• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

3. trimestir 26. haftadan itibarenmi başlıyo ben kaç aylığım bir türlü hesaplayamadım 25+6 günlüğüm 6 ay bitiyomu yani?:49::49::49:

1hafta 7 gün 1 ay 30 gün olarak
1 ay = 4 hafta + 2 gün =30
2 ay= 8 hafta +4 gün =60
3 ay= 12 hafta +6 gün =90
4 ay= 17 hafta +1 gün =120
5 ay =21 hafta + 3 gün =150
6 ay =25 hafta+ 5 gün =180
7 ay= 30 hafta =210
8 ay=34 hafta + 2 gün =240
9 ay=38 hafta + 4 gün =270
9 ay 10 gün=280

kk de böyle bir hesap var. bana çok mantıklı geldi..

1hafta 7 gün 1 ay 30 gün olarak
1 ay = 4 hafta + 2 gün =30
2 ay= 8 hafta +4 gün =60
3 ay= 12 hafta +6 gün =90
4 ay= 17 hafta +1 gün =120
5 ay =21 hafta + 3 gün =150
6 ay =25 hafta+ 5 gün =180
7 ay= 30 hafta =210
8 ay=34 hafta + 2 gün =240
9 ay=38 hafta + 4 gün =270
9 ay 10 gün=280

kk de böyle bir hesap var. bana çok mantıklı geldi..

Mantıklı,o zaman ben haftaya 6.ayımı bitiriyo muyum ayyy çok az kalıyo ama sonra:18::18::18:

Maşallah valla sen bitirmişsin alışverişi,ben de bikaç kıyafet aldım daha almasam mı diyodum senin yazdıklarını görünce baya eksiğim varmış daha onu anladım:))))

arkadaşıma soruyorum ondan fikir alıyorumm o da pek almamış hediye gelir filan diye ama gelen hediyelerin çoğu 1 yaşına doğru giyebileceği elbise tarzı şeyler dedi hatta biri 4-5 yaşında anca giyebileceği elbise almışş
ilk aylarr kıyafet çok lazım oluyoo bezden sızıntı oluyo filan dedi onlarında yetmemiş kipada indirim varmış tulumlarr 10 liraa polar ince battaniyeler 5 liraa filanmış gitmedim ama önümüzdeki ayy giderizz inşallah
arkadaşım tekrardan gidip almışş
ben artık yenidoğan kıyafet almam 3-6 aylık alırım zaten çok sıcaklarda çıtçıtlı kolsuz atletle duruyo bebeciklerr evde
dışarı çıkarken bile öylee çok sıcaklarda ne giydiiricezzz
3 ayı geçtimi zaten çok üşümezlerrr
haziranda 3 aylık olacaklarrr penye tulumlar alt üst takımlarla çıkartırız birde penye battaniyesini yanımıza aldıkmı tamamdırr
ayy bizz çok gezme planlıyoruzz alırım arabasıyla doğru kordona
koşu bandında yürüyüp kilo vermeye çalışacağıma arabasıyla ittirmek daha çok efor harcatıır hem oğlumda hava alırr hergün gezeriz yazın çok sıcak olmazsa akşam üstüü
3 aylık filan oluncaa
bende 2 tane yazlık çıtçıtlı kısa kollu atlet 4 tanede kolsuz atlette varr 4 aylık filan giyebileceğiii
1 yaşında giyeceği tulum mont aldım içi pamuklu ama yenidoğan ayaklı tulum montta alıcam ilk aylar hastaneye götürmek için
bere eldiven hırka anneannemiz örüyo zaten bikaç tanede hazır almıştım ama onlarda 1 yaşına doğru giyerr

ben de 27+2 oldum çok şükür bu günleri gördüm. sizler günler çok çabuk geçti diyorsunuz ama benim için zor geçti. 16. haftadan beri yatıyorum hiç umudum yoktu bebeğime henüz hiç bir şey alamadım hem korkudan hemde sürekli yattığım için. sizin alışverişleri okuyunca özeniyorum. ben alışverişe çıkabilecekmiyim acaba diye düşünüyorum.
canım inan benimde çıkıp gezme imkanım olmadığı için çoğunu internetten halettim çokda güzel ürünler geldii beğendim senin için önemli olan bebişin o doğsun sen bebişinle birlikte çıkar doya doya alırsınız ciciler onaaa üzülme emiii
ben chicconun yenidoğan cam biberonundan aldım bi tanede emziğini aldımm
belkide hiç gerek kalmayacak ama bellide olmazz süt yetmez filan istiyorlarmış hastanedenn
bugün bi tanede emzik kutusu aldımm
bi takım daha aldım hastane çıkışı gibi alt üst şapka eldiveni filanda varr
onları yıkıcam sabunlu su ile kurutup kaldırırım dolaba toplamda 10 tane ilk 3 ayy giyebileceği kıyafeti oldu 6 tane çıtçıtlı uzun kollu atlet toplamda 10 tanede ayaklı tulum ve alt üst takımı varr
2 tanede 3-6 aylık tulum aldımm bi takımm şık dışarı giderken 3 aylık olduktan sonra giyebileceği takımı varr yelekli filan
bi tanede fenerbahçeli yelek ve body varr
1 yaşında filan giyeceği polarr eşofman takımı beyaz örme hırkası varr
bi tane minik ayakkabısı varr ilk aylar giymek için
alt açma setini aldımm
pamuklu yorganımız varr uyku seti elyaf diye bunu kulanıcamm
4 tane battaniyemiz varr 1 polarr kalın diğerleri penye bi tanede annem örüyoo
sonra annem ilk aylar giyeceği hırka yelek patik bere örüyo
bi tanede çıngırak aldıkk ehehe acele ettik ama oynasın diyee
şampuan pişik kremini aldımm bebe yağımız varr dalinin zaten ben kullanıyorumm
sabun küvet beşik arabası alıncak
çantasını hazırlıyorum karnım büyüdü yürümek değilde tuvalet olayı zorluyoo yürürken çok tuvaletim geliyoo bide bazen baskı uyguluyo zor oluyo yürümekk
son 2 ayy ne olur hiç düşünemiyorum bile
erken olsada hazırlıklarını bitirmeye çalışıyorumm
bugün emziğini biberonunu kaynar suda yıkayıp koayacağımmm hastane çıkışım 2 tane almıştım onları yıkadım hazırr onlarıda koyucam
pişik kremi yenidoğan ıslak mendili koyucam
anneannesi ögrüleri bitirsinn patikte koyarız çantaya üşümesin diyee
maşallah canımm iyi günlerde kullansın bebişin çoğu şeyleri almışsın işte birşey kalmamış geriyeeee hayırlsı olsun artık hepimiz için...
özgecim bide battaniye sormuşsun ben iki tane penye aldım iki tane de hastane çıkışından çıktı günlük kullanmaya onlar yeter diyo annem kusması terlemesi salyası falan cabun kirlenir elinin altında bi kac tane olsun demişti aldık biz de hatta bi tanesi böle tulum gibi bebeği içine yerleştürüp cıtcıtları kapatıyosun kafasının üstünde de iki tavsan kulagı var cok sevimli bulursan al sende şirin duruyo şimdi bi tane kalın polar alıcam bi tane süslü püslü anneannesi örüyo yeter herhalde 7...

dediğin o battaniyeden bende aldım hatta bugün geldi çok güzell yaaa eminim bebişleri sarıncada harika olacaklarr Allahım iyi günlerde kullandırmak nasip etsin inş...

ya analarınız yanınızda benimki yok burda hiçbi akrabam yok zaten..bayramda gittiğimde prensesler gibi baktılar beni etrafımda dolandılar sürekli teyzemlerde falan..burda napcam herşeyi ben yapıyorum.kaynanayla yolları ayırınca ne bikere canım çeker die bişe yapmıştır ne bişeye gelip yardım etmiştir..otursun bebeğe battaniye örsün lazım değil..hamileliğimde beni düşünmeyen üstüne ne kötü günler yaşatan bebeğimide düşünmesin lazım deil ben düşünüyorum..annemde ya ayın sonunda ya ocakta gelcek..eşyaları alıp düzenlicez..sonra bidaha doğumdan 1 hafta önce falan gelir..

canım sen kayınvalidenle evleri ayırdın mı? huzursuzdun kendi evine çıktın mı?

Cümleten selam kızlar:54: Oğlumla ben geldım en cok korktugum seker yuklemsını yaptrdım sonunda:))) Gulen yuzumdende anlasılcagı gıbı hersey sorunsuz cıktı cok sukur troıdmde cok ıyı cıktı ALLAH ım cok mutlu oldum cok korkuodum seker yuklemesınden:( Bebısıme gelnce gordum tosunumu oylee guzel olmuskı hüüü ekrana saldırıp cıkarasım geldı:) haftasyla uyumlu böcegım 30 cm 700 gr olms benm mnk tosuncugm ama aclktan olsa gerek pek harktlı degıldı boyna esnedı parmagını emdı minik böcek:))) Tabı benı ekisssstııııradan mutlu eden habere gelınce hıccc kılo almamısım:21: Dr dedıkı oooo cokmu dıkkat edıosun dedım sen ne sandın bı cıkolata yesem 2 km yuruorum yakmak ıcın:))))) okdr kasma sen hamılesın dıo:)) Kızlar bızden haberler boyle darısı sonucu beklyen arkadslrımın basına..

hadi gözün aydın canım artık sırada doğumlar var heralde kaldı mı bişey?

Bu arada geçen hafta oglumuzun oda takımını almıştık simdi internetten modelini buldum beğenecek misiniz bakalım:)
Bizimki bu dolabın 4 kapaklısı bi de daha uzunu yüklüklü olacak beşiği büyüyenlerden
Bu fotodakiler dısında da ekstradan 1 tane ayaklı oyuncak dolabı bi de oyuncak sandıgı varEki Görüntüle 302070

Bu hafta da kar kış bastırmadan eminönüne şekerlere bakmaya gidelim dedik eşimle
Şarkhan diye bir han var bayagı güzel şeyler var kapı süsü seker fln oradan da şekerler için biblolarımızı aldık:)
içine büyük renkli badem şekerlerinden koyacagım Eki Görüntüle 302076

Bi dee şekerlerini koymak için sepet aldık daha bu süslenecek tabiii:46:Eki Görüntüle 302082

canım oda takımını kaça aldınız? güle güle kullanın bu arada. 5 parça toplamda değil mi?

ben de 27+2 oldum çok şükür bu günleri gördüm. sizler günler çok çabuk geçti diyorsunuz ama benim için zor geçti. 16. haftadan beri yatıyorum hiç umudum yoktu bebeğime henüz hiç bir şey alamadım hem korkudan hemde sürekli yattığım için. sizin alışverişleri okuyunca özeniyorum. ben alışverişe çıkabilecekmiyim acaba diye düşünüyorum.

canım sen ve bebeğin sağlıklı olun da alışveriş olur yapılır ne olcak Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

bir elma yedim oğluşum vurdu tekmeleri. canım benim sen hep vur birdaha acıtıyorsun diye şikayet edersem.:1:
ben çıkıyorum artık. kendinize iyi bakın. iyi akşamlar herkese...

arkadaşıma soruyorum ondan fikir alıyorumm o da pek almamış hediye gelir filan diye ama gelen hediyelerin çoğu 1 yaşına doğru giyebileceği elbise tarzı şeyler dedi hatta biri 4-5 yaşında anca giyebileceği elbise almışş
ilk aylarr kıyafet çok lazım oluyoo bezden sızıntı oluyo filan dedi onlarında yetmemiş kipada indirim varmış tulumlarr 10 liraa polar ince battaniyeler 5 liraa filanmış gitmedim ama önümüzdeki ayy giderizz inşallah
arkadaşım tekrardan gidip almışş
ben artık yenidoğan kıyafet almam 3-6 aylık alırım zaten çok sıcaklarda çıtçıtlı kolsuz atletle duruyo bebeciklerr evde
dışarı çıkarken bile öylee çok sıcaklarda ne giydiiricezzz
3 ayı geçtimi zaten çok üşümezlerrr
haziranda 3 aylık olacaklarrr penye tulumlar alt üst takımlarla çıkartırız birde penye battaniyesini yanımıza aldıkmı tamamdırr
ayy bizz çok gezme planlıyoruzz alırım arabasıyla doğru kordona
koşu bandında yürüyüp kilo vermeye çalışacağıma arabasıyla ittirmek daha çok efor harcatıır hem oğlumda hava alırr hergün gezeriz yazın çok sıcak olmazsa akşam üstüü
3 aylık filan oluncaa
bende 2 tane yazlık çıtçıtlı kısa kollu atlet 4 tanede kolsuz atlette varr 4 aylık filan giyebileceğiii
1 yaşında giyeceği tulum mont aldım içi pamuklu ama yenidoğan ayaklı tulum montta alıcam ilk aylar hastaneye götürmek için
bere eldiven hırka anneannemiz örüyo zaten bikaç tanede hazır almıştım ama onlarda 1 yaşına doğru giyerr

Sen iyi yapmışsın canım zaten 3 aylık olduklarında yaz geliyo badiler yeter evde.Bana da alma hediye gelir diyolar ama ilk aylar gelmezse ne yapıcam millet getirsin diye mi bekliycem.Ben şimdiye kadar 2 tulum,3 çıtçıtlı badi,3 tane alt pijama,2 yelek,bi de penye hırkayla,5li set aldım.bi kaç da çorap o kadar:)Yeter mi?

canım inan benimde çıkıp gezme imkanım olmadığı için çoğunu internetten halettim çokda güzel ürünler geldii beğendim senin için önemli olan bebişin o doğsun sen bebişinle birlikte çıkar doya doya alırsınız ciciler onaaa üzülme emiii

maşallah canımm iyi günlerde kullansın bebişin çoğu şeyleri almışsın işte birşey kalmamış geriyeeee hayırlsı olsun artık hepimiz için...

dediğin o battaniyeden bende aldım hatta bugün geldi çok güzell yaaa eminim bebişleri sarıncada harika olacaklarr Allahım iyi günlerde kullandırmak nasip etsin inş...

ayyy hemde nasıl güzel olurlar uhdecim yaa hele seninkiler bide ikiz oyyy bi birini ısır bi birini yaa bi doğsalardı sağ salim valla sabır tükeniyo bende

eşim bu kadar aldığımı bilmiyoo
hamile kaldığımdan beri bi tane hamile kotu aldım kendime sadece başkada bişey almadımm ama her dışarı çıktığımda mıhakkak 1 parça bişey aldımm böylece çok sarsmadı
bianda alsam toplu zor olur diye düşündümm
hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez almaya başladımm ara ara eşime çaktırmadan
eşim anasının ağzına bakıyo neymişş doğmamış çocuğa alınmazmış filan
doğduktan sonra o halde gitmek almak kolaymı üstelik hepsini birden almak kolaymı o zaman daha zor olacakk
kimseyi dinlemedim acelede etmedim yavaş yavaş aldımm
beşiği arabası kaldı
dolabı vardı zaten sildim güzelce tertemiz oldu aldıklarımı yıkayıp yıkayıp dolabına yerleştirdim
gittiğim mağazalardan askı istedim dışarı kıyafetlerini asıyorum günlükleri katlayıp koyuyorumm
halısıda tamam bi tek beşiğini alıcaz aralık ayında nasipse
ocaktada arabasını alırız tamamdır
çantasınıda hazırlıyorum tamamdır

adet tarihine göre ben 26+2 yim ama geçen gittiğimde 2 gün öne geçmişti 9 mart görünüyo d.tarihi en geç 11 martta doğar dedi dr seninde 9 mart o zaman bizde artık beraber doğururuz

artık hastanede birbirimize moral veririz fenamı zaten perşembe günü doğum olayını konuşucam bende hiç bişey söylemedi daha

bir elma yedim oğluşum vurdu tekmeleri. canım benim sen hep vur birdaha acıtıyorsun diye şikayet edersem.:1:
ben çıkıyorum artık. kendinize iyi bakın. iyi akşamlar herkese...

ben hiç şikayet etmiyom ama arada beni telaşlandırıyo yinede. şimdi istediğin kadar vur doğunca vuramazsın diyorum .

hamile kaldığımdan beri bi tane hamile kotu aldım kendime sadece başkada bişey almadımm ama her dışarı çıktığımda mıhakkak 1 parça bişey aldımm böylece çok sarsmadı
doğduktan sonra o halde gitmek almak kolaymı üstelik hepsini birden almak kolaymı o zaman daha zor olacakk
beşiği arabası kaldı
dolabı vardı zaten sildim güzelce tertemiz oldu aldıklarımı yıkayıp yıkayıp dolabına yerleştirdim
gittiğim mağazalardan askı istedim dışarı kıyafetlerini asıyorum günlükleri katlayıp koyuyorumm

oo maşallah en iyisini yapmışsın doğunca söylersin kaynanaya git birazda sen al diye:)

Bu arada geçen hafta oglumuzun oda takımını almıştık simdi internetten modelini buldum beğenecek misiniz bakalım:)
Bizimki bu dolabın 4 kapaklısı bi de daha uzunu yüklüklü olacak beşiği büyüyenlerden
Bu fotodakiler dısında da ekstradan 1 tane ayaklı oyuncak dolabı bi de oyuncak sandıgı varEki Görüntüle 302070

Bu hafta da kar kış bastırmadan eminönüne şekerlere bakmaya gidelim dedik eşimle
Şarkhan diye bir han var bayagı güzel şeyler var kapı süsü seker fln oradan da şekerler için biblolarımızı aldık:)
içine büyük renkli badem şekerlerinden koyacagım Eki Görüntüle 302076

Bi dee şekerlerini koymak için sepet aldık daha bu süslenecek tabiii:46:Eki Görüntüle 302082

hepsi çok güzel. sağlıkla sıhatle kucağımıza alacağımız, alınanları kullanacağımız günler gelsin artık.

beşiği arabası kaldı

İyi yapmışsın canım ara ara almakla,doğunca ilk zamanlar nasıl vakit bulup alıcaksın.

Back
X