2012 mart-nisan anneleri buraya

hımmm anladım,ben yedim iki gün önce ama o etsizdi zaten senin de bulantıların çabucak geçer de açılır iştahın umarım,benim iştahım şu an gayet iyi güldemin de dediği gibi bu gidişle kaç kilo alırım bilmiyorum ama daha bizim için çok erken yani bizde de olabilir benzer sorunlar ama inşallah olmaz..

Allah kimsenin başına vermesin o korkuyu ama aranızda 7.8. haftalarda kanamayla karşılaşan varmı kızlar heryere baktım araştırdım düşük tehlikesi var diyolar bu benim ilk gebeliğim çok korkuyorum ne yapmam gerekiyo sırtüstü uzanıyorum yan yatıyorum su ve wc için ayağa kalkıyorum..ilaç olarakta PROGESTERON verdiler..
bende sürekli bulantı var gün içinde hep... yemeklerden tiksindim yediğim şeyler ekşi olanlar genelde peynir yoğurt limon yoğurtlu makarna bol ekşi bamya..çok yetersiz beslendiğimi düşünüyorum.yiyemiyorum tiksinti geliyo bulantılarım yemek yerken doyunca başlıyo tatlıya bayılan ben şimdi midem almıyo karpuzdaki tatlılık bile iğrenç midemi bulandırıyo
kanama sebebiyle gittiğim dünkü devlet hastanesindeki doktorun dediğine göre düşük riskim varbebeğimi öyle merak ediyorumki kanama geçirilen hamilelikler nası devam ediyor bileniniz varmı ???? çok üzgünüm TOPİĞİN ANNESİYİM AMA BEBEĞİM BENİ ÇOK ÜZÜYOO....

neden kimse cevap vermiyor?????????????????????????????????????????????????

neden kimse cevap vermiyor?????????????????????????????????????????????????

geçmiş olsun cnm bende hapına başladım malesef içmek zorundayız bebek için tek koruyucu bu ilaç sanırım..içtikten beri şükür kan görmedim ama bırakınca hapı nasıl olcak bilmiyorum..senin kaç haftalık

Merhaba,
Doktorum bana vermedi progestoron falan. Kanamanız olunca mı verdi doktor??
Mide bulantımda yok. Psikolojik diyorlar.

Çok çok geçmiş olsun. Progesteron u 5 haftalıkken uzun yola çıkmam gerektiği için nolur nolmaz kanaman olursa hemen kullan diye vermişlerdi. Gerek kalmadı kullanmadım. Ablam sizinle aynı şeyi yaşadı. 7. haftalarda kanama ve progesteron kullandı. Şuan 1,5 yaşında canavar bir kızı var. Lütfen içinizi rahat tutun. İlacınızı kullanın. Dinlenin... Kanama illahi düşükle sonuçlanacak diye birşey yok. Her zaman ki gibi risk var. Ama siz rahat olun...

Yediklerinizde benimkilerin tam tersine ne değişik. Bende normalde tatlı sevmem. Ekşi acı baharatlı ne varsa onlarıo yerim. Limonu kabuğuyla ısırarark yerim. Ama şuan kokusuna tahammulüm yok. Yediklerim genelde tatlı.

Beslenmediğiniz, ve bebeğinizi beslenemediğiniz konusunda lütfen endişelenmeyin. İlk yaptığımız yanlış bu oluyor buda annnenin daha gergin endişeli olmasına neden oluyor. Çünkü sanılanın aksine bebek ne olursa olsun ilk 3 ay annenin vücudundan ihtiyacı olan besinleri karşılayabiliyormuş. Bende bunu yeni öğrendim şimdi daha rahatım. Çünkü bende birşey yiyemiyorum. İsterseniz kendinizi zorlamadan ceviz ve süt tüketmeye çalışın. Şuan bebeğin beyin gelişimini ceviz ile destekleyebiliriz.

Güzel haberlerinizi bekliyoruz...

slm kizlar.bende netten hesaplamama göre su an 5+1 hamileyim.Allah hepimize sag salim kucagimiza almak nasip eder insallah.baya zor zamanlar gecirdim.
gectigimiz hafta tam hamile olduguma sevinmisken israrla bebisimin kesesi görünmedi.tam dün ameliyat icin hazirliklar yapilmistiki son tetkiklerde mucizem göründü.cok mutluyum.benim canimi kurtardi bebisim.operasyon olmaktan acayip korkuyordum.Allah insallah tamamina erdirir.hic istahim yok.mecburen bir seyler yiyorum.sizler istahinizi acmak icin neler yapiyorsunuz.genelde problem yasayanlari okudum halinden memnun olupda lüp lüp götürebilenleriniz varmi.

doktorum dün mucizemi gördügünde esime esini alip kahve icmeye gezmeye bir yerlere götür onu mutlu etmeye calis diyince aklimda kalan sadece kahve kelimesi oldu. ve sevindim.malesef kucuklukten bu yana babamdan ve babaannemden genetik galiba kahve aliskanligim var .günde bir kapsül nespresso iciyordum ama makineyi ortadan kaldiracaktim nerdeyse.benimde baska kötü aliskanligim yok napiim ya :97:

mukumukumuk arkadaşım anlattıklarının aynısına katılmakla beraber, herşeyden tiksiniyorum. halım kokuyo, eşim kokuyo, parfüm sıkmak istemiyorum. yemek yemeği özledim. bişey yiyemeyince de halsiz düşüyorum. başım ağrıyo. sürekli uyumak istiyorum. ama çalışıyorum. nasıl sürekli uyuyabilirim ki
süt te içemiyorum. yoğurtta, domatesten nefret ediyorum. bazen meyve yiyebiliyorum. saçlarım çok fena dökülüyo. doktora sordum kel kalmazsan iyidir dedi. Allah'ın benim doktorum zaten beni korkutmaktan başka bişeye yaramaz. benim de zaman zaman belimde ve kasıklarımda ağrılar oluyo ama çok uzun sürmüyo hemen geçiyo.

nurceren arkadaşım bende progestan kullanıyorum. ama ben oral yoldan alıyorum. Progestan 100 lük. kanamam vardı acile gittik. doktorumu aradık bu ilacı önerdi ve bi iğne yaptık. ilacı 8 saatte bir yani 3*1 şeklinde alıyorum. az önce de yine yazdırdım. lekelenmelerim ve kanamam bitti çok şükür. sanırım ilk 3 ay kullanmak gerekiyo. bebeğin düşük tehlikesi bittikten sonra ilacı doktor kesiyo. hoş ben ilacı bile atarken midem bulanıyo ama

Aynı zamanda ben de zayıfladım. zaten 48 dim 47 oldum. açım, iştahla yemek yemek istiyorum.

Bi de yine hatırlatayım arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen yazsın. en son doktora gittiğimde bebeğin kesesinin küçük olduğunu söylediler. bebek keseye göre büyükmüş. doktor bu nedenle bebeği büyük oranda kaybedebiliyoruz. sürekli takip etmek lazım dedi. e tamam kadere inanıyorum. veren Allah alan da Allah amenna, ancak üzülüyorum sürekli endişeliyim.

Sanırım Ben Depresyondayım :44:

merhaba aynisefa,
öncelikle bebeğin daha çok küçükmüş ben de 5+3teyim daha dün gördüm bebeğimi,ve doktorum geçen hafta gözükmeyebilirdi tam zamanında gelmişsin dedi:)yani senin de endişelenmene gerek yok:)) iştah konusuna gelince salgıladığımmız hormon hepimizi farklı etkiliyor,ama psikolojik de olabilir.ha buarada biyerde okumuştum günde 1 fincan kahve içmenin bi zararı olmayacağı yazıyordu.sevgiyle...

Arkadaşım,

Sana önerebileceğim eğer şansın varsa derhal doktorunu değiştir. Başka bir doktor bul. Deli oluyorum bu patavatsız ne dediğini bilmeyen doktorlara. Zaten insanlar yeterince gergin, zor durumda. Şuan ençok ihtiyacımız olan doktorumuza güvenmek ve onun dilinden güzel birşeyler duymak. İnanamıyorum bu insanlara ve her karşılaştığımda allah kendileri gibi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum.

Tekrar söylüyorum. Çok hassas bir dönemdeyiz. Ağızlarından çıkan tek bir kelimeden onlarca anlam çıkarıyoruz. Lütfen kendini daha iyi hissettiren, süreci rahat ve profesyonel olarak yürütebilecek bir doktor bul kendine.

Benim de çok üzüldüğüm bir konuya değinmişsin birde, kokusuna doyamadığım eşim kokuyor banada. Tabii ona belli etmiyorum ama çok üzülüyorum. Biran önce geçsin
şu hassasiyet....

merhaba arkadaşlar 7+5 haftalık hamileyim..ama çok üzgünüm çocukkken geçirdiğimiz bir olay yüzünden hepatit b bulaşmıştı..lise son sınıfta öğrenmiştim ve tedavi olmuştum..fakat vücut virüsü yenememiş ve vuctta taşıyıcı olarak kalmış..ozmanlar fazlada üstüne düşmemiştik..2007 de tekrar aktif oldu ve doktora gittiğimde kronikleşmiş hepatit b dedi ve bana entakvir diye bir ilaçverdi 3 yıl kullandım virüs uyutulmuşken..şimdi tekrar aktif olmuş ve hamileyim bu arada başka doktora gitmiş ve ilcı bırakmıştım iş stresi özelhayattaki sters ve hamilelik tetiklemiş...karaciğer enzimlerim çok yüksek ve doktorum acilen ilaç kullanmam gerektiğini söylüyor..ilacın ismi( viread 245 mg ) ama ben hamileyim ve bebeğin nasıl etkileneceğini bilemiyoruz.ne yapacağım bilmiyorumbebeğim için çok korkuyorum doktor ilacı verdi hemen başla dedi ama ben bebeğime bişey olursa diye içemiyorum ilacı..ne yapacağım ben lütfen yardım edin...herkes doktoruna sorabilirmi lütfen çok önemli benim doktorum kullanmamın nasıl bir zarar verir bebeğe bilemiyorum diyor..bişey olmabilir de ama olabilirde yardım edin..

mutlu oldum cevabina.darisi benim basima.insallah sag salim haberini alirim karnimdaki minicigimin....

saol cnm inşallah şuan için 13. haftaya kadar riskli diyo doktorum 4 hafta yatıcam mecbur..bugün kendi doktoruma gittim gebelik için 2 hapım düşük için 2 hap idrar yolu enfeksiyonu içinde 2 hap bide alttan fitil verdi hastalık çok promosyon yapmışım eczane gibi oldum.doktor vermesine rağmen daha içmeden vicdan azabı çekiyorum..
yeme alışkanlıkları ne ilginç ağzıma tatlı alamıyorum neyi seversen tiksinip yiyemiyosun derlerdi doğru galiba..

cok gecmis olsun canim...bir an önce toparlarsin insallah

slm kızlar bşy sorucam adetime 11 gün war ama kan testi yapsan bşy warsa çıkarmı sizce bayramda tatile gidicezde warsa ona göre dikkat etmem lazım

cok gecmis olsun canim...bir an önce toparlarsin insallah

amin cnm inşallah...evde yatmam gerek ama yemek falan eşime yardım ediyorum mecburen zırt pırt ayaktayım malum aileler den uzaktayız bi eşim bi ben zor oluyo herşey..bide erkek milleti 2günden sonra sıkılıyolar benimki şimdiden depresyona girdi

slm bugün bebeğimin kalp atışlarını duydum maşallah güm güm atıyo kalbi. o ne güzel bir ses anlatamam. allahım herkese duymayı nasip etsin. şimdi herşey yoluna inşallah sonuna kadar böyle devam eder.

angel bence bırak eşin makarna mı yapacak yumurta mı kıracak kendi yapsın, Allah korusun riskli zamanda değmez gerçekten. ben çağıramadım ama anneni ya da varsa kızkardeş vs evinize bir süre kalmaya ve yardım etmeye çağıramaz mısın? ben de en sonunda öyle yapacağım. eşim şimdilik idare ediyor ama evde 3 haftadır yatıyorum ve o da gerçekten yorulmaya başladı. aileler ne içindir. böylesi zamanda gelebilecek birinci derece yakın akraban varsa çağır derim. eşin de biraz nefes alır sen de riski azaltırsın biraz.

aynen bende ailemden uzakda yasiyorum.evelki gün benim dis gebelik ihtimali düsünülmüsdü hastaneye yattim acayip korktuk ve operasyon stresi yasadim.son anda bebisim görününce kurtardim pacayi. doktor uyardi cok hassas dikkatli olun diye esimi.o güne kadar karicim sen hasta degilsin hamilesin diyordu.simdi doktordan uyari alinca bosver hersey halolur sakin yorma kendini demeye basladi.su sisesi bile kaldirtmiyo.bugün yemek yaptim,begenmedi ama seslenmedi yooo iyi diye caktirmiyo birde hahaha.bakalim ne zamana kadar idaree dicek.
diyorumki en azindan sizde doktorla anlasin bari esiniz varken bir kac cümle kursun :90:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…