2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba bayanlar haftaya perşembe bende bebeğimi kucağıma alacağım inşallah dün kontrole gittiğimde 3770 gr ağırlığı olduğunu haftaya kadar 4 kg olması halnde normal doğumun riskli olabileceğini söyleyip sezeryan önerdiler.Sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmemiştim bu yüzden çok şaşkınım.4 +- 250 gr da kg da değişiklk olablrmiş tabi.bebeğim göbişli olacakmış kafası büyük değil yani.Bu şartlarda normal doğum yapanınız yada tanıdığınız varmı? Sizce bebeğimi ve kendimi hiç riske atmadan sezeryanmı olmam gerekir bana bi akıl verin lütfen.

merhaba bayanlar haftaya perşembe bende bebeğimi kucağıma alacağım inşallah dün kontrole gittiğimde 3770 gr ağırlığı olduğunu haftaya kadar 4 kg olması halnde normal doğumun riskli olabileceğini söyleyip sezeryan önerdiler.Sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmemiştim bu yüzden çok şaşkınım.4 +- 250 gr da kg da değişiklk olablrmiş tabi.bebeğim göbişli olacakmış kafası büyük değil yani.Bu şartlarda normal doğum yapanınız yada tanıdığınız varmı? Sizce bebeğimi ve kendimi hiç riske atmadan sezeryanmı olmam gerekir bana bi akıl verin lütfen.

başka bir doktora daha gidip bebeğin kilosunu ölçtür , mine ye de başı büyük kilolu doğuramazsın dedi doktoru ama başka doktora gidince neresi büyük bunun ufacık bebek cevabını aldı, yani ölçümden ölçüme ve ahlak anlayışına göre bebeklerimizin kiloları değişiyor, birde ultrason kilosu ile doğum kilosu aynı değil mesela benimkinde 500 gr fark etmişti

canim ben 4200 normal dogum yaptim cok da kolay oldu ve kisa surdu benim dogumum.
turkiyedeki doktorlar hemen sezaryene yonlendiriyo burda bana kimse sezaryenin s sini soylemedi bile.
ama yine de yanlis yonlendirmeyeyim. sen ve doktorun bilirsiniz. Allah bebisini korusun saglikla kucagina al yavrunu...

canım benim o kadar şiddetli pişik nasıl oluştu ? kayınvaliden ne yaptı, dikkat edelim diye soruyorum...

allah yardımcın olsun canım ve insanın en çok kendi annesinin yalnız bırakması koyuyor insana bende çok ağladım ara ara...

allah dağına göre kar verirmiş iki bıcırıkla düzeninizi en kısa zamanda oturtacaksın ve döneceksin aramıza eminim ben...
Gamzecim kaynanam ben henüz bebeğimle ilgilenemezken, yavrumun alt değişimlerinde pişik kremi kullanmamış ve eğreti silmiş altını.. yani hiç özenli davranmamış.. hatta bi defasında Defne pişik kremini getirmişti, kaynanam BUNA GEREK YOK demişti hiç unutmuyorum.!!! sonra bi baktm yavrumun altı kıpkırmızı ve kabarmış. bu duruma gelene kadar hiç söylememiş bize!!!! geceleri altını değiştirirken filan öylesine silip geçmiş!!!

canımmm doğum hikayeni çok merak ediyorum...
dikişin yapışmış bu yüzden ameliyatın zor geçmişti...
off ya ben şimdiden 2. çocuk düşününce sinirleniyorum...
Allah sana sabır versin ki sen yavrularına bakasın...
güçlü ol canım iş başa düşünce ne yapacaksın mecbur...

şimdiden 2,yi düşünürsen sinirlenirsin tabi tatlım :)))
bende öyleydim o zamanlar. hele bi ayaklansın, konuşmaya başlasın o zaman tekrar anne olma hevesin gelir.. alarm çalmaya başlar:)
doğum hikayemi yazcam da, misafir gelecek onlar gidince yazarım pazartesi filan inşallah

başka bir doktora daha gidip bebeğin kilosunu ölçtür , mine ye de başı büyük kilolu doğuramazsın dedi doktoru ama başka doktora gidince neresi büyük bunun ufacık bebek cevabını aldı, yani ölçümden ölçüme ve ahlak anlayışına göre bebeklerimizin kiloları değişiyor, birde ultrason kilosu ile doğum kilosu aynı değil mesela benimkinde 500 gr fark etmişti

eşimle akşam gitmiştim önceki gün 4078 gr çıktı ultrasonda ertesi günde aynı hastanenin radyoloji dr u detaylı ultrason cihazıyla bakınca 3770 gr olduğunu söyledi.2 dr a göründüm yani.Hastanenin başhekimide tanıdık olduğu için kandırmaca gibi ihtimali düşünmemiştşim açıkçası.dr bana riskleri anlatıp kararı bana bıraktı.Şaşkınım ve 3 haftada bebeğime 1 kg aldırmayı nasıl becerdim hala düşünüyorum.

canim ben 4200 normal dogum yaptim cok da kolay oldu ve kisa surdu benim dogumum.
turkiyedeki doktorlar hemen sezaryene yonlendiriyo burda bana kimse sezaryenin s sini soylemedi bile.
ama yine de yanlis yonlendirmeyeyim. sen ve doktorun bilirsiniz. Allah bebisini korusun saglikla kucagina al yavrunu...

bende hala normal doğum cesaretimi kaybetmedim ama bebeğimde ve bende olabilecek hasarları kurup duruyorum kafamda.:(

Gamzecim kaynanam ben henüz bebeğimle ilgilenemezken, yavrumun alt değişimlerinde pişik kremi kullanmamış ve eğreti silmiş altını.. yani hiç özenli davranmamış.. hatta bi defasında Defne pişik kremini getirmişti, kaynanam BUNA GEREK YOK demişti hiç unutmuyorum.!!! sonra bi baktm yavrumun altı kıpkırmızı ve kabarmış. bu duruma gelene kadar hiç söylememiş bize!!!! geceleri altını değiştirirken filan öylesine silip geçmiş!!!

allah ıslah etsin...

günaydın arkadaşlar bir doğum haberimiz daha var....sabah bir mesaj aldım ve aynen iletiyorum ...sevgili özge arkadaşımızdan

uras gece 01:45 de aramıza katıldı...50cm 3.350 gr normal doğum fakat biraz zor oldu ...şu anda ikimizde cok iyiyiz ...:46:

özgeyide ailesinide tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütmek nasipetsin....
oh ne vgüzel özgede kavuşmuş yavrusuna , rabbim bebeğiyle hayırlı sağlıklı ömürler versin onlara... özge ile aynıydı günlerimiz:9: darısı bana, halbuki bugün doğmasını çok istemiştim, çünkü 23 Mart çok içime siniyordu, hayırlısı, sağlıklı olsunda :8::8:

herkese slm şimdi unuttum doğum yapanlar özge başka 2kişi daha vardı tebrikler . Bide bez konusu vardı prima premium enes'i pisik yapmıştı normal prima kullandım hep. Şimdi eyüp'e de premium 1aldık ama ishali hep taşıyo ıslak vıcık vıcık... 2çocukla bugün ilk kez bütün gün yanlızdim Allah yardım ediyor gerçekten Eyüp hep uyudu desem yeridir bende Enes'le ilgilendim

Bebisim 2 memeyi de emiyor doymuyor, mastit yuzunden ve stresten cok azaldi sutum:( Kac cc icmesi gerekiyor bu bebsilerin?

iyi akşamlar kızlar bende bütün gün hastanedeydim nst de sancı çıkmadı ultrasona girdim kızımın boynuna 1 kat kordon dolanmış ama normal doğum yapmama engel değilmiş dr 2 günde bir nstye girmen gerekiyo dedi sizden ne haberler doğum yapan varmı bi geçmişe bakıyımmmm

iyi akşamlar kızlar bende bütün gün hastanedeydim nst de sancı çıkmadı ultrasona girdim kızımın boynuna 1 kat kordon dolanmış ama normal doğum yapmama engel değilmiş dr 2 günde bir nstye girmen gerekiyo dedi sizden ne haberler doğum yapan varmı bi geçmişe bakıyımmmm
bugün özgenin doğum yaptığı haberi geldi, bende ise tık yok, ne sancı nne başka bişi:9: herkes günü dolunca olur merak etme diyor, bende ne günü dolması ya, günü doldu da, uzatmaları oynuyoruz diyorum:9::9: akrabalar, arkadaşlar iki-üç gündür sürekli arıyorlar, herkes arayanlara, aranmasına sinir olduğunu yazıyordu ama nedense ben çok mutlu oluyorum:16::16: insanın yalnız olmadığını, sevildiğini bilmesi, mutluluğunun paylaşılması çok güzel bir duygu...:16::16:

Malkoç_ga gamzecim bu arada paylaştıkların için çoook tşk ederim, paylaştıklarını hemen pcye kopyalıyorum, çünkü biliyorum ki doğumdan sonra çok işime yarayacak ve hemen elimin altında olsun istiyorum, tekrar çoook tşk ederim:16::16:

bugün özgenin doğum yaptığı haberi geldi, bende ise tık yok, ne sancı nne başka bişi:9: herkes günü dolunca olur merak etme diyor, bende ne günü dolması ya, günü doldu da, uzatmaları oynuyoruz diyorum:9::9: akrabalar, arkadaşlar iki-üç gündür sürekli arıyorlar, herkes arayanlara, aranmasına sinir olduğunu yazıyordu ama nedense ben çok mutlu oluyorum:16::16: insanın yalnız olmadığını, sevildiğini bilmesi, mutluluğunun paylaşılması çok güzel bir duygu...:16::16:

sorma canım benide hergün arıyolar ama bendede tık yok ben kendi sancılarımla doğum yapmak istiyorum dr 41 haftada gelmese suni sancı deneriz bi terslik olursa sezeryan olur dedi şimdide kordon olayı çıktı 2 günde 1 nst gircen dedi ne zaman gelecek bizim bebişler artık ayaklarım şişti iyice ellerimin uyuşmasına uyuyamıyorum alt kemiklerim ayrıldıda ayrıldı bunaldım günü geçince tahlikeli oluyo Allah yardımcımız olsun tez zamanda kurtarsın bizi

sorma canım benide hergün arıyolar ama bendede tık yok ben kendi sancılarımla doğum yapmak istiyorum dr 41 haftada gelmese suni sancı deneriz bi terslik olursa sezeryan olur dedi şimdide kordon olayı çıktı 2 günde 1 nst gircen dedi ne zaman gelecek bizim bebişler artık ayaklarım şişti iyice ellerimin uyuşmasına uyuyamıyorum alt kemiklerim ayrıldıda ayrıldı bunaldım günü geçince tahlikeli oluyo Allah yardımcımız olsun tez zamanda kurtarsın bizi
canım benim ya senin hamileliğin sıkıntılı ve yatakta geçtiği içi sen dahada sabırsızlanmışsındır,bir an önce kucağıma alayım diyorsundur... inşaAllah kordonda sıkıntı yapmazda bebeğini hayırlısıyla, sağlıcakla normal doğumla kucağına alırsın... benim çok şükür hiç bir şikayetim yok, ne ağrı, ne şişlik, ne kramp, hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür... ama ilk sayfadaki doğum listesine bakıyorumda benden sonrakilerden bile doğum yapıp bebeğini kucağına alanlar var, benimde günüm bugün bitti.... herkes doğum yaptıkça benide aşırı heyecan ve merak saldı, Rabbim hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...:34::34:

Bebisim 2 memeyi de emiyor doymuyor, mastit yuzunden ve stresten cok azaldi sutum:( Kac cc icmesi gerekiyor bu bebsilerin?

1 haftalık seninki 30-40 cc ancak alır hatta fazla bile gelebilir sen test et, hıçkırık tuttuğunda bilki fazla fazla doymuş

Kizlar sagdiginiz sutu nasil veriyorsunuz bebislere.

sütü sağıyorum süt saklama poşetine doldurup ve buzluğa koyuyorum, ilk giren ilk çıkar mantığı ile sütleri çıkarıyorum bu arada sütlerinin üzerine tarih ve sağım saatini yazmayı unutma sakın.
bebeğe vereceğim zamanda 2 yol izliyorum ,

1- donmuş sütü buzdolabının soğutucu kısmına indiriyorum ve dolabın içindeyken çözünmesini bekliyorum bu çok uzun sürüyor ona göre ayarlıyorum bende kendimi mesela yarının sütünü şimdi indirdim aşağıya, çözülen sütü biberona alıp sıcak suyun içine koyarak ısıtıyorum

2- eğer çöülmüş sütüm yoksa suyu ısıtıyorum ve poşeti sıcak suyun içine koyuyorum benmari usulü yani buzu çözülünce biberona koyuyorum ve biberonda ısıtıyorum biberonum cam diğeri plastik , plastiğin içinde ısınması içime sinmiyor 0 bpa olmasına rağmen.

sütün sıcaklığı bileğini yakmayan ılık bir sıvı şeklinde olmalı,

ve en önemlisi ısıtılmış süt bir daha ısıtılmaz bu yüzden bebeğinin içeceği kadar sütü ısıt , biberonda kalan sütü dök , tekrar veririm diye düşünme, bu sebeple en fazla 50 cc lik poşetlemeler yap.

eğer taze sütü vereceksen de ben sağıyorum sağım bitene kadar soğuyor sıcak suyun içine koyma şeklinde biberonun içinde ısıtıp veriyorum bebeğime.

bu arada donmuş sütün tadı değişiyor sakın bozulmuş bu diyip dökme sütü ben yaptım uyarayım dedim, araştırınca öğrendim ki sütün tadı değişirmiş acımsı bir tadı var bu bebeğe zararlı değil ve besin değerinde kayıp yok.

göğsünü çokça sıkarak sağımını yap , ucuna makineyi takıp bekleme öbür elin memede her tarafını mıncıkla sıkıştır ve masaj yapki hem mastitin geçsin hemde süt daha fazla çıksın, memeyi sıkmadan 30-40 cc çıkıyor sıkıyorum 120 ccye tamamlanıyor

birde her sağımı farklı poşetlere koymalısın , poşetten tasarruf edeyim bu az oldu biraz daha dolsun sakın yapma , her sağımın süt özelliği farklı.

oda sıcaklığında 2 saat
buz dolabında 24 saat
buzdolabında durarak erimiş süt buzdolabında 24 saat
sıcak suyun içinde eritilip o anda ısıtılmış süt bebeğe içirilir ve kalanı saklanmaz atılır
buzlukta 3 ay saklayabilirsin sütleri,

daha uzun verilen süreleri dikkate alma eski yayınlarmış onlar şu anda dünya sağlık örgütünün kabul ettiği süreler bunlar.

Malkoç_ga gamzecim bu arada paylaştıkların için çoook tşk ederim, paylaştıklarını hemen pcye kopyalıyorum, çünkü biliyorum ki doğumdan sonra çok işime yarayacak ve hemen elimin altında olsun istiyorum, tekrar çoook tşk ederim:16::16:

ne demek ne demek , okuduğum ve faydalı olacağına inandığım herşeyi paylaşmaya çalışıyorum sizlerle sevgi ve bilgi paylaştıkça çoğalırmış :)

canım benim ya senin hamileliğin sıkıntılı ve yatakta geçtiği içi sen dahada sabırsızlanmışsındır,bir an önce kucağıma alayım diyorsundur... inşaAllah kordonda sıkıntı yapmazda bebeğini hayırlısıyla, sağlıcakla normal doğumla kucağına alırsın... benim çok şükür hiç bir şikayetim yok, ne ağrı, ne şişlik, ne kramp, hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür... ama ilk sayfadaki doğum listesine bakıyorumda benden sonrakilerden bile doğum yapıp bebeğini kucağına alanlar var, benimde günüm bugün bitti.... herkes doğum yaptıkça benide aşırı heyecan ve merak saldı, Rabbim hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...:34::34:

başlarda 40 haftalara gelemem heralde diyodum şimdi çok şaşkınım sabırsızımm erken doğum olur derken en sona kalcam senin dr ne dedi günün geçti ya

Back
X