- Konu Sahibi aycaeceberen
-
- #10.381
hayatım msjını okuyunca çok şaşırdım ve aynı zamanda sevindm
bugün bende pirinç unu almaya gittim
kafam çok karştı
içinde sütü şekeri olan hazır pirinç unu vardı kent in onu aldım
saf pirinç unu alıp bide hangi bebek maması alacağımı bilemedim
bak ne güzel tavsiyeler var
yağmurcandan napcaksın şimdi:26::26::26::26::26::26::26:
çok tatlısınız Allah nazarlardan korusun
Kızlar mama veren annişler 6. Ay bıtınce mı 2 numaraya gectınız 5. Ay bıtıp 6. Aydan gun almaya baslayınca mı kaam karıstı benım
bizim yok ondan napsak almasak mı acep
çok güldüm valla yaa
canim benim ben burdaki arkadasin tavsiyesine uyup migrostan milupanin
sutlu pirinc unu mamasini aldirdim esime
dr ben ogluma ondan yediriyorum demisti burdaki arkadasta tadini sevdigini soyleyince
bakalim benim kiz svecekmi
daha önce sanırım güldendi tlfn edip sormuş 6 ay bittikten sonra demişler canım
bence onu laf olsun diye soruyorlar. bizim de bebek arabamız pembe kıyafetler pembe yine soruyorlar kız mı erkek mi diye içimden yuh artık diyorum erkeğe pembe giydirdim
buda benimm oglusuummmm
veeee annesiyle oglusummmm
selam kızlar heyecanla ben geldim ama kimsecikler yok
bugün 6. ay aşımızı olduk yavrum çok ağladı kilo 9420 by 71 cm olmuş.
ek gıda için liste verdi ,
şimdi onu paylaşıcam ama hiç beğenmedim listeyi.bir dengesizlik var sanki :18:
canım sen kitaba devam et bence dokor saçmalamış sein kitap iyimişsabah kahvaltı ;
yumurta sarıının 8 de biri
1 çay kaşıı tereyağı,
1 çay kaşığı pekmez veya reçel
1 çay kaşığı labne veya normal peynir
bağlangıçta 1-2 cici bebe veya ekmek içi
sonra 5 adet bebe biskivüsi olacakmış
öğlen ;
meyve suyu yda püresi
ikindi;
yoğurt ( devam sütüyle günlük mayalanacak )
akşam
sebze çorbası
patates havuçla başlanacak sonra arttırılacak içindekiler ayrıca pişerken içine 1 çay kaşığı ayçiçek yağı ve çay kaşığının ucuyla tuz
gece ;
sütlü pirinçli muhallebilerden
anne sütünü istediğin her menüye katabilrisin dedi.
gece de emicekmiş.
su için damacana suyunu kaynatmadan verebilirisn dedi.
bir kere tuza çok şaşırdım.
ikincisi sıralama tuhaf değilmi ? sizce
benim bildiğim tuz olmaz , öğlen sebze çorbası ikindi meyve veya yoğurt yada kahvaltının ardından meyve olabilridi.
ben modern bebek bakım kitabını okuyorum. orda yazdığı gibi yapmayı düşünüyorum . çok gzüel anlatmış.sebze çorbasına pişerken mutlaka ayçiçek veya zeytinyağı konmalı diyor. ayrıca tuzun kesinlikle olmayacağını belirtiyor.
yoğurt için devam maması yazıyor ama inek sütüne alerjisi olan bebekler için diyor.
kitaptaki sırala ise şöyle ;
sabah 6 gibi 120 ml anne sütü ardından kahvaltı
öğlen sebze çorbası 6. ay bittiğinde kıyma katılacak ilk başlangıçta irmik katılabilir diyor.
saat 16,00 ikindi meyve püresi yoğrtla karıştırılabilir.
sonra gecede sabaha kadar anne sütü yazıyor.
selam kızlar heyecanla ben geldim ama kimsecikler yok
bugün 6. ay aşımızı olduk yavrum çok ağladı kilo 9420 by 71 cm olmuş.
ek gıda için liste verdi ,
şimdi onu paylaşıcam ama hiç beğenmedim listeyi.bir dengesizlik var sanki :18:
kızlar bu arada dun arasa wee nın damlatmayan sulugnu adım o kadar guzel su ıcıyokı bebesı su ıcmeyenlere tavsıye ederım saplarındanda tutuyo
canım endişelenme yapar kakasını yarınrana 5.5aydır ilk defakaka yapmadı. rahatsız da değil akşam üstü yine yemek kavgası çıktı.. hoppalaya oturttuk yemek yapmaım di eşim lahmacun yaptırmıştı taa hoppalada ağlamaya başladı aldım kucağıma ağzıma saldıyo .. mutfağa gittim prinç maması yaptım mızır mızır kucağımdayken sıcak mama daha ağlıo istiyo altına su koydum ılııda yedi sonra su içti ama yapmaıkaka birz önçe de emdi artık saa 3 e kadarrahaıminşallh yarın yapar yaa
bizim 4. ay aşılarımız çok ateş yapmışı oda bunun gibi bacaktan ve koldan olmuştu. bende bu sefer gitmeden fitil attım çok şükür bu saate kadar hiç ateş çıkmadı inşallahta çıkamaz. inşalah sizde sorunsuz atlatırsınız canım.bizde birkaç gün sonra aşı olucaz sıkıntı yaşadınızmı merak ediyorum daha öncekilerde bişey olmamıştı ama ateş yapacak diye korku sardı nedense..
canım hiç endişelenme. bizimkide 6 ay boyunca düzenli yaptı ama 2 gün önce başımıza gelmişti.gün boyu hiç kaka yapmadı. ertesi gün bayağayapmıştı ama 2 gün de olsa normalrana 5.5aydır ilk defakaka yapmadı. rahatsız da değil akşam üstü yine yemek kavgası çıktı.. hoppalaya oturttuk yemek yapmaım di eşim lahmacun yaptırmıştı taa hoppalada ağlamaya başladı aldım kucağıma ağzıma saldıyo .. mutfağa gittim prinç maması yaptım mızır mızır kucağımdayken sıcak mama daha ağlıo istiyo altına su koydum ılııda yedi sonra su içti ama yapmaıkaka birz önçe de emdi artık saa 3 e kadarrahaıminşallh yarın yapar yaa
Nuk zaten canimm yaa
Anali oglanli ikinizede maasallah..
Allah nazarlardan korusun
Sonunda gorduk pasayi..
maşallah......
bizim 4. ay aşılarımız çok ateş yapmışı oda bunun gibi bacaktan ve koldan olmuştu. bende bu sefer gitmeden fitil attım çok şükür bu saate kadar hiç ateş çıkmadı inşallahta çıkamaz. inşalah sizde sorunsuz atlatırsınız canım.
canım hiç endişelenme. bizimkide 6 ay boyunca düzenli yaptı ama 2 gün önce başımıza gelmişti.gün boyu hiç kaka yapmadı. ertesi gün bayağayapmıştı ama 2 gün de olsa normal
A nuku nasıl almıyor canım ya sen çalışıyordun herhalde nasıl veriyorlar sen yokken anne sütü veya devam mamasını.ben neler çektim alıştırana kadar Allah nuku üretenden razı olsun diyorum.
veeee annesiyle oglusummmm
canım aylık alması gereken kiloyu alsa inan takmıycam. zaten kilolu bi bebek değil yani neden 8 kilo değil diye üzülmüyorum. kilo almamasına moralim bozuldu
bizede cok soruyprlardi sac bandi takmadan cikartmiyorum artik
bende biktim o sorulardan dunyalar guzeli kiza erkekmi diye sorulurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?