- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #10.341
selam kızlar heyecanla ben geldim ama kimsecikler yok
bugün 6. ay aşımızı olduk yavrum çok ağladı kilo 9420 by 71 cm olmuş.
ek gıda için liste verdi ,
şimdi onu paylaşıcam ama hiç beğenmedim listeyi.bir dengesizlik var sanki :18:
sabah kahvaltı ;
yumurta sarıının 8 de biri
1 çay kaşıı tereyağı,
1 çay kaşığı pekmez veya reçel
1 çay kaşığı labne veya normal peynir
bağlangıçta 1-2 cici bebe veya ekmek içi
sonra 5 adet bebe biskivüsi olacakmış
öğlen ;
meyve suyu yda püresi
ikindi;
yoğurt ( devam sütüyle günlük mayalanacak )
akşam
sebze çorbası
patates havuçla başlanacak sonra arttırılacak içindekiler ayrıca pişerken içine 1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve çay kaşığının ucuyla tuz
gece ;
sütlü pirinçli muhallebilerden
anne sütünü istediğin her menüye katabilrisin dedi.
gece de emicekmiş.
su için damacana suyunu kaynatmadan verebilirisn dedi.
bir kere tuza çok şaşırdım.
ikincisi sıralama tuhaf değilmi ? sizce
benim bildiğim tuz olmaz , öğlen sebze çorbası ikindi meyve veya yoğurt yada kahvaltının ardından meyve olabilridi.
ben modern bebek bakım kitabını okuyorum. orda yazdığı gibi yapmayı düşünüyorum . çok gzüel anlatmış.sebze çorbasına pişerken mutlaka ayçiçek veya zeytinyağı konmalı diyor. ayrıca tuzun kesinlikle olmayacağını belirtiyor.
yoğurt için devam maması yazıyor ama inek sütüne alerjisi olan bebekler için diyor.
kitaptaki sırala ise şöyle ;
sabah 6 gibi 120 ml anne sütü ardından kahvaltı
öğlen sebze çorbası 6. ay bittiğinde kıyma katılacak ilk başlangıçta irmik katılabilir diyor.
saat 16,00 ikindi meyve püresi yoğrtla karıştırılabilir.
sonra gecede sabaha kadar anne sütü yazıyor.
ha birde kitapta ek gıdaların gündüz verilmesi geceye kalmaması çünkü gaz yapabileceği yazıyor,
yaren o profoserorde videoda öyle demişti hatırlıyormusun canım.
bizimki kalkmış gece sebze çorbası diyor ya
aaa cnm gercekten sasırdım bı dr un tuz vermesıne gunumuzde 1 yas tuz ve seker yasak
ve sıralama bencede mantıksız olmus bır ana bır ara ogun bıızm lıstemız
ben devam mamasoyla olan yogurdun saglıklı oldugunu dusunmuyorum mama kullanan anneler daha ıyı bılır belı surede tuketılmesı gerekır 4 6 saat sıcak ta sarılan devammama ne hale gelır
bızım dr mandıra cıftlık bulamıyosan en son gunluk sut dedı
cnm sen kahvaltı arada meyve sonra sebze aksam ustı yogurt ve aksam muhallebı seklınde yap derım bızım lıste o sekılde hıc zorlamadı peynırıde geceden suya koy tuzu atılıyo
evet cnm en hafıf muhallebı olacagından gece verılebılır demıstı
meyvedev sonra sebze olmalıydı bence sen o sekılde yap derım
lıste duzenını ve tuz olayını sevmedım
dr nuz yaslımı
canım bende sinir oldum tuzmu dedim evet tuz dedi. kaşığın ucuyla dedi. belkide alışsın diye demiştir ama ne bileyim bi,r sürü doktor bas bas bağırıken tuz yasak 1 yaşına kadar diye. tuhafıma giti.
devam maması değil canım devam sütleri varya hani.pastörize kutularda sıvık ondan diyo.
şimdi ben yarın kahvaltı vericem canım 1 tane bebe bisküvisi ile sonra her gün arttırıcam tabi. yarı su yarı anne sütünü karıştırıpta vereyim diyorum. acaba biberondamı versem sen kaşıklamı veriyorsun bizimki zaten ben işteyken biberon la içiyor.anne sütünü.
evet canım yaşlı :1. yaşlılar böylemi oluyor acaba .
yavrum uyuyor fitilin etkisiyle. yarım fitil atmıştım gitmeden
bizdede küçük wee nin suluğu ondan vericem bakalım alıcakmı seninkinin görseli varmı canım bize göstersen.kızlar bu arada dun arasa wee nın damlatmayan sulugnu adım o kadar guzel su ıcıyokı bebesı su ıcmeyenlere tavsıye ederım saplarındanda tutuyo
cnm ben karsımı bı caybardaı devam sutu hazırlayıp ıcıne koyuyoru 3 bıskuvı ıle kı 5 bıskuvı cok tatlı olur pwkmezde var cunku
kasıkla yedırıyorum senın lıstye ılave 4/1 muz var kahvaltıda 6.5 aylıkkende 1 kasık cevız yada fındık rendeye basladık
kafana takılanı sorabılırsın
tuz olayına bende katılıyorum hıc tuzsuz yıyo aras ne gerek varkı
hayatım msjını okuyunca çok şaşırdım ve aynı zamanda sevindmhayırlı cumalar arkadaslar
nasılsınız
pirinç unlu mama veren arkadaşlar ne kullanıyosunuz
bugun marketten alayım dedim karar veremedim
hero baby var bide arı mama
yoksa sadece pirinç unu alıp kendimmi muhallebi yapmalıyım
bide
aldığınız günlük sütün üstünde pastorize yazıyomu
benimkinde pastorize günlük süt yazıyo yörükoğlunun
ne karısık isler bunlar ya
isin içinden çıkamıyorum
benaptamil sütlü pirinçli kullanıyorum canım süt olarak da pınarın günlük sütünü beğendim en çok tavsiye ederim
canım ben prinrç unlu mama almadım.. prinç ununu saf aldım kaşık maması aldım irmikli ballı tadı pek güzel :) prinç ununu kendim muhallebi yapıyorum.. bir çaybarağı suya 1 tatlı kaşığı prinç unu karıştır kaynat ama bekle çünkü taşıyo .. kaynattıktan sonra 2 dakikak da beklet sonra içine armut pürele 1 çay kaşığı pekmez 1 çay kaşığı da zeytinyağı koy zeytinyağı kakayı engellemiyo böyle derim ben marka olarak da ben pakmaya aldım
n
veeee annesiyle oglusummmm
sağol cnmcanım felaket tellalı gibi olmak istemem ama bi tiroidine baktır derim benim anormaldi anlatamam sanki parça parça yolup elime vermişler tutam tutam her banyoda iki avuç sonra zehirli guatr çıktı tedavi oldum çok çok azaldı dökülme. tamam lohusalıkla da ilgili bşey her annenin saçı dökülür ama benimki kadar anormalse bir baktırmakta sakınca olmaz diye düşünüyorum
doktorlar ilişkilendiriyor tiroitle saçı, ben vitaminim demirim mi az diye sormuştum testte çıkmamıştı eksiklik ama elevit kestiyse belki de seninki vitaminsizliktendir canım geçmiş olsun
:
hayatım msjını okuyunca çok şaşırdım ve aynı zamanda sevindm
bugün bende pirinç unu almaya gittim
kafam çok karştı
içinde sütü şekeri olan hazır pirinç unu vardı kent in onu aldım
saf pirinç unu alıp bide hangi bebek maması alacağımı bilemedim
bak ne güzel tavsiyeler var
yağmurcandan napcaksın şimdi:26::26::26::26::26::26::26:
çok tatlısınız Allah nazarlardan korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?