- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.621
canım ben geceleri, her emzirmede bir sağ, bir sol yan yatırıyorum, ama gündüzleri sırt üstü yatırıyorum, çünkü sürekli yanındayım, ya kitap okuyorum, yani, takip etmem kolay oluyor,kızlar bebiş kusmasın diye hep yan yatıyorum
kızın kafası arkaya doğru uzamaya başladı
kaynanada kızıyor kızın kafası çirkin olucak diye
bende sırt üstü yatırmaya korkuyorum kusar yutar diye
sizler nasıl yatırıyorsunuz
:) ya ben kendimi hep motive ettim, ondan olsa gerek koaly doğum yapmam
videonun nerden başladığını belirtmen iyi olmuş canım... yoksa öncsini izlemekten ben olsam korkardım...
vay be helal olsun size aslan gibi normal doğurdunuz ben itiraf ediyorum kesinlikle korkudan sezeryan oldum...
ayy evet bugün tam 20 günlüğüzselam canım, evet turunçgiller fena gaz yapar, içerdiği asitten dolayı. ayaklarını filan da sıcak tut.. ve birde 3 haftalıksınız yanlış hatırlamıyorsam büyüme atağındadır senin oğlan:) o yüzden de huysuzlanabilir.
canım aynısını bende yaşıyorum 1 haftadır. omzumda iyi, yatırınca basıyor yaygarayı( bende sürekli omzumda tutamayacağıma göre, aynı omzumdaki gibi yüzüstü gelecek şekilde başını yükseltip yatırıyorum.. bi süre idare ediyor öyle. hiç olmazsa hemen mutfağa gidip yemek işine başlayabiliyorum veya büyük kızıma yemek hazırlayıp yedirebiliyorum..
selam canım, evet turunçgiller fena gaz yapar, içerdiği asitten dolayı. Ayaklarını filan da sıcak tut.. Ve birde 3 haftalıksınız yanlış hatırlamıyorsam büyüme atağındadır senin oğlan:) o yüzden de huysuzlanabilir.
Canım aynısını bende yaşıyorum 1 haftadır. Omzumda iyi, yatırınca basıyor yaygarayı( bende sürekli omzumda tutamayacağıma göre, aynı omzumdaki gibi yüzüstü gelecek şekilde başını yükseltip yatırıyorum.. Bi süre idare ediyor öyle. Hiç olmazsa hemen mutfağa gidip yemek işine başlayabiliyorum veya büyük kızıma yemek hazırlayıp yedirebiliyorum..
kızlar aynı sorun bendede var. Kızım çok huysuzlaştı. çok ıkınıyor. Emerken bile kızarıyo bozarıyo başlıyo ağlamaya. Gaz ilacı olarak sap simplex ve metsil kullanıyorum. Faydasını göremedim. Kızım ıkındıkca kafayı yicem. Karnı çok şiş.ıkınıp duruyo.bende sürekli kucağıma alıyorum eşim kızıyo kızı kucağına alıştırdın die. Eee ne yapayım sürekli ağlıyo almayayım mı. ılk bebeğim bazen o kadar çok ağlıyo ki ben ble korkuyorum.aslında nisan başında doğcaktı dünyaya gelmek için acele etti benim kızım... Kızlar ne olur ıkınmaları nasıl geçer. Kakasını yaparken çok ıkınıyo kabız değil. Zaten anne sütü ile beslenen bebekler kabız olmaz mış...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Fenalardayımm.... Deneyimli annelerden yardım istiyorumm(((
Canim kok tarcin dedigin su cubuk seklinde olanlar var onlarmi birde hepsinden ne kadar koyuluyor belli bir tarifi varmi?
bebeğim 43 günlük ve çok sıkınıyordu ve kakasını zor yapıyordu hep ağlıyordu doktora götürdük kolikmiş bebeğim ve damla verdi adı metsil sanırım.bebeğim çook huzursuz ve sürekli ağlıyor gazını çıkarmasına,karnı tok olmasına,altı temiz olmasına rağmen hep ağlıyor uyurken bile hep tedirgin ve kısa kısa uyuyor.ne yapıcağımı şaşırdım kaldım annemle birlikte bakmamıza rağmen başa çıkamıyoruz.yediklerime dikkat ediyorum bebeğime gerekenleri yapıyorum ama o hep ağlıyor mutsuz.omuzuma alınca biraz rahatlıyor vede göğsümdeyken ama yatağa koyduğumda başlıyor ağlamaya.ne yapabilirim yaşayan varsa lütfen bilgi versin çok zor durumda oluyorum bazen.
günaydın kızlaaaar, güzel anneler:) kanpanyada dediğin ateşölçeri mi almıştın, yoksa onu mu alacaksın? marka nedir?Slm...
Bizimde 40 ımızı doldu çok şükür. Bundan sonra havalar güzel olduğunda dışarı atarız kendimizi artık.
Ateş ölçer sormuşsunuz kızımda eczaneden aldığım koltuk altından ölçüyordu ve hala onu kullanıyoruz. Ama en kısa zamanda hastanede gördüğüm temassız ve saniyede ölçen ateş ölçerden alacağım. Ortalama 100 tl civarında ama hepsiburada da kampanyayala 60 tl olmuştu...
Herkes aynı dertten yakınmış. Geçen hafta sonu kayınvalidemgil gelmişlerdi. Dörtgün kaldılar. İşime pek karışmaz ama bebek bakmayıda bilmez. O da oğlumu oturtur pozisyonda tutuyordu valla ben eşimin yanında uyardım. Anne bebeği oturtuyorsun yatırarak tut dedim. Benim eşim bu konularda anlayışlıdır çünkü benim annemin nasıl çocuk baktığını gördü. İlk on gün ben çok kötüydüm herşeyiyle annem ilgilendi...
daha ufak cnm. bir günü bir gününü tutmaz. merak etme sen:) hepsi geçici inşallah..zamanla birbirinize daha iyi alışıp, problemin ne oldugunu daha iyi anlarsın..kızlar benim kızım bir türlü uyumuyor bugün 40ı cıkmıstı ben daha iyiye gidecek diye ümit ederken dahs kötü oldu emzirirken yada sallarken uyuyyor ama en fazla 5 dk daha sonra tekrar uyanıyor uyksunu alamadıgı içinde tekrar mızmızlanıyor memeyi tutmuyor offf
bir de esnemesi gelmeden yatırmaya çalışıyorsan da uyumaz.ya da bir aktiviteden çıkarıp- büyük gezmesi ya da yüksek sesle konuşma- direk uykuya geçirmeye çalışıyorsan da uyumaz. bizim gibi düşün. uykun gelir, esnersin ama o anda uyumazsan ne olur? uykun kaçar, ya da tam tersi hiç uykun yokken zorla uyumaya çalışırsan daha bir uykun kaçar.. biraz sabır:)) bebeğin yattığı yerden,bulunduğu ortamdan sıkılmış olabilir. farklı yerlere yatırmayı dene.. örneğin ben altını bile değiştirirken eğer mızmızlanıyorsa kafasının yönünü değiştiriyorum hemen susuyor...çocugunun hareketlerini iyi takip et. ona göre bir düzen kurmaya çalış cnm:) tavsiyem biraz uyanık vakit geçirmeye çalış, altını aç biraz neşelensin debelensin. ev içinde gezdir. konuş falan, neyi seviyorsa işte. yorulunca esnemeye başlar, verirsin memeyi uyur elbet:)bir deee benimkini eskiden kundaklıyordum, çıkacam ben diye çıldırıyordu. yavru uyurken tek kolunu çıkarınca rahatlıyordu, çıkaramazsa uykusundan uyanıyordu. tabi bunu sonradan farkettim. başlarda kundaksız zor yatırdım, eli kolu ayrı oynuyordu ama şimdi alıştı. daha güzel uyuyor. yani cnm bi çok sebep olabilir. bebeğini iyi gözlemle, ufak sebep deme, vardır bişiy:)kızlar benim kızım bir türlü uyumuyor bugün 40ı cıkmıstı ben daha iyiye gidecek diye ümit ederken dahs kötü oldu emzirirken yada sallarken uyuyyor ama en fazla 5 dk daha sonra tekrar uyanıyor uyksunu alamadıgı içinde tekrar mızmızlanıyor memeyi tutmuyor offf
bir de esnemesi gelmeden yatırmaya çalışıyorsan da uyumaz.ya da bir aktiviteden çıkarıp- büyük gezmesi ya da yüksek sesle konuşma- direk uykuya geçirmeye çalışıyorsan da uyumaz. bizim gibi düşün. uykun gelir, esnersin ama o anda uyumazsan ne olur? uykun kaçar, ya da tam tersi hiç uykun yokken zorla uyumaya çalışırsan daha bir uykun kaçar.. biraz sabır:)) bebeğin yattığı yerden,bulunduğu ortamdan sıkılmış olabilir. farklı yerlere yatırmayı dene.. örneğin ben altını bile değiştirirken eğer mızmızlanıyorsa kafasının yönünü değiştiriyorum hemen susuyor...çocugunun hareketlerini iyi takip et. ona göre bir düzen kurmaya çalış cnm:) tavsiyem biraz uyanık vakit geçirmeye çalış, altını aç biraz neşelensin debelensin. ev içinde gezdir. konuş falan, neyi seviyorsa işte. yorulunca esnemeye başlar, verirsin memeyi uyur elbet:)bir deee benimkini eskiden kundaklıyordum, çıkacam ben diye çıldırıyordu. yavru uyurken tek kolunu çıkarınca rahatlıyordu, çıkaramazsa uykusundan uyanıyordu. tabi bunu sonradan farkettim. başlarda kundaksız zor yatırdım, eli kolu ayrı oynuyordu ama şimdi alıştı. daha güzel uyuyor. yani cnm bi çok sebep olabilir. bebeğini iyi gözlemle, ufak sebep deme, vardır bişiy:)
kızlar size komik bir soru sorucam
az evvel evde tere otuyla dere otu hangisi diye konuştuk
ben dere otunu ince tel tel yaprakları olan ot olarak biliyorum
eşimle annesi hayır o tere diyor :111:
en çok otun olduğu memlekette izmirde yaşayan biri olarak
eğer bunu yanlış biliyorsam çok üzülürüm :97:
kızlar, bebeğim için tickerı nerden yapacağım? nereyi yapıştırıyorduk? bebek için olanı hangisiydi?
Gecenın bı vaktı uykumun kacmasına sebeb KAYNANAM
kızlar bana bı akıl verın kafaları yıcem
kaynanamgılın evı bıze yakın gunasırı kızımı gormek ıcın mutlaka gelırler,tamam gunasırı gelmelerınede razıyım,tek sıkıntı kaynanamın dııl cocuk bakmayı tutmayı bıle bılmemesı,kızımı kucagına alıyo daha kırkı cıkmamıs el kadar bebegı ayakta tutturuyo,oturtuyo,sonrada etrafa amaaan bu kız hemen yuruyecek valla dıye sevımlılık yapıyo,kızımı bır pıspıslayısı var,bebenın cıgerını dokuyo resmen,o tum bunları yaparken kut kafalı esımın gozlerıne bakıyorum annesını uyarsın dıye nerdeee hepsı agzı kulaklarında sırıtıyolar,dogrumu yapıyo kaynanam
gecen gun gordum besıgı bı sallayısı var,kızım besıkte bı o koseye bı o koseye savruluyo,delı olmamak ıcten dııl
ya alıyo kızı kucagına 50kere kıza ısmını soyluyo,
aysima aysima aysima ayslma......
Valla kızımın ısmınden tıksındırıcek benı..her kucagına alısında bu bebenın bı sıkıntısı var dıyo,yok anne bırseyı dıyorum,yok yok var dıyo....
Kızım kaynanamun kucagındayken aklım cıkıyo arkadaslar,haksızmıyım yaaaa,nolur bı akıl verın napayım ben,bgn mısafırlerın yanında bıle kızımı oturtmaya calısırken mısafır gelen yaslı teyze kaynanama oe oturtma gegregı batar dedı,ben bılmem gegrek falan ama dogru dııl oyle yapması,bısede dıemıorum boyle sınır krızlerıne gırıyorum...
arkadaşlar bbeişim dün gece 11de emzirdim yatırdım..neyse gece 1.30 gibi uayndı mız mız 2 dk emdi..sonra 3:30 a kadar ,gene emdi 10 dk kadar..sabah 6 da uyandı kakasını yaptı..emzireyim dedim uyuuverdi..8de yine aldım kucağıma emsin diye..emmediği gibi önceki emdiklerinide süt şeklinde bırakıverdi ağzındanşuan uyuyor..Uyusa bi dert uyumasa bir dert..bişi yoktur inşAllah..Dün onu dışarı çıakrdım ilk defa acaba açık hava mı çarptı noldu ki..emseydi barı yeni sütcükler üretilseydi.. normaldir dimi bişi yoktur.
Kaynanayı daha once guzel bı dılle uyardım esasında,hemen cevabını verdı tabı kalırmı hıc lafın altında,nekadar korkuyosunuz oyle,2tane evlat buyuttumde bısı olmadı,sımdımı bıse olcak,he 2 tane bebe buyutmussun ama allah yoluna buyumusler..
O yaptıklarının hepsını dogru sanıyo,oda anne bende anneyım ama ben bılınclı bı anneyım,arastırıyorum,okuyorum,kızımın bı problemı oldugunda ustesınden gelebılıyorum,cnk ımkanım var,kıtaplar,ınternet,doktorlar elımın altında
ama onun zamanında oyle dııldı,o vaktı zamanında ne yaptıysa onu dogru sanıyo...
Az once kahvaltıda esıme ızah ettım durumu,herzamankı gıbı bıse demedı ve sıkılarak ortamı terkettı
yok bana esımdende fayda yok,kendı ısımı kendım yapıcam,kırılıyomu darılıyomu umrumda dııl valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?