- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #30.081
Canım ya o işlem nasıl olcak?? Doğumdan sonra hemen doğum belgesiyle gidip nüfustan cüzdanını çıkarcak önce dimi? Sonra da SGK ya gidip çocuğu ikimizden birinin üstüne mi alcak? Yada farkeder mi hangimiz olduğu? Mesela ben gidemiyceme göre mecbur kendi üstüne mi alcak?
canım ben de dün mutemedliğe gidip görüştüm bu konuyu, dediler ki doğum belgesi ile birlikte eşin sgk ya gidecek, senin üstüne yada kendi üstüne alacak hiç farketmez kimin üzerine olacağı, eşin yapabiliyo.. prosedürleri sgk dan öğreniyormuşuz..
yok almıyolar..kontrol diye geçiyo..haftaya cumaya aldım randevumuzu..gidip nst ye gircem hemen sonra doktora gitcem..2,5 kiloyu geçti artık rahatladım biraz daha..
Canım ben gitti gidiyordan aldım park yatağa değil normal bebek odasına bağladık ama vidalı bilmiyorum uyar mı park yatağa :
KRAFT MÜZİKLİ DÖNENCE-%70 İND. KARGO-MAGAZADAN GittiGidiyor.com'da 48971167
Kurmalı filan müzikli durdurabiliyosun fiyatına göre güzel bişey...
siz benim yazdıklarımı okuyunca ben sizin yazdıklarınız okuyunca ağlıyorum ne olacak bu işin sonu :))))
umarım cnm acaba banamı öle geldi....ama yok yok karnıma dokunmaya bile kıyamadı akşam azıcık sevdi sonra hadi siz yatın dedi oda arkasını döndü uyudu....
sağol cnm insan bir heves hemen hazırlıyo işte ama sonra da doğsun diyeb daha bir sabırsızlanıyo bütün telaşlarımız böyle güzel şeyler için olsun...
Sağol canım, o zaman doğum belgesiyle direk gitsin nüfus cüzdanına sonra gider... O da problem özel hastanelerde uyaran da olmaz bebeğe ssk yaptırın diye :)) herşeyi baştan planlamak lazım...
berkerdem canım aradım hocayı gel görmem lazım dediakşam 6ya kadar gitmem lazım.. şimdi eşime ulaşmaya çalışıyorum müsait olursa gelsin alsın beni de gidelim.. sen de hastaneye gitsen zor mu olur?
siz benim yazdıklarımı okuyunca ben sizin yazdıklarınız okuyunca ağlıyorum ne olacak bu işin sonu :))))
kızlar benim maşallahım var iyiyim ve hemen dip not yapayım hastane çantalarınız için, dünden bu sabaha kadar hastane yatak bezini bebek bezi gibi yapmışlardı bana ve içinede iki tane gazlı beze sarılı pamu kkoymuşlardı kanama için, bu sabah ise canped mesane pedi orta boy 1 paket getirdiler bebek bezi ile uzun pedin arası birşey memnun kaldım ve yatağa yattığınızda geceliğinizi belinize kadar çekip öyle yatınki kirlenmesin geceliğiniz. Ve ben gecelikten çok memnunum pijamalı takımımı giymedim henüz ama bu kadar rahat edeceğimi zannetmiyorum sürekli kirlendimi endişesi olacak pijamada.
ayrıca makyaj yapmayı unutmayın, ben doğuma inerken bile yapmıştım makyajımı, öyle çok süslü olduğumdan değil ama insan öyle bir psikoloji içinde oluyorki kendini güzel görmek istiyor. Sabahta hastanenin hediyesi olarak makyöz geldi süper oldu :)))
ayva zamanıyken annelerine söyleyin kompostosunu yapıp kavonazlasın hastanede çok işinize yarayacak, annem yazdan erik şeftali yapmıştı ayva ve kuru kayısıda yaptı ve hepsi çok az şekerli ağırlıklı meyvenin kendi şekeri ile süper oluyor.
gazdan dolayı birçok şeyi vermiyorlar ama ben sabahtan beri ufak ufak gazı atmaya başladığımdan hastane yemeğine bağlı kalmıyorum.
aklıma gelenler bunlar kendimle ilgili...
bebeğe gelirsek, bugün daha detaylı bilgi aldık 1940 gr ve 45 cm doğmuş, aşağı yukarı bu haftalarda bu kadar olabiliyor yanlız bizim kız biraz daha şaşırtıcı olmuş doktorlar için, 33 haftalık bebek için beklenenin çok üstünde doğmuş ve karşıdan bakınca öyle minicik gibi durmuyor zamanında doğmuş gibi tavrı var cadı kızımın.
yoğun bakımdaki diğer bebekleri görünce bizimkinin haline şükürler ettim koccaman yanlarında, en ufağı 28 haftalık doğmuş 3 haftadır yoğun bakımda ve hala kemikleri sayılıyordu, herkesin bebeğine acil şifalar dileklerimide sıkıştırayım araya :)
solunum cihazına bağlı hala, akciğerlerine ilaç verilmiş oda biraz genişletmiş ciğerleri, bu akşam eğer benim sütüm olursa benim sütümle eğer olmaz ise mama ile besleyecekler, ve az önceki sağmamda 2 çay kaşığı kadar sarı sıvı geldi onuda biriktirin bebeğe verelim dediler.
meme ucuma kendi hazırladığım krem karışımımı sürüyorum çatlak için olanı ve sağımdan önce ıslattığım havlu kağıt ile silip öyle sağıyorum, sağımdan sonra hatta sağarken meme ucu acıyor bazen ama krem sürmüş ise bir sonraki sağımda acı olmuyor.
ağrı kesici,antibiyotik ve gaz sökücü serumlar almaya devam ediyorum bu arada. Ameliyat izim hiç yokmuş öyle dedi annemler deri katlanmış gibi duruyormuş dikiş falan gözükmüyormuş yani, ve karın kaslarının çiş yaparken bile ne kadar işe yaradığını anladım :)))
yastık ile ilgili konuşulmuş , ben büyük sözü dinleyerek yastık almıştım , sırt üstü yatırıp boynunu yastığın üzerine gelecek şekilde yatıracakmışızki boynu uzun olsun, annem hep der ki bebek aynı şekilde yatırılmaz her tarafa yatmalı ki kafasını şekli güzel olsun, eve çıktığımızda tecrübelerimi paylaşırım bu konudaki kızlar...
galiba bu kadar şimdilik, aaaa saat 2 de kızımı göreceğim yine ve babası kızımın nüfüs cüzdanını çıkarttı artık oda bir birey, yalnız henüz sigortası başlayamadı göztepe sgk da saat 11 de eşimin önünde 370 kişi vardı, öğleden sonra şansını birdaha deneyecek.
gamzecim allah kızımıza güç kuvvet versin biran önce toparlasın kendini sanada bol süt versin inşallah en kısa sürede kucağınada alırsın umarım o iyi oldukça biz dahada mutlu oluyoruz inan bu arada geçen televizyonda izlemişti arkadaşlar kuru incirin kaynatıp suyunu içmek çok süt yapıyormuş hatırlarsan bide onu dene olmadı cnm
hiçbir öngörü yok canım, 1 hafta sonrada çıkabilir diyorlar 5 haftada kalabilir diyorlar, bekleyip göreceğiz, ne zamanki tek başına nefes alıp verebilir hale gelecek ancak o zaman.
Canım teşekkür ederimm... Yapmış yapmış ağlamaktan helak olsum minicik bi pasta almış üstüne de "iyiki doğdun anneciğim" yazdırmış ay hala aklıma geldikçe gözlerim doluyooo
Bebişi görünce heyecandan günaydın fln yazamadım tekrardan hepinize günaydın kızlarr nasılsınız ben bişey sorucam dün enfeksiyon çıkmıştı reçeteyi eşime vermiştim ilaçları alması için enfeksiyon için olan ilaç tek saşe halinede 1 bardak suda eritip içecekmişim 1 seferde çözüyor mu ki ilacın adı monurol kan ilacı yazacam demişti ama ilacın üstünde demir ilacı yazıyor kanla ilgli hiç bişi yok kafam karıştı yaa :44::44::44:
milupa anne bebek kulübü
sevgili anneler! Beslenme uzmanımız 21 ocak cumartesi günü ankara ankamall 5m migros'a geliyor. Bebek beslenmesi seminerimiz migros mağazası içinde sebze meyve reyonu yönünde, mutfak kısmında saat 15:00 de başlayacaktır. Sizleri süprizlerimizle bekliyor olacağız.
Ankaralı annelere duyurulur...
Koca göbeklerimizle bizi görürlerse süprizin alasını yaparlar diye düşünüyorum:))) he he heeeehhheeeeee
ayy bayıldım harika olmuşEki Görüntüle 329457
Kapı süsümüz bitti iki akşam yoğun bir çalışma sunucu tamamlayabildim acelem neyseHeves işte Bakalım teyzeler beğenecek mi?
Işıl teyseye bize bu modeli bulduğu için teşekkür ediyoruz oğlumla
ayyy anneciğim mi yazmış, ne güzel yaaa....valla ne kadar maç, futbol hastasıda olsa duygusal hassas bir insan olduğu buradan belli, valla o pastayı görsem bende çok duygulanırdım, Rabbim muhabbetinizi, sevginizi daim etsin, sizi ömür boyu evletlarınızla birlikte etsinGünaydın kızlarrr.. 3000. sayfa ve Berra bebek bizimle...
Canım teşekkür ederimm... Yapmış yapmış ağlamaktan helak olsum minicik bi pasta almış üstüne de "iyiki doğdun anneciğim" yazdırmış ay hala aklıma geldikçe gözlerim doluyooo
canım kolay gelsin, odanızda hazırlanıyor ne güzel, prenseslerin güle güle oynasınlar, yatsınlar odalarında inşaAllahmelikecim mesajını alır almaz açtım hemen pcyi.
dün eşim izinliydi, defnenin odasını boyadık, şimdide temizliyordum ki mesaj geldi.. içim kıpır kıpır oldu valla..
haber verdiğin için çok sağol canım benim..
şimdi geçmişe bi bakayım
GAMZECİM seni de tebrik ederim canım.. Allah analı babalı büyütsün.. İnşallah herşey yolundadır ve öylede devam eder.
HOŞGELDİN BEBEK:
ya işte ne zaman ne olacağı belli olmaz diye buna denilir, daha ocak annelerinden bekleyenler varken mart bebişimiz dünyaya geldi, Rabbim sizede hayırlısı ile bebişinizi kucağınıza almayı nasip etsinCanimm hayirli ugurulu olsun bebeginjz..masaallahi var pek acleci cikti kizinbiz icak anneleriyiz ve hala doguramadik yasi uzun olsun saglikli anali babali buyusun insaallah
maşaAllah oğluşunagünaydın kızlarr...doktorumuza gittik bugüünnn...oğluşumu gördümmm...ağzını açıp kapatıyodu:))) bize döndü yüzünüüü..oo tombul yanaklarını gördük...2550 gr.olmuşş..ayrıca dönmüşte..ters duruyodu normalde...bundan sonra her hafta gidicekmişiz doktora..ve nst ye giricekmişiz sürekli..yavru kuşumu çok özlemiştimm..babasıda gördü..sabah sabah iyi geldii..
ayyyy inanmıyorum yaaaMilupa Anne Bebek Kulübü
Sevgili Anneler! Beslenme Uzmanımız 21 Ocak Cumartesi günü Ankara Ankamall 5M Migros'a geliyor. Bebek beslenmesi seminerimiz Migros mağazası içinde sebze meyve reyonu yönünde, mutfak kısmında saat 15:00 de başlayacaktır. Sizleri süprizlerimizle bekliyor olacağız.
ankaralı annelere duyurulur...
koca göbeklerimizle bizi görürlerse süprizin alasını yaparlar diye düşünüyorum:))) he he heeeehhheeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?