• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

1hafta 7 gün 1 ay 30 gün olarak
1 ay = 4 hafta + 2 gün =30
2 ay= 8 hafta +4 gün =60
3 ay= 12 hafta +6 gün =90
4 ay= 17 hafta +1 gün =120
5 ay =21 hafta + 3 gün =150
6 ay =25 hafta+ 5 gün =180
7 ay= 30 hafta =210
8 ay=34 hafta + 2 gün =240
9 ay=38 hafta + 4 gün =270
9 ay 10 gün=280

kk de böyle bir hesap var. bana çok mantıklı geldi..

evet çok güzel bir hesap bende 7. ayıma girmişim buradaki hesaba göre hep soranlara 6,5 aylık diyodum çok iyi :49::49::49:

canım sen kayınvalidenle evleri ayırdın mı? huzursuzdun kendi evine çıktın mı?

bizim şuan oturduğumuz ev dublex üst katta bi daire. altla üstü ayırdık..kısmi bi ayrılık şimdilik inşallah en geç seneye ev alıp çıkıcaz başka eve ama böyle bile herşey güzel 2 ayrı daire oldu alt üst..bir süre böyle idare etcez işte..

benim annem ablam bilinçli olduğu için onlar alabilirler istedikleri kadar sorun yok ama bunlar bebek konusunda kara cahil birde kendi canım onlar tabi ayrımcılık oluyo ama kocama çaktırmamam lazım

ay ben de öle biraz ayrımcılık yapıyo gibi oluyorum ama napiim bi anneciğime emanet etmek var bi de bebege taşlı kot pantolonla tüylüüüü hırka alan görümceme vermek var yani kusura bakmasın da ben ayrım yapcam azcık...

bizimkide demiştik bebeğin beşiğini veya arabasını alırsın diye benim kaç tane torunum varrr alamam dedii
zatenn dahada bişeycik demediim istemedim istememde kime alıyosa ondan iyilik bulsun kime faydası varsa ondan fayda bulsunn ben alırım çocuğuma kendi ihtiyaçlarımdan kısa ona alırımm
zaten bu zamana kadar öyle yaptımm az azz kıstım kendimden ona aldımm yine öyle yaparımm

amaaan almazsan alma deseydin boşveeerr herseyini gönlünce yap al yakıstır bebeğine kuzum ya kimseye de minnet etmezsin en azından

o tüylerr bebeğin boğazına burnuna kaçarr allah göstermesinn söyle barii alacaklarsa adam gibi alsınlarr yada işe yaramıyacak şeylerr alıp durmasınlarrr yaff

ay kac kez dedim almayın zahmet etmeyin gerek yok diye baktım kibarlıkla olmuyo ya dedim bunlar olmaz bebeğe yazık eli yüzü çizilir tüyleri yutar falan yok yine olmadı neymiş gezmeye giderken giydirirmişim sanki gezmeye gittik diye bebek elini kolunu ağzını oynatmıyo hey Allahım yaa

Canım içine battaniye sermeden yatırılmıyor daha küçük olduğu için ama içim rahat etsin diyorsan yıka bence...

haklısınn battaniyesiz olmazz
hastane için çantama 2 tane 5 li hastane çıkışı 2 çıtçıtlı uzun kollu atlet 2 çorap anneannesi bitirince iki örme patik 1 penye yelek 1 cam yenidoğan biberon emziği ve emzik kutusu pişik kremi 1 tane polar battaniye koydum kızlarr bezi ve yenidoğan ıslak mendilini koyacağımm başka sizce neler eksikk benn ne olur ne olmaz diye sezeryana göre ayarlıyorum ikişer tane koyuyorumm

Kızlar bebişler doğunca bizim annelerimiz de kaynanalar da görümceler de yorum yapacaktır çok normal. Hepsini kötü almamak lazım bence, çoğu faydalı da olabilir.

Okuduğum kitaplardan alıntı aşağıdakiler:

Kundak konuşulmuş mesela, tam kundak bebekler için çok zararlı, öneren olursa hemen reddedin, ama yarım kundan çok faydalı bütün dünya uyguluyor, bebeğin uyurken kendi kendini uyandırmasını engelliyor ve anne karnında gibi hisseettiriyor, o yüzden sağlıklı uyku alması için mutlaka kullanın.

Kucak meselesi. Bebişler yeni doğduğundan anne sıcaklığına ve güvenine ihtiyaç duyarlar o yüzden istediğiniz kadar kucakta tutabilirsiniz ama belli bir yaştan sonra, uyku eğitimine gireceği için kendi kendine uyuması gerekiyor. İlk başlarda tabi ağlıycak ve siz kucağınıza alamayacaksınız. Bu eğitimi almazsa düzensiz uyku ebbişleri mutsuz eder, azıcık ağlamasın diye çocuğun düzenini bozmamak lazım.

Mama meselesi. Bu konuda kimseyi dinlemeyin, sütünüz mutlaka bebeğinize yeter, sakın mamaya alıştırmalarına izin vermeyin.

Oda sıcaklığı. Yeni doğmuş bebişlerin ter bezleri olmadığı için kendilerini soğutamazlar, o yüzden çok sıcak onlara çok zararlı ve sıcakta ortamda çok bakteri oluyor, bebişler hasta oluyor. Tabi üşümemeleri de lazım, çünkü bağışıklık sistemleri henüz gelişmediğinden hastalık onları çok yıpratır. En iyisi eve termometre alıp 21 de sabitlemek.

Kaynanalar, görümceler size yardımcı oluyorlarsa dinleyin olmuyorlarsa sallayın gitsin;)

haklısınn battaniyesiz olmazz
hastane için çantama 2 tane 5 li hastane çıkışı 2 çıtçıtlı uzun kollu atlet 2 çorap anneannesi bitirince iki örme patik 1 penye yelek 1 cam yenidoğan biberon emziği ve emzik kutusu pişik kremi 1 tane polar battaniye koydum kızlarr bezi ve yenidoğan ıslak mendilini koyacağımm başka sizce neler eksikk benn ne olur ne olmaz diye sezeryana göre ayarlıyorum ikişer tane koyuyorumm

canım bende bir liste var, ayşe önerin kitabından istersen yazıyım sana 2 dk içinde yazıyorum.

Kesinlikle tam kundak zararlı. Ben kızım da ilk zamanlar üşür korkusuyla kundak ettim. Daha sonra kızım da kalça geriliği çıktı. Kundağında kalça çıkığını tetiklediğini söyledi ortopedi doktoru.

Yeni doğan bebeklere büyük bez veya iki bez bağlamak gerektiğini söylemişti bir kaç kişi de dinlememiştim. Bu sefer dinleyeceğim. Ama yarım kundak yani sadece kollarını bağlamaya birşey diyemem, faydalı oluyordur sıçramasını engelliyordur.

Bu arada ben hala hazırlıklara başlamadım. Kızımda 27 haftalıkken doğum çantamız hazır bekliyordu ama oğlumunkini hala hazırlyamadım. Bİr el atabilsem:(

HAstane çantasında olması gerekenler

Bebek için:

2 adet body
2 adet tulum
Hırka, şapka, eldiven
alt bezi
battaniye
otomobil koltuğu-ana kucağı

Anne için:

3 gecelik
1 sabahlık
çorap
terlik
2 tane emzirme sütyeni
bolca büyük boy iç çamaşırı
2 paket hijyenik ped
göğüs ucu kremi
süt sağma pompası
süt kabı
lavanta yağı(normal doğumda avuç içine bu yağla masaj yapınca gevşemeye yardımcıymış)
fotoğraf makinesi
evlilik cüzdanı
diş fırçası vs.

HAstane çantasında olması gerekenler

Bebek için:

2 adet body
2 adet tulum
Hırka, şapka, eldiven
alt bezi
battaniye
otomobil koltuğu-ana kucağı

Anne için:

3 gecelik
1 sabahlık
çorap
terlik
2 tane emzirme sütyeni
bolca büyük boy iç çamaşırı
2 paket hijyenik ped
göğüs ucu kremi
süt sağma pompası
süt kabı
lavanta yağı(normal doğumda avuç içine bu yağla masaj yapınca gevşemeye yardımcıymış)
fotoğraf makinesi
evlilik cüzdanı
diş fırçası vs.

listeye göre bitmişş benimki
bi hırka ve patikler kaldı annem örüyoo gelirken getirirr

kızlarr yarım kundak dediğiniz şeyy nekii
kundak zararlı biliyorumm
polar kundak şeklinde battaniyeler varr onlar zararlımı değilse bi tane alayım diyodum yenidoğan kaban yerine bunu alrım diye düşünmüştümm

kızlarr yarım kundak dediğiniz şeyy nekii
kundak zararlı biliyorumm
polar kundak şeklinde battaniyeler varr onlar zararlımı değilse bi tane alayım diyodum yenidoğan kaban yerine bunu alrım diye düşünmüştümm

canım internette swaddle me kundak olarak arat bulursun bir de mycey falan var, yani çeşitli markalar var, bu kundak uyku tulumu gibi, sadece kollarını tutuyor, yeni doğan bebişler kendilerini uyandırmasın diye;) sen biraz araştır aklına yatarsa alırsın.

benim şimdi hastaneye gitmem lazım, doktor idrar kültürü istemişti, onu yaptırıcam:( gelince konuşuruz yine.

canım internette swaddle me kundak olarak arat bulursun bir de mycey falan var, yani çeşitli markalar var, bu kundak uyku tulumu gibi, sadece kollarını tutuyor, yeni doğan bebişler kendilerini uyandırmasın diye;) sen biraz araştır aklına yatarsa alırsın.

benim şimdi hastaneye gitmem lazım, doktor idrar kültürü istemişti, onu yaptırıcam:( gelince konuşuruz yine.

tamam canımm
idrar kültürü vericeksin idrar yolu enfeksiyonu içindi sanırımm
inşallah sorunsuz çıkar sonuucun

arkadaşlar herkese iyi geceler
ben yine feci faranjit oldum ayrıca gripte başladı
acayip canım sıkıldı yaa o kadar dikkat ediyorum bu pis hastalık beni buluyor :50:
ilaç içmeden atlatmanın yollarını denicem yine
aktara uğradım iş çıkışı
tarçın havlıcan zencefil ekinezya ıhlamur verdi
şimdi ocağın üzerine bıraktım demlensin içicem
sizce bir zararı olurmu ne yapmalıyım sizce :44:

acayip canım sıkıldı yaa o kadar dikkat ediyorum bu pis hastalık beni buluyor :50:
aktara uğradım iş çıkışı

bendede başladı azcık ayaklarımı üşüttüm hemen kırıklık başladı
tuzlu suyla gargara yapp boğazlara çok iyi geliyo geçen sefer boğazlarım şişmeden gegeçmişti
burnun tıkalıysa burnunada çekk
ıhlamur tavuksuyu çorbaa iyi gelirr ateş çıkmazsa sorun yokk

bendede başladı azcık ayaklarımı üşüttüm hemen kırıklık başladı
tuzlu suyla gargara yapp boğazlara çok iyi geliyo geçen sefer boğazlarım şişmeden gegeçmişti
burnun tıkalıysa burnunada çekk
ıhlamur tavuksuyu çorbaa iyi gelirr ateş çıkmazsa sorun yokk

sağoll hugocumm şimdilik ateşim yok umarım çıkmazda
tuzlu gargarayı olcağımı hissettiğim günden itibaren yapıyorum ama etkisi olmadı
neyse artık otla çorbayla meyveyle atlatmaya çalışıcam
kış gebeliği gerçekten çok zor tam hastalık zamanı

sağoll hugocumm şimdilik ateşim yok umarım çıkmazda
tuzlu gargarayı olcağımı hissettiğim günden itibaren yapıyorum ama etkisi olmadı
neyse artık otla çorbayla meyveyle atlatmaya çalışıcam
kış gebeliği gerçekten çok zor tam hastalık zamanı

canım ben hemen ayaklarımdan kapıyorumm sende ayaklarına çok dikkat ett kalın çorap üzerine patiikte giy ve terlikte giyy ayaklarr çokk hassas

canım sen kayınvalidenle evleri ayırdın mı? huzursuzdun kendi evine çıktın mı?

hadi gözün aydın canım artık sırada doğumlar var heralde kaldı mı bişey?

canım oda takımını kaça aldınız? güle güle kullanın bu arada. 5 parça toplamda değil mi?

canım sen ve bebeğin sağlıklı olun da alışveriş olur yapılır ne olcak Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.
Evet canim 5 parca 3 bine aldik biz toplamda

aktara uğradım iş çıkışı

canım öncelikle cok gecmiş olsun ben de 10 gündür cok şiddetli grip geciriyorum faranjit de var iyilesemiyorum ama ZENCEFİL+BAL+LİMON karışımı sayesinde 3 gündür ayaga kalkabildim keşke önce içseymişim mucize gibi bişey nefes almadan öksürüyodum içtikten yarım saat sonra tık demedim valla bogazım yumusadı sesim acıldı burnum tıkanmıyo rahat uyku uyudum valla gercekten mucize

Back
X