- 21 Ocak 2012
- 291
- 3
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.781
ya ben herkes gitti sanmıştım oysaki herkes buradaymış:)
okurken bile tüylerim diken diken oldu, hiç iyiye gitmiyoruz ama bir şeyler yapmak lazım. en azından yavrularımızı vatan millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz.
maşallah. benim oğlum daha da tombik:) sağlık ocakları boy ölçmüyor canım. kilosunu ölçerken de kıyafetlerini düşüyor belli bir gram zaten. kan tahlilini ne için istedi acaba bize yapılmadı da.
ekmek için erken diye düşünüyorum ben Sunacığım ya. tahıllardan ekliyorum sebze pürelerine falan o bile zorluyor barsaklarını.
neyle veriyorsun suyu? ben şu alıştırma bardaklarıyla veriyordum ucu silikondu içmiyordu geveleyip duruyordu. o bardakların ucu sert olanları var ondan aldım kafaya dikince otomatikman su boşalıyor ağzına o da mecbur içiyor:)
aaay aynı Arda tam 15 dakika uyudu ve saatlerdir de çılgın gibiydi en son banyo yaptırdım da nihayet uyudu. sesi kısıldı bağırmaktan inşallah uyur da dinlenir yavrum.
dün buraya yazmıştım adteim gecikti diye.bugün kan tahlili yaptırdım negatif çıktı.19 eylülde olmuştum hep 4 gün önceden olurdum hala olmadım.kan tahlili için erken mi tekrardan yaptırmama gerek var mı?niye böyle oldum anlamadım o kadarda korunduk düşünüyorum düşünüyorum riskli bişeyde yok yani prezrvtfle korunmasına rağmen eşim içime bile boşalmadı çok dikkat ediyoruz ama niye oldu anlamadım.bide benim adetlerim çok düzenlidir şimdiye kadar hiç gecikmedi.ilişkiyi bu ay bir kere yaşadık oda adetimden 1 gün önce oldu.napıcam bilmiyorum daha 6 aylık kızım var kafayı yemek üzreyim moralim çok bozuk napıcamm napıcamm beklemekten sıkıldım
bizim sağlık ocağı ölçüyor boy ekmek te fazla vermiyorum zaten canım çok az çorbasına ufalıyorum kalanınıda biz yiyoruz zaten ben hep evde yapıyorumda ekmeği
ay canım benim ya nasıl dayansın minicik yavru ya. ek gıdaya geçtiysen, kuru kayısı, mürdüm eriği, armut, elma gibi meyvelerin pürelerini verebilirsin. milupanın rezene çayından bir kaç çay kaşığı verebilirsin. ama sizde durum daha ciddi sanırım, doğduğundan beri varsa iyi bir doktor şart. İncirli de Ethica hastanesinde murat çarıkçı var ama rutin kontrollerimizi yapıyordu ben memnundum da kabızlık sorunumuz olmadı hiç o konuda yardımcı olabilir mi bilmiyorum açıkçası.
burdayım sunacım oğlum süpriz yapıp beni ziyarete gelmiştide onunla uğraşıyordum annemin bir işi varmış o yüzden bıraktı işyerime mecburenşimdi patronumun koltuğuna kurulmuş mışıl mışıl uyuyor adamıda odasından ettik iyimi
gönülcüm keşke bir kaç aileyle çözüme ulaşabilecek olsa sorunlarımız ama yıllardan beri süre gelen bu öfkenin bu kinin bitme olasılığı yok gibi görünüyor maalesef umarım evlatlarımız büyüyene kadar kein çözüme ulaşabilir bu sorunlar Allahtan tek dileğim onlara birlik beraberlik içinde olan bir ülke bir dünya bırakabilmek...
bizim sağlık ocağı ölçüyor boy ekmek te fazla vermiyorum zaten canım çok az çorbasına ufalıyorum kalanınıda biz yiyoruz zaten ben hep evde yapıyorumda ekmeği
canım gün kurusu kayısıyı biraz suda haşla blendırdan geçir biberonuna koy içsin
olaya birkaç aile olarak bakma. toplumun merkezi biziz çekirdek aileler. geleceği biz yetiştiriyoruz, gelecek ellerimizde şu an. bir insan değişir dünya değişir. hem bizim bu minicik yavrularımızın ileride çok önemli mevkilere gelmeyecekleri ne malum:)
tamam canım kızma, çok veriyorsun demedim ki:)
dün buraya yazmıştım adteim gecikti diye.bugün kan tahlili yaptırdım negatif çıktı.19 eylülde olmuştum hep 4 gün önceden olurdum hala olmadım.kan tahlili için erken mi tekrardan yaptırmama gerek var mı?niye böyle oldum anlamadım o kadarda korunduk düşünüyorum düşünüyorum riskli bişeyde yok yani prezrvtfle korunmasına rağmen eşim içime bile boşalmadı çok dikkat ediyoruz ama niye oldu anlamadım.bide benim adetlerim çok düzenlidir şimdiye kadar hiç gecikmedi.ilişkiyi bu ay bir kere yaşadık oda adetimden 1 gün önce oldu.napıcam bilmiyorum daha 6 aylık kızım var kafayı yemek üzreyim moralim çok bozuk napıcamm napıcamm beklemekten sıkıldım
olaya birkaç aile olarak bakma. toplumun merkezi biziz çekirdek aileler. geleceği biz yetiştiriyoruz, gelecek ellerimizde şu an. bir insan değişir dünya değişir. hem bizim bu minicik yavrularımızın ileride çok önemli mevkilere gelmeyecekleri ne malum:)
tamam canım kızma, çok veriyorsun demedim ki:)
veriyorum canım vermezmiyim ...benim cadı biberon almıyo kaşıkla veriyorum..
BU KARIŞIM NE İÇİN?
zeynep önceleri çok su içmekten hoşlanmıyordu. hayat su aldım kızlar sulukda hediyesi vardı şimdi artık onunla gayet güzel içiyor.
geçen ayki kontrolümüzde 7.ay kontrolünde kan değerlerinede bakarız dedi.
ben kan ilacı hiç kullanmıyorum güvenemedim sadece devit veriyoruz.
Arda'ya deviti fazla vermiştim bir yanlış anlaşılma sonucu, bu nedenle de 3 aylıkken kan tahlili yaptırmıştım. kan değerleri düşük çıkınca doktor kan damlasına başlatmıştı "ferrum" bir hafta denedim ishal oldu bıraktım. 2 hafta sonra tekrar başladık doktorumuzun tavsiyesiyle.sonra içeriğinde paraben olduğunu görünce tamamen bıraktım. yaklaşık bir ay hiçbir şey vermedim. o sırada Arda'nın huzursuzlukları arttı.Sonra buradaki doktor demir eksikliğinin -yani işte kansızlık olarak geçiyor kandaki demir oranının düşüklüğü-bebekte zihinsel olarak yaşıtlarından geri kalma(öyle engel olarak değil) sürekli huzursuzluk, uykuya geçişte sıkıntı, çok terleme, başını sürekli sallama gibi şeyler olabileceğini söyledi. ben de bunun üzerine araştırdım araştırdım ve kullanmaya karar verdim. yaklaşık bir aydır ferro-sanol veriyorum ama pek de düzenli veremiyorum. gel gelelim Arda çok huzursuz, sürekli başını sallayan, uykuya geç geçen bir bebek oldu çıktı. artık daha düzenli vermeye çalışıyorum damlasını. ek gıdayla birlikte: pekmez, et, tavuk, yumurta sarısı gibi besinlere de menümüzde yer vererek demir eksikliğimizi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'ye geldiğimde bir daha baktıracağım bakalım değerleri ne olmuş.
cnm merhaba türkiyede ferro sanol toplatılıyo diye bi haber çıkmıştı o yüzden bende ferro sanolu bırakıp ferrum vermeye başladım benim kızımda kansız 1 aylıktan beri kullanıyoruz demir
onu bilmiyodum eşim eczaneden almaya gitmiş yokmuş eczacı ferro sanolla ilgili bişeyler söyleniyo istersen içirmeyin demiş doktora sordum son kul.tar. ekim 2016 tarihli olanların bazı serileri toplatılıyo dediyok ferro sanol değil o ilaç kodunu vermişlerdi isim vermemişlerdi. ferrum paraben içeriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?