- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.641
kızlar ya ben hala adet olmadım ne zaman gelcek bu kırmızılar hiç bu kadar bekliyeceğimi tahmin etmezdim :97:
kızlar ya ben hala adet olmadım ne zaman gelcek bu kırmızılar hiç bu kadar bekliyeceğimi tahmin etmezdim :97:
bende maşallah 50.gün oldum.ama düzensizdi kaç ay son 2 aydır düzene girdi..adet olmayınca hamile kalma ihtimalin oluyomu?
bende bende, artık koca göbüşüm insin istiyorummm..............
canım biz bugün idrar vericez eğer üreme çıkmazsa perçembe günü sabahtan çekilcek
bizde şuan ampisina antibiyotik kullanıyoruz perşembe günü başladık umarım fayda etmiştir
canım ya pes etmesen iyi olur uyku düzeni oluşmayan çocuklar 4-5 yaşına kadar sorunlu oluyorlar
yani zor uyuyorlar bir kaç gün zorlancaz ama sonra rahat edicez
aslında bizimde dün gecemiz çok zordu ama ben inat ediyorum emzirmiyorum
bir kere emziriyorum oda çok acıktığını anlıyor ve öyle emziriyorum
ronya valla bu gece üstelemedim..meme emerken uykuya gecti bende koydum yerine yazık 2 gündür gece gündüz mız mız deli etti beni..aslında çok rahat tekbaşına uyucak bi tip benim bebiş yaa..belki bir derdi var bu ara üstüne gitmiyim dedim...bu arada olursun adet canım daha ..ben 4. ayda oldum adetimi..aman çok sinirli oluyorum adet öncesi sütümde azalıyor hiç olmasam daha iyiyid.diyorum..
canım benimki az evvel tek başına uyudu ama hala arada çığlık atarak uyanıyor o sırada sırtına falan hafifçe vuruyorum
tekrar dalıyor benim kızım gerçekten çok zor bir bebek görenler hayret ediyor nasıl cadı diye ota çöpre çığlık atıyor
eğer ben yatır kaldır yönteminden sonuç alabildiysem herkes alır
canım ben kesinlikle memede uyumasına izin vermiyorum bakıyorum gözleri süzülüyor uyucak memeyi çekiyorum
o an biliyorumki aç olduğu için değil uykuya dalmak için emiyor
ve gözlerini açmasını sağlıorum birşeyler diyorum uyanıncada demek senin uykun var cadı kız deyip yatağına bırakıyorum
tabi çığlık falan çok atıyor ama ben en yumuşak ses tonumla onu sakinleştirmeye çalışıyorum
geröekten sabır isteyen bir yöntem ama uzun yıllar yaşanılacak sıkıntıları düşününce uğraşmaya değer
pantolonlarım oluyor, ama düğmeler kavuşmuyor, yoksa oluyor yaani :) bide göbeğim gitse, haftaya kendi çapımda rejime başlıyorum, bide koşu bandında hergün yarım saat koşucam.. hiçbi pantolonum olmuyorrbugün büroda doğum yapan arkadaşlarla konuştuk kesinlikle ineceğini söylediler
benim doğumdan sonra 2 kilom kaldı sanırım oda göbeğimde birikti
vıcık vıcık yağlı hissediyorum kendimi
bende bu gece üstelemek istemedim çünkü aşıları oldu bgn ve 38 derece oldu ateşi, fitil attım çok huysuzdu o yüzden kucağımda pışpışlayarak uyudu, kıyamadım çocuumacanım benimki az evvel tek başına uyudu ama hala arada çığlık atarak uyanıyor o sırada sırtına falan hafifçe vuruyorum
tekrar dalıyor benim kızım gerçekten çok zor bir bebek görenler hayret ediyor nasıl cadı diye ota çöpre çığlık atıyor
eğer ben yatır kaldır yönteminden sonuç alabildiysem herkes alır
canım ben kesinlikle memede uyumasına izin vermiyorum bakıyorum gözleri süzülüyor uyucak memeyi çekiyorum
o an biliyorumki aç olduğu için değil uykuya dalmak için emiyor
ve gözlerini açmasını sağlıorum birşeyler diyorum uyanıncada demek senin uykun var cadı kız deyip yatağına bırakıyorum
tabi çığlık falan çok atıyor ama ben en yumuşak ses tonumla onu sakinleştirmeye çalışıyorum
geröekten sabır isteyen bir yöntem ama uzun yıllar yaşanılacak sıkıntıları düşününce uğraşmaya değer
Mrtkml canım hoşgeldin aramıza, ben erzurumda okudum yeri ayrıdır oranın benim için.
Mervecim doğum gününü tekrar kutlarım canım.
İsolde tatlım geçmiş olsun Aysima'ya.
Bu arada diş mevzusu geçmiş, bizimde çıkmadı dişimiz hala.
Geçmişi ancak bu kadar okudum, 2 gündür yoktum annemlere gittik, bütün kışlık malzemelerimi topladım geldim, şişe domatesler, reçeller, salçalar, tarhana, pekmez, zyetinyağı, asma yaprağı, fasülye vs. vsanneciğim sağolsun domates ve reçelleri yapmış, diğrlerini de yaptırıyoruz. 2 gün tatil yapıp bunları alıp geldik. Umarım herkes iyidir.
Günaydın güzel mart anneleri
Gülnihal dün emeklediHer fırsatta salondan koridora kaçtı ben mutfakta iş yaparken her arkamı dönüşümde Gülnihali gördüm kapıda :)
Kızlar bide bıngıldak ne zaman kapanır?Dün eltim çok konuştu moralimi bozdu.Gülnihalin hala 1 parmak açık,yok onunkiler 7-8 ayda kapnmış da yok ondan Gülnihalin dişi çıkmıyormuş da uyuz ya
Bide oğlu hep gidip yatağın kenarından elini sokup kızımı çimcikledi sonra da gelip ''Aysel senin beben ağlıyor''dedi ,kızımın yanağı morardı ya
Kuzey iyileşmiş,bidaha olmaz inş.
Merve cnm kuzura bakma bi gün geç oldu ama mutlu yıllar
Berna gözünüz aydın annen çıkmış canım çok sevindim
Aramıza yeniş katılan arkadaşlar hoşgeldiniz
arkadaşlar günaydın bugün okulların açılmasıyla bende yavrumdan ayrılmak zorunda kaldım çok garip hissediyrum kendimi biberon alsaydı belki bu kadar huzursuz olmazdım ama olmadı bakalım allahtan ek gıda da iyi gidiyoruz.bir hafta süre verdim kendime eğer ki dayanamazsam yaşına kadar ücresiz izin alıcam galiba allah hepimizin yardımcısı olsun
günaydın annişler nasılsınız. kıızm cumartesi emeklemeye başladı .ok güzeldi. sanırım dişler de çıkmaya başladı (yanlış görmediysem gece fark ettim. eve gidince gündüz gözüyle tekrar bakayım) Bugün evlilik yıldönümümüz 2 yılımız bitti. 3. yılımıza çekirdek olarak giriyoruz :))
doğum günü kutlu olsun canım. ailenle birlikte sağlıklı nice yıllara :))
bu arada aşımızı olduk..yavrum sadece yakanda ağladı..hemşirede diyoki "maşallah ama çok güzel çocuk doğurdun sen"valla bnm bi payım yok tamamen Allahın sanatı :))
kilomuzda 8.500..bnde tartıya koyarken rahat bi 10 kiloyu görrm sanıyodm neyse Allahtan o kdr olmamış yavrm
Bernacım annene çok sevindim inş bir daha yasamazsınız boyle bir durum.
Mervecim doğum günün kutlu olsun nice seneler eşin ve çocuklarınla birlikte..
Bugun bizde 6. ayımızı doldurduk koskocaman bir bebek olduk
Yarın bizde ek gıdaya gececeğiz bakalım nasıl olacak heyecanlıyım.
yaa işte sorun şukii yiğit kolay bebek ama ben zor anneyimm..sabrım yokk tahammül edemiyorumkii ağlamasına ..yiğitte hiç yapmazdı 2 gündür hüngür hüngür aplayark uyanıyor kucama alıyomm uyuyor..
canım ben nedense medical parka pek güvenemiyorum orda doğum yapmama rağmen
ama işler çabuk olduğuı için ara ara orayıda tercih ediyorum
biz ege üniversitesinde çektircez ordada aslında çok geriliyorum çocuk hastanesinde o kadar çok ağır hasta çocuk görüyorumki
yüreğim kaldırmıyor hele o anneciklerinin gözlerindeki hüzün beni mahvediyor resmen o gün kolum kanadım kırık gibi oluyor
neyse ben yine duygusala bağladım adetmi olcam ne :111:
umarım bu sorunu bir an evvel atlatırız hepimiz
Merhaba canım ben uzun zamandır takip ediyorum sizleri bi iki sorup yardım alıp kaçıyorum :)sanırım izmirdesin bende izmirdeyim ve m.parkta doğum yaptım kadın doğum dışında çocuk doktorlarından kesinlikle memnun kalmadım oğlum nisan doğumlu kasık fıtığı vardı doğduğunda 2 doktor görmesine rağmen evet var z.yağla ovala geçer sakın ameliyat derlerse ettirme dediler zaten biz emmedik onunla uğraşırken küçükde kıyamadım madem geçer diye yeni yeni anne tecrübe yok vb derken araştırma fırsatım olmadı.2 doktor gördü ya güvendim.tekirdağ anneme geldim 23 günlük ceviz büyüklüğünde şişen fıtıkla acil cerraha gittik boğulmuş fıtık hemen ameliyat dediler bi taraf geçer dedi bu taraf ameliytat küçücük ne yapapıcağımızı bilemedik oldu ve çok şükür atlattı fakat bağırsağını çürütmüş kendini yenilemezse felan yine amlyat dedi çok şükür gerek kalmadı ama insanın ömründen ömür gidiyorki cerrahımız iyiydi allahtan.canım kendmi derdimi anlattım ya kusura bakma ama m.parka hangi bölüm olursa olsun götürme derim.ege ünv.evet iyi dioylar biz bi cerraha gittik sünnet için adam canından bezmiş ağızında bi sakız zorla muayene ettirdik bakmak bile zor geldi iyi değildi bi dedğin gibi çok kalabalık ve insanlar bi umut bekliyor allahım ne düşürsün ne eksik etsin hepsine acil şifa versin sen bilirisn ama ben artık tek hatta 2 doktara felan güvenmiyorum iyice araştır derim allah yardımcın olsun meleğine acil şifalar umarım tertemiz çıkar
gecen gun tarhana yaptım,bı yıyo bı yıyo hayret ettım...sonra tadına baktım acı len bu,2kasıkta bogazı yakıo nası yıyo hayret ettım ama:) valla bı acııııp benım kuzum:)
hehehh :)) umarım olmuyordur
şaka bir yana aslında süt kısmen korurmuş ama %100 güvenilir değil
insanlar yumurtladıktan 14 gün sonra adet olduklarından yumurtlama dönemi bilinemiyor
ve nasıl olsa adet olmadım diye içerdeki kuzucuk temel atıyor rahime hatta tomurcuklanıyor falan
ancak o zaman çoğu anne farkediyor ben bu gebeliğimi çok zor elde ettiğimden yumurtlama belirtilerini çok iyi
bildiğimi düşünüyorum ve yok yumurtlamıyorum diyorum ama bir kazaya kurban gidermiyim 6 ayda sayılı ilişkiyle sanmam
yani inşallah diyorum dilimi ısırıyorum :))
evet canımher ne hikmetse daha önceki muayenelerde hiçbişe çıkmamıştı bu ayki kontrolde üfürüm var dedi..bende ilk başta panikledim ama oluyomuş bebeklerde kapanıyomuş dedi herkes rahatladım..eko da çekilelim bakalım her ihtimale karşı..
isolde geçmişi okurken dikkatimi çekti.kendiniz için pişirdiğin tarhanadan mı veriyorsun..yani tuzlu mu?
Tarhana çorbası,ek gıda dönemindeki çocuklar için ideal çorbaymış.bir pediatri sunumuna katılmıştım çocuk hastanesinde..canım bızım bı akrabamız cok guzel yapıyo tarhanayı,ondan ıcınde olması ve olmaması gerekenlerı rıca ettım ve o sekılde yaptı,tuz ıcınde olmayanlardan bırı,cok ayrıntıya gırmedım sdc bellı seylerı koyma dedım,oda saolsun yapmıs,ama ıcınde acı bı tad var,yıyınce bogazı yakan bı tad,o sebeble acı geldı...ama kızımın bı yıyısı vardıkı sorma...bıde ben yapıcam tarhana bakalım becerebılecekmıyım
yazılarını heyecanla bekliyor takip ediyorum gamze. çok şey öğreniyorum. değerli bilgilerini paylaştıgın için tesekkur ederiz. yazında bisküvi tarifini paylaşacağını söylemişsin ama bloguna baktım göremedim. denemek isityırum ben de.
yok canım normal bezlemeye devam. bazıları bardak falan koyuyolar fakat biz öyle bi şey yapmadık sadece cildi cok kuruyanlara cildiyecilerin yazdıgı bikrem vardır bilirsin excipial lipo diye. onu yazdı dr. 1 hafta kadar her alt açmada pipisine bu kremi doktuk bez yapışmasın diye. o kadar. kaka bulaşırsa da ılık suyla yıkayın demişti ama öyle bi sorunumuz olmadı. bence ne kadar küçük o kadar iyi. ama yine de siz bilirsiniz.herkese selam bişi sorcam peki sünnet yaptırınca bezlerken zor oluyormu bide kaka filan yapıyolarya mikrop filan kapmaz dimi bende sünnet yaptırmak istiyorum kemali ama eşim mikrop kapar diyor ikna edemedim bi türlü...
Kerimeye gittik ,Cenk paşa çoook tatlı olmuş ve Kerime kilo vermiş fit bi anne olmuş
Sohbete doyamadım nerdeyse aynı mahalledeyiz hep gider geliriz artık biz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?