günaydın kızlar,
şimdiden söyleyeyim 2 saatte bir uyanma emzirme sürecine kendinizi psikolojik olarak hazırlayın şimdiden :) zor oluyormuş 2 saatte bir süt sağıyorum 1 sağımda başlangıç ile bitiş 1 saat sürüyor tekrar uyu falan yani genel olarak uykusuz günler :) gece 1kere kalkıyorum en son gece 1 de sağım işi bitiyor ve uyuyorum 3 te kalkıp 4 e kadar devam sonra 6 da kalk falan filan :)
bu arada göğüs kalkanı denilen zımpırtı güzel birşeymiş süt biriktirme vs işi bir kenara meme ucu sütyene atlete yani herhangi bir kumaşa sürtünmediğinden rahat ediyorsunuz ve her daim kullanılacak birşey internette kocaman birşey gibi duruyor ama 2 parça ve ayrı ayrı fotoğrafladıklarında uzaylı gibi birşey geliyor bende ilk anlamlandıramamıştım :)
sütyenin içine koyuyorum meme başınıda içine sokuyorum oh mis, benimki
Medela Meme Ucu Kalb,,Taffy Baby - Online bebek rnleri marketiniz bu tavsiye edeceğim ürünlerden biri oldu şuan için. Göğüs pedi kullanmayın derim günlük ped mantığı sürekli nemli kalacağından olumsuzluk yaşabilirsiniz, krem olarakta dünden beri lansinoh kullanıyorum ondanda şuan için memnunum sakinleştiriyor acısını...
tekrar tekrar söylüyorumşık olucam diye ince geceliklerle durmayın bacaklarınız kapalı dursun özellikle sezaryancılar, ne kadar sıcak olursanız gazı o kadar çabuk atarsınız, ve ilk fırsatta duş alın süt geliyor peşinden hemen, yoksa bebişler cidden aç kalırmış ve emzirirken görmeyeceksinizde ne geldiğini ben sağdığım için ne miktar ne geliyor anlıyorum ve dün akşam 9 a kadar çok fenaydı , düşünsenize çarşamba doğdu herşey yolunda olup emzirseydim çocuk dün akşama kadar aç olacaktı sonrada bu çocuk niye ağlıyor diyecektik :)
aklıma gelenler bunlar, her türlü soruyu cevaplandırabilirm kızlar, kendimide topladım merak etmeyin dünkü depresif halim şuan için yok , ben iyi olucam ki bebişime süt göndereyim :)))
birşey daha, yoğunbakımda bebekleri olan diğer anneler ile konuşuyordumda hastanedeyken, diğerleri hep genel anestezi almışlar ve benim kadar yıpranmamışlar özellikle baş ağrısı konusunda, dün yataktan kalkarken beynim ile belim arasında birşeyleirn yer değiştirdiğini hissediyordum anlatılmaz bir his, ameliyat yeri olayı her ikisindede aynı ve baş ağrısı ameliyat yerini 3'e 5'e katlıyor.
spinal epidurel fark etmiyormuş etkileri aynıymış, yapılış şekli farklı ve spinal daha rahat yapılış olarak, vücuda birşey takılmıyor en azından anestezi enjekte ediliyor ve iş bitiyor.
Gamzecim iyi olmana çok sevindim bebişinde en kısa zamanda yanında olur umarım güçlü bir kız olacak prenses.sanki kendim doğuma gitmiş gibi oldum haberini aldığımda.çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum sana hatırlatmak gibi olacak ama; arkadaşlar suyunun bittiğini yazmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.nasıl oldu bu nasıl anlaşıldı?
canım ben pazartesi itibariyle hastanede yatıyordum zaten su seviyesi ultrasonda 2,5 çıkmıştı, pazartesi öğleden sonra 7 oldu, salı 8 oldu ve çarşamba sabahı 1,5 ölçüldü yani benim anlayacağım birşey olmadı , benim anladığım ama şu oldu o 2 gün boyunca hareketler azaldı diyordum çünkü ben bebeğimin huyunu suyunu biliyorum nasıl hareket ettiğini
neye tepki verdiğini ama ölçümlerde nst vs doktorların veri incelemelerine göre normal çıkıyor çünkü onların ortalama verileri var referans aldıkları benim kız referans aralığında ama benim subjektif incelememe göre normalin altında, sonuç çarşamba günü sabah 6 daki nst de kordonun sıkıştığı ortaya çıktı o yüzden açlık saatini ayarlarak en erken saat olan 2 de doğuma aldılar beni.
size anormal gelen şey doktora normal gelebilri onlarda dediğim gibi haklılar çünkü belli referans değerleri var, siz ısrarcı olun siz 24 saat gözlemliyorsunuz onlar nst de 20 dk kadaki gözleme göre bir sonuç çıkarıyorlar. Ben çoğu zaman 20 dk lık nst bittikten sonra peş peşe 2-3 çekim daha yaptırıyordum daha uzun sonuç incelensin diye, hatta makinenin nasıl çalıştırıldığını hemşireler ayarlarken iyicene incelemiştim kendim çalıştırıyordum, tabi bunlar hastanede yatmamın avantajları...