiyosunuz biz kahvaltı ediyoruz hem daha hafif oluyor
aaa tadı nasıl songülüm ben hiç denemedim.tavuk yemem zaten ama yapıorum. hindi nasıl
benimde dünden kalan menü var ama eşim sucuklu yumurta istiyordu :) hangisiağır basar bilmiyorum dünkü menüm
yüksük çorba
fırında patatates tavuk
pilav
salata
karpuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?