• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım o kadar geç başlayan bi kurs duymadım hiç. en geç şubat kursu war ama sonradan hızlandıılmış kurs açarlar inşallah da katılırsın sende haklsıın şimdi başlasan en az 2 ayın yanacak..

buarada kızlar bebeğimin boyu kilosu bu sabah itibariyleeee 560 gr 26 cm :) 23 haftalığız:nazar: nasılız :)

hayırlısıyla bebişlerimizi doğuralım nasipleriyle gelirler heralde bizde çizeriz yolumuzu maşallahh canımmm allahım hepimizi ve öncelikle bebişlerimizi nazardan korusunnn

canım ne güzel tadını çıkar bunun. bebeğine uzun uzun bak...
İnşallah güzel geçer...

yok canım bunun yediklerinle alakası yok yani tatlı tabiki abartılırsa bilemiyorum ama hormonlardan kaynaklanıyormuş. ben şu ana kadar 3 kilo aldım ve 26. haftamdayım...

sağoll canımm umarım herşey hepimizin gönlünce olur

iyi sen b.köye kadar yuwarlanıyosun:) beni avrupa yakasından sal, anadolu ya kadar çok rahat yuwarlanırım :) hiç zorlanmam yani 23 haftalık hamileyim weeeeeeee 10 kilo aldım.. şimdi herkes derin bi nefes alsın ve haline şükretsin:)

canım tek değilsin bende 9 kilo aldım:52: bizim evin yolu bayır çok güzel yuvarlanıp yola kadar inerim..:37:

Canım ben sadece 3 kilo aldım. Kiloluda değilim...
Doktor kepek ekmek onun dışında beyaz ekmek hamur işi yasak.
Sebze yemekleri ye dedi. ama havuç yeme dedi.
Meyvelerden elma, portakal, mandalina ye. muz, üzüm yasak.
Pirinç, makarna çok az ye dedi.
Bilmiyorum daha araştıracağım. Şekerli besinleri öğrenmek lazım...

patatesten falan da uzak durmak gerekiyor, bir de tavsiyem öğünlerde mutlaka yemeğin yanında bol salata yemen... bir de yürüyüş herşeyde olduğu gibi şekere de ii geliyo, yememen gereken şeyleri yemişsen falan, yarım saat falan yürümeye çalış... ne çok falan dedim,öyle :)

UHDE cim bebişlerini görmene ve testinin temiz çıkmasına çok sevindim cnaım gözün aydın...
Bu arada Öğretmenler günü kutlu olsun...

canım çok sağol. gözün aydın senin testler temiz çıkmış. bebişin sana hep böyle uğur getirsin. ne güzel şifasıyla geliyor hayata...

amin canım inş. bütün bebekler annelerine sağlık getirsin dün paylaşılan bi linkte vardı bebekler kök hücreleriyle annelerini iyileştirirmiş.

dmf cnm geçmiş olsun merak etme yediklerine dikkat edersen hiç bişeycik olmaz zor olanı atlatmışsın saatlerce durup kan aldırmak çok can sıkıcıydı benim için ...

bana da herkes sende şeker çıkar diyordu ama halbuki şekerli şey yemekle alakalı değil bu vücudun şekeri kaldıramamasıyla alakalı ben 2 kilo baklava börek yerim mesela ama bazıları 1 dilimle fenalaşabilir değişik bişey neyseki bende yok yemek serbest:52:

şekeri yüksek çıkan arkadaşlar güzelce diyetinizi yapın allahın izni ile inşallah düzelecektir...merak ettiğim hamilelikte yediklerimizle alakalımı yüksek çıkıyor şeker ? yoksa zaten böyle bi sorun vardıda hamileliktemi çıktı ? bu arada bende tetenoz aşımı oldum ilk dozunu hiç acımadıki :1: şeker yüklememide yaptırdım iyi çıktı şükür önümüze 1 aşı daha var ondan sonra bir şey yok değilmi ? bu arada ben 2 hafta sonra dr gidicem ve nts ye bağlayacaklarmış doğum hemşiremle tanışacakmışım çok heyecanlıyım inşallah hepimizin bundan sonra hiç bir sorunu olmaz sağ salim doğururuz bebişlerimizi.....

canım senin de gözün aydın çok şükür herkes yavaş yavaş bu safhayıda atlıyo. NST için erken değilmi bana acil gittiğim bi doktor 32 haftadan önce bağlanmaz demişti.

[/Ckızlar doğumdan bahsedilmiş..ben normal yaparsam şayet tamamen normal yapıcam ve eşimin girmesini istemiyorum şuanki düşüncem.fakat sezeryan yaparsam spinal değil epidural düşünüyorum..spinalde baş ağrısı kalıyomuş çoğu yapanlarda bu şikayetler oldu..epiduralde belinde katater kaldığı için ordan sürekli ağrı kesicide veriyolar böylece ilk acılar yok..spinaldede veriyolar ama katater olması ağrı kesiciyi verme kolaylığı ve etkisi daha kolay oluyomuş..doğum yaklaştıkça tırsıyorum 5 gün sora doktora gitcem konuşcam artık bakalım doktorum ne dicek..herkes ilk doğumun normal yap diyo ama bilmiyorum benim aklım epidural sezeryanada gitmiyo değil..hayırlısı artık..OLOR]

özlemçınar değilmiydi arkadaşımızın adı..yanlış mı yazdım yoksa:17:
canım bi de gelen giden oluyor geç yazdım kusura bakma

yok canım doğru yazdın özlemçınar öğretmen bu arada sabahtan beri kutlayamamıştım bütün öğretmen annelerimizin öğretmenler günü kutlu olsun

sütlüçörek canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun gerçi sende pek uğrayamıyosun bu aralar

canım senin de gözün aydın çok şükür herkes yavaş yavaş bu safhayıda atlıyo. NST için erken değilmi bana acil gittiğim bi doktor 32 haftadan önce bağlanmaz demişti.

sağol bebişim darısı diğer arkadaşların başına inşallah herşey yolunda gider...ben doktora hastanenin doğuma hazırlık kursu varmı diye sordum oda bana dediki 28. haftanda geleceksin bi dahaki sefere o zaman seni nts ye bağlarız ve doğum hemşirenle tanıştırırız artık her geldiğinde hemşirenden doğum kursu alırsın dedi güldü...bende anlamadım balım...nts ye nasıl bağlıyorlar noluyor neye bakıyorlar ?

Sağol canım... evet çavdar ekmeği daha güzel onu kullanayım ben... Mag da bu konuda deneyimli o da gelsin ayrıntılar versin...

evt amag çok katı bir liste vermişti geçenlerde

havuç , bezelye patates pirinç makarna beyaz ekmek bunlar aklıma gelenler tabiki şekerli meyveler muz üzüm gibi neyseki şimdi kış portakal mandalina ekşi elma falan yersin

Canın çok tatlı çekerse ben hep dondurma yerim diyet yaparken ama şimdi kış tabi azıcık ucundan kıyısından sütlü tatlılara belki müsade vardır.

aynen cnm bende bak oynuyo iyorum dışardan belli olduğu zaman ses vermiyo tekrar diyorum heycanla bak hayatım baksanaaaaaa dur bakıcam diyo tabi o bakıyo bebek duruyo :19:ve ben cok üzülüyorum tabi..

cnm öncelikle geçmiş olsun benimde sanırım 1 hafta sonra şeker yüklemem var ben toplamda 17 kg aldım umarım bişey cıkmaz cıksada diyet yaparım yeterki bebeklerimiz sağlıklı olsunlar....eşime gelince artık ondan tek bir yardım istemiycem evde yokmuş gibi davrnmayı düşünüyorum zaten onunda umurunda olduğunu sanmıyorum hi aramadı akşam iş çıkışı arar sadece bişy lazımmı diye....Allah akılversin hepsine inş...

Bu erkekler hiç anlamıyor bizi özellikle bu dönemde çok daha hassasız hormonlar nedeniyle,çok dikkat etmeleri lazım hareketlerini.Ben de seni merak etmiştim faceden de msj attım halıyla ilgili bakarsın canım o modele nde.Takma kafana ki bebişin de üzülmesin.Eşine de durumdan rahatsız olduğunu söyle biz onlar anlasın diye beklediğimiz sürece maalesef anlayamıyorlar ya da işlerine gelmiyor...

sağol bebişim darısı diğer arkadaşların başına inşallah herşey yolunda gider...ben doktora hastanenin doğuma hazırlık kursu varmı diye sordum oda bana dediki 28. haftanda geleceksin bi dahaki sefere o zaman seni nts ye bağlarız ve doğum hemşirenle tanıştırırız artık her geldiğinde hemşirenden doğum kursu alırsın dedi güldü...bende anlamadım balım...nts ye nasıl bağlıyorlar noluyor neye bakıyorlar ?

rahim kasılmalarına bakıyorlar sancın falan vrmı diye bide bebeğin kalp atışına bakarlar tabi heralde eko çekerken kablolar bağlıyolar ya onun gibi göbeğimize bişeyler takıp bakarlar tecrübeli anneler daha iyi bilir

slm kızlar,

bıkac sayfa gecmısı okuyayım dedım şeker yuklemesınden bahsedılmıs benımde yarın sabah yapılacak bende azıcık fazla kılo var korkuya kapıldım okuyunca ya bendede fazla cıkarsa diye. zaten sabah okadar saat nasıl ac kalacagımı dusunuyodum bugun, ama sımdı zamanda yaklastı ıyıce korkmaya basladım :(

Bu erkekler hiç anlamıyor bizi özellikle bu dönemde çok daha hassasız hormonlar nedeniyle,çok dikkat etmeleri lazım hareketlerini.Ben de seni merak etmiştim faceden de msj attım halıyla ilgili bakarsın canım o modele nde.Takma kafana ki bebişin de üzülmesin.Eşine de durumdan rahatsız olduğunu söyle biz onlar anlasın diye beklediğimiz sürece maalesef anlayamıyorlar ya da işlerine gelmiyor...

aynen katılıyorum bebişim....ben hiç tahmin etmezdim böyle olacağını :((( hamile kalmadan önce herşey ne kadar güzeldi şimdi ne kadar farklı olduğu acaba cinsellik yok diyemi böyle olduk bilmiyorum :( öpüşmüyoruz bile...üzülüyorum ona göre herşeyi abartıyorum yaaa bi baba hiçmi merak etmez bebeğinin hareketini gerçi ara sıra elini koyuyo ama kızım başka bi el hissettiği anda oynamayı kesiyor...acaba benden soğudumu eşim diye düşünüyorum...geçen bana dediki ben seni kadın gibi göremiyorum artık sen annesin diyo şimdi bu bana iyi bişeymi dedi kötü bişeymi anlamadım????

slm kızlar,

bıkac sayfa gecmısı okuyayım dedım şeker yuklemesınden bahsedılmıs benımde yarın sabah yapılacak bende azıcık fazla kılo var korkuya kapıldım okuyunca ya bendede fazla cıkarsa diye. zaten sabah okadar saat nasıl ac kalacagımı dusunuyodum bugun, ama sımdı zamanda yaklastı ıyıce korkmaya basladım :(

canım bana şeker yüklemesi fazla çıkan bir arkadaş şöyle demişti akşam ondan sonra bişey yeme dedi ama ben öldüm açlıktan gece 12de 1 bardak süt içtim yattım...daha önce dr sormuştum açmı gelcem diye evet dedi su içebilrmiyim peki dedi iç dedi kanımı alan hemşireyede su içtiğimi söyledim zaten...bence sende 10 dan sona bişey yememeye çalış...

aynen katılıyorum bebişim....ben hiç tahmin etmezdim böyle olacağını :((( hamile kalmadan önce herşey ne kadar güzeldi şimdi ne kadar farklı olduğu acaba cinsellik yok diyemi böyle olduk bilmiyorum :( öpüşmüyoruz bile...üzülüyorum ona göre herşeyi abartıyorum yaaa bi baba hiçmi merak etmez bebeğinin hareketini gerçi ara sıra elini koyuyo ama kızım başka bi el hissettiği anda oynamayı kesiyor...acaba benden soğudumu eşim diye düşünüyorum...geçen bana dediki ben seni kadın gibi göremiyorum artık sen annesin diyo şimdi bu bana iyi bişeymi dedi kötü bişeymi anlamadım????

evet bız hassasız bıraz belkı ama hala da kadınız. ve bız bukadar buyuk bı mucıze yasarken onların ellerınde kumanda ellerınde mouse ıle tepkısız kalmaları normal deıl bence. bızımle bırlıkte onlarında hormonları deıstı galıba

canım bana şeker yüklemesi fazla çıkan bir arkadaş şöyle demişti akşam ondan sonra bişey yeme dedi ama ben öldüm açlıktan gece 12de 1 bardak süt içtim yattım...daha önce dr sormuştum açmı gelcem diye evet dedi su içebilrmiyim peki dedi iç dedi kanımı alan hemşireyede su içtiğimi söyledim zaten...bence sende 10 dan sona bişey yememeye çalış...

tarcın sekerı dengelıyomus bende bu gece 1 basrdak sutun ıcıne tarcın koymayı denıycem. inşallah ıyı cıkar valla cok korkuyorum dıyet yapmasına yaparız tabıkıde ama bu en guzel gunlerımıde zorluklarla gecırmek ıstemıyorum hamılelıgımın keyfı kacsın ıstemıyorum ınsallah bısey cıkmaz :(

Back
X