2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

0-3 aylık grubu olarak bebişerimize ne alırsak bu grubu bitirmiş oluruz...mesela kaç zıbın kaç tulum vs.tecrübeli hatunlar bi fikir werin bana ...

polyanacım bana acil ipinin ne ipi olduğunu tığının ne olduğunu söle çarşıya çıkıcam gidip alıyım akşamda nası ördüğünü anlat oğluşuma öreyim bende çok güzel olmuş

Ya kızlar bi akrabamızla konuştum 6.aya girmeden cinsiyet için karar verme hazırlık yapma dedi bizimde yakınlarımız ayrıntılı ultrasona girdi ama 5.5 6 ayda cinsiyet değişiyor dedi sağlıklı olsunda ama insan kıza yada erkeğe kaptırıyor kafam karıştı

yok arkadaşım zor olacaksa boşver. şu halinle yormayalım seni.
aynı şehirlerde olanlar bebek mağazaları, hastaneler konusunda falan fikirlerini daha rahat paylaşabilirler diye düşünmüştüm.

ben de 5 buçuk 6 aydan önce alışveriş yapmayı düşünmüyorum. içim gidiyor ama kendimi tutuyorum. 2 kez kaybettim bebeğimi. bu güzel gidiyor ama ne olur ne olmaz... insanın başına neler gelebiliyo... aklıma ve aklınıza kötü şeyler getirmek istemiyorum ama kötü bi şey olursa o eşyalarla her gün yüz yüze gelmek ve daha çok üzülmekten korkuyorum. komşum görümcem falan bir şeyler vermeye kalktılar ( ana kucağı çanta gibi mesela) hiçbirini kabul etmedim. 5 ayı geçsin öyle alayım kusura bakmayın beni yanlış anlamayın diyerek geri çevirdim. onlar da anlayışla karşıladılar.
bi arkadaşımla konusurken ben de senin gibi düşünüyordum. o yüzden o zamana kadar alacaklarının listesini yaparak kendini dizginleyebilirsin demişti. çok mantıklı geldi. öyle yapıcam 5. aya kadar artık...

Bende ilk bebeğimi kaybettim melek oldu bende 7.-8. ayda alcam ilk meleğime bir patik bir don almıştım dolabımın bir kenarında baktıkça bile gözlerim doluyor bende almıcam ama çok merak ettim çevrenizde 5 6 aydan sonra cinsiyet değiştiren varmı

burdan okuduklarım oldu ama onun dışında yakın çevremde hiç karşılaşmadım diyebilirim. olsa bile çok düşük bir ihtimaldir sanırım.

cnm harika olmuş ....bunu bende örmek istiyorum ...battaniyeyi bitirdikten sonra ...takıldığım yer olursa yardımını alırım artık...
bu arada şehirleri eklicekmişsin galiba ben ANKARADAYIM cnm....
sağol Ranacım. tabiki yardımcı olurum ne demek canım benim.
mükemmel olmuş convers olmuş adidas da örersin yakında
hi hii dimi adidas vız gelir artık:))) beğenmene sevindim canım.sağol

0-3 aylık grubu olarak bebişerimize ne alırsak bu grubu bitirmiş oluruz...mesela kaç zıbın kaç tulum vs.tecrübeli hatunlar bi fikir werin bana ...
canım mağazalardaki ebatlar genelde küçük oluyor. yani 0-3 ay için alacağın şey çook az olsun. 3-6 alsan daha iyi olur. çünkü gerçekten çok çabuk toparlanıp büyüyor maşallah yavrular. ama en çok zıbını olsun 9 ay kadar rahat rahat giyebileceği. çünkü bebişler toplandıklarında yaz gelicek ve çoğu zaman evde tek zıbınla durcaklar( isilik filan olmamaları için) tulum ayaklı tulum 2-3 tane yeter gibi. onun yerine alt üst pijamalar daha iyi benim fikrim. alt değiştirme çok olacağı için:) birde zaten bebek görmeye bir sürü şey geliyo.. onlar fazlasıyla yeter.
polyanacım bana acil ipinin ne ipi olduğunu tığının ne olduğunu söle çarşıya çıkıcam gidip alıyım akşamda nası ördüğünü anlat oğluşuma öreyim bende çok güzel olmuş
Holacım tuhafiyeye gidiyosun bebek için ip alıcam diyosun o sana veriyo. bebe yünü diye geçiyo sanırım. tığla öreceğini söylersen ipin kalınlığına göre verir sana. hiç yardımcı olamadım biliyorum ama, ben aldığım iplerin sadece siyahını kullandım, evde tığ ararken annemden kalan ipleri bulunca onları kullandım kırmızı ve beyazı. asıl öreceğim tığımı da bulamadım( 11 no tığımı buldum biraz zor oldu örmesi ama diğer tekini de bitirmem lazım mecbur.

yaa çok güzelmiş ben hiç örmeyi bilmiyorum meleğimin anneannesi hayatta değil ama inşallah cici anneleri örer

canıım Ankarada olsan yapar verirdim ben sana.. ama inan öyle kolayki tığ işi. nette çok ayrıntılı anlatılan siteler var.

selam kızlar ben ara ara gırebılıorum ınternete bısı sorcam sıze ben 12 haftalık hamıleyım hatta 13 e gırecegım salı gunu ıkılı testınıze jınekologmu baktı yoksa dr mu bı hastane bana dr bakıo bızde dedı otekı ıse ultrasoın dr u dedı anlamadım bısı ya ve hala kendıme bı dr bulamadım guvenebılecegım eger bılıosanız tavsıye edermısınız dr banada ben ıstanbl maltepede oturuyoprum acılen dr bulmam lazım bıde ıkılı testte cınsıyet ogrenılıomukı bende ogrensem ınsallah saglıkla gelse ...

yok arkadaşım zor olacaksa boşver. şu halinle yormayalım seni.
aynı şehirlerde olanlar bebek mağazaları, hastaneler konusunda falan fikirlerini daha rahat paylaşabilirler diye düşünmüştüm.
Şekercim valla kaçarın yok artık başladık bile:))) hadi söyle bakalım sen nerdensin??

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş.

SAğol Çilekcim.. seninkilere örmeye başladımı annanne babanne filan çift çift:))

tatlım okeytooo ama nasıl yapılcağınıda anlatıcaksın akşamm tamammııı inşallahh örebilirimmm çokkk istiyorummmmm

burdan okuduklarım oldu ama onun dışında yakın çevremde hiç karşılaşmadım diyebilirim. olsa bile çok düşük bir ihtimaldir sanırım.

Bu h.içi mevlüte gitttim herkesin başına gelmiş hemde yakın zamanda okadar okuyolar bir cinsiyeti nasıl anlayamıyolar
Bi yakınımazada cerrahpaşa tıpta profa gidiyormuş 7.ayda erkek demişler aldıkları herşey markalıymışta değiştirmişler
Düşünsene 7ay kızım diye seviyosun sonra erkek çıkyo yada tam tersi

canım bn yakın cewremde çok karşılaştım bu durumla ...mesela en yakın karşı komşum...bir kızı wardı 2.ye hamileyken tam 8ay boyunca bebeğin cinsiyetine erkek denilmiş ve 9.ayda kız olduğu anlaşılmış...ki gittiği hastanede özeldi ismi duyulmuş bi hastane...bende o hastanede cinsiyete baktırdım acaba diye içimi bişiler kemirip duruyor doğrusu...bakalım herşeyin hayırlısı ama bende bi 20.haftaya kadar bişi almayı düşünmüyorum ...

saol cnm bnm...bu bilgileri degerlendircem ....

kötü olur tabi. hem psikolojik hem maddi açıdan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…