- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #48.641
:))) valla bir an da benim kaynanam gözümün önüne geldi.. sağolsun çok iyidir çok tatlıdır ama. birşey tutturdu mu arkasından gider. hayatında çocuklarına hiç mama hazırlamamış, sütü bolmuş emzirmiş. bende süt olmuyo bazen.ben mama yaparken , mamanın derecesine karışıy, bu çok sıcak yakarsın mideyi diyor. diyemiyosun ki hayatında mama hazırladın mı hiç diye. annem bizi sütü hiç olmadığından mamayla büyütmüş, kızım bu mama buz gibi diyor, kaynanamın hazırladıgı mama için. üşütürsün bu bebeği diyor... herkes bildigini konuşsa problem çıkmıycak. ...bebek aç, bu bebeğin gazı var, bunda isilik çıkmış, yeşil kaka yapmış bu, yok şöyle böyle... ne yaptık ki acaba diyip yüzüme bakıyor. YAPTIK diyor ama yaptın demeye getiriyor...kesin teshisleri var, zaten biz aramızda ailemizin dahiliyecisi diyoruz:)) akşam gazı çoktu, bi de bayadır açtı memeyi çekiştirip duruyodu, ben de uyku vaktine güzel uyusun diye oyalıyordum, neyse mamayı verdik. sonra oldugu gibi oğlum kustu. ertesi gün de gazı daha da arttı sanırım... bunlar bebekler için normal şeyler bence.. bebek bu kusar da gazı da olur.. kaynanamdaki yorum şu: akşam mama verdiğimizden, bebekte gariplik oldu, sonra onu çıkardıgından midesi boşaldı. e gece de sütüm yokmuş--ki fışkırdı maşallah-- ertesi gün o yüzden gaz olmuş. bi de ben ne yemişsem artık, o da dahil olmuş gaza-- sanki vaktim var yemek yapmaya, ne yaparlarsa onu yiyorum evde-- üstten yemezse alttan ne çıkarcakmış:)) valla senaryo yazıyo. sürekli bana atıyo topu. sinirlerimi bozuyo.. ha bi de gazı var diye bisiklet hareketi yaptırıyodum..o da canını acıtıyomuş bebeğimin-- benim garezim var ya-- geçen gece iyeleri batmıştır diye- o ne bilmiyorum ama:)-- yüzüstü yatırıp, çapraz ellerle ayakları bir araya getirmeye çalışmış, o canını acıtmamış ta bebeğimin, benim bisiklet hareketim acıtıyomuş!! amaannn neyse:)) artık gülüyrum
kızlar, ateş ölçer olarak ne kullanıyorsunuz? malum ilk aşısı yaklaştı, inşallah ateşsiz geçiririz ama, almak lazım??
benim koca tarafı henüz teşrif etmediler torun görmeye..çokta s..de zaten de..neyse..ben nerdeyse 4 senedir yüzlerini görmüyorum..görüşmüyorumda..bakalım gelince nasıl olucak..belkide benim bu stres yüzünden hala sütüm çok az...bian önce gelip geri defolsalarda kurtulsam bu stresten...oğlumun anakucağını değiştirdim bugün..başka model aldım...bakalım bunu sevicek mi ufaklık:)
Herkese selam, iki gündür babamız yanımızda olduğundan nete girmeye fırsatım olmadı, babamızı gönderdik....
Bu arada cuma günü akşam oğlumda bir gaz sancısı hiç böyle olmamıştı, öyle ağlıyordu ki, mahvoldum, artık çörek otu yapıp içirdim ve rahatladı,bir güzel uyudu, sonra eşimle netten gaz yapanları didik didik aradık ve oğluma gaz yapanın portakal olduğunu bulduk, ogün ve bir öncesi gün toplamda 5-6 portakal yemiştim( Babam Nazilliden getirmişti ) meğer gaz yapanlar arasında turunçgillerde varmış, ben bilmiordum ve çokta severim hani; şaşırdım kaldım açıkcasıve oğlum emdiği sürece turunçgillerin yüzüne bile bakmam
Neyse ben geçmişi okuyayım
braun almıştım doğumdan önce henüz kullanmadım ama amcamın kızına vermiştim oğlu için kullanmıştı çok beğendi... e-bebek mağazasından almıştım 18 tl...
bebeğim 43 günlük ve çok sıkınıyordu ve kakasını zor yapıyordu hep ağlıyordu doktora götürdük kolikmiş bebeğim ve damla verdi adı metsil sanırım.bebeğim çook huzursuz ve sürekli ağlıyor gazını çıkarmasına,karnı tok olmasına,altı temiz olmasına rağmen hep ağlıyor uyurken bile hep tedirgin ve kısa kısa uyuyor.ne yapıcağımı şaşırdım kaldım annemle birlikte bakmamıza rağmen başa çıkamıyoruz.yediklerime dikkat ediyorum bebeğime gerekenleri yapıyorum ama o hep ağlıyor mutsuz.omuzuma alınca biraz rahatlıyor vede göğsümdeyken ama yatağa koyduğumda başlıyor ağlamaya.ne yapabilirim yaşayan varsa lütfen bilgi versin çok zor durumda oluyorum bazen.
kızlar günde kaç ml veriyorsunuz bebeklerinize hem mama hem de anne sütü
canım çocuklar için özel üretilen PARMAK BOYAları var.. onlarla yapabilirsin.
bak bunlar benim koca dananın parmak boyayla yaptığımız baskıları:))))
Eki Görüntüle 391615
bunu hamileliğimiz döneminde bende paylaşmıştım ama kullanan veya alan kimse olmadı.canım braunun hangi modeli acaba seninki kalaktanmı ölçüyor hepsiburada emzikli bir ateşölçer var kullanan yada bilen kimse varmı kullanışlı birşeymi acaba?
Medifine Emzikli Ateş Ölçer - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
canım bu topikteki çoğu anne senin gibi bende onlardan biriyim 2 aydır bunu yaşıyoruz... gaz damlası kullanıyorum... kollarını sararak yatır... beyaz gürültü müziğini dinlet... sallamaktan çok hoşlanıyor... emzik emiyorsa emzikle uyut... yediklerine dikkat et... aklıma gelenler bunlar...
ayy cnm benim
evet araştırdımda seninde dediğin gibi parmak boyalarıyla yapılıyormuş...nerede bulabilrim ki bu boyayı...
günaydın kızlaaaar, güzel anneler:) kanpanyada dediğin ateşölçeri mi almıştın, yoksa onu mu alacaksın? marka nedir?
kırtasiyelerde, büyük marketlerin kırtasiye bölümlerinde bulabilirsin canım. pahalı bişey de değil.. 5-10 tl arası hemde 6 renk filan
cnm çookkk saol ya ...
kızlarrr ,,,
bende bebeğimi ayakta sallayarak uyutuyorum başka şekilde çok zor uyuyor ....bugüne kadar hiç kendi başına uyumadı...buna nasıl alıştırabilirm ki..
birde bizim miniğin göbeği dışındaydı biraz bi ara ağlasada pek dokunmuyordum alışmasın diye ama baktım ki ağladıkça fıtık gibi kocaman oldu bende en ufak ciyaklayıp mızırdanmasnda aldım şimdi göbeği daha iyi ama hiç kendi uyumuyor napcam bilemiyorum ...
kırtasiyelerde, büyük marketlerin kırtasiye bölümlerinde bulabilirsin canım. pahalı bişey de değil.. 5-10 tl arası hemde 6 renk filan
süper anne sen harikasın bilmiyordum...
hemen bakacağım...
Kızlar wrap,meı taı falan cok guzellerde ben sıze sey sorcam,su kanguru varya o nasıl tavsıye edıyomusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?