2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende maşallah 50.gün oldum.ama düzensizdi kaç ay son 2 aydır düzene girdi..adet olmayınca hamile kalma ihtimalin oluyomu?

hehehh :)) umarım olmuyordur
şaka bir yana aslında süt kısmen korurmuş ama %100 güvenilir değil
insanlar yumurtladıktan 14 gün sonra adet olduklarından yumurtlama dönemi bilinemiyor
ve nasıl olsa adet olmadım diye içerdeki kuzucuk temel atıyor rahime hatta tomurcuklanıyor falan
ancak o zaman çoğu anne farkediyor ben bu gebeliğimi çok zor elde ettiğimden yumurtlama belirtilerini çok iyi
bildiğimi düşünüyorum ve yok yumurtlamıyorum diyorum ama bir kazaya kurban gidermiyim 6 ayda sayılı ilişkiyle sanmam
yani inşallah diyorum dilimi ısırıyorum :))

kızlar ya ben hala adet olmadım ne zaman gelcek bu kırmızılar hiç bu kadar bekliyeceğimi tahmin etmezdim :97:

ronya valla bu gece üstelemedim..meme emerken uykuya gecti bende koydum yerine yazık 2 gündür gece gündüz mız mız deli etti beni..aslında çok rahat tekbaşına uyucak bi tip benim bebiş yaa..belki bir derdi var bu ara üstüne gitmiyim dedim...bu arada olursun adet canım daha ..ben 4. ayda oldum adetimi..aman çok sinirli oluyorum adet öncesi sütümde azalıyor hiç olmasam daha iyiyid.diyorum..

canım benimki az evvel tek başına uyudu ama hala arada çığlık atarak uyanıyor o sırada sırtına falan hafifçe vuruyorum
tekrar dalıyor benim kızım gerçekten çok zor bir bebek görenler hayret ediyor nasıl cadı diye ota çöpre çığlık atıyor
eğer ben yatır kaldır yönteminden sonuç alabildiysem herkes alır
canım ben kesinlikle memede uyumasına izin vermiyorum bakıyorum gözleri süzülüyor uyucak memeyi çekiyorum
o an biliyorumki aç olduğu için değil uykuya dalmak için emiyor
ve gözlerini açmasını sağlıorum birşeyler diyorum uyanıncada demek senin uykun var cadı kız deyip yatağına bırakıyorum
tabi çığlık falan çok atıyor ama ben en yumuşak ses tonumla onu sakinleştirmeye çalışıyorum
geröekten sabır isteyen bir yöntem ama uzun yıllar yaşanılacak sıkıntıları düşününce uğraşmaya değer

Son düzenleme:

yaa işte sorun şukii yiğit kolay bebek ama ben zor anneyimm..sabrım yokk tahammül edemiyorumkii ağlamasına ..yiğitte hiç yapmazdı 2 gündür hüngür hüngür aplayark uyanıyor kucama alıyomm uyuyor..

bugün büroda doğum yapan arkadaşlarla konuştuk kesinlikle ineceğini söylediler
benim doğumdan sonra 2 kilom kaldı sanırım oda göbeğimde birikti
vıcık vıcık yağlı hissediyorum kendimi
pantolonlarım oluyor, ama düğmeler kavuşmuyor, yoksa oluyor yaani :) bide göbeğim gitse, haftaya kendi çapımda rejime başlıyorum, bide koşu bandında hergün yarım saat koşucam.. hiçbi pantolonum olmuyorr
bende bu gece üstelemek istemedim çünkü aşıları oldu bgn ve 38 derece oldu ateşi, fitil attım çok huysuzdu o yüzden kucağımda pışpışlayarak uyudu, kıyamadım çocuuma

tesekkür ediyorumm canlarımm :)
Ayselimm sen ilk kutlayansın zaten hediyemle birlikte:)

canım benim üzme kendini, işe baslayan annelerin ilk günleri böyle oluyor ama çoğunluğu da çok memnun dönüyor eve. tamamen kendine kalıyorsun,ortam degişikliği okdr önemli kii. yavrunun özlemide eklenince akşamlar çok daha verimli geçiyorr,hele ki hafta sonları. bende işe baslasam diyorum evde cok bunalıyorum artık.

oyy geçmiş olsun veee maşallahh yavrumaa, çok akıllı Selçuk annesii. kilosuda mükemmell fıstık gbi daha ne olsun :)

tesekkür ediyorum Nalanımm cümlemiz mutlu olalım inşallah sevdiklerimizlee birliktee

yaa işte sorun şukii yiğit kolay bebek ama ben zor anneyimm..sabrım yokk tahammül edemiyorumkii ağlamasına ..yiğitte hiç yapmazdı 2 gündür hüngür hüngür aplayark uyanıyor kucama alıyomm uyuyor..

canım aslında benim sabrım yoktu ama doktorumuz güzel gaz verdi
gece emzirmelerime çok kızdı sen çocuğu gece sahur yapmaya alıştırmışsın
tabi bu çocuk habire emmek ister dedi ve ısrarla odasını ayırmamızı söyledi
eğer biraz daha geçikirsek onuda başaramıcaz şimdiden uyanır uyanmaz dikelip beşiğin aralıklarından
beni arayor.canım sende biraz sabrını topla ilerki yılları düşün insanın bedeni nereye kadar dayanır
bizimde rahat etmeye hakkımız var değilmi

Merhaba canım ben uzun zamandır takip ediyorum sizleri bi iki sorup yardım alıp kaçıyorum :)sanırım izmirdesin bende izmirdeyim ve m.parkta doğum yaptım kadın doğum dışında çocuk doktorlarından kesinlikle memnun kalmadım oğlum nisan doğumlu kasık fıtığı vardı doğduğunda 2 doktor görmesine rağmen evet var z.yağla ovala geçer sakın ameliyat derlerse ettirme dediler zaten biz emmedik onunla uğraşırken küçükde kıyamadım madem geçer diye yeni yeni anne tecrübe yok vb derken araştırma fırsatım olmadı.2 doktor gördü ya güvendim.tekirdağ anneme geldim 23 günlük ceviz büyüklüğünde şişen fıtıkla acil cerraha gittik boğulmuş fıtık hemen ameliyat dediler bi taraf geçer dedi bu taraf ameliytat küçücük ne yapapıcağımızı bilemedik oldu ve çok şükür atlattı fakat bağırsağını çürütmüş kendini yenilemezse felan yine amlyat dedi çok şükür gerek kalmadı ama insanın ömründen ömür gidiyorki cerrahımız iyiydi allahtan.canım kendmi derdimi anlattım ya kusura bakma ama m.parka hangi bölüm olursa olsun götürme derim.ege ünv.evet iyi dioylar biz bi cerraha gittik sünnet için adam canından bezmiş ağızında bi sakız zorla muayene ettirdik bakmak bile zor geldi iyi değildi bi dedğin gibi çok kalabalık ve insanlar bi umut bekliyor allahım ne düşürsün ne eksik etsin hepsine acil şifa versin sen bilirisn ama ben artık tek hatta 2 doktara felan güvenmiyorum iyice araştır derim allah yardımcın olsun meleğine acil şifalar umarım tertemiz çıkar

AYSELLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

hönkk diye kaldımm şimdi idrak ettim okuduğumuuuu Güloşum emekliyor mu neee
Balımm benim teyzesinin akıllı kuzusuu maşallahhhh maşallahhh

canım çok çok geçmiş olsun neyseki ucuz atlamışsınız
bende medical park hastanesine hiç güvenmiyorum
benim kızım ilk doğduğundada idrar yolu enfeksiyonu olmuştu
1 aylıkken çocuk doktoru ilaçla tedavi edilebilcek enfeksiyon için 10 tane iğne vermişti
aslında iğne en zor tedavi edilecek enfeksiyonlarda verilirmiş
bir çok doktor malesef ilaç firmalarıyla hatta mama firmalarıyla anlaşmalı çalışıyor
yinede devlet hastaneleri üniv. hastaneleri daha güvenilir en azından ticarethane değiller

gecen gun tarhana yaptım,bı yıyo bı yıyo hayret ettım...sonra tadına baktım acı len bu,2kasıkta bogazı yakıo nası yıyo hayret ettım ama:) valla bı acııııp benım kuzum:)

isolde geçmişi okurken dikkatimi çekti.kendiniz için pişirdiğin tarhanadan mı veriyorsun..yani tuzlu mu?

ben hemen adet oldum fakat kg vermedim( doğumda 71 kg dum sonra 65 oldum bikaç gün sonra, şuanda 68 kg yum hamile kaldığımda 53 kg dim adet olmadığın sürece,bebek 6 ayı geçmediği sürece ve gece gündüz sürekli emzirdiğin sürece nerdeyse %100 koruyomuş süt.

geçmiş olsun canım inş bişey çıkmaz masum olanı varmış bu üfürüm denen şeyin inş buda ondandır...

isolde geçmişi okurken dikkatimi çekti.kendiniz için pişirdiğin tarhanadan mı veriyorsun..yani tuzlu mu?

canım bızım bı akrabamız cok guzel yapıyo tarhanayı,ondan ıcınde olması ve olmaması gerekenlerı rıca ettım ve o sekılde yaptı,tuz ıcınde olmayanlardan bırı,cok ayrıntıya gırmedım sdc bellı seylerı koyma dedım,oda saolsun yapmıs,ama ıcınde acı bı tad var,yıyınce bogazı yakan bı tad,o sebeble acı geldı...ama kızımın bı yıyısı vardıkı sorma...bıde ben yapıcam tarhana bakalım becerebılecekmıyım

Tarhana çorbası,ek gıda dönemindeki çocuklar için ideal çorbaymış.bir pediatri sunumuna katılmıştım çocuk hastanesinde..
tarhanayı ve nasıl pişirileceğini anlatmışlardı:) bir de çocukların pütürlü gıdalara alışması hakkında, çorbalara irmik katılmasını önermişlerdi.
biz daha o aşamaya gelemedik tabi..
ben meyve püreleri,öğlen aptamil sütlü pirinçli, öğleden sonra haşlanmış sebze püresi( bugün pirinç de attık içine) akşam üzeri bugün şeftalinin içine 2 cicibebe ezdim,çok sevdi. aralarda da aptamil devam sütü...böyle saçmasapan bir ek gıda süreci yaşıyoruz.... labne peyniri aldım ama henüz vermedim..

herkese selam
ayselcim kzın emekliyormuş çok sevindim. kerem de artık istediği her yere gidiyor. buna emeklemek denir mi bilmem ellerini tek tek öne atamıyor henüz fakat göbeğini üstünde kendini öne ileri attırarak gidiyo. çok güzel görünüyo ama daha bi tehlikeli oluyo gözüm her an üstünde olmak zorunda. kablo ve terlik delisi görünce hiç affetmiyo. direk o taraf yöneliyo.
forumdaki erkek bebeklerde hareket yok diyenlere duyurulur :))
Şimdide ara verdiğimiz ek gıda yazımız :)

LeGa-Be-Be: Ek Gıda da 5. Hafta
yazılarını heyecanla bekliyor takip ediyorum gamze. çok şey öğreniyorum. değerli bilgilerini paylaştıgın için tesekkur ederiz. yazında bisküvi tarifini paylaşacağını söylemişsin ama bloguna baktım göremedim. denemek isityırum ben de.

herkese selam bişi sorcam peki sünnet yaptırınca bezlerken zor oluyormu bide kaka filan yapıyolarya mikrop filan kapmaz dimi bende sünnet yaptırmak istiyorum kemali ama eşim mikrop kapar diyor ikna edemedim bi türlü...
yok canım normal bezlemeye devam. bazıları bardak falan koyuyolar fakat biz öyle bi şey yapmadık sadece cildi cok kuruyanlara cildiyecilerin yazdıgı bikrem vardır bilirsin excipial lipo diye. onu yazdı dr. 1 hafta kadar her alt açmada pipisine bu kremi doktuk bez yapışmasın diye. o kadar. kaka bulaşırsa da ılık suyla yıkayın demişti ama öyle bi sorunumuz olmadı. bence ne kadar küçük o kadar iyi. ama yine de siz bilirsiniz.

Son düzenleme:
Kerimeye gittik ,Cenk paşa çoook tatlı olmuş ve Kerime kilo vermiş fit bi anne olmuş
Sohbete doyamadım nerdeyse aynı mahalledeyiz hep gider geliriz artık biz.

Ayselcim 75 kiloma fit dedin ya agzini yiyim senin:))
iyi ki geldin.her aksam gel hep gel:)
Baharrr gulosumun cenke dogru uctugu fotolar var gokalp gormesin diye eklemiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…