2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benm bebiş ultrasona göre 1 hafta önde görünüo yani şuan 20. haftaya giriyorum yarın:44:

Oh maşallah maşallah. benimd ilk zamanlar geriden geliyordu sonra ileri geçti şükür. bende her defasında çizelge değiştirmeyim diye sata göre takip ediyorum. bizim bebişin başı büyükçe biraz:)) diğer ölçüleri 4 gün ileri, başı 6 gün ileri:) Sağlıklı olsunlarda.

çoğumuz yolun yarısına yaklaşıyoruz. benden hepinize gelsin

41 kere maşallah

maşallahh maşallahhh alışverişler alınanlar alınacaklar ne güzel telaşlar bunlar bende birkaç birşey aldım ama annem sağolsun sen çok alma biz burdan ayarlayıp getirecegiz diyo kayınvalidem örgülere başlamış zaten sağolsun oda getirecek bakalım onları göreyim eksik ne varsa onlarıda biz almayı düşünüyoruz ehh nede olsa ikiz oldugu için ne kadar yapılsada mutlaka bir eksik olacaktır diye düşünüyorum....

günaydın anneler...

herkese hayırlı cumalar..

aaa ishalde düşük tehlikesi mi varmış?ben bundan önceki gebeliğimde hani karnımda ölen onda ishal olmuştum acaba o yüzden mi kaybettik??olabilir ama artık bir önemi yok zaten allahtan bu sefer hiç ishal fln olmadım bol bol su içmek lazım hem ishal hem kabız için..

esperanza cnm daha çok 3-6 aylık şeyler alın çünkü 0-3 aylık olanları sadece 1 ay giydirebiliyorsun ayrıca 3 aylıkken havalar ısınacak nasılsa diye ince ve kısa şeyler almayın o zaman daha çok küçük olacak onlar ve her zaman sağlam güzel giydirmek gerekiyor tabii sağlam dediğim yazın örgülü giydiremezsin yada yünlü ama en azından tulum her zaman giydiriliyor..gerçi bunu her anne denedikçe kendine uygun olanı giydirmeye başlıyor bana soracak olursanız ben tulumu 2-2.5yaşına kadar giydirdim kızıma ayaklı ya da ayaksız farketmez amaayaklı olması hava girmemesi için daha iyi soğuk havalarda..en iyisi biraz da doğumdan sonra alırsın bebeğinin ihtiyacına göre şimdilik sadece hastane çıkışı ve değiştirmek içinbir kaç tulum lazım o kadar..daha çok sağlık ve bakım ürünleri alın hem kendiniz hem bebeğiniz için ..pamuk,göğüs pedi,emzirme sütyeni,biberon,ateş ölçer vs.. vs...

Ben de daha bişey almadım telaş yapıyorum yazdıklarınızı okuyunca. ayrıca benim kayınvalidem de bebeğin ihtiyaçlarını kızın annesi karşılar dedi. adet öyleymiş, ne maksatla söyledi bilmiyorum ben ondan hiçbişey beklemiyorum beklediğimi zannetti önlem aldı heralde.

Hiç öyle şey olur mu ya nasıl bir adetmiş.İnsan sevdiğinden yaparsa yapsın zaten böyle söylenince bişey yapmasına hiç gerek yok...

Bence de insan sevdiğinden alır adet diye almaz. işte sevgi anlayışı farklı demek ki. bir de ilk torunu olacak. neyse ben hiç takmıyorum almasın durumumuz yerinde çok şükür kimseye muhtaç değiliz.

ay hayret bişey bu insanlar deli ediyor beni...ben de ilk çocuğumda herşeyimi kendim hazırlamak almak istiyordum ama eşim kaza geçirdi ayağı ve kolu alçıda kaldı evden dışarı bir doğum için çıktık yani o yüzden kızımın nerdeyse herşeyini kayınvalidemler aldı en azından bana diyebilirdi gel birlikte gidelim alalım oğlum evde dursun biz seninle seçelim sen seç demedi bile yiyecek bile kendi zevklerine göre aldılar ama buna da şükür allah razı olsun açta açıkta bırakmadılar ne yapalım elden ayaktan düşmek başkasına muhtaç olmak çok fena birşeymiş o genç yaşımızda öğrendikama sonra eşim allahıma binlerce şükür iyileşti eskisinden de iyi oldu artık her istediğimizi alıyoruz ne alsak gözüne batıyor önceden olsa hemen bu torunu için alıp bişeyler getirirdi geçen gün aldıklarımı gösterdim oğlum için çok bozuldu çünkü ilk o getiremedi ya bu sefer..siz alırsınız artık havalarında aman getirmesin zaten kimsecikler bişey istemem dediğiniz gibi sonra heryerde biz aldık biz yaptık diye övünüyorlar ben de deli oluyorum..allah eşime sağlık kuvvet iş rastlığı versin başımızdan eksik etmesin canım kocam benim çok seviyorum ben onu yakışıklı heykelimm:))

herkesin aile başka heralde görümcem cinsiyetini soruyodu bende na alıcan diye sorduğumda kayınvalidem sen karışma dedi görümcem şimdiden ne alıcaz bebeğe diye soruyo nede olsa sülalenin ilk torunu

Bence de insan sevdiğinden alır adet diye almaz. işte sevgi anlayışı farklı demek ki. bir de ilk torunu olacak. neyse ben hiç takmıyorum almasın durumumuz yerinde çok şükür kimseye muhtaç değiliz.

bir de herşeyi adete bağlıyorlar yaa...madem öyle ben de diyeceğim bundan sonra bebeğe altın takmak adettendir diye..bu konu da bana dert oldu yaa kızımda bir çöp bile takmadılar eğer aklı varsa bu sefer de takmaz yoksa lafım hazır erkek oluncamı değer verip takıyorsunuz diyeceğim..

canım benim ilk hamilelimdede aynı korkuyu yaşamıştım ama plesenta 2 hafta sonra yukarı çıkmıştı haftaya cumartesi kontrole gitçez inşallah yukarı çıkar ama kendimi biraz yorsam eşi tekrar aşağıya iniyodu bu seferki hamilelimde çok dikkatli olucam plesenta rahimağzına gelirse o çok tehlikeli erken doğuma neden olabiliyo çünkü çok kanama oluyo annenin hayatı tehlikeye giriyo rabbim hiçbirimize bebişlerimizin acısını yaşatmasın ben hala oğlumun acısını unutamıyorum bu sefer bebeğimi kucağıma almak istiyorum ALLAH.ın izniyle

canım takmıyacaksın kimse kendi insanın gibi olmuyo bak ben hastalandım bebeğimi kaybetme tehlikesi geçirdim hastanede yattım alt katta oturan görümcem gelip bakmadı bile sadece hastanedeyken tlfon etti kuru kuru geçmiş olsun dedi okadar hala olacak bide ALLAH kimsenin eline düşürmesin bana anam babam bacım yeter çok şükür

bizimkilerde iyiler çok şükür düşün kistim var diye bize gelmişlerdi akşam geçmiş olsuna ama yinede kendi canın kanın gibi olmuyo

bizimkilerde iyiler çok şükür düşün kistim var diye bize gelmişlerdi akşam geçmiş olsuna ama yinede kendi canın kanın gibi olmuyo

allah herkesin gönlüne göre versin canım.benimde amasyada oturan eltim meğer benden 3 hafta sonra hamile kalmış ama söylememişler kimseye yani oda şimdi 3.5 aylık hamile oda bişey değil benim bebeğimin kız olduğunu duyunca söylediler nasıl denk geldiyse oarasıda muallakta.sebebide kayınvalidemin 2 kız torunu daha var büyük eltimden benimkiyle 3 kız oluyor neyse demiştiki kim erkek doğurursa 5 bilezik benden insanlar 3ün 5in hesabını yapıyor işte kız olduğunu duydular içleri rahatladı erkek umuduyla yaşıyorlar şimdi..oyüzden dedim ben hiç içimi bozmadım rabbim gönlüme göre verdi kızımı ama kimse kendi anası kardeşi gibi olmuyor işte

erkek merakı nedir bu ailelerdeki bilmem kayınvalidem bizimkinin erkek olduğunu duyunca ben çok çok çok memnun oldum dedi ben kız istiyodum. ama boşver seven kızı da sever biz 3 kız kardeşiz üstelik babam tek erkek ama dedem bizi bi başka severdi inş.bütün kızların böyle dede ve nineleri olur çünkü annemin babasından sevgi görmediğim için bilirim o eksikliği de.

kızlar kız olmuş erkek olmuş sağlıklı olsun da ne farkeder. ikisi de evlat. ama eski insanlarda oluyor bi de bazı kadinlarin doğasında var erkek seviyor. siz hic bunlara takılıp da canınızı sikmayin. çocuğunu seven torununu sever yapar. canınızi sikmayin
sağlıklı bir şekilde bebislerimiz dogsun da hazırlığını da yaparız cicislerini de alırız zevkle. herkes çocuğu için en iyisini ister tabi elimuzden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız.

evet onlar bi şekilde olur bi şekilde zaten hemen büyüyolar giyecekleri 2--3 ay yeterki sağlıklı olsun huzurlu bi yuvada büyüsünler .evet bazılar erkek torun istiyo bazılarıda erkek çocuklarından olan torunları seviyo ... eski kafa işte

Nedense oğullarının çocuğu daha kıymetli olyor.Büyük görümcemin bir kızı var ama bizim çocuğumuzun olacağını öğrenince bu bizim için daha kıymetli dediler.Çok kızıyorum böyle ayrım yapılmasına

bende anlamıyorum bu zihniyeti canım hatta hala böyle düşünenler olduğu içinde şaşırıyorum.benim tarafımda hiç böyle bir sıkıntı yok ben babamı yeni kaybettiğim için ismini vermeyi çok istediğim için erkek istiyordum ama kısmet değilmiş ama başkaları farklı hesaplar peşindeler.evlatlarımız sağlıklı olsunlarda kızıda bizim erkeğide yeterki salih hayırlı evlat olsunlar

Aman kızlar kim ne yapmış ne önemi var. Eğer maddi olarak yeterliyseniz herşeyini kendiniz yapın sonra başkalarından ben bunu yaptım ben şunu yaptım laflarını duymaktan iyidir.. Benim de kızımda birçok şeyini Allah razı olsun annem yaptı. Diğer taraftan bişey gelmedi ama çokta önemli değil gelecek şey bizi kurtaracak değil. İki çift güzel söz söylesinler bana o da yeter.

Yan komşumun 5 yaşını doldurmuş oğlu var engelli bir çocuk. Babanne doğumun dışında ne geldi ne bir hediye gönderdi. Sağlıklı olsaydı kim bilir nasıl olurdu. Şimdi bir yaşını doldurmamış bir kızı var onun doğumuna bile gelmedi. Yani insanlar bir garip anlamak çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…