- 4 Şubat 2012
- 3.775
- 289
- 373
- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #51.581
zeytinyağı ikiye ayrılıyo burda yemeklik ve kahvaltılık .. kahvaltılıktan alıyorum hiç kokmuyo ağır da değil.. geçen eşim yanlışlıkla almış yemeklikten o kadar ağırdı ki hiç kullanamadım.. salça kavurdum öyle yedik :) çanakkalede kahvaltılarda ev salçaları kavrulup zeytin yağı ile yeniyo çok meşhur ve bizde alıştık rana koca köy ekmeği üzerne sürülmüş salçalı ekmeği yiyo her sabahcnm bende makarnaya kullanırım yemek olarak pilava tereyağı. sebze yemekleri zaten çiçek yağı. zeytinyağı yemeklerde kullanırım dersem yalan olur . zaten yiyemem çok ağır gelir bana. salatalara filan kullanırım. zeynep doğduğundan beri daha çok tereyağ kullanırım. ama pastalarda nerdeyse hep margarin. keşke başan aalışsaymışız tereyağ zeytinyağ ama malesef
aynen cnm alışkanlık işet. sağlıksızda olsa vazgeçilmio bazı şeylerden. valla katre bravo cnm ben hayatta soramam gittiğim yere neyle yaptınız yemeği diye.Kızlar bende bazı şeylerde hep margarin kullaniyorum kurabiyelerde falan yemeklerde ise tereyağ aynen bizde ozcanan gibi margarinle büyüdük zararlı ama olmadan olmuyor bazı şeyler ya
Aynen canim ben de pazar benim neyime dedim hep esim alirdi 40 yilda bi gitmeye kalktim onda da sinirden catladim istehiiç şaşırma aynı rana aynıı ben pazara götürmüyorum çünkü her seferinde burnumdan geliyo.. üzülüyorum yazık diyorum görsün gezsin ama ne gezsin otursun pazar onun neyine diyorum dönüşte
ay çok sağol cnm benim. babam sağolsun getirtmişti ama inan çok ağır kokuo. önceden de getirtirdi ama böyle kokmazdı belki de senin dediğin gibi farklı farklı olanlr geldi. biz zeytinyağını hep bursadan filan getirtiyoruz cnm daha hiç şişe almadık. salçaya gelince burda da kahvaltılık salça yapılır ayrı. yeriz mis gibi ekmeğe sürüp peynirle. bu sene domates yok kv belki yapamam dedi. eşimi kriz tuttu alıp yaptıralım diye. o derece severiz yani:)zeytinyağı ikiye ayrılıyo burda yemeklik ve kahvaltılık .. kahvaltılıktan alıyorum hiç kokmuyo ağır da değil.. geçen eşim yanlışlıkla almış yemeklikten o kadar ağırdı ki hiç kullanamadım.. salça kavurdum öyle yedik :) çanakkalede kahvaltılarda ev salçaları kavrulup zeytin yağı ile yeniyo çok meşhur ve bizde alıştık rana koca köy ekmeği üzerne sürülmüş salçalı ekmeği yiyo her sabah
sen de bi araştır zeytinyağının kahvaltılık olanından istersen ben burdan gönderebilirim sana hem kabızlığa da birebir
zeytinyağı ikiye ayrılıyo burda yemeklik ve kahvaltılık .. kahvaltılıktan alıyorum hiç kokmuyo ağır da değil.. geçen eşim yanlışlıkla almış yemeklikten o kadar ağırdı ki hiç kullanamadım.. salça kavurdum öyle yedik :) çanakkalede kahvaltılarda ev salçaları kavrulup zeytin yağı ile yeniyo çok meşhur ve bizde alıştık rana koca köy ekmeği üzerne sürülmüş salçalı ekmeği yiyo her sabah
sen de bi araştır zeytinyağının kahvaltılık olanından istersen ben burdan gönderebilirim sana hem kabızlığa da birebir
cnm kullanmamaya çalış çünkü eşim bi belgeselde mi ne izlemiş.izlediğine göre margarinin içeriği ile siyah poşetlerin içeriğinde 1 element farkı varmış.yani o kadar kötüay kızlar kendimi kötü hissettim yahu. ben kullanıyorum margarin. her yeöeğe değil ama kullanıyorum yanı. mesela hamur işlerinde kullanıyorum.
Katreinur aynı elif ya alıp başını gitmek istiyordu benimde hep burnundan gelirdi biliyormusun maşallah diyim şimdi daha iyi ya laf dinlemeye başladı çok nadir cinnet geçiriyorum sokakta
valla cnm benim evde genellikle zeytinyağı ama pilav makarna gibi yemekler tereyağ ile pişiyorNıye cnm ozcananın dedıgı gıbı bızde margarınle buyuduk ama cocuklardan sonra daha dıkkat eder oldum bende bıde okuyunca ıcındekılerı hepten kestık, alısınca tereyag hıc kokmuyo ınan ben hamur ıslerıne ve pılava kullanırım daha cok yemegede artık hep zeytınyağ kullanıyorum esımde kolestrol sınırda ondan artık kızartmaya bıle zeytınyag:) cok cok fazla yagla bısey kızartmam gerekıyosa aycıcek kullanıyorum
burdakiler domatesten yapıyolar ama biberden olanı da yedim enfes oluyo yaa annemler gelince onlara da yedirecem kahvaltıda salça mı yenirmiş diyecekler kesin ama insan alışıyo ya :) özellikle zeytinyağı bol olunca mmmmm:)Biber salcasi dimi bende yaparım biliyormusun içine biraz da nane kekik bolca da ceviz koyarım tabiki babamın zeytinyağı ni bolca koyarım çok da severim ya uzun zamandır yapmamistim canim çekti bak
Canim bende bursaliyim babam zeytinyağını kendi yapar bazı senenin mahsulu zeytinyağı ağır oluyor mesela geçen senenin ki çok ağırdı kokuyordu yiyemiyirduk bu seneninki çok hafif ayçiçek yağı gibi pilav bile kullaniyorum anlasilmiyir bileay çok sağol cnm benim. babam sağolsun getirtmişti ama inan çok ağır kokuo. önceden de getirtirdi ama böyle kokmazdı belki de senin dediğin gibi farklı farklı olanlr geldi. biz zeytinyağını hep bursadan filan getirtiyoruz cnm daha hiç şişe almadık. salçaya gelince burda da kahvaltılık salça yapılır ayrı. yeriz mis gibi ekmeğe sürüp peynirle. bu sene domates yok kv belki yapamam dedi. eşimi kriz tuttu alıp yaptıralım diye. o derece severiz yani:)
cnm çanakkalede nasıl yapıyorlarburdakiler domatesten yapıyolar ama biberden olanı da yedim enfes oluyo yaa annemler gelince onlara da yedirecem kahvaltıda salça mı yenirmiş diyecekler kesin ama insan alışıyo ya :) özellikle zeytinyağı bol olunca mmmmm:)
evet farklı burda canım ya senin dedğini ben burda sahil kenarında kahvaltıda yemiştim çok güzeldi.. bizim bakıcı bildiğin ev salçasını bol zeytinyağında kavuruyo o kadar sıcak sıcak sürüyosun kalırsa ertesi gün bile yeniyo ama kalmıyo:)cnm çanakkalede nasıl yapıyorlar
benim kv biber ve domates salçasını karıştırıyor,içine ceviz kırıyor yağla karıştırıp kavanoza basıyor
sizdeki farklı mı?
evet farklı burda canım ya senin dedğini ben burda sahil kenarında kahvaltıda yemiştim çok güzeldi.. bizim bakıcı bildiğin ev salçasını bol zeytinyağında kavuruyo o kadar sıcak sıcak sürüyosun kalırsa ertesi gün bile yeniyo ama kalmıyo:)
sizinki güzelmiş ama kavanoza basma aynı salça yapmak gibimi acaba hani menemenlik gibi mi ki
Canim zaten bi kere sorunca cevremdekiler de alisiyor bi daha ki sefere ya koymuyorlar ya da sunda var diye kendileri söylüyor. Sadece sagliga zararli diye dusunsem ben de bu kadar kati olamam kizlar ama dini acidan bi suphe girince dikkat etmek cok daha kolay oluyoraynen cnm alışkanlık işet. sağlıksızda olsa vazgeçilmio bazı şeylerden. valla katre bravo cnm ben hayatta soramam gittiğim yere neyle yaptınız yemeği diye.
haklısın cnm benim çevremde de var bu nedenle yemeyenler ama biz o kadar dikkat ediomuyuz dersen malesefCanim zaten bi kere sorunca cevremdekiler de alisiyor bi daha ki sefere ya koymuyorlar ya da sunda var diye kendileri söylüyor. Sadece sagliga zararli diye dusunsem ben de bu kadar kati olamam kizlar ama dini acidan bi suphe girince dikkat etmek cok daha kolay oluyor
kız kavanoza nasıl basıon konserve gibi mi. bizim ki bildiğin salçanın birazcık daha sıvı hali ve az tuzlu hali. zeytinyağı filan yok. ama ben arada yağda kvurup nane ceviz katıp kahvaltıda yerim:)Yok canim menemenlik gibi sıvı olmuyor uzun süre yenilebiliyir diye kavanoza konuluyor yani ben öyle yapıyorum ama sadece biber olunca daha lezzetli oluyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?