2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Eğitim anne karnında başlıyor

Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.

Psikolog Halis Özerk, "Anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resme kendisini adayan annenin de çocuğunun resme karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor.

Özerk, hamilelik döneminde anneye verilen bu eğitimin doğumdan sonra da desteklenmesi gerektiğini dile getiriyor: "Anne, doğumdan sonra da çocuğunun kazanmak istediği yeteneği devam ettirmelidir. Örneğin, yabancı dil konuşma ve dinlemelerinin devam etmesi gerekir. Bu arada, hamilelik döneminde klâsik müzik ya da Türk sanat müziği dinleyen bir anne adayı, doğum sonrası, çocuğunun uyumasını istediği saatte aynı müziği dinleyerek uyku saatini ayarlayabiliyor."

Özerk, gelişmiş ülkelerde giderek yaygınlaşan koşullama yönteminin Türkiye'de henüz yeterince uygulanmadığını ve bu yöntemin mutlak surette uzman kontrolünde yapılması gerektiğini de ekliyor.

alıntıdır

bizimde ilk hediyemiz teyzemizin zoruyla alındı. başak da bişi almadm ama hep aklım bebek eşyalarında. internetten araştırıyorum bazen. bi an önce belli olsa cinsiyeti artıkkkk.. bizim de ilk bebiş onun için çok heyecanlıyız artık alışverişe başlamak için sabırsızlanıyoruz. çevremdekiler de delirdinmi sen daha çok erken fln diyip hevesimi kırıyorlar

ben iğneyi hergün yapıyorum az öncede yaptım Allah kimseye düşükte olsa evlat acısı yaşatmasın Hemimizin sağlıklı bebekleri olmayı nasip etsin..

erdacım dün gece yazışırken elektrikler gitti kusura bakma
buarada iğneni kendin mi vuruyosun ben poliklinikte kolumdan vuruluyorum

hoşbulduk canım benim drum henüz bana bir zaman dilimi vermedi şu zamana kadar kullanıcaksın diye haftaya kontrolümüz var o zaman soracağım rabbim hepimizi hayırlısıyla ve sağlıkla yavrularımıza kavuşturur inşallah olmayanlarda bu duyguyu nasip eder inşallah

ben iğneyi hergün yapıyorum az öncede yaptım Allah kimseye düşükte olsa evlat acısı yaşatmasın Hemimizin sağlıklı bebekleri olmayı nasip etsin..

erdacım dün gece yazışırken elektrikler gitti kusura bakma
buarada iğneni kendin mi vuruyosun ben poliklinikte kolumdan vuruluyorum

hoşbulduk canım benim drum henüz bana bir zaman dilimi vermedi şu zamana kadar kullanıcaksın diye haftaya kontrolümüz var o zaman soracağım rabbim hepimizi hayırlısıyla ve sağlıkla yavrularımıza kavuşturur inşallah olmayanlarda bu duyguyu nasip eder inşallah

maşaallah bebişine bende çok sabırsızım bizde nasipse pazartesi öğrenceğiz inş.

hoşbulduk sanada geçmiş olsun ilk öğrendiğimde bendende kahverengi akıntı gelmişti bir kaç gnü dikkat et kendine diyeceğim ama teksin yanında eltin falan yok mu acaba belki yardımı dokunabilir allah yardımcın olsun canım

merhaba annecikler ben 2011 mart annelerındenım. Allah hepınızıe sağlıklı bır hamıleleık ve harıka bebekler nasıp etsın. benım bır kızım var. adı Almila ve 4. bucuk aylık. her konuda sıze yardımcı olmak ısterım aynı yollardan gectıgım ıcın. sevgilerimle

canım kayınvalidemin 4 çocuğu var ama ilk ve tek gelini benim malesef şahsen eltim olsa ondanda hayır görmem çünkü kaynım izin vermez şimdiden kendin ettin kendin çekeceksin gibi arada laflar söylüyor tabii eşimin yaında değil,bende seni ilgilendirmez falan diyorum neyse uzatmayayım sonuçta tekim annem bilse durumu o haliyle koşar ama ben söyleyemem kadın çok kötü oluyor belli etmeye çalışmasada(
ilgin içinde saol canım Allah ım nasip ettiyse bebişini inşallah kolaylığınıda verir hiç değilse mide bulantısı falan yok:))

merhaba arkadaşlar..
çok sıcaaak..ve benim sürekli bulantım var..kusmuyorumda sadece bulanıyo..şuan izindeyim işe başlayınca zaman da daha hızlı geçer.

Son düzenleme:

rica ederim canım,
benimde kanamam olduğundan ve bu bebekten önce bir düşüğüm olduğundan nasıl bir durum olduğunu bilirim vve allahtan benmle ilgilenen birileri oluyordu

merhaba arkadaşlar..
çok sıcaaak..ve benim sürekli bulantım var..kusmuyorumda sadece bulanıyo..şuan izindeyim işe başlayınca zaman da daha hızlı geçer bende fazla kendimi dinlemem..

canım ben çalışıyorum şu an evde olup yatabilmek için neler verirdim ama çalışmak zorundayım bu sıcakta bide hamileyken çalışmak daha zor bide evimle işimin arası uzak o yol mahvediyo beni

çok saol canım... bende devam ediyorum jel progestana, şimdilik bir sıkıntı yok:)

canım ben çalışıyorum şu an evde olup yatabilmek için neler verirdim ama çalışmak zorundayım bu sıcakta bide hamileyken çalışmak daha zor bide evimle işimin arası uzak o yol mahvediyo beni

muhtemelen işe başlayınca arıycam bu günleri ama bu sıcakta evdede vakit geçmiyo..klimadan nezlede olmuşum biraz..birazda sıkıldım galiba yaklaşık 1.5 aydır evdeyim..

kızlar bebişlerinize düşündüğünüz isimleri yazalımmı biz bulamıoruzz
henüz cinsiyetler belli diil ama
herkes bir kız bir erkek ismi yazssın bennn masal ve rüzgar dioruum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…