2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba mart anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))

İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....
ilk haftalar yani göbeği düşene kadar zıbın kullandım 15. gün göbeği düştü sonra bir daha hep tulum ve en rahatı oydu.

Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?
ilk 40-45 gün eldiven kullandım sonra ellerini tanısın diye çıkarttık. şapka hiç kullanmadım çorap sürekli kullandık hala kullanıyorum bi de bizimki kış bebeğiydi malum doğum 29 şubat.

Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?
penye battaniyemizde vardı kadife de hani şu ponponlu olanlar varya topitop diyorum ben ondan bi tane vardı penye de 2 tane vardı bunlar günlük sürekli kullandıklarımdı.

Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?
niveanın çantalı setinden almıstım pişik kremi toplasan en fazla 2-3 kere kullanmısımdır sonra eczaneden yapma macır kremi aldık daha iyiymiş onuda fazla kullanmadım maşallah hiç pişik olmadı. bez doğdugundan beri prima premium care kullanıyoruz bi kere huggies kullanayım dedim bin pişman oldum sakın deneme bile şampuan johnson baby bedtime bebeyağıda nivea.

Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?
ilk zamanlar elde sabunla yıkıyordum ama artık makinada ve normal deterjanla:))

Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?
ikiside var kulantan ölçüyorum ama ona güvenmeyip diğeriyle tejkrar ölçüyorum:)

Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?
burun aspiratörleri hiç işe yaramıyor aldım boşa duruyor evde en güseli serum fizyolojik sık ardından otri bebenin nazal aspiratörüyle çek tertemiz oluyor hala hergun onunla temizliyorum.
kulak temizleme çubuguyla temizlememek lazım zararlı ben sadece dış kısmını siliyorum.

Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???
bizde merkezi sistem var ama geçen kış soğuktu ayruca ufo yaktık . havaların ısınmasıyla birlikte salonda ve yatak odamızda klima mevcut gündüzleri 27-28 derecede geceleri 29-30 derece uyku modunda sürekli açık.

Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?
dirseğimle:)

Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?
ilk 3 ay unibaby yenidoğan mendilini kullandım ondan sonra hepsini deniyorum tek tek suan hugies güsel ama erkek parfümü gibi kokuyor yada uniwipes güsel.

Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?
yatağı park beşik iiçine viscon yatak aldık yorganı uyku seti aldım ama daha hiç kullanmadım elyaf sanırım.

Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?
biberonlar philips avent çok memnunum sarı renkli olandan da bi takım var şeffaf olandan da. yenidoğan setini almıstım. emzikte weenin kullanıyoruz silik damaklı.

Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?
evet sürekli sağarak veriyorum santebebe sağma makinası var çok memnunum ilk dandik bişey sanmıstım ama çok memnunum 90 tl di.

Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?
weewellin nemlendiricisini aldık hala geceleri sürekli açık memnunmusun dersen hala kızımın burnu hep tıkalı kuru memlekette yaşadıgımızdan sanırım.

Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?
ben almadım kaynamıs suda 5dk bekletiyorum hemen ısınıyor gerek görmedim.

Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?
bende takım vardı memnundum

Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?
kare klasik bebebk banyo havlusu almısım sanırım markası idilbaby

Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?
tırnak makası weenin tarak hiç kullanmıyoruz çünkü saçımız çok az

Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?
annem mermerşah kumaşından mendiller yapmıstı ağız yüz silmeye banyosunuda onunla yaptırıyorum hala.

Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?
ben bebek arabası takımına ait ana kucağını yada taşıma koltugu adı her ne ise onu çok kullandım mothercaredan silvercrossmarkasıydı. evde uyuturken bi yere giderken arabada herdaim yanımızdaydı.

Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?
şemsiye araba en iyisi diyorlar ama tabi ilk kullanımlarda olmuyor travel sistemlerde sonradan ağır gelebiliyor.

Göğüs pedi kullanışlı mıdır?
hala çok kullanıyorum çoğunlukla bebedor markası ama hepsini denedim:)

Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
hamilelikte lansinoh kullandım sonra göğüs yaralarım çok oldu garmastan zeytinyağı karbonat ve aklıma gelmeyen çok şey kullandım ve çok zor geçtiler

Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?
hala kullanıyorum ama kış oldugu için ilk başlarda emzirme atleti çok daha işimi gördü ama yazın emzirme sütyenini kullanıyorum.

Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?
hastane çıkışı seti battaniyesi zıbın vs sana pijama gecelik terlik çorap

Hasta bezi almak lazım mı?
ilk gün için evet sonraki bikaç günde bebek bezi kullanmıstım sonrasında ped işimi görmüştü.

Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?
ben bi pijama bi gecelik götürmüştüm ikisinide kullandım ama gecelik daha iyi geldi.

Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...

Rabbimsağlıklı sıhhatli şekilde kucağına almanı nasip etsin canım umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gele:)

öncelikle yeni bebişin hayırlı uğurlu olsun. maşallah valla. cesaretinden dolayı yılın en taze çifte kavrulmuş annesi ilan etmek istiyorum seni saqğlıkla kucağına alır ve tıpkı lefter aren gibi onu da sağlıkla büyütürsün inşallah..
ok canım. zaten ilk fırsatta netten de baktım. buzluktaki çöpe gitti zaten 1 tanecikti ..

evet canım zamnında konuşuyorduk ve o zaman su misali akıp gitti ve iş başı yaptım. çok şükür annem yanımda, sonra k. valide devralacak. idare edip gideceğiz bakalım..

soruların altına yazdım canım cevapları beni hamileliğime götürdün ben de başka topiklere girer soru sorardım kimse cevap vermesdi
çok da ayrıntı düşünme olup gidiyo hayırlısıyla bebeğini kucagına alırsın inşallah

kızlar sayfalarınız o kadar hızlı ilerliyorki ben okuyasıya oğlum uyanıyor.. maşallah size.. ek gıdaya geçiyoruz biz de..

çok okudum araştırıyorum şu an.. neyle başlanmalı konusunda..

meyve suyu ile mi püresi ile mi yoksa sebze ile mi.. meyveyle başlanırsa sebzeyi redetme ihtimali varmış. direkt püre de sadece anne sütü almış bebeğe ağır mı gelir. yoksa muhallebi ile mi başlamalı falan filan..

ara ara meyve tattırdım ve olumlu tepki verdi. ama öğün sistemi yok tabii. artık yavaş yavaş öğüne geçeceğim. sizler bu konuda baya deneyimlisiniz. 1-2 gündür kakayı zor yaptığı için muhallebiden tırsıyorum. siz ne tavsiye edersiniz. bugün ilk kez elma suyu verdim. elmalar organikti, suyu gitmeden vereyim dedim. 7-8 kaşık içti. versem daha içecek arkasından ağladı.

kızlar sayfalarınız o kadar hızlı ilerliyorki ben okuyasıya oğlum uyanıyor.. maşallah size.. ek gıdaya geçiyoruz biz de..

çok okudum araştırıyorum şu an.. neyle başlanmalı konusunda..

meyve suyu ile mi püresi ile mi yoksa sebze ile mi.. meyveyle başlanırsa sebzeyi redetme ihtimali varmış. direkt püre de sadece anne sütü almış bebeğe ağır mı gelir. yoksa muhallebi ile mi başlamalı falan filan..

ara ara meyve tattırdım ve olumlu tepki verdi. ama öğün sistemi yok tabii. artık yavaş yavaş öğüne geçeceğim. sizler bu konuda baya deneyimlisiniz. 1-2 gündür kakayı zor yaptığı için muhallebiden tırsıyorum. siz ne tavsiye edersiniz. bugün ilk kez elma suyu verdim. elmalar organikti, suyu gitmeden vereyim dedim. 7-8 kaşık içti. versem daha içecek arkasından ağladı.

Çok sınırlendımm yrn dr kontrolmz vardı drun ısı cıkmıss benm randevu saatımde hastanede bulanamıckmıs benı bulms ertesı gune attılr benı offf

Selam hatunlar,,guya gecmisi okuyacaktim ama cepten girince pek mumkun olmadi..bizden haberler şoyle: diş diş diş.. Sikinti huysuzluk uykusuzlugu zatem solememe gerek yoktur.. Birde yeni moda yuzustu yatma.uykuda yuzustu donuyor ve bu yuzden uyaniyor..cewiriyorum 5 dk snra yine donup agliyor napcam kizlar ben yaa sabah ise sifir uyku ile gittim

Aynı durumdayz canımm sımndıde yuzustu uyumak ıstıo beyfendıı ılk oncelerı cok korkuodumm nefes alamaz dıye ama sımdı anladmkıı buluo yolunu kı kuzey oyle gaznının cıkartılmasına bıle ızın vermzdı sımdı beym oyle uyuo bende dun coook zor uyuttum dısmıdr nedr bılmem bızımkının dıslerde bı harkt gormıorm ama bellı olmaz tabı:) ben soyle buldum formulu yan dondurup yan yatma yastıgıylaarkasındn sıkıstırıorum dogal olrk donemıo uyuo bıblo gıbı:)))

Allah sizden razı olsun kızlar... Çok çok sağolun....
Evlatlarınızla huzurlu sağlıklı mutlu uzun bir ömür nasip etsin Rabbim...

cnm ek gıdaya geçişte bikaç gün kakada zorlanablr ama sonra düzene giriyo korkma..bn meyve püresyle bşlmştm

KIZLAR bu zamana kadar anne sütü ile gelmiştik iki haftadır anne sütü artı hero baby formül mama şeklinde gidiyorduk
ardından bi kere de aptamil sütlü pirinçli verdim
geceleri doymayınca ek gıdaya geçeyim dedim
ve bugün pat diye patates püresi verdim

ya ben onca şey okumuştum elma suyu ile başlayacak yavaş yavaş sebze çorbası ile devam edecek ardından püre gelecekti
neden böle yaptım bilmiom
mamaları verince ek gıdaya geçtim sandım sanırım

günde 5 6 kez kaka yapan oğlum bugün yapmadı ben de armut rendeledm cam rendede

şu an moralim çok bozuk oku oku sonra git mal gibi bildiğini oku
bi zararı olur mu ki böyle aniden püre vermenin

bişi olmz cnm..brden patatesle tanışınca bünye normaldir..başta kabızlık çekebiliyolar..sonuçta bz bile ishal olnca patates yiorz..korkma yrn yapar..armut kayısı iyi gelr..sbh kalkınca armut yedr

bişi olmz cnm..brden patatesle tanışınca bünye normaldir..başta kabızlık çekebiliyolar..sonuçta bz bile ishal olnca patates yiorz..korkma yrn yapar..armut kayısı iyi gelr..sbh kalkınca armut yedr
hay Allah razı olsun kuzum ya

şimdi yedirdim biraz yarın da yedireyim
meyve suyu sebze suyu sebze çorbası ardından püresi şeklinde olacak bu ek gıda de mi berna ya

meyve suyunu cam rendede rendeleyip verioz de mi hafif kıvamlı oluo
sebze suyunu nasıl yapcaz

bi de 1 2 kaşık verin yavaş yavaş artırın diyo ya ben meyveleri filan bi fincana yakın veriom yanlış mı yapıom

Son düzenleme:

ya benimki öyle uyumuyo kuzum, uykusunda kendini kapatıyo yüzüstü ve bu yüzden uyanıyo,yan yatma yastığımızı verdim kuzenime,ayrıca yatağı da çok büyük, arkasını hiçbişiyle destekleyemeyeceğim kadar büyük, püfffffffff

mama da yiyesim var ama uykumda geldi yaaaa

15 dk şekerleme sonra bi bıcı bıcı ve kendime geldim bu akşam annemleri uyutmayı düşnmüyorum

Son düzenleme:

MeraK etme canım bi sorun yaşamazsın patatesin sindirimi biraz yavaş olduğu için kaka yapmamıştır yavaş yavaş düzene girer... biz ek gıdaya geçeli 3 ay falan oldu doktorumuz yaptığın yemeklerden tattır demişti bende ne yaparsam veriyordum şimdi baya baya öğünlerimiz var sabah kahvaltı öğlen muhallebi yada meyveli pirinç lapaları öğleden sonra çorbalar akşam saat 6 gibide evde yapılmış meyveli yoğurdunu yiyip uyuyor sıpam gece 11 gibide bir biberon devam sütünü içiyor sabah 7-8 gibi uyanıyor hopp kısır döngü...ben patates püresine çekilmiş ceviz ve formül mama ekliyorum kıvam vermek için çorbalara falanda ceviz koyuyorum aklınızda bulunsun ve mutlaka koyun sizde kızlar zeka gelişimi için çok önemli ...

Madem ek gıda vermeye başladın canım elmalı yada armutlu pirinç lapası yapabilirsin hem severek yiyorlar hemde besin değeri yüksek .....her yaptığın gıdayada mutlaka 1-2 dilim kabak ekle lif zengini olduğu için sindirimi kolaylaştırır ilk etapta bir kaç damla zeytinyağıda gezdirebilirsin pürelere ...

benmkının yatagıda buyuk cnmm sıkıstırıorum onu koseye yastıgını korkulugun oraya getırıorum ote yandn san yatma yastıgını arkasına sıkıstırıorum ama sen dedgm gıbı yapıp normal bır yastıklada destek koyabılrsın ben oyle buldum cozumunu ama tam donmeyı ogrenınce pek kar etmeıd bu sefer kendını asa kaydırıp oyle donuodu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…