çiğ olan, olma ihtimali olan etler yasak. (sucuk, salam, jambon vs vs)çünkü toxoplazma denilen bir virüs bulundurabiliyor içersinde. hatta hamile iken çıplak elle çiğ et ellemeyin, çiğ et kesmek için kulllandığınız bıçağı yıkamadan başka bir şey için kullanmayın salata yapmak gibi misal. Ve sadece çiğ et değil, yeşillikleri mutlaka ve mutlaka bol su ile yıkayın. Temizliğinden emin olmadığınız yeşillikleri tüketmeyin...
çiğ köfte canınız çektiyse, güvendiğiniz birinin yaptığı ve etsiz olanları tercih edebilirsiniz. :)
slm arkadaşlar progestan kullanan varmı aranızda. ben crinone jel kullanıyordum arada pembe olarak geri geliyo lekelenme gibi. doktor bunun yerine progestan tablet kullanmamı söyledi. ama jel dahamı etkili bilmiyorum. çok korkuyorum yanlış birşey yapmaktan. benim tüp bebek gebeliği.
neden kimse cevap vermiyor?????????????????????????????????????????????????
Allah kimsenin başına vermesin o korkuyu ama aranızda 7.8. haftalarda kanamayla karşılaşan varmı kızlar heryere baktım araştırdım düşük tehlikesi var diyolar bu benim ilk gebeliğim çok korkuyorum ne yapmam gerekiyo sırtüstü uzanıyorum yan yatıyorum su ve wc için ayağa kalkıyorum..ilaç olarakta PROGESTERON verdiler..
bende sürekli bulantı var gün içinde hep... yemeklerden tiksindim yediğim şeyler ekşi olanlar genelde peynir yoğurt limon yoğurtlu makarna bol ekşi bamya..çok yetersiz beslendiğimi düşünüyorum.yiyemiyorum tiksinti geliyo bulantılarım yemek yerken doyunca başlıyotatlıya bayılan ben şimdi midem almıyo karpuzdaki tatlılık bile iğrenç midemi bulandırıyo
kanama sebebiyle gittiğim dünkü devlet hastanesindeki doktorun dediğine göre düşük riskim varbebeğimi öyle merak ediyorumki kanama geçirilen hamilelikler nası devam ediyor bileniniz varmı ???? çok üzgünüm TOPİĞİN ANNESİYİM AMA BEBEĞİM BENİ ÇOK ÜZÜYOO....
slm kizlar.bende netten hesaplamama göre su an 5+1 hamileyim.Allah hepimize sag salim kucagimiza almak nasip eder insallah.baya zor zamanlar gecirdim.
gectigimiz hafta tam hamile olduguma sevinmisken israrla bebisimin kesesi görünmedi.tam dün ameliyat icin hazirliklar yapilmistiki son tetkiklerde mucizem göründü.cok mutluyum.benim canimi kurtardi bebisim.operasyon olmaktan acayip korkuyordum.Allah insallah tamamina erdirir.hic istahim yok.mecburen bir seyler yiyorum.sizler istahinizi acmak icin neler yapiyorsunuz.genelde problem yasayanlari okudum halinden memnun olupda lüp lüp götürebilenleriniz varmi.
doktorum dün mucizemi gördügünde esime esini alip kahve icmeye gezmeye bir yerlere götür onu mutlu etmeye calis diyince aklimda kalan sadece kahve kelimesi oldu. ve sevindim.malesef kucuklukten bu yana babamdan ve babaannemden genetik galiba kahve aliskanligim var .günde bir kapsül nespresso iciyordum ama makineyi ortadan kaldiracaktim nerdeyse.benimde baska kötü aliskanligim yok napiim ya :97:
mukumukumuk arkadaşım anlattıklarının aynısına katılmakla beraber, herşeyden tiksiniyorum. halım kokuyo, eşim kokuyo, parfüm sıkmak istemiyorum. yemek yemeği özledim. bişey yiyemeyince de halsiz düşüyorum. başım ağrıyo. sürekli uyumak istiyorum. ama çalışıyorum. nasıl sürekli uyuyabilirim ki
süt te içemiyorum. yoğurtta, domatesten nefret ediyorum. bazen meyve yiyebiliyorum. saçlarım çok fena dökülüyo. doktora sordum kel kalmazsan iyidir dedi. Allah'ın benim doktorum zaten beni korkutmaktan başka bişeye yaramaz. benim de zaman zaman belimde ve kasıklarımda ağrılar oluyo ama çok uzun sürmüyo hemen geçiyo.
nurceren arkadaşım bende progestan kullanıyorum. ama ben oral yoldan alıyorum. Progestan 100 lük. kanamam vardı acile gittik. doktorumu aradık bu ilacı önerdi ve bi iğne yaptık. ilacı 8 saatte bir yani 3*1 şeklinde alıyorum. az önce de yine yazdırdım. lekelenmelerim ve kanamam bitti çok şükür. sanırım ilk 3 ay kullanmak gerekiyo. bebeğin düşük tehlikesi bittikten sonra ilacı doktor kesiyo. hoş ben ilacı bile atarken midem bulanıyo ama
Aynı zamanda ben de zayıfladım. zaten 48 dim 47 oldum. açım, iştahla yemek yemek istiyorum.
Bi de yine hatırlatayım arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen yazsın. en son doktora gittiğimde bebeğin kesesinin küçük olduğunu söylediler. bebek keseye göre büyükmüş. doktor bu nedenle bebeği büyük oranda kaybedebiliyoruz. sürekli takip etmek lazım dedi. e tamam kadere inanıyorum. veren Allah alan da Allah amenna, ancak üzülüyorum sürekli endişeliyim.
Sanırım Ben Depresyondayım :44:
merhaba aynisefa,
öncelikle bebeğin daha çok küçükmüş ben de 5+3teyim daha dün gördüm bebeğimi,ve doktorum geçen hafta gözükmeyebilirdi tam zamanında gelmişsin dedi:)yani senin de endişelenmene gerek yok:)) iştah konusuna gelince salgıladığımmız hormon hepimizi farklı etkiliyor,ama psikolojik de olabilir.ha buarada biyerde okumuştum günde 1 fincan kahve içmenin bi zararı olmayacağı yazıyordu.sevgiyle...
Çok çok geçmiş olsun. Progesteron u 5 haftalıkken uzun yola çıkmam gerektiği için nolur nolmaz kanaman olursa hemen kullan diye vermişlerdi. Gerek kalmadı kullanmadım. Ablam sizinle aynı şeyi yaşadı. 7. haftalarda kanama ve progesteron kullandı. Şuan 1,5 yaşında canavar bir kızı var. Lütfen içinizi rahat tutun. İlacınızı kullanın. Dinlenin... Kanama illahi düşükle sonuçlanacak diye birşey yok. Her zaman ki gibi risk var. Ama siz rahat olun...
Yediklerinizde benimkilerin tam tersine ne değişik. Bende normalde tatlı sevmem. Ekşi acı baharatlı ne varsa onlarıo yerim. Limonu kabuğuyla ısırarark yerim. Ama şuan kokusuna tahammulüm yok. Yediklerim genelde tatlı.
Beslenmediğiniz, ve bebeğinizi beslenemediğiniz konusunda lütfen endişelenmeyin. İlk yaptığımız yanlış bu oluyor buda annnenin daha gergin endişeli olmasına neden oluyor. Çünkü sanılanın aksine bebek ne olursa olsun ilk 3 ay annenin vücudundan ihtiyacı olan besinleri karşılayabiliyormuş. Bende bunu yeni öğrendim şimdi daha rahatım. Çünkü bende birşey yiyemiyorum. İsterseniz kendinizi zorlamadan ceviz ve süt tüketmeye çalışın. Şuan bebeğin beyin gelişimini ceviz ile destekleyebiliriz.
Güzel haberlerinizi bekliyoruz...
saol cnm inşallah şuan için 13. haftaya kadar riskli diyo doktorum 4 hafta yatıcam mecbur..bugün kendi doktoruma gittim gebelik için 2 hapım düşük için 2 hap idrar yolu enfeksiyonu içinde 2 hap bide alttan fitil verdi hastalık çok promosyon yapmışım eczane gibi oldum.doktor vermesine rağmen daha içmeden vicdan azabı çekiyorum..
yeme alışkanlıkları ne ilginç ağzıma tatlı alamıyorum neyi seversen tiksinip yiyemiyosun derlerdi doğru galiba..
cok gecmis olsun canim...bir an önce toparlarsin insallah
slm kızlar bşy sorucam adetime 11 gün war ama kan testi yapsan bşy warsa çıkarmı sizce bayramda tatile gidicezde warsa ona göre dikkat etmem lazım
amin cnm inşallah...evde yatmam gerek ama yemek falan eşime yardım ediyorum mecburen zırt pırt ayaktayım malum aileler den uzaktayız bi eşim bi ben zor oluyo herşey..bide erkek milleti 2günden sonra sıkılıyolar benimki şimdiden depresyona girdi
amin cnm inşallah...evde yatmam gerek ama yemek falan eşime yardım ediyorum mecburen zırt pırt ayaktayım malum aileler den uzaktayız bi eşim bi ben zor oluyo herşey..bide erkek milleti 2günden sonra sıkılıyolar benimki şimdiden depresyona girdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?