2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben geceleri, her emzirmede bir sağ, bir sol yan yatırıyorum, ama gündüzleri sırt üstü yatırıyorum, çünkü sürekli yanındayım, ya kitap okuyorum, yani, takip etmem kolay oluyor,

videonun nerden başladığını belirtmen iyi olmuş canım... yoksa öncsini izlemekten ben olsam korkardım...
vay be helal olsun size aslan gibi normal doğurdunuz ben itiraf ediyorum kesinlikle korkudan sezeryan oldum...
:) ya ben kendimi hep motive ettim, ondan olsa gerek koaly doğum yapmam

ayy evet bugün tam 20 günlüğüz inşaAllah çok sancılı geçmez bu dönemimiz bu arada Rabbim sanada kolaylık versin, yardımcın olsun

Son düzenleme:

kızlar aynı sorun bendede var. Kızım çok huysuzlaştı. çok ıkınıyor. Emerken bile kızarıyo bozarıyo başlıyo ağlamaya. Gaz ilacı olarak sap simplex ve metsil kullanıyorum. Faydasını göremedim. Kızım ıkındıkca kafayı yicem. Karnı çok şiş.ıkınıp duruyo.bende sürekli kucağıma alıyorum eşim kızıyo kızı kucağına alıştırdın die. Eee ne yapayım sürekli ağlıyo almayayım mı. Ilk bebeğim bazen o kadar çok ağlıyo ki ben ble korkuyorum.aslında nisan başında doğcaktı dünyaya gelmek için acele etti benim kızım... Kızlar ne olur ıkınmaları nasıl geçer. Kakasını yaparken çok ıkınıyo kabız değil. Zaten anne sütü ile beslenen bebekler kabız olmaz mış...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Fenalardayımm.... Deneyimli annelerden yardım istiyorumm (((

bu arada haftaya pazar günü kırkımız çıkıyo. 11 mart doğumlu .... 2590 kg doğdu erken doğduğu için ....

kızlar ıyı aklsamlar nasılsınızz bız ıyıyız sukur umarım herkez ıyıdır bızımde gaz sorunumuz vardı sımdılık ıyı doktorumuz colınox dıye bı damla verdı ıyı geldı hemen emdıkten sonra cıkarıyor ıse yaradı bızde masallhh hep boyle gıder ınsallah :))

Canim kok tarcin dedigin su cubuk seklinde olanlar var onlarmi birde hepsinden ne kadar koyuluyor belli bir tarifi varmi?

evet canım çubuk tarçın,annem kök diyorda ona. valla tarçınlı olan tarifin miktarları yok,kafana göre. cubuk tarcın 1 tane at yeter,sonra hurmaları dogra,incirleri dogra,istersen kuru kayısı,erik vs kuru olan ne varsa katabilirsin. kaynat. aşure tadında içilebilir birşey oluyor. annem günde 3 koca bardağı zorla içiriyor. denenebilir.

ya bende bebeğim kolik mi acaba diye şüphe ediyorum bazen ama senin anlattığın kadar şikayetim yok gece uykusu fene değil ama bazen sebebsiz yere sürekli ağlıyor ıkınıyo çok çaresiz bir durum ya off

kızlar benim kızım bir türlü uyumuyor bugün 40ı cıkmıstı ben daha iyiye gidecek diye ümit ederken dahs kötü oldu emzirirken yada sallarken uyuyyor ama en fazla 5 dk daha sonra tekrar uyanıyor uyksunu alamadıgı içinde tekrar mızmızlanıyor memeyi tutmuyor offf

slm canlarim herkese günaydın hayırlı sabahlar 1hafta oldu giremedim Neyse ki bugün internett paketim yüklendi de aranızdayim herkes iyidir umarım ben en son geçen hafta bayağı kötüydüm şimdi o sıkıntılar biraz geçti Eyüp efendi 1haftadır bizi mahvetti onu saat 6 . 6buçuk da bi kolik tutuyor saat 11e kadar. Susturamiyorum dün akşam hafif geçirdik.sakladım ayağımda hiç istemediim bişey ama susmuyor ne yapiiim Enes iyi maşallah öyle işte kaynanam diyarbakır'a gitti annem Artvin'e 1haftadır kimse gelmiyo dün eltim geldi sağolsun açıldım biraz da olsa insan yanlız olunca iyice bunalım oluyo hadi neyse Enes kahvaltı bekliyor selametle ...

günaydın kızlaaaar, güzel anneler:) kanpanyada dediğin ateşölçeri mi almıştın, yoksa onu mu alacaksın? marka nedir?

daha ufak cnm. bir günü bir gününü tutmaz. merak etme sen:) hepsi geçici inşallah..zamanla birbirinize daha iyi alışıp, problemin ne oldugunu daha iyi anlarsın..

yaw bu 2 aylık oğlan beni kandırmaya çalışıyooo...folik asidi fazla mı kaçırdım naaptım bende bu velet böyle oldu....kucakta uyumayı sevmiyo ama yatağındada saatler sürüyo uyuması..bende kucağımda sakinleştirip yatağına bırakıyorum dalıyo hemen..şimdi bunu öğrendi ya kucağıma gelir gelmez gözlerini kapıyo..hani anne ben uyudum koy beni yatağıma diye..yatağa koyuyorum gözler fal taşı gibi başlıyo tepinmeye..geri alıyorum kucağıma gözler hemen yumuk..sanki uyumuş gibi...daha 2 aylık bile diill böyle yaparsa ben nasıl başedicem bunla büyüynce şaşırdım vallahiii..bide yatağa koyunca nasıl kandırdım seni diye kahkaha atıyo gözüme baka baka:)))

bir de esnemesi gelmeden yatırmaya çalışıyorsan da uyumaz.ya da bir aktiviteden çıkarıp- büyük gezmesi ya da yüksek sesle konuşma- direk uykuya geçirmeye çalışıyorsan da uyumaz. bizim gibi düşün. uykun gelir, esnersin ama o anda uyumazsan ne olur? uykun kaçar, ya da tam tersi hiç uykun yokken zorla uyumaya çalışırsan daha bir uykun kaçar.. biraz sabır:)) bebeğin yattığı yerden,bulunduğu ortamdan sıkılmış olabilir. farklı yerlere yatırmayı dene.. örneğin ben altını bile değiştirirken eğer mızmızlanıyorsa kafasının yönünü değiştiriyorum hemen susuyor...çocugunun hareketlerini iyi takip et. ona göre bir düzen kurmaya çalış cnm:) tavsiyem biraz uyanık vakit geçirmeye çalış, altını aç biraz neşelensin debelensin. ev içinde gezdir. konuş falan, neyi seviyorsa işte. yorulunca esnemeye başlar, verirsin memeyi uyur elbet:)bir deee benimkini eskiden kundaklıyordum, çıkacam ben diye çıldırıyordu. yavru uyurken tek kolunu çıkarınca rahatlıyordu, çıkaramazsa uykusundan uyanıyordu. tabi bunu sonradan farkettim. başlarda kundaksız zor yatırdım, eli kolu ayrı oynuyordu ama şimdi alıştı. daha güzel uyuyor. yani cnm bi çok sebep olabilir. bebeğini iyi gözlemle, ufak sebep deme, vardır bişiy:)

nasılsınız ????

hepimiz için gazsız uykulu huzurlu ve bol gülücüklü bi gün geçirmemiz dileğiyle...
hepinizi miniklerinizi öpüyoruz kızımla...

Söylediklerinin bir çoğunu yaptım ama dün tuttrmuşt bir huysuzluk ama daha iyi gözlemliycem cnm düzelir inşallah :) Kundagı bizimkide sevmiyor kollarını mutlaka acık olsun istiyor bu seferde kollarını cıkarmaya calışırken uyanıyor :)

hadi eşin bilmesinde koca karı maşallah ne deneyimli bir ev kadınıymış...
canım seni tebrik ederim doğru tahmin...

kızlar, bebeğim için tickerı nerden yapacağım? nereyi yapıştırıyorduk? bebek için olanı hangisiydi?

burdan canım:
Lilypie - Second Birthday ticker scene selection

tavrını koy canım emin ol sen ondan daha bilinçlisin ve o senin yavrun... faydasından çok zararı dokunur sana... kimseye elletme verme kucağına gerekirse bu kadar çekingen olma bizim sana bunları dememize gerek yok içgüdüsel olarak yapman lazım bunu... kendine sinir yapıp sütünden olma... gerekirse sen diyemiyorsan söyle eşine uyarsın güzellikle...

dışarı çıkmasından birşey olmaz canım... onunda temiz havaya ihtiyacı var yeterki üstünü iyi ört ve kulakları kapalı olsun...

Allah sabır versin canım... kocalar işlerine gelmeyince ortamı terketmekle sonuçlansırıyor... hiç üzülme kaynananın üstüne eşide problem edip kafaya takma... sana diyorum ama bende takıyorum... şans işte... keşke modern ve bilinçli kaynanalar rastlasaydı bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…