2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar

benim bebişim de gün içinde çok sakin, akşam yemeği sırasında başlıyor kıpırdanmalarına. umarım doğunca da bütün gün uyuyup gece sabaha kadar oturmaz

ben doğrumu baktım yanlışmı bilmiorum çünkü yaparken gıkık olmuştummmm:) ama erkek çıkmıştıı çin testi ve diğer yapılan testlerdede aynen ölde erkek çıktıı

doğru söylüyorsun yaş farklı hesaplanıyormuş anlamadım bende valla

bence hemen panikleme bu haftalarda bebek hareketleri süreklilik göstermezmiş bende arada sırada hissediyorum ama içine dert olması git görün doktora istersen

geçmiş olsun canım ishalin düşük tehlikesi yarattığını bilmiyordum. ama çok şükür ikinizde iyisiniz.
bu gün inşallah cinsiyetini de öğrenirsin,yavaş yavaş hazırlıklara başlarsın. peki sen ne hissediyorsun kız mı erkek mi
bize haber vermeyi de unutma

Bende bilimiyordum doktorum söyleyince korktum zaten hemen hastaneye koştum gidene kadar aklım durdu çok şükür o iyi yaa ben hemen iyi oldum zaten ben ilk başlarda kız diyordum ama şimdi erkek ağır basıyor bakalım

hayırlı cumalar herkese berkerdem inan çok mutlu oldum dikkat et kendine ama yinede.valla bizde dün biraz ağrı çektik cnm yanınca ağladım bebeğime bişey olmasın diye sanki hadis direkt bana söylenmiş gibi geldi irkildim poly.allahım hepimize hayırlısı ile kucaklarımıza almayı nasip etsin aminnnnnnnn

kızlar ben bebişe şu ana kadar aldığım kıyafetleri yazıcam size. daha nelerden ne kadar almam gerekli, tecrübeli annelerden fikirlerini bekliyorum:
2 adet 10lu hastane çıkışı
5 adet uzun kollu badi(0-3 ay)
8 adet kısa kollu badi( 2 tanesi hastane çıkışlarının içinde yani yeni doğan için, 3 tanesi 0-3 aylık, 3 tane de 3-6 aylık)
2 adet kadife tulum(bir tanesi ayaklı, diğeri ayaksız, 0-3 aylık)
3 adet penye tulum(hepsi ayaklı, bir tanesi yenidoğan için diğerleri 0-3 aylık)
1 adet elbise (3-6 aylık, yazlık)
1 takım pijama (0-3 aylık)
4 adet çorap
1 adet polar kapşonlu hırka gibi bişey

resmen irkildimm hayırlı cumalar kıslarr bebişler artık bizi duyuyo yaa bişiler dinleyen dinletenler varmııı yada sürekli konuşannn
20 haftada duymaya başlamıyolarmıydı.. ben mi yanlış hatırlıyorumki. ben henüz başlamadım bişeye.yani aslında bi kaç gündür müzik dinliyoruz ama evde sırf değişiklik olsun diye. bebişi düşünerek değil yani. ama sakin ortamda durmak istemiyorum. sesli ortam ileride uyku sorunu yaşanmasını en aza indiriyormuş. şöyle bi düşünüyorumda, doğru olabilir gerçekten. çünkü ilk kızımda çalışıyordum ve ortam o kadar sessizdi ki. radyo bile dinlenmezdi. Çok despot bi bayan patronum vardı. çıt çıkarmadan yapardık işleri. şuan kızım 2 yaşını bitirdi hala kesintisiz uyumuyor(((

çok geçmiş olsun canım. hamilelikte ishalin düşüğe sebep olmasını ilk kez duydum. Allah korusun.

banada ilk zamanlar kız gibi geliyordu şimdi belirtilerden dolayı herhalde erkek gibi geliyo 2 haftam kaldı öğrenmeme.
bu gün belli olursa yazarsın merak ederim

çok geçmiş olsun canım. hamilelikte ishalin düşüğe sebep olmasını ilk kez duydum. Allah korusun.[/QUOTE]

Sğl cnm bende bilimiyordum o yüzden burdan paylaşayım dedim benim gibi bilmeyenler vardır diye ishal su kaybı yapıyor bide ani tansiyon düşüşü filanda oluyor ama tam sebebini bugün doktora sorucam.

Nerdeyse birçok şeyi hazırmış.Güzel günlerde kullansın inş.Ben daha bir çöp almadım.gerçi cinsiyetini de bilmiyoruz onun da etkisi var.Hediye de gelir ilk zamanlar çok kıyafet almayın diyolar,bunlar yeter bence ama tecrübeliler daha iyi bilir.

ben artık büyük bebek alışverişini 7. ayda fln düşünüyorum.. başka tulum almak istemiorum. özellikle o patikli ayaklı tulumlar çabuk küçülüo diolar benm 3 tanesi öyle. daha fazla almam. alt-üst takımlar veya tek altlar vs alınması gerekir herhalde dimi? ilk bebişim olduğu için ve yanımızda bi büyük olmadığı için tek başımıza eşimle ancak bunları aldık. annem ankaradan gelince inşallah 7.ayda geri kalanı alıcaz beraber

ESPERANZAA canım 0-3 ay için yeter bunlar başka bişey alma bence. çünkü çok çabuk büyüyorlar ve küçük geliyor.
bol bol almışsın zaten, rahat yeter. bebek görmeye gelenlerde getirir bi sürü şey. fazla fazla yeter.

penye pamuklu bi kumaştan 4-5 tane ağız bezi almanı veya annenlere filan diktirmeni tavsiye ederim. bir-iki tanesi büyük olsun. bebeğin gazını çıkarmak için omzuna filan koyduğunda kusabilir. alt açma dışardanda alabilirsin, ellerinden geliyorsa annenlerde dikebilir. ben bunlar için hiç para harcamadım sağolsun canım annem hepsini yaptı bana. Kaynanamda sağolsun sanki başkasının bebeğini görmeye geliyomuş gibi geldi, bi kundak, bide sağı solu kaymış bi takımla. Doğumuma 2 hafta filan varken aramış beşiği ne yaptınız aldınızmı diyo.. amaaaaannn işte bööle.

Bence de ayaklı tulum yeter.Zaten çabuk büyüdüğü için ilk aylar olamaz ayaklı tulum.Alt-üst takın,tek alt daha çok kullanılıyor.Benimde ilk bebeğim kendi annem bursa da kayınvalidemede bişey sormuyorum zaten.Yani herşeyi kendim araştırıp alıcam.Diğerlerini de 7.8.ayda alırsın annenle beraber daha iyi olur.

canımm çok güzell şeyler almışsınn bizede fikir olduu
baharda doğacak yaz gelecekk kışa 8 aylık olacakk

bende iki takım penye eşofman aldıımm biri ayaklı diğeri değill
5 tane filanda çıtçıtlı atlet almıştıımm
hastane çıkışı almam lazım
ağız silme mendilleri oluyo onlardan alınacak biberon emzik
penye battaniye alacağımm
polar battaniyem vardı zatenn
doğumdan kısa süre sonra yaz geleceğinden çok kışlık almak istemiyorum sonrasında küçük gelecek çünküü
birde hediyelerde gelir yeterli olur sanırım

3-6 aylık bişey almadım tulum fln gibi. gerekirmi?? bize de hastane çıkışlarından biri, yine bir tulum ve çoraplar babannem tarafından alındı. eşimn ailesi oda takımını alıcak bakalım ne zaman. bu ara eşimle limoniler. bize kıyafet fazla hediye gelmez çünkü biz gurbette yaşıyoruz bebek görmeye kayınvalidemlerden başka gelebilecek kimse yok. akrabalarımızın hepsi farklı şehirlerdeler.

ben daha çok alt üst takımlar alıyorum
ilk ay dışarı çıkacağımızı sanmıyorum lohusalık var zaten sonrada nisan ayı mayıs ayı derken havalar ısınıyo
çok kışlık almayayım diyorum ama tabiki tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olurlar bize bu konuda

resmen irkildimm hayırlı cumalar kıslarr bebişler artık bizi duyuyo yaa bişiler dinleyen dinletenler varmııı yada sürekli konuşannn

ben konuşuyorum akşamları eşimde biz uyurken kuran cd sini takalım hem biz hem o dinlesin diyo biraz garip bi istek :) ben biraz zaman geçince kuran dinleticem inş.

Şükür ben kızımdan avantajlıyım. kızıma 2 battaniye almıştık. birini pek kullanmadım yeni dursun diye. kardeşine nasip olacak inşallah. yelekler, hırkalar, şapkalar dolu dolu.. hastane çıkışı, emzik, biberon, bi kaç parça küçük alt üst filan almam lazım. kızım yaza geldiği için ilk dönem için kalın şeyleri yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…