2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

evet izledim ve en korktugum şey. hiç yataga almak istemiyorum ama eşim illa aramızda yatsın diiyor. bende uyku sersemliğiyle bişey yaparım diye endişeleniyorum.

cok dıkkatlı olmak gerekıyo,Allah muhafaza,esım delı yatar o varken kesınlıkle almam yataga,ben uyanık olursam,baba kız vakıt gecırsınler dıye koyarım yataga oda bı tek pazar sabahları mumkun oluyo tabı,onda bıle gozum uzerlerınde

4250 doğdu ama 1 aylıkken hala aynı kilodaydı. bu 1 ay ölçerek gidiyoruz sütün yarayıp yaramadıgını anlayacaz.

Canım kilolu doğan bebekler az kilo alabiliyormuş hatta hiç almaması da normalmiş. Benim doktor arkadaşım üniversitedeyken 5 kilo doğan bir bebeğin iki ay hiç kilo almadığını görmüş hocaları çok normal olduğunu söylemiş. Bizimki de 4 kilo doğdu az kilo aldı gibi bakalım pazartesi kontrolümüz var.

kızlart süt artırmak için bir çok şey denedim en çok işe yarayan dereotu (sevmediğim için beyaz peynirle karıştırıp yiyorum),yaş hurma özellikle geceleri emzirmeye kalkınca emzirdikten sonra 1 2 tane yiyorum kan şekerimi dengeliyo ve çok güzel süt yapıyor(hurmanın kuranda geçtiğini ve doğumla ilgili nimetlerini biliyoruz zaten),son olarak geçen doğum yapan bebek görmeye gelen misafirlerden biri söledi denedim gerçekten çok süt yapıyor.kimyon günde 12 çay kaşığı kimyon yuttum hem gazına iyi geliyo hemde süt yapıyor...

evet canım bende buna benzer sey duymustum ilk ay bebeklerin ilk doğdukları kiloya denk gelirler diye bakalım bu 2. ay alır inşallah 29unda 2. ay kontorlune götürecez inş almıstır sanki bana boyu bayagı uzamıs gibi geliyor yanaklarıda şişmiş gibi ::)

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ngi-emzigi-aldiniz-almayi-dusunuyorsunuz.html
ankete katılın annecikler.fikirlerinize ihtiyacımız var.
Rumuz :Ağustos Annesi

http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html
BEBİŞLERİMİZ İÇİN ANKETE KATILALIM KIZLAR .YALNIZ KATILMADAN ÖNCE
*bpa içermeyen
*bilindik marka olmasına rağmen üretim yeri çin-prc-uzakdoğu olmadığına emin olduğunuz
*bebeğinize uygun gördüğünüz ve çevreden olumlu şeyler duyduğunuz biberon hangisi?

Bakalım annelerin tercihi ne?fikir birliğine varalım bebeğimize layık olan ürünü alalım

Mervisim cok sagol canim, hemen yapip iciyim. Dereotuda aldim yiyorum, incir, maltana, tahin helvasi, bir de aktardan karisik cay aldim, cemenotuda iciyorum, insallah ise yarar denediklerim, acil uretimi arttirmam lazim talep artti:)

Tunacim yas hurma nerede bulunur, ben de aliyim

kızlar size komik bir soru sorucam
az evvel evde tere otuyla dere otu hangisi diye konuştuk
ben dere otunu ince tel tel yaprakları olan ot olarak biliyorum
eşimle annesi hayır o tere diyor :111:
en çok otun olduğu memlekette izmirde yaşayan biri olarak
eğer bunu yanlış biliyorsam çok üzülürüm :97:

:))) evet cnm . ince ince yaprakları olan dereotu. tere dediğin, nasıl diyim kenarları tırtıklı yaprağa benzer

sen dogru olanı bılıyorsun canım merak etme,terenın yaprakları cok daha buyuk dereotuna gore,dereotu dedıgın gıbı ınce tel tel yapraklara sahıp

burnundan çıkarıyor sürekli bizimkide . nedendir arkadaşlar yaa?? ağzından çok burnundan. yazık, ne kadar yanıyor burnu

canım 12 cay kasıgı kimyon cok fazla değilmi nasıl hangi aralıklarla alıyorsun?bende yemeklerden once 1 cay kasıgı alıyorum ama oda dolayısıyla günde en fazla 3 cay kasıgı oluyor :)

Kızlar bu arada maltana içeniniz varmı?sütü artırıyormu?

ahh hayatım ahh süt artsın dye yedigim içtigim şeylerin haddi hesabı yok,artık sanrılar görmeye baslıcam . ben hep sütüm masallah iyi diyordum ama annem daha artsın dye dye bir sürü sey yedirdi . ve bugünn tesadüfen mememin ucunu sıktım (emzirmeden önce kurudugu için yumusasın diye) ve maşallah kii fışkırdı resmen,ben daha önce sadece süt sağma makinesinde görürdüm fışkırdığını. pek sevindim pek.
annem nerden duyduysa smdi birde bana yeni bir formül içiriyor, kök tarçınla hurmayı ,inciri kaynatıyor,hurmaları böyle minik minik dograyıp tabi,içine istersem kayısı falanda ilave edebiliyorum, ve içiyorum,tadı da aşure gibi denenebilir canlarım. kök tarcında cok arıtırırmıs sütü. denemedigim bi dereotu kaldı birde malt içeceği.onlarıda en kısa zamanda denicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…