2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Berna gidiyoz mu Mine'ye

Hasbamada bakkk hem gelcm dıoo hem gıdıcezmı dıoo sabh erkn gelın sonra yok yol uzk bılmem n anlmammmm:) gelırken sen tatlndn yapcn aysel berna yavrum sende n ıstersen yapbılırsn merveyıde cagırırım hemn surda oturuo oda cay servısı yapar sızde kuzeye bakrsnz bnde az uyurum :)))))

Berna gidiyoz mu Mine'ye

valla diyorm ya götürcek birileri olsa hmn giderm..bizim imkansızlıımız ulaşım..yada kolay bi yerde olsa snle buluşup giderdik..ama çamlıcaya nasıl gidlir anam k.çekmeceden :)) arabam olsa keşke..hani araba alıyodun kız Aysell..gezidrcektin bizi

Mine senin klişe bi repliğin var hani ''evimi pok götürüyor'' diye durum aynıysa gelmişken eve de girişelim hayatım ne dersin hihihi

haha hatuna bak yaaa..Catia çayları getir Catia yemekleri götür yapcan heral bize...günlüğüme bin lira isterim

Kız kursa gittim evraklarımı bile verdim ama gidip başlamak var hala gitcem eylül grubunu kaçırdım ama bi sonrakine inş. iyiki parayı vermemişim

puahhaha kız demek bunlrın hepsııı boyle bızı ıyıce mal ettıler laaa annesımıyım dadısımıııı anlamadım o degılde yavastan aklımada yer ettırmedı degıll heee arabasının gıremedıgı yerlere gozumn onude olsa pustnı cıkarıp gırıorum:))))
bayılırım çamlıcaya....

Ben hiç oraya gitmedim abla
Küçük emraha bağladım ama gerçekten hiç gitmedim
oh ohh ne guzellll buyrun geln hanımagalarr sende ogrenms olrsn ayselll kucuk emrahlktan kurtulrsn:)))
bananee verdınz umıdıı gelcksınz hıc anlamammm ben araba alınca sızı ıstedgnz yerden gelıp alıcmm hıc sıkmayın canınızıııı:)
Mine senin klişe bi repliğin var hani ''evimi pok götürüyor'' diye durum aynıysa gelmişken eve de girişelim hayatım ne dersin hihihi
Replıgım halaa dılımdee kusuruma bakmıcksınzz ev ısı yapmanıza grek yok okdrda degıll yok ıllada yapcm dıosan everest tepesı utulerımı yapabılrsın:)))
haha hatuna bak yaaa..Catia çayları getir Catia yemekleri götür yapcan heral bize...günlüğüme bin lira isterim
gelınnn yeterkııı yaa sıze tatlı yapcm ellerımeln cay demlerım kahve yaparımmm daha nolsnn bee:)
Kız kursa gittim evraklarımı bile verdim ama gidip başlamak var hala gitcem eylül grubunu kaçırdım ama bi sonrakine inş. iyiki parayı vermemişim

benm varda noluoo kız araba alıoduk yalan olduu kocam anladıı buna arabyı alınca karıyı evde bulamıcz vazgectı:))) Yok yok su sıralar bır ıs pesındeyız elmzdekı paryı sımdı arabaya vermeyelm dıye dusunduk bakalmmm :)

ay ne güzel yaa birbirinize gidip geliyorsunuz.. biz ankaralılarda buluşalım.. ya da bana gelin...

beni bi ciddiye alın bakem

ay ne güzel yaa birbirinize gidip geliyorsunuz.. biz ankaralılarda buluşalım.. ya da bana gelin...

beni bi ciddiye alın bakem

Yakın olsan gelirdik kuzum ya bi defa benim çalışma iznim için günü birlik Ankaraya geldim accık beklmem gerekiyordu 2-3 saat kadar aklıma geldi keşke kızlardan birinin numarası olaydı da giderdim diye

Merhaba mart anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))

İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....

Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?

Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?

Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?

Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?

Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?

Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?

Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???

Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?

Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?

Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?

Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?

Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?

Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?

Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?

Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?

Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?

Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?

Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?

Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?

Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?

Göğüs pedi kullanışlı mıdır?

Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?

Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?

Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?

Hasta bezi almak lazım mı?

Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?

Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...

Bazı sorularmı anam soru kıtapcıgı hazırlamıssın:))) Beklemede kall sağa sımdı cevp gelır:))

Bebeğini sağlıkla kucağına al inş. canım.
Benim kullandıklarımı yazayım ben bazen kişiden kişiye de kullanılan ürünler değişiyor tabi
En çok çıt çıtlı body lazım,penye battaniye de öyle evin içinde en sık kullandığım şeydi,kulak çubuğu ve burun aspiratörünü ilk zamanlar hiç kullanmadım geçenlerde bi defa burnu tıkandı o zamanda beceremedim,bebek bezi prima aldım ilk zamandan beri hep de onu kullandık başka bez kullanmadım diğerleri nasıl bilmiyorum ama primadan memnunum,alt açma tek seferlik olanlar çok tüketiliyor bez gibi hep kullan at masraf iki katına çıkıyor diğer minder gibi olanlarda çabuk batıyor yıkanınca da geç kuruyor,ben niveanın atta çantasını almıştım onun içinden çıkmıştı alt açma böyle naylan gibi bide yeni bi çarşaf aldım onun üstüne göre kestim kenarlarını da overlok yaptırdım onun üstüne seip öyle kullandım yıkanmas ve kuruması daha basit,pişik kremi de nivea kullandık hiç pişik olmadı hafif kızarınca sürdüm hemen geçirdi başka çok soru vardı unuttum valla :26:

yok kıız boşver gözünden ayırma..hakkaten kaçırırlar maçırırlar cam mam sildirirler pişmaniye sattırırlar çocuklarımıza Allah korusun..

Yaaa offf ben de mi bi sorun var anlamıyorum kayınvalidemlere gidicez yine vee hiç isteimyorum hatta eşim Uras'ı da alıp gitti bile bende işten çıkınca gidicem.Sinir oluyorum şimdi orda diye niye böyle oldum ben yaaaSürekli annem diye seviyo bide daha çok sinir oluyorum.Eşime söyledim demesin diye o da desin nolmuş diyoKendi kendimi yiyip dururm ben böyle artık

delikızındırdırı:))) Canım oncelıkle hayırlı olsun bebegın ınsallah saglıkla kucagına alırsın bende kullandıklrımı tecrube edındıklerımı yazayım:) ılk uc ya bıkere en cok cıt cıtlılar gereklı senın dogumun kasıma gelıoms sanırımuzun kollu bodylr alırsn ısını gorcktr sımdıden soylıyım kıyafete ozenıp alıoruz ama oncagcık seylere gıydırmek pek rahat olmuo cıctıctlarla daha rahat hakrt edıolr oyle o yuzden cok hosuna gıden seylerı buyuk al derım. Bıde ıkılı takımlar al alt ust ben en cok onda rahat etmıs dısım kıslık ıkılı takımlr al evn ıcınde pıke battanıye kullan dısrda daha kalın bısyeler olabılr benm oglanın pıkesıde vardı dısarda pelusu vardı ama en kullanıslı penye battanıyeler pısık kremı hıc kullanamdm ama setler oluo yaa oyle bısey aldıgmdn ıcınden cıkms ıdıı lazım olabılr tabıkı elnın altnda bulnmasında fayda var benm aldıgm takım chıccoydu. bebek bezımz prıma premuım care cok cok memnun kaldım hala onu kullanıorum. bebeısın kıyafetlerını dalının bebek deterjanıyla yıkıorum cok sukr alerjık bır reaksıynla karsılasmadım ama kullanmam dıosan evdede detrjan yapılıoms:) ates olcerım normal bıldıgmz dıjtal olcer ısımı gordugunu dusunuorum ama kulaktan olanın daha ıyı sonc verdıgı ıdda edılıo:) burun asprtru al mutlaka kulak cubugu hıc kullanmadm aldıgmz o cantanın ıcınde vardı ama dedıgn gıbı drlr onermıo zatn onuda kulagn dısını temzlemk ıcın kullanmak gerkıo ıcını sılmeyı onermıolr. Bebegımın odası kalorıfer ısıtıo gercı dogdugnda bızımle yatıodu suan kendıodasında bu kıs ılkkez ısınıcak kısmetse:) banyo sunuyunu ılk baslarda buyuklerın destegyle ayarladım ama ölcut dırsegının dayanacgı sıcaklık dıye bılıorum kestıremem dıosan bunun ıcın olcerler var alabılrsın kı bence gerek yok altını temezlerken ılk baslarde yenı dogan ıken bır bezı vardı onunla sılıodum yıkıodum sonra dusundumkı belkı cokk hassas yetısır ıslak mendılı kabl etmez daha sonra unı baby kullandım 2 ay kadr sonra prımanın ıslak havlusunu almaya basladım suanda onu kullanıorum ve memnunum yatagını bebekler ıcın uygun olark aldım bebek yataklrından ıkı tane elyaf yastıgı ve yorganı var lakın hıc yatrmadım annem pamuk yastık yaptı ona ınce onunla uyuttum hep suan dada onlarda yatıo bıbern dr browns aldım cok memnun kaldım sılındu ucu cam bıbernlrın baslıklrıı bı garıp:) sut sagmak ıcın makıne greksız gelıodu en basta ama oyle degılms mutlka bıtane edınmelısın avent elektrklı onerım bebegm ıcın buhar makınesı almadım gerekırse neden olmasın. bıbrn ısıtıcı altemde yok ıhtycmda olmadı alt acma aldım lakın kullanamadm oyle duruolr profesyonel olncası hıcbıseye gerek yok bence ama hıjyen acısından tek kullanımlkrdn alabılrsn bence banyo havlusunun turunu bılmem yumusack bır bebek havlusu var benm oglumun:) tırnak maksı targı fln bunlrı chıccodn aldm memnunum sungerı olmadı ananesı kese cıkrdı ama ben onu sargı bezıyle yıkıorum yumusacık:) bebegı pusette tasıdım rahat bır pusetlı araba ısını gorur dıye dusunuorum. bebek arabasını mutlakaa konfrlu ve senın ıcın kullanıslı olması gerekıo gıdıp test edıp al sakın agır bısey alma cok pısman olduk burda hepımz semsıyee arabanın pesıne dustuk:)) Göğüs pedi gogsun akarsa tabıkı greklı zatn cok uygun fıyatlrı al dursun meme ucu ıcın krem al tabı alda yara olunca ınankı onu kremler gecırmıo ona tahammul edıcksın ve oyle gecıcek en ıyı ılac hava almasını saglamak gogus kalkanı kullanabılrsın. emzırme sutyenı cook kullanıslı bırsey lakın alacksan desteklı olanı al bez olanlrdan alma meme ucun dısrı cıkıo buda cok rahatsız edıo yanı benı rahatsız etmstı o yuzden evde kullanıodum sadece dısrda otekılerı:) hastane cantasında olmazsa olmaz makyaj setın fotgrf makınen kamran:)) Dogmdn sonra bunlr ıhtycn olan seyler anı bırıktırmek lazım:) hasta bezı hastanenle bunu konusman lazm. ben dogmdan sonra gecelık gıydm ve cok rahat ettım ama dedıgn gıbı kasıma gelıo dogmn belkı rahat edemeyebılrsn ıkısıde uygun bana sorarsan gecelık ıkı takımıda yanına gotr bırı sık bırsey olsn bırı daha spor olabılr. bak dıkkat edersen tum sorularına cvp verdım ınslalah faydalı olabılmısıdr sımdıden hayırlı dogumlarrr ALLAH kolaylık versın:)))

yok kıız boşver gözünden ayırma..hakkaten kaçırırlar maçırırlar cam mam sildirirler pişmaniye sattırırlar çocuklarımıza Allah korusun..

hiiiiiiihhhhhh ALLAH korusun( Bu dedıklerını ancak bız yaptırabılrız okdr masrf ettık artık gerı odemelrının tam zamnıdr dıye dusunuorum:)))))) o degılde muhbbet havada kaldıı aranızda anlasınn ben anlamam

maşallahhh..
ilk 3 ay brz soğuk olduu için patikli pijamaları zıbınları yelekleri bol bol kullandım..bide malum kaka çiş tecrübesizlikle beraber eşittir çok kıyafet değişimi..
battaniye bi tarafı penye bi tarafı kadife olandan aldım H&M
nivea pişik kremi, prima premium bez, bübchen vücut sütü ve johnsons bebek sabunu kullanıyorm çok memnunum..şampuan sürmeme kararı aldım çocumun vücuduna
kıyafetleri dalan roxy deterjanla yıkıyorm..yumuşatıcı olrk elma sirkesi..ama artık sabun cevizi kullancam deterjan olrk yurtdışında sipariş verdim..bi kere yıkadım memnun kaldım..tamamen doğal ağaçta yetişen bi temizlik malz..
kesinlikle kulaktan ölçenler iyi oluyo..biminkini kullanıyorm
burun aspiratörü otri bebe..sadece 5 aylıkken üst solunum yolu enf.geçirdik mecbur kullanmak zorunda kaldm tıkalıydı..onun dışında hiç kullanmadm ilk zmnlar..kulak çöpü asla kullanma..
biz mecbur elektrik sobasıyla ısındık..kombili ev ama koca evde tek odada oturuyorz ve kombi nuh nebiden kalma..ama gayet iyi atlattık kışı..hemde çok ucuza
banyo suyunu fln ölçmüyorz..dirseinle ölç yanmıcak şekilde olması lazm sanırm..ama bn hiç ölçmedm grk yok bnce..elinle anlıyosun ztn..
ıslak mendil..çok marka denedm ama en çok bebedorunkini beğendim..oda ıslak havlu olanı..tamamen ıslak havlu ve sudan ibaret..
yastık kullanma ztn..çok sonra kullanırsn..yorgan elyaf aldm english home..ama daha kullanmak nasip olmadı..ilk zmnlar fermuarlı battaniyesine sarıp yatırıyordm
biberon pp5 malz.plastik alabilirsin..bn chicconun cam bib.kullanıyorm mama verdiim için..ama anne sütünde plastik öneriyolar..emzik nuk kullanıyorm silikon..
süt pompam avent
bebeğin odasına hiçbişey almadım..buhar muhar hikaye..bnce para tuzağı..bu kdr teferruata grk yok..bırak çocuk doğal ortamında yaşasın
biberon ısıtıcılarda grksiz..eğer araban varsa dışarda arabaya takılanlar grkli olablr..evde her türlü ısıtırsın..
alt açmada sakın gösterişe aldanma en önemlisi ya havlu yada naylonumsu yüzey olsun çünkü kaka çiş kaçınılmaz o hayvancıklı olanlarla uğraşamazsın..kolay silinebilcek yüzey olmalı..
cnm klasik bi banyo havlusu kullan işte
tırnak kesme fln hepsini set aldım ama grk yokmuş..sadece tırnak makasını kullanıyorm..
banyo süngeride kullanmıyorm elimle sabunluyorm..
bebek arabası peg-perego kullanıyorm..iyi rahat ama bastonda heryere taşınıyo o yönden iyi..tam yatabilme özelliği önemli..onn dışında kısa gezmelerde mei tai kullanıyorm
evt göğüs pedi lansinoh kesinlikle..göğüs kremide lansinoh almştm ama hç bi işe yaramadı..illaki tahriş oluyo..1 haftalık bş eziyet çekmişliim var
emzirme sütyeni kesinlikle al..çok kullanışlı..kış için emzirme atleti de alsan iyi olur..
hastane çant için listelere bak netten..kısa olanlar en grkli olandır
hasta bezi götrdm bn..zırt pırt hemşireden istemek zorunda kalmadmm
bn hepsinden 2 takm götrdm..normal doğum yaptm..sadece 1 gecelik kullandm..alttan muayene olduu için çok iyi oldu..
bnde snn gibi çok heycanlıydım herşeyin gösterişlisine baktm ama sonradan önemli olanın işlevsel oldunu anladm..acele etme snde anlıcaksın

Yakın olsan gelirdik kuzum ya bi defa benim çalışma iznim için günü birlik Ankaraya geldim accık beklmem gerekiyordu 2-3 saat kadar aklıma geldi keşke kızlardan birinin numarası olaydı da giderdim diye
tük keşke olsaydı seve seve :) neyse birdahaki geldiğine inşallah :)

merhaba cnm Allah sağlıkla sıhhatle kucagına almayı nasip etsin.. cıt cıtlı bady ayına göre al bol bol kusuyorlar falan çünkü.

zıbın al. evde penye kullanılıyor genellikle kadife içi silikon elyaf olmasın dikkat et dısarda kullanırsın ama ayına göre dediğim gibi.

bebe yagı aldım işime yaramadı. en iyisi saf zeytin yagı. sebamed güzel hem pişik önleyicisi var hem iyileştiricisi. ben chicco kullanıyorum ama şampuan pişik kremi yeterli zaten. durumun hangisine elverişliyse. bezde ilk doğdugunda prima premium care ve huggies kullandım ikisindende cok memnunum.şuanda bir onu bir onu alıyorum.

ben yorganların arasından kurumuş sabunları çıkarttım onları suya koyuyorum onlarla yıkıyorum 1 sabun falan koyuyorum makinaya mis gibi oluyorlar.

klasik de olur kulaktanda buda senin maddi durumunla alakalı ben dijital aldım 4 tl ye. işimi fazlasıyla görüyor.

burun aspirotörüne 1 kez ihtiyacım oldu onuda aldım ama çok işe yaradıgını söyleyeme. ama burda otri bebe kullanan arkadaşlar var o iyiymiş sanırım. kulak cubuguda işe yarıyor diğerlerini ileri kaçırabilrisin. tırnak makasıda lazım.

bizde kolorifer var olmayanalr nasıl ısıtıyor bilmiyorum. kalorifere suda koyuyorum okaliptus damlatıyorum odanın havası kurumuyor hem nefeside açılıyor.

dirseğini suya yok yanmıyorsan bebeğini yıka

ilk 3 ay pamuk su kullandım. sonra pamuklu parapensiz yeni doğan ıslak havlulardan aldım onu kullanıyorum.

bebeğinin hiçbir şeyinde elaf sentetik olmasın. olabildiğince yün kullan bence. yatagını normal yaylı yatak aldım altına yün battaniye serdim üstüne pamuklu kumaş. yorgan da yün. ama şuan için annem pamuklu kumaştan jile şeklinde uyku tulumu dikki o iimizi görüyor..

emzirceksin zaten eğer emziremeyip sagıp vereceksen kesinlikle cam kullanma içerisindeki bir maddeyi tutuyormuş. ya PES ya polipropilen biberon al ama çok dikkat et. polikarbonat falan olmasın. bpa o olanları tercih et. pes olanlar daha sağlıklı ve uzun süre kullanılıyor ama polipropilende kısa süreli ama sağlıklı. keşke banada zamanında söyleselerdi emzik vermiyorum ama ondada bpa dikkat et. silikon emzik ucuda.

süt sağmada madela kullandım memnundum.

buhar maknası var bende ama bi yararını görmedim şimdilik kullanmıyorumda. hasta oldugunda işe yarar sanırım..

biberon ısıtıcısına gerek yok benmari usulü ısıtabilrisin..

ben anneme diktirdim alt acma için. ama klasik olanlar işini görür.

pamuklu banyo havlusu.

taraga suan için gerek yok ama konak olursa erkeklerin taragı gibi sık dişli bir tarak tercih et.

pamuklu bir bez kullanıyorum lif yerine.

arabada falan pusette yatar zaten.

kademeli beek arabası işini görür tam yatar pozisyon olmalı.

sütün bolsa göğüs pedi şart.

lansonin krem iyi ama yaralar için en iyi gelen ayvanın çekirdeğini suya koy jel şekline gelincesürekli meme uclarına sür inanılmaz tedavi edici özelliği var.

emzirme sütyeni yada atleti alabilirsin.

hastane çantasında zıbın çıtçıtlı badi bez battaniye. sana gecelik iç çamaşırı bir kaçtane. kanamanın durumuna göre hasta bezine gerek yok bebeğinin bezini koyarsın 1 gün zaten sonra normaladet kanı gibi oluyor gece büyük pedlerden al.

normal doğumsa pijama sezeryan gecelik. ama her iki şekilede ikiside olur. tercih senin.

nacizane tavsiyelerim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…