- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.581
ya bende bunu soracaktım bi iki kere bezinden kıyafetine kaka bulaştı bebişimin ve o lekeler hakkaten geçmiyoooo.. leke çıkarıcı işe yarıyomu peki?
kızlar ya benım bebiş daha 11 gunluk ama yuzunde böle mınık mınık sıvılceler cıktı acaba normalmı bu bişimi dokundu acaba benım yedıgımden ona.
kızlar kakayı nası çıkarmıyo benim alt açmaya kaka bulaşıyo dalin sıvı detarjan bide dalan roxy karıştırıp koyuyorum hiçbi leke kalmıyo valla
kızlar merhaba çoook uzun zamandır yoktum eşimle barıştım daha ii olucam inşallah dularınızı eksik etmeyin nolur kızımda gayet sağlıklı hepinizi çok öpüyorum
ahh hayatım ahh süt artsın dye yedigim içtigim şeylerin haddi hesabı yok,artık sanrılar görmeye baslıcam . ben hep sütüm masallah iyi diyordum ama annem daha artsın dye dye bir sürü sey yedirdi . ve bugünn tesadüfen mememin ucunu sıktım (emzirmeden önce kurudugu için yumusasın diye) ve maşallah kii fışkırdı resmen,ben daha önce sadece süt sağma makinesinde görürdüm fışkırdığını. pek sevindim pek.
annem nerden duyduysa smdi birde bana yeni bir formül içiriyor, kök tarçınla hurmayı ,inciri kaynatıyor,hurmaları böyle minik minik dograyıp tabi,içine istersem kayısı falanda ilave edebiliyorum, ve içiyorum,tadı da aşure gibidenenebilir canlarım. kök tarcında cok arıtırırmıs sütü. denemedigim bi dereotu kaldı birde malt içeceği.onlarıda en kısa zamanda denicem.
kızlar size komik bir soru sorucam
az evvel evde tere otuyla dere otu hangisi diye konuştuk
ben dere otunu ince tel tel yaprakları olan ot olarak biliyorum
eşimle annesi hayır o tere diyor :111:
en çok otun olduğu memlekette izmirde yaşayan biri olarak
eğer bunu yanlış biliyorsam çok üzülürüm :97:
canım 12 cay kasıgı kimyon cok fazla değilmi nasıl hangi aralıklarla alıyorsun?bende yemeklerden once 1 cay kasıgı alıyorum ama oda dolayısıyla günde en fazla 3 cay kasıgı oluyor :)
noktalama hatası yapmsım canım 12 degil 1,2 cay kasıgı :)
Gecenın bı vaktı uykumun kacmasına sebeb KAYNANAM
kızlar bana bı akıl verın kafaları yıcem
kaynanamgılın evı bıze yakın gunasırı kızımı gormek ıcın mutlaka gelırler,tamam gunasırı gelmelerınede razıyım,tek sıkıntı kaynanamın dııl cocuk bakmayı tutmayı bıle bılmemesı,kızımı kucagına alıyo daha kırkı cıkmamıs el kadar bebegı ayakta tutturuyo,oturtuyo,sonrada etrafa amaaan bu kız hemen yuruyecek valla dıye sevımlılık yapıyo,kızımı bır pıspıslayısı var,bebenın cıgerını dokuyo resmen,o tum bunları yaparken kut kafalı esımın gozlerıne bakıyorum annesını uyarsın dıye nerdeee hepsı agzı kulaklarında sırıtıyolar,dogrumu yapıyo kaynanam
gecen gun gordum besıgı bı sallayısı var,kızım besıkte bı o koseye bı o koseye savruluyo,delı olmamak ıcten dııl
ya alıyo kızı kucagına 50kere kıza ısmını soyluyo,
aysima aysima aysima ayslma......
Valla kızımın ısmınden tıksındırıcek benı..her kucagına alısında bu bebenın bı sıkıntısı var dıyo,yok anne bırseyı dıyorum,yok yok var dıyo....
Kızım kaynanamun kucagındayken aklım cıkıyo arkadaslar,haksızmıyım yaaaa,nolur bı akıl verın napayım ben,bgn mısafırlerın yanında bıle kızımı oturtmaya calısırken mısafır gelen yaslı teyze kaynanama oe oturtma gegregı batar dedı,ben bılmem gegrek falan ama dogru dııl oyle yapması,bısede dıemıorum boyle sınır krızlerıne gırıyorum...
cnm, haklısın. bir de lohusalık psikolojisinden dolayı bebeğimizi kimsenin sevmesine tahammül edemiyoruz sanırım, o da var.. bence küsecekse de darılacaksa da darılsın. Allah korusun ilerde bebeğine birşey olsa, o mu bakacak, bakması problem değil, vicdanın elvermez niye zamanında demedim dersin...eşinle de konuşarak uygun bir dille uyarmak gerekir. acıktı , altını değiştireyim ya da uykusu geldi, ver de yatırayım anne diyerekten de mümkün olduğunca bebeğini kaçırmaya bak :)) internetten okudum, ya da geçen doktora gitmiştik, doktor bu bebekte kalça çıkıklığı başlangıcı var dedi, kesinlikle dik tutulacak özen gösterin dedi dersin:) söylemek istediklerini doktor söylemiş gibi üzerine at:) sürekli de söyle, bi kere söylemeyle anlamıyolar bazen:)Gecenın bı vaktı uykumun kacmasına sebeb KAYNANAM
kaynanamgılın evı bıze yakın gunasırı kızımı gormek ıcın mutlaka gelırler,tamam gunasırı gelmelerınede razıyım,tek sıkıntı kaynanamın dııl cocuk bakmayı tutmayı bıle bılmemesı,kızımı kucagına alıyo daha kırkı cıkmamıs el kadar bebegı ayakta tutturuyo,oturtuyo,sonrada etrafa amaaan bu kız hemen yuruyecek valla dıye sevımlılık yapıyo,kızımı bır pıspıslayısı var,bebenın cıgerını dokuyo resmen,o tum bunları yaparken kut kafalı esımın gozlerıne bakıyorum annesını uyarsın dıye nerdeee hepsı agzı kulaklarında sırıtıyolar,dogrumu yapıyo kaynanam
gecen gun gordum besıgı bı sallayısı var,kızım besıkte bı o koseye bı o koseye savruluyo,delı olmamak ıcten dııl
Valla kızımın ısmınden tıksındırıcek benı..her kucagına alısında bu bebenın bı sıkıntısı var dıyo,yok anne bırseyı dıyorum,yok yok var dıyo....
Kızım kaynanamun kucagındayken aklım cıkıyo arkadaslar,haksızmıyım yaaaa,nolur bı akıl verın napayım ben,bgn mısafırlerın yanında bıle kızımı oturtmaya calısırken mısafır gelen yaslı teyze kaynanama oe oturtma gegregı batar dedı,ben bılmem gegrek falan ama dogru dııl oyle yapması,bısede dıemıorum boyle sınır krızlerıne gırıyorum...
çoğumuzda durum böyle sanırım cnm. merak etme. daha çok küçükler.rutinleri oluşana kadar devam edebilir... emzirmeye çalış özellikle kaldırıp. ama yok almıyorsa yapcak bişiy yok. zaten açlarsa saldırıyorlar, onların en iyi bildigi şey. sen merak etmearkadaşlar bbeişim dün gece 11de emzirdim yatırdım..neyse gece 1.30 gibi uayndı mız mız 2 dk emdi..sonra 3:30 a kadar ,gene emdi 10 dk kadar..sabah 6 da uyandı kakasını yaptı..emzireyim dedim uyuuverdi..8de yine aldım kucağıma emsin diye..emmediği gibi önceki emdiklerinide süt şeklinde bırakıverdi ağzındanşuan uyuyor..Uyusa bi dert uyumasa bir dert..bişi yoktur inşAllah..Dün onu dışarı çıakrdım ilk defa acaba açık hava mı çarptı noldu ki..emseydi barı yeni sütcükler üretilseydi.. normaldir dimi bişi yoktur.
aynı durum var bende de. gece banyo yapmışım da ıslak saçlarla yatmışım gibioluyorum. 1 seneye kadar devam edebilirmiş lohusalık terlemesi...arkadaşalr ben son haftalarda emzirirken acayip terliyorum..günde 10 kere üst değişsem yeridir.Sizdede varmı bu terleme benimnki sanki biraz aşırı.gecede çok terliyorum..hasta olacam soğuk alıp korkuyorum.bu arada bebişte terliyor,kafası boncuk boncuk ter oluyor.birde benim bebiş mıy mıy emiyor ,anlamadım.2saat dursa duruyor memede,memeyide ağzının ucuyla tutuyor,beceremedi bu emme işini((
ben de durum senin gibiydi ama doktor kesi,nlikle yan yatır dedi. ne diyosunuz zaten kafası yumurta gibi arkaya doğru sivri dedim. yok merak etme, eğer sırt üstü yatırırsan tabak gibi olucak kafası dedi. valla anlamadım gitti... ama illa da sırt üstü yatırcam dersen, ben destek koyuyorum kafasının yanlarına, çünkü hemen yana çeviriyo.. bir de gece değil de gündüz yanımdayken yapıyorum o işi. dediğin gibi boğulmayı engelleme amaçlıkızlar bebiş kusmasın diye hep yan yatıyorum
kızın kafası arkaya doğru uzamaya başladı
kaynanada kızıyor kızın kafası çirkin olucak diye
bende sırt üstü yatırmaya korkuyorum kusar yutar diye
sizler nasıl yatırıyorsunuz
Gecenın bı vaktı uykumun kacmasına sebeb KAYNANAM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?