- 28 Eylül 2011
- 899
- 60
- 98
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.341
oğluşum idraryolu enfeksiyonu olmuşantibiyotik verdi doktor..hep benim yüzümden yaaa..yaptırsaydım zamanında sünnetini olmicaktı belki oğlum ( kıyamadım diye şimdi hasta oldu..önümüzdeki hafta kontrole gitces..tekrar testleri yapılıcak böbreklerinin usg çekilicek..ooff off
canım ben anne ve bebek urunleri yazdım. 3 gune yolladılar en gec kargo ucretide yok
2 numara olmuyormu peki? benim kızımda 5700 ama biraz daha kullanabilirim
kızlar aranızda sonradan bu sorunu yaşayan oldumu???
ben ilk 20 gün çekmiştim şimdi kızım 2,5 aylık oldu ve kızımın memeyle oynamasından yine oldu.memeden çekincede ağlıyor.ilk olduğunda lansinoh kullanıyordum şimdi oda kar etmiyor canım çok acıyor.emzirmek ölüm gibi gelmeye başladı önerilerinizi paylaşırmısınız.
Ben surekli makineyle sagdigim icin daha kotu oluyor yaralarin kac kere kan sagdi makine.. Lansinoh iyi gelmedi bana. Bepanten cok iyi geldi. En son dr gosterdigimde garmastani onerdi. Aradada onu suruyorum. Ama acisi cok kotu bu yaralarin .
**** saf zeytinyağı ve bal karışımı çok iyi geliyor diyorlar hemen geçiriyormuş ama bebeklere bal verilmesi sakıncalı değilmi?****:44:
deneyeyim olmazsa... tişört bile giyemiyorum artık kıpkırmızı oldu acısı canımı çok yakıyor
bebekleriniz kaç kg? ben hala kızıma 2 numara kullanıyorum
bebekler saat gıbı gercekten bizimkinın gece beslenmesı 2ve 4... sabah 7 uyanış şimdi tekrar uyuttum ama sabah uykusu pek uzun olmuyor uyanır yarım saate
endeevet canım haklısın kargoda bedava bu arada.
ben doğuda oldugum için burda çok pahalı prima paketi 28,99 :)
Bır yanım kocama karsı cok merhametlı,onun bu kopekler gıbı pısman halıne acıyorum,ben delıkanlıyım hooyttt dıye gezınen kocamın sımdı 5 yasında suc ıslemıs cocuk masumıyetınde kose bucak kacması,ınsan ıcıne cıkamaması merhametımı dahada attırıyo ama dıger yanım kın kusuyo nefret kusuyo bana hep telefonunda yakaladagm mesajları hatırlatıyo,ıste ozaman ne merhamet kalıyo ne bıse cok kolay nefret edebılıyorum.... Ama onu oyle cok ozluyorumkı kokusunu,tenını,gulusunu... Benı 2ay boyunca aptal yerıne koymasını hazmedemyrm,gururmu ayklar altına almasını...
Yuvamızı bı kahpe yuzunden bu hallere getıren kocamı affedemıyorum....
Yataklarımız ayrı,ıcerde salonda yatıyor,yatakodama gelıpte battanıye almaya yuzu yok,esofmanlarını almaya yuzu yok,kıyafetıyle yatıyor,uzerınede ınce bı mınder atmıs dgr odadan buldugu....evet o daha beterını haledıyor aslında,egerkı onun yaptıgını ben yapsaydımmm oooo neler yapardı neler,kesın bosanmıstık tabı hala canlı kalabılseydım ama ben onun gıbı ruhsuz olamıyorum,yaptıgı serefsızlıge ragmen yıne ben gıdıyorum ayagına konusmak ıcın sdc ben konusuyorum o kafasını bıle kaldıramıyor...
Belkı cok acımasız oldugumu dusuneceksnz ama onu kızıyla vuruyorum,en ufak sevme kucaga alma gırısımınde hemen mudahale edıyorum usteleyemıyor,bırakıyor caresızce ve aglayarak gıdıyor,ıcım kanıyor ozaman ama yooook merhamet etmıcem telefondakı mesajları dusunuyorum hemen...affetme sakın o olsa affetmezdı dıyorum...
Bu arada o kahpenın evını ogrendım ne yazıkkı aynı yerde oturuyoruz,yurume mesafesı uzaklıgı var aramızda,4yıllık evlılıgım boyunca adının hıc gıtmedıgı su hatunu bıde ben gorucem ama sdc gormekle kalmıcam,tek tek hesap sorucam ondan,o kocasından ve 2cocugundan utanmayıp korkmayıp boyle bırsey yapıyorsa ben neden korkım,,madem telefonlarıma cıkmıyo kahpe bende su bıkac gun ıcınde kendılerıne ufak bı zıyarette bulunayım bakayım ,benı gorunce neyapacak?
formu doldurdum ama kayıt alındı filan gibi hiçbişey olmadı.. tekrar boş form ekranı geldi. Doğrumudur??????
çizelgeyi nasıl yapıyorduk kızlar
yardım edin
merhaba arkadaşlar ben de mart annesiyim 1 martta doğum yaptım. sizleri fırsat buldukça takip ediyorum benim bi sorunum var kızım emmeyi reddediyor zaten oldu bitti pek emmezdi üç gündür de iki ya da üç kere emiyor açlıktan krizlere giriyor mama içince sakinleşiyor böyle bi durumda olan ve tekrar bebişi emmeye başlayan var mı sütüm az oluyor ondan mı reddediyor anlamadım çok üzgünüm dr üç saatte bir mama ver dedi öyle olunca da hiç emmeyecek diye korkuyorum sizlerden fikir almak istiyorum
arkadaşlar kardeşim 22 martta doğum yaptı oğlu var
doğduğundan beri pişiğe meyilli bir poposu var
ben bezi değiştirmesini önermiştim prima premium care kullanıyordu değiştirip prima aktif bebe aldı düzeldi gibi oldu bezdenmiş falan olduk
ama sürekli pişik kremi kullandı
şimdi gene pişik olmuş ve kasıklarında falan varmış
aranızda yaşayan çözüm bulan ve doktorunun falan önerdiği bişey oldumu
ben hametan önermiştim benim oğluma çok iyi geliyordu
dr uda hametan yazmış ama geçirmiyormuş
yardımcı olursanız çok sevinirim
hepinize sağlıcakla gazsız sıkıntısız günler diliyorum ....
kızlar aranızda sonradan bu sorunu yaşayan oldumu???
ben ilk 20 gün çekmiştim şimdi kızım 2,5 aylık oldu ve kızımın memeyle oynamasından yine oldu.memeden çekincede ağlıyor.ilk olduğunda lansinoh kullanıyordum şimdi oda kar etmiyor canım çok acıyor.emzirmek ölüm gibi gelmeye başladı önerilerinizi paylaşırmısınız.
**** saf zeytinyağı ve bal karışımı çok iyi geliyor diyorlar hemen geçiriyormuş ama bebeklere bal verilmesi sakıncalı değilmi?****:44:
geçmiş olsun..Allah en kısa zmnda şifasını versin ufaklığın..üzüldüm ama snn yapabilceğin bişey yok..sünnetle alakalı değildir ya takma kafana sünnetle alakalı olsaydı herkesinki olurdu..bizde yaptrmadk daha..3-4 yaşında yaptrmak daha iyi diyolar..çünkü şimdi çok küçük oldukları için bazı komplikasyonlar olabiliyomuş sanırım estetik açıdan..eşimin abisi toplu sünnetlerde fln görev yapmış bi sağlık görevlisi olarak istememiş bzm şimdi yaptırmamızı brz büyüynce yaptrn demiş..
oğluşum idraryolu enfeksiyonu olmuşantibiyotik verdi doktor..hep benim yüzümden yaaa..yaptırsaydım zamanında sünnetini olmicaktı belki oğlum ( kıyamadım diye şimdi hasta oldu..önümüzdeki hafta kontrole gitces..tekrar testleri yapılıcak böbreklerinin usg çekilicek..ooff off
yarın 2.ay aşımız var 1 ay öncesinden başladım üzülmeye oğlumun canını acıtacaklar diyeinşallah çok sıkıntı yaşamaz bebeğim
biz sebamed kullanıyoruz çok şükür bir sıkıntı yaşamadık,geçmiş olsun
arkadaşlar kardeşim 22 martta doğum yaptı oğlu var doğduğundan beri pişiğe meyilli bir poposu var ben bezi değiştirmesini önermiştim prima premium care kullanıyordu değiştirip prima aktif bebe aldı düzeldi gibi oldu bezdenmiş falan olduk ama sürekli pişik kremi kullandı şimdi gene pişik olmuş ve kasıklarında falan varmış aranızda yaşayan çözüm bulan ve doktorunun falan önerdiği bişey oldumu ben hametan önermiştim benim oğluma çok iyi geliyordu dr uda hametan yazmış ama geçirmiyormuş yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize sağlıcakla gazsız sıkıntısız günler diliyorum ....
Benim kizimda 6500 olmustur ve 2 numara kullaniyorum. Elimdeki acilmis paket bitince 3 e gecicem. Gecen hafta 3 u denedim buyuk geldi.. Arkadasim gogus pedi kullanmiyomusun. Ben kacinci paketi bitirdim bilmiyorum. Surekli kullaniyorum. Kiloyla kiyas yapmayin bence. Cunku hepimizin bebisinin boyu gelisimi farkli. Kendin kontrol etmelisin bezin ufak gelip gelmedigini. Benim kuzumda gece 4 yada 5 te kalkiyor. Sabahta 7.30 da bizimle uyaniyor. Sonrada bakiciya birakiyorum oglene kadar. Ve coook ozluyorummmmm ende Bende dogudayim izindeyken buralarda pahali olur diye birkac paket alip gelmistim ama gelince gordumki ayni fiyat Tabii internette kesinlikle daha ucuzzzz
merhaba arkadaşlar ben de mart annesiyim 1 martta doğum yaptım. sizleri fırsat buldukça takip ediyorum benim bi sorunum var kızım emmeyi reddediyor zaten oldu bitti pek emmezdi üç gündür de iki ya da üç kere emiyor açlıktan krizlere giriyor mama içince sakinleşiyor böyle bi durumda olan ve tekrar bebişi emmeye başlayan var mı sütüm az oluyor ondan mı reddediyor anlamadım çok üzgünüm dr üç saatte bir mama ver dedi öyle olunca da hiç emmeyecek diye korkuyorum sizlerden fikir almak istiyorum
iyi akşamlar kızlar yine kimseler yok bişey sorcaktım bebişlerinze su veriyomusunuz ben sadece anne sütü verdiğim için su vermiyorum kimisi ver kimiside verme diyo anlamadım ne yapsamm
Kocam benı aldatmıs,sevdıgım asık oldugum adam benı aldatmıs.... Ama benım yavrum daha cok kucuk
Konusacak cok seyım ama hıcbıseyım yok,ıkı kere ıkı dortten baska bıseyler etmelıydı ama etmeıyomus,ne acıkı dun aksam ogrenmıs bulundum,ama gelın gorınkı tum yollar kızıma cıkıyor ve ben hıcbıse yapamıyorum
günaydın kızlar bugun 4.gün bebeğim hala büyük tuvaletini yapamadı ıkınıyo zorlanıo gaz çıkırıo bir umutla bu sefer yapmıştır diye bezini açıyorum ama yok ne yapabilirim normalmi doktoramı götürsem bir gün dahamı bekleyeyim bilemedim hiç böyle olmazdı hergün tuvaletini yapardı
dün çok korkunç bişey oldu..her zamanki gibi oğlumla babayı karşılamaya gttik metrobüsün oraya bizim çarşıda yolları yeniliyolar heryer heryerde kaldırımları fln komple söktüler..neyse tam babayla buluştuk karşıya geççez oğlumda mei taide kucaamda bu arada..ayağım bi takıldı kaldırıma oğlumla yere düştük ama o 2 san. içinde bn neler düşündüm aklınız almaz yani..bütün korku senaryoları aklımdan geçti..bn az kalsın oğlumun üstüne düşüyodumki ellerimi yere koydum oda yarısına kdr mei taiden çıktı kafasında 2 kat şapka vardı kenarı kaldırıma süründü ve herkes toplandı etrafımıza kaldırmaya çalışıyolar..babada şokta..bn ağlamaya başladım kafasını çarpmadı dimi diye herkese soruyorm herkes yok yok çarpmadı mrk etme çarpsaydı zaten ağlamaktan duramazdı dediler..ama bn hala kaset takılmış gbi sorup durdum herkese ağlayarak aklımı yitirdim o an..hemen şapkasını çıkardım kafasını kontrol ettm bişey yoktu Allahtan..düştüüğümüzde ağladı ama sonra sarılınca hmn sustu....heralde oda çok korktu..eşim sna bişey oldumu diye soruyo ama bn önemli değilim ona bişey olmasın dedim o an zaten bacağım kopsa acısını hissetmezdim evladımı düşünmekten..eve gelene kdr ruh gibiydim..çok kötü bişey ya o an anladımki evlat acısı hiçbişeye benzemiyo..bütün yüreğimden geçen şey Allahım ona bişey olcaksa bnm canımı al..biliyorum Allahın işine karışmak gibi olmasın söylediğim kötü bşey ama aklımdan öyle şeyler geçtiki ya bişey olsaydı ya şöyle olsaydı böyle olsaydı diye resmen şuurumu kaybettim eve gelene kdr..Allahım hiçkimseyi evladıyla sınamasın..evladını kaybedenlerede çoook büyük sabırlar versin dayanılcak acı değil..
iyi akşamlar kızlar yine kimseler yok bişey sorcaktım bebişlerinze su veriyomusunuz ben sadece anne sütü verdiğim için su vermiyorum kimisi ver kimiside verme diyo anlamadım ne yapsamm
Kocam benı aldatmıs,sevdıgım asık oldugum adam benı aldatmıs.... Ama benım yavrum daha cok kucuk
Konusacak cok seyım ama hıcbıseyım yok,ıkı kere ıkı dortten baska bıseyler etmelıydı ama etmeıyomus,ne acıkı dun aksam ogrenmıs bulundum,ama gelın gorınkı tum yollar kızıma cıkıyor ve ben hıcbıse yapamıyorum
günaydın kızlar bugun 4.gün bebeğim hala büyük tuvaletini yapamadı ıkınıyo zorlanıo gaz çıkırıo bir umutla bu sefer yapmıştır diye bezini açıyorum ama yok ne yapabilirim normalmi doktoramı götürsem bir gün dahamı bekleyeyim bilemedim hiç böyle olmazdı hergün tuvaletini yapardı
dün çok korkunç bişey oldu..her zamanki gibi oğlumla babayı karşılamaya gttik metrobüsün oraya bizim çarşıda yolları yeniliyolar heryer heryerde kaldırımları fln komple söktüler..neyse tam babayla buluştuk karşıya geççez oğlumda mei taide kucaamda bu arada..ayağım bi takıldı kaldırıma oğlumla yere düştük ama o 2 san. içinde bn neler düşündüm aklınız almaz yani..bütün korku senaryoları aklımdan geçti..bn az kalsın oğlumun üstüne düşüyodumki ellerimi yere koydum oda yarısına kdr mei taiden çıktı kafasında 2 kat şapka vardı kenarı kaldırıma süründü ve herkes toplandı etrafımıza kaldırmaya çalışıyolar..babada şokta..bn ağlamaya başladım kafasını çarpmadı dimi diye herkese soruyorm herkes yok yok çarpmadı mrk etme çarpsaydı zaten ağlamaktan duramazdı dediler..ama bn hala kaset takılmış gbi sorup durdum herkese ağlayarak aklımı yitirdim o an..hemen şapkasını çıkardım kafasını kontrol ettm bişey yoktu Allahtan..düştüüğümüzde ağladı ama sonra sarılınca hmn sustu....heralde oda çok korktu..eşim sna bişey oldumu diye soruyo ama bn önemli değilim ona bişey olmasın dedim o an zaten bacağım kopsa acısını hissetmezdim evladımı düşünmekten..eve gelene kdr ruh gibiydim..çok kötü bişey ya o an anladımki evlat acısı hiçbişeye benzemiyo..bütün yüreğimden geçen şey Allahım ona bişey olcaksa bnm canımı al..biliyorum Allahın işine karışmak gibi olmasın söylediğim kötü bşey ama aklımdan öyle şeyler geçtiki ya bişey olsaydı ya şöyle olsaydı böyle olsaydı diye resmen şuurumu kaybettim eve gelene kdr..Allahım hiçkimseyi evladıyla sınamasın..evladını kaybedenlerede çoook büyük sabırlar versin dayanılcak acı değil..
Ben göğüs kalkanı kullanıyorum ve hiç göğüs yaram olmadı.Biraz ağrısı olmaya başladığında sürüyorum lansinoh kremi ve kalkanlar ile kapatıyorum göğsümü.2-3 saat sonra hiç bişey kalmıyor. Ben şiddetle yenidoğan sünnetini öneriyorum.Oğlumu 7 günlük iken çocuk cerrahına sünnet ettirdik.Kuzumun hiç bişeyden haberi olmadı.Hiç ağlayıp sızlamadı.Şimdi iyileşti bile.. Canım çok geçmiş olsun.Erkek çocuklarda enfeksiyon sık görülebilecek bişey olduğu için ben doğduktan 7 gün sonra sünnettini yaptırdım ve etrafımdaki herkese yenidoğan sünnetini tavsiye ediyorum.Sizin içinde çok geç değil aslında...Daha küçük oldukları için hiç farkında olmuyorlar.Hele benim oğlum hiç hissetmedi bile sünnet olduğunu.
kızlar bugün yeni bir doktora daha gitttik. bu gittiğimz 4.doktor oldu. yine sonuç aynı, hiçbirşey bulamadılar.
dün kızım yine kötüleşti. daha önce bahsetmiştim sanırım. bir anda kasılmaya başlıyor vücudu, elleri kolları çenesi. kaskatı kesiliyor nefes alamıyor. 1dakikadan az sürüyor bu olay ve mosmor oluyor bebeğim. hiçbişey yapamıyorum başında çırpınıyorum sadece. ne zaman biticek bu bilmiyorum, doktorlar sebebini bulamıyor hiçbir neden yok çocuğunuz gayet normal diyorlar ama tekrar oldu dün. çok korkuyorum dua edin bize.
normalde evdeyken bişeyi yok. ama ne zaman bir yere gidip gelsek kalabalığa girse, eve döndüğümüz zaman böyle oluyor. ilk mevlütten sonraki gün başladı. kardeşinin durumu nasıl düzeldi peki?
kızlr doktor bebklerınız ıcın vıtamın verdımı kullanıyormusunuz
belki ağlamaya bile gücü yetmiyo bünye zayıflığından oluyo yani inşallah önemli bi sebebi yoktur ne diyim geçmiş olsun
bide kızlar bişey sorcam bebeğinizi memede uyuttuğunuzda gazını çıkarmadanmı yerine koyuyosunuz? benimkide memede uyuyo gazını çıkarayım derken uyanıyo
merhaba kızlar nasılsınız? baya üzücü şeyler olmuşbizde dün oğlumla önce hastaneye gittik hemşire teyzeleri bakarken ben muayene oldum külltür aldı 3 tane ilişkiye girdinizmi dedi hayır dedim akıntın var dedi ama iç çamaşırımda hiç yoktu anlamadım kan falan da aldı perşembe sonuçları alcam sonuçlara göre ilaç tedavisine başlıcaz ilişkiye girmeyin dedi. ne olmuş olabilirki anlamadım sonra kızılaya indik gezdik oğluşuma birkaç birşey aldım yazın giyebilceği cafede oturduk çay may içtik ama ona mamasını hazırladım verdim. tabi akşama kadar emzirmediğim ve sağmadıgım için göğüslerim şişti ve gece ateşlendim ve oğlum acayip uykusuzdu 3e kadar uyumadı 3 den sonra uyudu 6da kalktı mızır mızır mızırdandı gece sürekli emmek istedi ama mememi değil biberonla 1.5 su bardagı süt içti sonrada kustu zaten. dışarda hep uyudu ondanmıki gece uyumadı anlamadım. bundan sonra gündüzleri uyutmasam mıki? zaten tilki uykusuna yatıyor 3 5 dk uyuyor uyanıyor mızırdanıyor.
sizinkilerin gündüz uykusu nasıl? gece uykusu nasıl?
cnm ben su veriyorum. doktor bana anne sütüde versen mamada versen su ver dedi sıcaklarda iyi olur zararı olmaz dedi. biberonla veriyorum o 3 5 kez çekiyor itekliyor sonra diliyle.
cnm cok üzüldüm Allah yar ve yardımcın olsun. üzülme demek kolay ama üzülmemeye calış sütün kesilmesin. eşinide Allaha havale et. intikamların en güzelini Rabbim alır. Allah ıslah etsin eşini.
oğlumda yapamadıgı günler oluyor poposundan şırıngayla zeytinyagı gönderiyorum bazende biberonuna koyuyorum hala yapamadıysa. doktor öyle dedi.
cnm verilmiş sadakanız varmış. bende her dısarı cıktıgımda aklıma böyle şeyler geliyor. ya düşersem ya şu olursa ya bu olursa diye evham yapıyorum. kötü yapıyor bu düşünceler seni düşünemiyorum bile. cok kötü olmuş bir daha yaşamazsın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?