2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

dün buraya yazmıştım adteim gecikti diye.bugün kan tahlili yaptırdım negatif çıktı.19 eylülde olmuştum hep 4 gün önceden olurdum hala olmadım.kan tahlili için erken mi tekrardan yaptırmama gerek var mı?niye böyle oldum anlamadım o kadarda korunduk düşünüyorum düşünüyorum riskli bişeyde yok yani prezrvtfle korunmasına rağmen eşim içime bile boşalmadı çok dikkat ediyoruz ama niye oldu anlamadım.bide benim adetlerim çok düzenlidir şimdiye kadar hiç gecikmedi.ilişkiyi bu ay bir kere yaşadık oda adetimden 1 gün önce oldu.napıcam bilmiyorum daha 6 aylık kızım var kafayı yemek üzreyim moralim çok bozuk napıcamm napıcamm beklemekten sıkıldım

dr browns suluk aldık onunla veriyorum ...bundanda su direk akıyor ağzına ama benimki içmek istemiyor ağzına girenide ppüskürtüyor genzine kaçırıyor iyice çıldirıyor..

selam kızlar
haller keyifler yerinde gibi ,maşallah diyorum
bugün üniden bir hocam geldi,sevindirik oldum..makalesi için bir kaç çizime ihtiyaç duymuş bir arkadaşımla geldiler,çok keyifli vakit geçirdik,biz çizimlerle uğraşırken o da Aseli pışpışladı:)
Aselcim uyurken bakayım dedim mrtkml ömürsün bulaşık makinasında çığır atlanması fikrine bayıldım..benim de kısa vadede çamaşır makinası ile ilgili düşüncem aynı zamanda da kurutacağı yönünde,çok basit bir tahmin tabiki ama 2 makineye ne hacet di mi:)
kendinize ve uşaklarımıza iyi bakın efem

emziriyorsan düzensiz olması gayet normalmiş canım hem çok stres yapıyorsun galiba onunda etkisi olur

bizim sağlık ocağı ölçüyor boy ekmek te fazla vermiyorum zaten canım çok az çorbasına ufalıyorum kalanınıda biz yiyoruz zaten ben hep evde yapıyorumda ekmeği

bizim sağlık ocağıda ölçüyordu ama yoğunmuş heralde yada unuttu.eşimde söylemeyince öyle kaldı.c.tesi gideriz zaten.
ben boy ölçer sticker gördüm şimdilik kızımın odası yok ama koridora alıp yapıştırmayı düşünüyorum hoşuma gidiyor:)

kayısı armut günlük veriyorum zaten...popsunda çatlak olmuş o yüzden yapmak istemiyor ...bekletincede kabızlık dahada artıyor...kabızlık geçmeyince çatlakda iyileşmiyor...kısır bir döngüdeyiz...offf
murat çarıkçıyı bir araştırayım...

olaya birkaç aile olarak bakma. toplumun merkezi biziz çekirdek aileler. geleceği biz yetiştiriyoruz, gelecek ellerimizde şu an. bir insan değişir dünya değişir. hem bizim bu minicik yavrularımızın ileride çok önemli mevkilere gelmeyecekleri ne malum:)

bizim sağlık ocağı ölçüyor boy ekmek te fazla vermiyorum zaten canım çok az çorbasına ufalıyorum kalanınıda biz yiyoruz zaten ben hep evde yapıyorumda ekmeği

tamam canım kızma, çok veriyorsun demedim ki:)

inşallah gönülcüm inşallah

valla ben daha bi damla adet görmedim...
hamilelikten öncede çok düzenli olmazdı....bazen düzene biner bazen bozulurdu...çok kafana takma bence sıkıntı ettikçede olmaz çünkü...

gönül canım bendemi vermesem kafamı karıştırdın aslında

veriyorum canım vermezmiyim ...benim cadı biberon almıyo kaşıkla veriyorum..

canim daha once bir arkadasa da yazmistim gordun mu bilmiyorum, buyuk kirmizi (hatta siyah gibi olan) erikleri haslayip suyunu icirdim ben bol bol. benim kizima da hic birsey fayda etmemisti ancak oyle yapabildi kakasini. belki seninkine de fayda eder. gecmis olsun.

deliyi düğünre göndermişler burası bizim evden rahat demiş güya bulaşıkları boşaltıcaktım offfffffffff hala oturuyorum bu defa kesin görüşürüz yarın bayyy kızlar

Son düzenleme:

cnm ya ben o hayat sulara güvenmiyodum o yüzden almamıştım alayım bari dende

Arda'ya deviti fazla vermiştim bir yanlış anlaşılma sonucu, bu nedenle de 3 aylıkken kan tahlili yaptırmıştım. kan değerleri düşük çıkınca doktor kan damlasına başlatmıştı "ferrum" bir hafta denedim ishal oldu bıraktım. 2 hafta sonra tekrar başladık doktorumuzun tavsiyesiyle.sonra içeriğinde paraben olduğunu görünce tamamen bıraktım. yaklaşık bir ay hiçbir şey vermedim. o sırada Arda'nın huzursuzlukları arttı.Sonra buradaki doktor demir eksikliğinin -yani işte kansızlık olarak geçiyor kandaki demir oranının düşüklüğü-bebekte zihinsel olarak yaşıtlarından geri kalma(öyle engel olarak değil) sürekli huzursuzluk, uykuya geçişte sıkıntı, çok terleme, başını sürekli sallama gibi şeyler olabileceğini söyledi. ben de bunun üzerine araştırdım araştırdım ve kullanmaya karar verdim. yaklaşık bir aydır ferro-sanol veriyorum ama pek de düzenli veremiyorum. gel gelelim Arda çok huzursuz, sürekli başını sallayan, uykuya geç geçen bir bebek oldu çıktı. artık daha düzenli vermeye çalışıyorum damlasını. ek gıdayla birlikte: pekmez, et, tavuk, yumurta sarısı gibi besinlere de menümüzde yer vererek demir eksikliğimizi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'ye geldiğimde bir daha baktıracağım bakalım değerleri ne olmuş.

cnm merhaba türkiyede ferro sanol toplatılıyo diye bi haber çıkmıştı o yüzden bende ferro sanolu bırakıp ferrum vermeye başladım benim kızımda kansız 1 aylıktan beri kullanıyoruz demir

yok ferro sanol değil o ilaç kodunu vermişlerdi isim vermemişlerdi. ferrum paraben içeriyor.
onu bilmiyodum eşim eczaneden almaya gitmiş yokmuş eczacı ferro sanolla ilgili bişeyler söyleniyo istersen içirmeyin demiş doktora sordum son kul.tar. ekim 2016 tarihli olanların bazı serileri toplatılıyo dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…