2012 kasım bebekleri büyüyor..

söyle kv ye berra için biraz tuzsuz yapalım mı de kendini karıştırma.
benim kardeşim hasta olduğu için tuzsuz salça olması lazım ona has tuzsuz salça yaptıracam
ev salçasıyla hazır karışınca kavurma güzel olmaz ki bence sen benim dediğimi yap tuz koymasın zarar yahu :)

Kizlar bi de annemler kahvaltilik biz acılı diyoruz harika bisey yapiyorlar domatesli biberli sarimsakli salca kivaminda oluyor yapmak isterseniz tarif alabilirim annemden
al al ben de çok severim ama yapmayı becerebilir miyim bilmiyorum hazır anam gelmişken yaptırayım :)

yok canım menemenlik gibi değil
ya şöyle düşün
kutuda aldığın salçayı açınca kavanoza aktarmazmısın?onun gibi
yani yaptığın karışımı kavanoza koyup dolaba koyuyorsun.canın istedikçe de yiyeceğin kadar çıkarıyorsun
salça kıvamında bişey oluyor cıvık değil
nuray biliyor sanırım tam ölçülerini

kız kavanoza nasıl basıon konserve gibi mi. bizim ki bildiğin salçanın birazcık daha sıvı hali ve az tuzlu hali. zeytinyağı filan yok. ama ben arada yağda kvurup nane ceviz katıp kahvaltıda yerim:)
kız öyle basma dediğim salcayi kahvaltilik kavuruyorum falan ve kavanoza koyuyorum biraz fazla yapıyorum bir haftalık falan ağzı kapalı olunca daha guvenlinoluyir ondan kavanoza koyuyor um yani

Soyledim de Tuz koymayinca bozuluyormuş

canım ev salçası genelde tuzlu olur o nedenle normal salçayla karıştırman senin için iyi olur

Canim dönem dönem böyle yapıyorlar ya ama maşallah şu an elif dinliyor anlıyor ve yapıyor dikkatini çekmek daha kolay oluyor eskiye göre bi ara bizimki de öyleydi diyorum ya annemlerde kaldık ya bi dönem sanırım orda değişti elif kalabalıklar mi sokağa hergün çıktığından mi bilmiyorum burda daha rahat Ediyorum acikcasi
Nurayım maşallah elife demek dinlemeye başladı annesini ha biraz da berrayla ranaya ders versin en iyisi anne sozu dinleme dersi:) gercekten cinnet geciriyorum bi yere cikmak istemiyorum ama cikmayinca da bunaliyor insan napcam bilmem

Soyledim de Tuz koymayinca bozuluyormuş
işte tam bunu diycektim cnm tuzsuz salça bozulur. ama bazıları aşırı atıo o başka. anneme hediye 5 lt pet şişede salça geldi bu yaz. tuzdan yiyemediler annemde olca salçayla karıştırıp büyük bir kazanda bir taşım kaynattı cnm. o şekilde yapabilirsin.

Bozulmasin diye çok tuz koyuyor heralde dimi ama çok güzel kurursa bozulmuyor öyle biliyorum o nasıl yiyor ki acaba hiç konusmadiniz mi Katreinur um Annemler de yapıyorlar Salça ama o kadar tuzlu olmuyor hatta tuzu rahatsız etmiyor diyeyim

Cnm benım annemlerın yaptıgı da oyle oluyor tuzu fazla olunca bozulma ıhtımalı olmuyor onun ıcın..
Ben gecen sene usenmeyıp bıber salcası yaptım ıkı tane yarım kıloluk kavanozlara:)) tr den ucakla getırme ımkanımız yok brn cok sevıyorum ev bıber salcasını..
Yalnız ben az tuzlu yaptım bıberı kaynatıp kabugunu soydum sonra robotta cekıp tencerede kaynattım az tuz atıp sıcakken kavanoza koydum konserve mantıgıyla tuttu actıgım zamanda buzdolabında beklettım bozulmadı:))

Annemde olca salca kullanir canim biz onun tadına alisinca mi kötü geliyor bilmem. Ama olca tuzlu diye ondan almadim tat alip onunla karistiriyorum genelde

Bilmiyorum ki canim onlar yiyo öyle aliskanlik mi artik bilmiyorum

Gulden nerdesın??
Bana baksanıza ıkı cocukla aktıfım masallah
Bı yandan ekmek yapıyorum sımdı kızlarda odasında oynuyolar:)
Sabah bır kere gırıs yapınca kk ya atmıyo uzun sure cok ıyı oldu boyle:))

Annemde olca salca kullanir canim biz onun tadına alisinca mi kötü geliyor bilmem. Ama olca tuzlu diye ondan almadim tat alip onunla karistiriyorum genelde
eee memleketimin salçası cnm çokta güzeldir . . rahat rahat kullanabilirsiniz. evet tat salça çok tuzsuz bende onu yiyemem. evet karıştırmak için mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…