Bebisim 2 memeyi de emiyor doymuyor, mastit yuzunden ve stresten cok azaldi sutum

Kac cc icmesi gerekiyor bu bebsilerin?
1 haftalık seninki 30-40 cc ancak alır hatta fazla bile gelebilir sen test et, hıçkırık tuttuğunda bilki fazla fazla doymuş
Kizlar sagdiginiz sutu nasil veriyorsunuz bebislere.
sütü sağıyorum süt saklama poşetine doldurup ve buzluğa koyuyorum, ilk giren ilk çıkar mantığı ile sütleri çıkarıyorum bu arada sütlerinin üzerine tarih ve sağım saatini yazmayı unutma sakın.
bebeğe vereceğim zamanda 2 yol izliyorum ,
1- donmuş sütü buzdolabının soğutucu kısmına indiriyorum ve dolabın içindeyken çözünmesini bekliyorum bu çok uzun sürüyor ona göre ayarlıyorum bende kendimi mesela yarının sütünü şimdi indirdim aşağıya, çözülen sütü biberona alıp sıcak suyun içine koyarak ısıtıyorum
2- eğer çöülmüş sütüm yoksa suyu ısıtıyorum ve poşeti sıcak suyun içine koyuyorum benmari usulü yani buzu çözülünce biberona koyuyorum ve biberonda ısıtıyorum biberonum cam diğeri plastik , plastiğin içinde ısınması içime sinmiyor 0 bpa olmasına rağmen.
sütün sıcaklığı bileğini yakmayan ılık bir sıvı şeklinde olmalı,
ve en önemlisi ısıtılmış süt bir daha ısıtılmaz bu yüzden bebeğinin içeceği kadar sütü ısıt , biberonda kalan sütü dök , tekrar veririm diye düşünme, bu sebeple en fazla 50 cc lik poşetlemeler yap.
eğer taze sütü vereceksen de ben sağıyorum sağım bitene kadar soğuyor sıcak suyun içine koyma şeklinde biberonun içinde ısıtıp veriyorum bebeğime.
bu arada donmuş sütün tadı değişiyor sakın bozulmuş bu diyip dökme sütü ben yaptım uyarayım dedim, araştırınca öğrendim ki sütün tadı değişirmiş acımsı bir tadı var bu bebeğe zararlı değil ve besin değerinde kayıp yok.
göğsünü çokça sıkarak sağımını yap , ucuna makineyi takıp bekleme öbür elin memede her tarafını mıncıkla sıkıştır ve masaj yapki hem mastitin geçsin hemde süt daha fazla çıksın, memeyi sıkmadan 30-40 cc çıkıyor sıkıyorum 120 ccye tamamlanıyor
birde her sağımı farklı poşetlere koymalısın , poşetten tasarruf edeyim bu az oldu biraz daha dolsun sakın yapma , her sağımın süt özelliği farklı.
oda sıcaklığında 2 saat
buz dolabında 24 saat
buzdolabında durarak erimiş süt buzdolabında 24 saat
sıcak suyun içinde eritilip o anda ısıtılmış süt bebeğe içirilir ve kalanı saklanmaz atılır
buzlukta 3 ay saklayabilirsin sütleri,
daha uzun verilen süreleri dikkate alma eski yayınlarmış onlar şu anda dünya sağlık örgütünün kabul ettiği süreler bunlar.